Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 130771 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Ława: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #900 dnia: Września 02, 2014, 12:05:42 »
    No i co mu tym "wlotem" zrobi?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #901 dnia: Września 02, 2014, 12:08:26 »
    No i co mu tym "wlotem" zrobi?

Zniszczy, pobije tak by nie mieli siły wychodzić poza swoje granice
    (click to show/hide)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #902 dnia: Września 02, 2014, 12:10:02 »
    No tak, przecież Rosja to kraj bez armii, bez uzbrojenia, bez głowic... Nic tylko dać im klapsa i będą już grzeczni! Boże, widzisz i nie grzmisz!?!?

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #903 dnia: Września 02, 2014, 12:21:10 »

https://www.youtube.com/watch?v=B4zTM8FvJR4

Ale mam bekę z tej małpy, nie wiem skąd takie było wypełza ale chyba jednym co ono chce robić jest szerzenie swojej jaskiniowej nienawiści nawet tam gdzie nikt jej nie chce. Upośledzone ścierwo. Będę codziennie przeglądał strony z drastycznymi zdjęciami tylko po to żeby w końcu zobaczyć tę przebrzydłą gębę poszatkowaną nabojami, pierwsza osoba której szczerze życzę śmierci. Bezgraniczna pogarda.

Zniszczy, pobije tak by nie mieli siły wychodzić poza swoje granice
    Z całym NATO Rosja nie wygra ale zdajmy sobie pytanie - czy warto wszczynać takie wojny? Wiesz ilu niewinnych by zginęło? Nie, nie warto. To nie jest Somalia czy inne zadupie gdzie wystarczy parę jednostek wysłać, żeby stłumić plany Putina trzeba by pewnie było zrównać pół Europy z ziemią.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #904 dnia: Września 02, 2014, 12:21:54 »
    Nie mówię że to takie hop siup Lucjuszu, ale coś trzeba zrobić
    (click to show/hide)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #905 dnia: Września 02, 2014, 12:26:47 »
    No tak, jak nie wiemy co zrobić to rozpętajmy III Wojnę Światową... Całe szczęście ta byłaby ostatnia.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #906 dnia: Września 02, 2014, 12:28:30 »
    Rozumiem, że to co piszę, może kojarzyć się z tym dowcipem:
    Facet u bram niebios. Św. Piotr mówi do niego:
    - Zanim wejdziesz opowiedz mi jakiś swój dobry uczynek.
    - Wiec to było tak. Jechałem do domu i przy drodze zauważyłem bandę motocyklistów znęcających się nad dziewczyną. Ona była przerażona, krzyczała o pomoc. Nie mogłem tego ignorować, zresztą nienawidzę takich brudnych typków, więc wziąłem łyżkę do opon i ruszyłem w ich stronę. Stanęli wokół mnie i jeden z nich krzyknął; "Zmiataj stąd, albo będziesz następny". Ja, nie bojąc się, przywaliłem z całej siły w twarz największemu z nich i krzyknąłem: "Zostawcie tą biedną dziewczynę w spokoju! Albo pokażę wam, co to jest prawdziwy BÓL, wy chorzy degeneraci!"
    - No, no, no! Twoja odwaga jest imponujące. A kiedy się tak popisałeś?
    - Jakieś trzy minuty temu.

Ale Luca, Putin gra właśnie na strachu Europy i świata. Samo podejście do II wojny, która wpłynęła na ten strach w Europie, u nas i u nich jest inne. Niestety, wojna to gwałt. Nawet jeśli napastnik jest lepiej uzbrojony, czy kobieta nie powinna próbować się bronić? Mentalność, że najlepiej gwałciciela, zostawić w spokoju, może pogwałci, pogwałci i mu przejdzie jest zła.
    BORYS SOKOŁOW: Proszę zwrócić uwagę, że dziś, 20 lat po pieriestrojce i głasnosti, po żmudnym wypełnianiu tzw. białych plam historii i odkłamywaniu, nikt przy zdrowych zmysłach już w Rosji nie neguje, że Stalin był mordercą i tyranem. Ale tylko do roku 1941 i znów od 1945 do dnia swojej śmierci. Na te przeszło trzy lata pomiędzy przeistacza się zaś w cudowny sposób w męża opatrznościowego ojczyzny i narodu. Te przeszło trzy lata niezwykłej metamorfozy dyktatora to czas wojny właśnie. To najprostszy, brutalny wręcz przykład tego, że historia II wojny światowej z pewnością jest dogłębnie zbadana i opisana, ale nie wojna, którą nazywamy wielką wojną ojczyźnianą, a więc konflikt między ZSRR a III Rzeszą rozpoczęty hitlerowską agresją z 22 czerwca 1941 r., a zakończony zdobyciem Berlina i kapitulacją Niemiec w maju 1945 r. W dodatku prawda o tej wojnie jest najgorzej znana w samej Rosji. To okres nie tylko nadal profesjonalnie niezbadany, ale przede wszystkim niewyobrażalnie zakłamany i zmitologizowany w czasach sowieckich. Te kłamstwa i mity wciąż funkcjonują nie tylko w masowej świadomości Rosjan, lecz także wypełniają łamy używanych dziś podręczników szkolnych i, o zgrozo, uniwersyteckich. Na dokładkę część historyków zagranicznych, a zwłaszcza publicystów, powtarza bzdury z zafałszowanych źródeł rosyjskich.

Nawet obchody związane z konfliktem, są inne. U Ruskich, jest to weselsze, kult zwycięstwa.
    https://www.youtube.com/watch?v=Sy1K9U4MJkg
    https://www.youtube.com/watch?v=ivASIwtHALM&list=PL4B0538BDE532A418

USA już zapowiedziało, że w konflikcie nie bierze udziału. Unia się boi, Nato się boi choć z przecieków wiemy, że ich generalicja zakłada już, że w obecnej sytuacji klęska Ukrainy jest więcej niż prawdopodobna. To Borusewicz, marszałek senatu, ma lepszą propozycję. Dogadać się z państwami które mają jaja i zacząć pomagać, wysyłać sprzęt bo z przestarzałymi czołgami Ukraincy nie wytrzymają długo, jak Putin znowu zechce sprawdzić Europę i w kluczowym momencie załamania się sił Ukraińskich( który po katastrofie i kotle bodajże w Iłowajsk może być blisko) dośle kolejne siły, to wojna może się skończyć nim się zorientujemy. Państwa nadbałtyckie, Polska itd. czyli państwa które znają imperializm Ruskich, muszą współdziałać nie oglądając się na NATO.
    https://www.youtube.com/watch?v=-yyb_jsVXeU To jest właśnie Rosja, która pcha się na Ukrainę.

PS.
    Wojny są od zawsze, to tylko kontynuacja polityki prowadzona innymi środkami, jak rzekł Clausewitz. To nie jest tak, że wymarły. W Europie mieliśmy Jugosławię, dawno? Na Sri Lance,  doszło do rozprawienia się, z narodem który od lat walczył o własne państwo. [url]http://pl.wikipedia.org/wiki/Ofensywa_na_Sri_Lance_(2008-2009)[/ur]
    « Ostatnia zmiana: Września 02, 2014, 12:41:32 wysłana przez Warder »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #907 dnia: Września 02, 2014, 12:39:19 »
    Na Wschodzie Ukrainy i na Krymie jest większość Rosjan. Postaw się teraz w ich sytuacji. Zresztą co nas ta wojna obchodzi. Owszem ile się da tyle wspierajmy Ukrainę bo Ukraina pomiędzy nami a Rosjanami jest potrzebna, ale nie stosujmy rozwiazań, które bardziej szkodzą nam. Zresztą dalej na zachód Rosja nie wejdzie. Nie ma i po co.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #908 dnia: Września 02, 2014, 12:40:11 »
    Lygryss, boje się wojny, myślę, że tak samo jak każdy zdrowo-myślący człowiek. Uważam, że jeśli się da, to wszelkimi sposobami trzeba jej unikać. Ale jeśli już się na nią decydujemy to niech wybuchnie w momencie kiedy będziemy gotowi i najsilniejsi, nie wtedy kiedy pasuje przeciwnikowi. Tak, mam tu na myśli uderzenie wyprzedzające.

A wymachiwanie szabelką, wykrzykiwanie, że mistyczny wręcz już "zachód" powinien reagować jest po prostu śmieszne...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #909 dnia: Września 02, 2014, 12:42:22 »
    Myślę że wystarczającym pstryczkiem w nos byłoby wprowadzenie wojsk NATO na zachód Ukrainy. Twarde postawienie czerwonej linii której nie da się przekroczyć. Ale trochę jaj brakuje prezydentom.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #910 dnia: Września 02, 2014, 12:47:46 »
    Myślę że wystarczającym pstryczkiem w nos byłoby wprowadzenie wojsk NATO na zachód Ukrainy. Twarde postawienie czerwonej linii której nie da się przekroczyć. Ale trochę jaj brakuje prezydentom.

Tutaj się zgodzę w 100%.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #911 dnia: Września 02, 2014, 12:52:57 »
       IvE, ja to rozumiem. Staram się, zawsze przedstawić sytuację na zasadzie, co by było gdyby Ruskie nie wywiozły Polaków z Lwowa i Wilna i dziś tam wybuchłyby walki. Rozumiem, determinacje tych ludzi.  Ale Rosja, ewidentnie naruszyła granice Ukrainy.
       Hitler też obiecywał światu, że zależy mu tylko na dobru sudeckich Niemców, gdy włączy ich do kraju to zaniecha dalszych podbojów.
       Wobec Ruskich trzeba działać twardo, ich klęska na Ukrainie mogłaby uderzyć w popularność Putina a przede wszystkim, zaangażowanie tam byłoby czytelnym sygnałem dla Putina, że czas się zwijać. Rosja nie wygra wojny z NATO. Gdybyśmy mieli jaja, spokojnie moglibyśmy rozmawiać jako sojusz z Ruskimi, z perspektywy silniejszego.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #912 dnia: Września 02, 2014, 13:03:30 »
    Dokładnie, NATO jest silniejsze od Rosji a ciągle przyjmuje bierną politykę wobec niej - politykę słabych. To jest złe i trzeba to zmienić, mam nadzieję że szczyt w Walii przyniesie coś nowego.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #913 dnia: Września 02, 2014, 13:05:54 »
    Za Kanclerza III Rzeszy nie było broni atomowej. Teraz wszyscy się boją postąpić dalej. Do tego ja piszę co możemy zrobić z polskiej perspektywy a możemy gówno. Dlatego nie powinniśmy się wychylać aby nie dostać rykoszetem. Możemy działać w swoim ograniczonym zakresie i lobbować delikatnie ale nic poza tym. Takie realia, nie przeskoczysz. Chyba, że pocałujemy w dupę NATO zrobimy sojusz z Chińczykami wpuścimy ich na swoje ziemię i wtedy będziemy straszyć Rosjan. Jednak w obecnej sytuacji to nie jest zbyt realne rozwiązanie. No i nadal piszę, nie warto się bić o wschodnią Ukrainę za bardzo nie jest to warte zachodu bo i tak Rosjanie dalej nie wejdą. Nasz największy wróg siedzi w Brukseli to jest nasz priorytet.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #914 dnia: Września 02, 2014, 15:21:19 »
    Im Rosjanie bliżej i silniejsi tym bardziej opłaca się być w Unii. Tego nie widzisz IvE? Że dzisiaj, zwolennicy wyjścia z Unii to może i duży odsetek społeczeństwa, ale każdy kolejny sukces Ruskich zwiększa odsetek tych, którzy chcą ściślejszej integracji. Przypomnij sobie dlaczego, tak chcieliśmy dołączyć do Unii.