Hej!
Ja bym jednak ci to polecił, tak czy siak, ciekawie facet mówi.
1. Wolę umrzeć za cesarza, niż za państwo demokratyczne. Polska żyje w nas, a nie w tej podłej państwowości. :) Ja nie czuje przywiązania do tego państwa, co najwyżej ziemi...
2. A no tak na przykład, że nic nie robi się ludziom, którzy robią sobie "satanistyczne" koncerty. :) Profanuje się krzyż i świętych katolickich na przeróżnych lewicowych "wystawach artyzmu w nieboskłony pełnych". Niby wolność, sratatata, ale to jest wszecież profanacja i chamstwo, po prostu.
3. Nie jestem katolikiem, choć myślałem o zainteresowaniu się tym... Słucham Zappy, bo fajnie gra, tak samo lewaki słuchają Bacha. :) Nie wsłuchuję się za bardzo w teksty piosenek, jeżeli o to ci chodzi (choć lewaki wsłuchują się nie raz pasje, jeśli znają łacinę, znam jednego który tak robi :P). Drugiej części nie skomentuje, bo nie warto. :) Przypominam, że lewica broni ludzi przed mofom nienafiści.
4. Nic mi się nie wydaje, drogi HuThcie, nic o tym nie czytałem. Wychodzę w takich kwestiach do religii i tradycji, ponieważ są one mocno z nimi związane. Jakie były by skutki takiego przedsięwzięcia, nie wiem, ale mówienie o "eksperymencie" czy "sprawdzeniu, czy to działa" jest, moim skromnym zdaniem, niepoważne.
5. Możliwe, że masz tu rację, wpajali być może pewne wartości - honor, poszanowanie tradycji, patriotyzm, lojalność wobec Boga i króla. Dziś wpaja się "nowoczesny patriotyzm" ("solidarność", płacenie podatków, sprzątanie kup :), inne tego obowiązki wobec plemienia swego), do tego uczy się "jak bezpiecznie korzystać ze swych narządów rodnych", jak się kondoma zakłada (niechciane ciąże, a jak ty byś się czuł z niechcianą ciążą, młodzieńcze?"), hehe, jak to się dorasta i jaki to demokratyczny ustrój jest niezastąpiony, do tego każdy obywatel musi te szkoły opłacać, bo inaczej wsadzą go do więzienia. :) Kiedyś to szedł ten, kogo ojciec chciał go tam posłać... Ale póki co w Polsce wychowanie takie jest nieobowiązkowe (opłacanie jest obowiązkowe :P). Nie wiem jak na zachodzie.
A jeżeli chcesz uświadamiać młodzież, kiedy jest molestowana, to proszę bardzo, uświadamiaj ją, tylko, proszę, nie każ innym na to odkładać pieniędzy.