Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Version 0.960 is out!  (Przeczytany 64584 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warlang

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Version 0.950 is out!
    « Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 30, 2008, 08:42:55 »
    Fajnie, że nowa wersja, ale mam pytanie jak można grać w nowszą wersje tą samą postacią? Wystarczy zainstalować w folderze gdzie jest wersja 903?

Instalowanie w tym samym folderze nic nie da. Najpierw musisz eksportować postać. W czasie gry starą postacią wciskasz na klawiaturze „C”. Pod twarzą jest przycisk „Statistics”, tam masz opcję eksportowania postaci (importowanie też tam jest). Po odinstalowaniu gry i zainstalowaniu nowej wersji w tym samym folderze importujesz postać. I to tyle.

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 30, 2008, 11:21:40 »
    Kolejne rzeczy które zauwazylem na pls lub minus:

W "encyklopedii" prócz opisów pojawia się także zdjecie gostków i miast/wsi/zamkow
    Po wcisnieciu literki "R" przechodzimy do widoku FPP (jeszcze niedokonca dopracowane acz niezłe)
    Podroznicy niedaja nam juz info odnosnie poszczegolnych frakcji, a info na temat predententów do tronu poszczegolnych frakcji (mała rzecz a cieszy)

Narazie tyle... bugi wkurzają strasznie przy wiekszej ilosci wojska (tak jak pisalem gram podrasowana postacia aby sprawdzac moziwosci i braki obecnej wersji)

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 30, 2008, 11:42:49 »
    Po wcisnieciu literki "R" przechodzimy do widoku FPP (jeszcze niedokonca dopracowane acz niezłe)

To było od kiedy pamiętam.

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 30, 2008, 11:49:14 »
    No ja dopiero teraz znalazłem... :>

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 30, 2008, 13:20:04 »
    Bardzo miłą rzecz odkryłem. Po samodzielnym zdobyciu zamku zażądałem od króla by dał mi go na własność. Nie zgodził się, a ja zanegowałem jego decyzję, zbuntowałem się i tym sposobem zostałem królem nowej 6 frakcji mającej w posiadaniu 2 wsie i 2 zamki. Bardzo miło się rozmawia jak równy z równym z królem Yaroglekiem o zawarciu pokoju (niestety jest to jeszcze oznaczone jako TODO). Swoją drogą jakiś czas wcześniej udało mi się Yarogleka pojmać i otrzymałem za niego bajoński okup. Żałuję, że się zgodziłem.

Offline Entombed

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 30, 2008, 17:46:05 »
    Czemu żałujesz, że się zgodziłeś? Zostając królem nowej frakcji byłeś już wasalem jakiegoś króla?

@edit
    http://i109.photobucket.com/albums/n57/Hieyan/jaja.jpg

OMG, że co?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 30, 2008, 18:33:41 wysłana przez Entombed »

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 30, 2008, 18:12:36 »
    A ja mam ostatnio pewien problem z lordami. Mianowicie gdy przejąłem zamek przeciwnika nie było opcji, żeby móc wysłać do króla list z prośbą o przejęcie zamku przeze mnie. Była tylko opcja "Nie proś o nic.

Drugą sprawą jest to, że nie wiem gdzie znajduje się mój król(!). Pytam się wszystkich lordów i żaden nie wie. Ktoś czai o co tu biega?

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 30, 2008, 18:39:38 »
    Za pewne twój król został pokonany i wzięty do niewoli. Musisz go odnaleźć ( nie wiem gdzie , nie wiem jak) i  wykupić.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 30, 2008, 18:41:22 »
    Za pewne twój król został pokonany i wzięty do niewoli. Musisz go odnaleźć ( nie wiem gdzie , nie wiem jak) i  go wykupić.

A czy to JA muszę go wykupić? Inni lordowie nie ruszą nawet dupy? Szkurde...
    Tym gorzej, że jestem Swadianem. A ci jak zwykle toczą wojny ze wszystkimi naraz.

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 30, 2008, 19:21:41 »
    A czy to JA muszę go wykupić? Inni lordowie nie ruszą nawet dupy? Szkurde...
    Tym gorzej, że jestem Swadianem. A ci jak zwykle toczą wojny ze wszystkimi naraz.

Nie musisz. W zasadzie nie wiem czy gracz może wykupić jeńca, ale inni lordowie na pewno.

Czemu żałujesz, że się zgodziłeś? Zostając królem nowej frakcji byłeś już wasalem jakiegoś króla?
    Tak, zbuntowałem się, gdy moje prośby zostały odrzucone. Poza tym przegrywaliśmy wszelkie wojny i miałem tego dość.

Moje państwo się rozrasta, mam już Tihr, masę wiosek i ponad 200 żołnierzy pochowanych we włościach.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 30, 2008, 19:24:19 wysłana przez tul »

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Kwietnia 30, 2008, 19:52:01 »
    Heh, niezłe państewko. Też bym chciał się zbuntować ale nie ma króla = nie ma rebelii. Paranoja...
    A na dowód to: moi też przegrywają wszystko co można. Jak myślicie, powinienem pomóc swoim Swadian? Taa...już lece:

PS: tul, jaką masz nazwę swojego królestwa? Można ją jakoś wybierać, czy jest z góry narzucona?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 30, 2008, 20:58:07 wysłana przez Emil »

Offline Entombed

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 30, 2008, 20:10:25 »
    Kupe w tej wersji doszło bohaterów  nowych. Fajnie, że jest coś takiego, jak relacje między nimi. Już zauważyłem że Bunduk i Lezilot besztają się na każdym kroku. Przed chwilą Bunduk mówił coś o wpakowaniu bełta z kuszy w klate Lezilota :p

Offline Loriano

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 30, 2008, 20:34:38 »
    Mnie jedna rzecz w nowej wersji trochę przeszkadza
    Gram sobie Rhodokami i mam w swoim oddziale veteran spearmanów
    moim zdaniem powinni oni mieć włócznie a zamiast tego wszyscy latają z jakimiś pałkami
    to samo sie tyczy sergeantów ale tu już jest lepiej bo czasem się zdarzają włócznicy ;P
    a lubię widok swiadiańskich men at armsów wbijających się w linię moich włóczników ;P

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 30, 2008, 22:05:33 »
    Dzięki tej wersji mam w końcu swoją Afrykańską armię :P

Mówiłem już, że kocham heraldykę w tej wersji ;)?

Tak poza tym zauważyłem, że nie ma sensu inwestować w frakcje z kawalerią - totalny "przebalans" zarówno piechota Nordów, jak i Rhodoków wymiata jeźdźców. A szkoda, bo zawsze większą radość miałem z dowodzenia kawalerią :).
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Maja 03, 2008, 09:34:52 »
    To jest mistrzostwo (znalezione na teleranku w bugach 950)