Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 130604 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #615 dnia: Kwietnia 25, 2013, 21:06:11 »
    http://www.youtube.com/watch?v=GwZ5twidFp0

Tacy ludzie uciekaja z tego kraju jak ten facet a rzadza tym krajem tacy jak ta Pani na koncu.
    Dopoki nie bedzie odwrotnie to bedziemy mieli nepotyzm,partykularyzm i wszelkiego typu go*no przez ktore Polska bedzie postrzegana za fabryke tanich robociazy i panstwo ktore mozna dymac na kazdym kroku za lapowki.A Polak polaka bedzie chcial utopic w lyzeczce wody.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #616 dnia: Kwietnia 25, 2013, 21:17:50 »
    http://www.youtube.com/watch?v=GwZ5twidFp0

Tacy ludzie uciekaja z tego kraju jak ten facet a rzadza tym krajem tacy jak ta Pani na koncu.
    Dopoki nie bedzie odwrotnie to bedziemy mieli nepotyzm,partykularyzm i wszelkiego typu go*no przez ktore Polska bedzie postrzegana za fabryke tanich robociazy i panstwo ktore mozna dymac na kazdym kroku za lapowki.A Polak polaka bedzie chcial utopic w lyzeczce wody.

Mnie tylko dziwi jedno. Jakie zaszły procesy, że tyle się pozmieniało (Wpływ TV, ale żeby aż tak?). Za komuny gdy podwyższono lekko cenę cukru, strajkowano ponoć na potęgę. Teraz ludzie mają przed sobą perspektywę głodowych emerytur (Poniżej 1000zł, nawet mniej). I nic się nie dzieję. Mimo, że dobrze o tym wiedzą. Na pytanie czemu nic z tym nie robią odpowiadają na odchodne z lekkim uśmiechem "Pewnie i tak nie dożyję". Że co proszę? Jak to jest? I co się zmieniło od tamtej pory. Przecież duża część ludzi to pamięta i powinna chyba podobnie reagować jak wtedy co nie? A teraz to dobrowolni niewolnicy.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #617 dnia: Kwietnia 25, 2013, 21:41:07 »
    Na pytanie czemu nic z tym nie robią odpowiadają na odchodne z lekkim uśmiechem "Pewnie i tak nie dożyję".

Wtedy odpowiedz jest prosta.
    Dożyją twoje dzieci i wnuki.

Byl organizowany strajk na slasku.Slyszales jakie reakcje byly wsrod rzadzacych?
    Ja w Tv widzialem wypowiedzi przechodniow ktorzy narzekali ze godzinne opoznienie bedzie."Dziennikarze" komentowali to razem z politykami z koalcji ze Zue slonzoki kaza ludizom marznac.Bo im sie zachcialo strajkow.
    Ludzie w latach 80 widzieli tylko jedna droge strajk.Dzisiaj mysla ze wyjada albo juz sa tym zmeczeni i jakos to bedzie.
    Jak to powiedzial Korwin.Pan chce tylko zrec;]
    Niestety ludzie nie maja ambicji.Nie zrzeszaja sie jak np amerykanie.Jak moja nauczycielka od histy powiedziala.By w tym kraju byla szansa na normalnosc to musza wymrzec PZPRowcy i ludzie ktorzy z nimi sie dogadali przy okraglym stole i trzymaja za pysk caly kraj.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #618 dnia: Kwietnia 25, 2013, 22:18:58 »
    Amerykanie rzeczywiście mają tego ducha organizowania się(no w końcu musieli najpierw sami wyprzeć i wyrżnąć rodowitych Amerykanów, a potem utrzymać się na tych ogromnych terenach :P), w Polsce ze względu na komunę, kiedy bezpiecznie było nie wychylać się, teraz nie ma takiego myślenia, żeby coś zainicjować i w sumie też nie bardzo jest jak, ponieważ brak jest organizacji, które wspierają takie lokalne inicjatywy, organizują kursy, mają to "know-how". W takiej Warszawie pewnie wygląda to lepiej, ale ogólnie to samorządy rządzą jak chcą, a konsultacji społecznych nie ma, lub są źle robione.
    U mnie w mieście nie ma nawet rady dzielnicy(nie ma też radnego konkretnie z dzielnicy, jest jeden z okręgu), dopiero ostatnio jakaś organizacja zbierała podpisy, żeby ją utworzyć(w sumie nie interesowałem się czy im wyszło), ale powstały pewne organizacje, z czego jedna jest takim "watchdogiem" UM i samorządu i zaczęła też tworzyć lokalne inicjatywy na osiedlach..

W sumie jak wy tu tak piszecie o tej obojętności, no ale sami co właściwie możecie zrobić, żeby coś zmienić chociażby we własnej okolicy? Jest jakieś NGO, jakaś rada, czy coś?
    Zawsze można kandydować na radnego, hehe :D

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #619 dnia: Kwietnia 25, 2013, 22:24:55 »
    Nie mając silnych pleców, znajomości oraz umiejętności nie ma co startować na bezpartyjnego. Ale, będąc już bezpartyjnym... Nie ma się szans z frajernią ze znaczkiem PO, PiS czy SLD... A pewnie na wiejskiej, większość posłów nie wie, że taki i taki z ramienia ich partii rządzi w takiej i takiej pipidówie...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #620 dnia: Kwietnia 26, 2013, 00:16:52 »
    Od dwóch lat trzymam się tego założenia.
    http://www.youtube.com/watch?v=ml7DJ50eAZ8&feature=youtu.be&t=6s
    (click to show/hide)

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #621 dnia: Kwietnia 26, 2013, 16:55:21 »
    W mojej kolicy jest miasto(jesli mzona to nazwac miastem) w ktorym koalicje trzymaja PO i PiS;]Mozna?Mozna ;]

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #622 dnia: Kwietnia 26, 2013, 23:06:24 »
    Przecież te partie są od siebie zależne, padnie PiS to padnie PO bo nie będzie kim straszyć ludu.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #623 dnia: Maja 13, 2013, 21:17:46 »
    Jerzy Buzek dość gładko ogłosił, że w Unii Europejskiej  podjęto już "wiele decyzji" związanych z federalizowaniem Wspólnoty, ale  nie są jeszcze ujawniane. Były przewodniczący Parlamentu Europejskiego  odpowiadał w Polsat News na pytanie o zapowiedzi zmian w UE, ogłoszone w  ubiegłym tygodniu przez szefa KE.

Przed wyborami parlamentarnymi europejskimi będzie jeszcze  parę takich decyzji. Wiele z nich już podjęto, one nie są jeszcze  przedmiotem takiej wielkiej, publicznej dyskusji. Bo proszę pamiętać, że  sprawa unii bankowej czy unii fiskalnej, tej związanej z budżetami, już  jest w dużym stopniu zaawansowana, a jeszcze nie wszystko jest  dyskutowane tak bardzo publicznie. Ale chcemy unii gospodarczej  i chcemy unii politycznej. I m.in. tworzenie czegoś w rodzaju rządu  strefy euro, zaczynając od ministra finansów, a potem ministra  gospodarki, albo w odwrotnej kolejności, to jest bardzo ważna dzisiaj  sprawa dla Unii Europejskiej. Inaczej trudno sterować strefą euro. A jak  widać, od strefy euro zależy gospodarka całej Unii.

http://wpolityce.pl/wydarzenia/53444-buzkowi-sie-wymsknelo-o-tajnych-decyzjach-w-brukseli-wiele-z-nich-juz-podjeto-nie-sa-jeszcze-przedmiotem-publicznej-dyskusji
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #624 dnia: Maja 13, 2013, 23:38:56 »
    Ja tam nie wiem czy powrót do różnych walut i gospodarczej wolnej amerykanki międzypaństwowej byłby lepszy niż taka unifikacja...

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #625 dnia: Maja 14, 2013, 09:19:02 »
    Do federacji raczej nie dojdzie. Szybciej się ten burdel rozleci. Zeżrą go spory i biurokracja. Już teraz UK poważnie rozważa ewakuację z tonącego okrętu.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #626 dnia: Maja 14, 2013, 10:47:45 »

Uploaded with ImageShack.us
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #627 dnia: Maja 14, 2013, 11:16:58 »
    Już teraz UK poważnie rozważa ewakuację z tonącego okrętu.
    I bardzo dobrze. Wszystko zależy od następnych wyborów. Jak wygra partia rządząca to będzie referendum, już wiadomo, że Brytyjczycy w większości chcą wyjścia z ZSRE UE. W teorytyce to chyba Holendrzy rozważają opuszczenie UE.
    I żadna federacja im nie wyjdzie. Jak pójdą mocniej w tym kierunku, to tylko przyśpieszą nieuchronny upadek unii brukselskiej.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #628 dnia: Maja 14, 2013, 16:15:16 »

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #629 dnia: Maja 15, 2013, 07:52:09 »
    http://www.tvn24.pl/sad-umorzyl-sprawe-nielegalnej-armaty-ona-sama-skonfiskowana,325779,s.html

Ja pier.... No już nawet zdrowy człowiek psychicznie nie może armaty kupić, ot dla hobby? bo od razu jest terrorystą :D ciekawe co by tą armatą zrobił, gdyby miał wyrzutnie rakiet ziemia powietrze to już co innego ;P Brak mi słów.