Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Version 0.960 is out!  (Przeczytany 64621 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cavalete

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Version 0.951 is out!
    « Odpowiedź #90 dnia: Maja 05, 2008, 22:07:03 »
    Ok pograłem sobie godzinkę i zauważyłem takowe rzeczy:
    -bandyci nie napadali mnie kiedy jeździłem samotnie, zaczęli dopiero napadać kiedy miałem ok. 8 woja.
    -bandyci występują teraz w większych grupkach (zwiększono liczebność od 2 do 5 ok.)
    -pikseloza, kiedy klikamy quest/characters lub locations. Zresztą - sprawdźcie sami o co mi chodzi :]
    -w końcu są nagrody pieniężne za walki na arenie (bez turnieju)
    -zerowa crashowość - podczas godzinnej gry nie wywaliło ani razu - w 950, wywalało mnie średnio co pół godziny.
    Więcej grzechów nie pamiętam... :]
    Ogólnie widać miłe zmiany.
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #91 dnia: Maja 05, 2008, 22:29:32 »
    Fajnie że wyszedł bugfix, ale ja zagram w niego dopiero za parę dni. Powód? Rekordowa prędkość sciągania:

"Szybkość transferu: 80 bajtów/s"

A z czego ściągasz? Na filefroncie miałem 20-30 kB/s, zmieniłem na 2shared.com i ciągnie całym pasmem.

To nie wina tych serwerów, tylko mojego dostawcy netu. Od 5 dni (sic!) mają naprawić maszt na którym umieszczony jest przekaźnik. Efektów jak na razie nie widać :/.

Co do tej wersji - zauważyliście jakieś zmiany na lepsze? Poprawiono ten bug z cieniami środowiska i wywalaniem do pulpitu?

PS: Przypominam o specjalnym koncie na Filecloud dla użytkowników naszego forum. Pozwala ono na szybsze ściaganie plików i krótsze stanie w kolejce:

Login: mountblade_info
    Hasło: Kolba

Uwaga! Po zaczęciu pobierania pliku proszę się wylogować!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #92 dnia: Maja 05, 2008, 22:32:57 »
    Ja jeszcze nie zdążyłem zagrać, ale w plikach testowych znalazłem:
    - usunięto sporo "TODO" - albo to tylko kosmetyka, albo dopracowano niektóre rzeczy
    - pojawił się Trainer w obozach treningowych. Będzie nam tłumaczył zasady walki i pewnie będzie wybierał jakichś przeciwników (coś jak dawny instruktor z Zendar)
    - modyfikacja naszego sztandaru. Już wcześniej w grze była ukryta opcja tworzenia własnego sztandaru, ale była ona ukryta. Teraz CHYBA ją odblokowano.
    - informacje o questach wyświetlają się prawidłowo (wcześniej np. napadnij na 0 karawan)
    - drobne zmiany w menu raportów (chyba, nie sprawdzone)

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Maja 06, 2008, 13:59:10 »
     ... W końcu mogłem bez wywalenia do windowsa przegrać 6 godzin pod rząd ...
     Moje relacje
    - Wycofano nasz wspaniały heroiczny moment zgonu. Powrót do wcześniejszych.
    - Bug z końmi nadal aktualny.
    - Naprawiono czarne textury i światła na directx7

UP: Nie zauważyłem bym mógł wykreować własne godło. Podczas tworzenia jest tak dawniej
     ... może jest to gdzieś zamaskowane ? ...

Co do bandytów Cavalete to był tylko przypadek. Specjalnie poświeciłem trochę czasu na dopatrzenie bandytów i atakują zarówno jak jestem sam jak i z liczniejszą grupą ...
     Choć osobiście uważam, że do określonej odległości pojedyncza jednostka nie powinna być atakowana. W końcu łatwiej zauważyć 40-osobową armię niż samotnego wasala. Dodało by to trochę realizmu.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline jano26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Maja 06, 2008, 15:06:06 »
    a ciekawe kiedy naprawią to z tavernami że nic się tam zrobic nie da
    <p>My bacterium classification is <b>Janibacter Actinokineospora</b>.<br /><a href="http://rumandmonkey.com/widgets/toys/namegen/12/">Take The Bacterial Name Generator today!</a><br /><small>Created with <a href="http://rumandmonkey.com/">Rum and Monkey</a>'s <a href="http://rumandmonkey.com/widgets/toys/namegen/">Name Generator Generator</a>.</small></p>

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #95 dnia: Maja 06, 2008, 18:01:05 »
    a ciekawe kiedy naprawią to z tavernami że nic się tam zrobic nie da

Eee że co? jak sie nie da nic zrobić? Możesz rekrutować tam ludzi i NPC, a w dodatku możesz kupić baryłke wina :) A jak już to raczej nie "naprawią" a "dodadzą".

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #96 dnia: Maja 06, 2008, 21:17:28 »
    kurcze duzo bledow w ogole nie ruszono w 951, ale ogolnie jest spoko

zauwazylem ciekawa sytuacje, zaatakowalo mnie 54 dezerterow w ktorych sklad wchodzili sami 'vaegir horseman'. wreszcie druzyny non-faction sie tez licza
    « Ostatnia zmiana: Maja 07, 2008, 13:27:10 wysłana przez k. »

Offline Entombed

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Maja 06, 2008, 22:18:42 »
    A ja zauważyłem, ze wreszcie łucznicy konni dostali rozum, i nie rozpraszają się biegając za każdym wrogiem, a trzymają się w kupie i gdy się do nich zbliży, uciekają atakując. Walka z takimi używając miecza to musi być koszmar :) Mam nadzieje, że gdy takie jednostki zrekrutuje do mojej armii będzie podobnie.
    « Ostatnia zmiana: Maja 06, 2008, 22:23:27 wysłana przez Entombed »

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Maja 07, 2008, 10:20:24 »
    A ja zauważyłem, ze wreszcie łucznicy konni dostali rozum, i nie rozpraszają się biegając za każdym wrogiem, a trzymają się w kupie i gdy się do nich zbliży, uciekają atakując. Walka z takimi używając miecza to musi być koszmar :) Mam nadzieje, że gdy takie jednostki zrekrutuje do mojej armii będzie podobnie.

dziwnym nie jest

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Maja 07, 2008, 23:29:52 »
    Zmieniono nieco przebieg oblężeń. Wroga armia jest rozłożona na kilka części. Pierwsza z nich broni murów, druga ulic miasta, trzecia wnętrza zamku, tak więc walczymy trójetapowo. Nie jestem też pewien, ale ustalanie proporcji pomiędzy armiami w czasie oblężeń jest chyba na korzyść atakujących. Ogólnie zamki i miasta zdobywa się łatwiej i przyjemniej.

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Maja 08, 2008, 00:53:32 »
    To prawda, dodatkowo mozna właczyć backspace

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #101 dnia: Maja 08, 2008, 11:01:49 »
    NIe polecam w każdym razie w wersji 0.950 jak się pcha wierze. Wtedy ona zaczyna się obracac pod dziwnym kątem co nie pozwala zdobyc zamku

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Maja 08, 2008, 16:07:30 »
    Mam pytanie - czy tylko moi łucznicy to debile? Mam ich około 40, a ponad połowa z nich strzela do trupów. We wcześniejszych wersjach też był ten błąd, ale chyba nie na taką skalę. Ponadto w 0.950 nie zauważyłem, by coś takiego się działo, a w 0.951 nawet gdy miałem kilku strzelców, to było to widoczne od razu. Ktoś jeszcze ma podobnych idiotów w swojej kompanii, czy tylko ja mam takiego pecha? :P

Edit: Mam jeszcze jedną prośbę. Czy ktoś mógłby spróbować wycofać się z turnieju? Tylko spróbować, nie trzeba się wycofywać. Gdy kliknie się na wycofanie, to pojawi się menu proszące o potwierdzenie decyzji. Interesuje mnie to, czy są tam dwie różne opcje do wyboru ("Tak..." i "Nie..."), czy dwie identyczne (wtedy wystarczy kliknąć na dolną opcje, by wrócić do turnieju).
    « Ostatnia zmiana: Maja 08, 2008, 16:32:53 wysłana przez Daedalus »

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Maja 09, 2008, 10:39:05 »
    Are you sure you want to withdraw from the tournament?

1. – Yes. This is a pointless affectation.
    2. – No, not as long as there is a chance of victory!

1. Wychodzimy z turnieju i dostajemy wygraną do tej pory. Pojawia się tylko Continue.
    2. Wracamy do turnieju.

----------------------------------------------------------

Co do łuczników. Specjalnie ogłuszyłem oddział Forest Bandits i przyłączyłem ich do siebie żeby to sprawdzić. Po zabiciu wrogiego żołnierza niektórzy łucznicy pakują jeszcze strzałę w trupa, a dopiero później zmieniają cel. (0.951)

----------------------------------------------------------

Zauważyliście, że są cztery Training Ground?
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2008, 11:09:45 wysłana przez Warlang »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Maja 09, 2008, 14:49:18 »
    Dzięki. Z tym turniejem miałem kłopoty przy spolszczaniu, bo pojawiały się dwa takie same teksty. Identyczny problem był we wcześniejszej wersji z budowaniem ulepszeń we wioskach. Ale już to znalazłem, wystarczyło zmienić dwie rzeczy i wszystko gra.

Z łucznikami sam wczoraj wieczorem spróbowałem i zaraz po wczytaniu gry zaatakowałem z moimi 30 vaegirskimi bojownikami i łucznikami na 50cio osobową armię nordów. Stanąłem z boku i przypatrywałem się jak nordowie padają niczym muchy pod ostrzałem. Żaden z łuczników nie strzelał do trupa. WTF?! Dzień wcześniej większość z nich szpikowała strzałami poległych. Przeszli przemianę duchową, czy jak? :P

Zauważyliście, że są cztery Training Ground?
    A nie pięć? :)