Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 131245 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #540 dnia: Czerwca 03, 2012, 20:08:15 »
    Podobne?Jeśli dasz bron każdemu to ta bronią może zabić kogoś innego.Jak zalegalizujesz here to nikt Cie nią nie zabije bez Twojego działania.Biorąc ja masz świadomość(chyba ze jesteś idiotą) co bierzesz.Dedniesz?Same plusy.Ćpuna mniej,idioty mniej,ziemia żyźniejsza a może wezmą ciało do badan na jakąś uczelnie jak w Ameryce i chociaz taki ćpunek przyda się do czegoś.Studenci medycyny będą mieli w czym grzebać.Jeden ,drugi,trzeci idiota wykręci się a czwarty się zastanowi zanim weźmie.Chyba ze mu życie nie mile to i znów użyje to slow, jest idiotą...

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #541 dnia: Czerwca 03, 2012, 20:33:24 »
    To możesz mi wytłumacz to czemu jest zalegalizowany alkohol i papierosy, szkodliwsze od marychy(ona sama też nie jest nieszkodliwa, idiota bez umiaru załatwi się prędzej czy później)?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #542 dnia: Czerwca 03, 2012, 20:40:38 »
    Bo w mentalności ludzi starszego pokolenia jest ona bardzo szkodliwa etc i maja na jej temat fałszywe wyobrażenie i brakuje im wiedzy jak na dziesiątki innych rzeczy?Partie(z aktualnego sejmu) oprócz paligejow nie podejmą tematu legalizacji bo wiedza ze to starsze pokolenie to ich glosy no i pewnie w dużej mierze kłóci się to z ich światopoglądem...A Palikot na tym zbija 5%-10% ...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2012, 20:44:25 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #543 dnia: Czerwca 03, 2012, 20:57:35 »
    Zgadzam się, jednak nie w pełni. JKM też porusza ten temat, jednak biorąc pod uwagę to co niekiedy odwala(niepełnosprawni=niepotrzebne nieroby, kobiety=idiotki/brakujące ogniwo teorii Darwina) może w oczach starszej części społeczeństwa wyglądać na podobne idiotyzmy. Szkoda, mimo wszystko najbliżej mi poglądami najbliżej mi do Nowej Prawicy, jednak taka osoba jak on nie do końca buduje dobry wizerunek parti.
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #544 dnia: Czerwca 03, 2012, 21:25:49 »
    Jak zalegalizujesz here to nikt Cie nią nie zabije bez Twojego działania.

Ok, jak zostaniesz potrącony samochodem przez naćpanego jełopa to przypomnę Ci te słowa.

P.S. Wiem, że zaraz dostanę odpowiedź, że masa pijaków też jeździ, ale nie jest to żaden kontrargument, gdyż nie można jednej patologii uzasadniać drugą.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #545 dnia: Czerwca 03, 2012, 23:52:04 »
    Zgadzam się, jednak nie w pełni. JKM też porusza ten temat, jednak biorąc pod uwagę to co niekiedy odwala(niepełnosprawni=niepotrzebne nieroby, kobiety=idiotki/brakujące ogniwo teorii Darwina) może w oczach starszej części społeczeństwa wyglądać na podobne idiotyzmy. Szkoda, mimo wszystko najbliżej mi poglądami najbliżej mi do Nowej Prawicy, jednak taka osoba jak on nie do końca buduje dobry wizerunek parti.

Mi tez aktualnie do Nowej prawicy najbliżej.Chciałem zagłosować w ostatnich wyborach na nich ale mieli rzekomo sfałszowane glosy na moje województwo ale po 2 tyg po wyborach nagle nie były sfałszowane i nie zagłosowałem.Ja tez nie zgadzam się w JKMem w 100% np nie podoba mi się jego poparcie dla sztucznej żywność czy tez tego ,że on jest monarchista a ja raczej wole Republikańskie poglądy.Ale chcial bym by NP była w sejmie bo to dało by mu jakiś powiew czegoś nowego,oprócz Pisowskiego/Kaczyńskiego bezmyślnego  jazgotu czy PO wskiej/lewackiej/PZPRowskiej ściemy.

Proud mamy trzy drogi.Albo zostawić tak jak jest.Albo zalegalizować wszystko i liczyć się z tego negatywnymi konsekwencjami.Bo nie ma idealnego rozwiązania w tym temacie.Albo zakazać alkoholów i papierosów co jest niemozliwe bo to kłóci się z potęgami które są potężniejsze od Polskiego rządu(przynajmniej dzisiejszego).

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #546 dnia: Czerwca 04, 2012, 15:16:14 »
    Piszecie niektóre wady Korwina, ale wg. mnie jest jednym z lepszych polityków. Fakt, niektóre poglądy ma zbyt konserwatywne [czasem wydaje się, że z epoki kamienia]. Ale, jest on politykiem silnym, nie da sobie w kaszę dmuchać, zawsze potrafi wybrnąć z sytuacji [poza startowaniem w wyborach :/ ], co daje nam polakom bardzo duże korzyści. Wg. mnie od ostatnich 3 prezydentów [ich poprzedników nie pamiętam bo jestem na to za młody] cały czas jest to samo - jesteśmy przedmiotami na scenie politycznej, nie potrafimy nic ugrać, a prezydenci są tylko na pokaz. Być może jest to wada naszej konstytucji, która jako tako nie daje zbyt dużych korzyści prezydentowi.

Ale być może, to błędy ów w/w prezydentów [chronologicznie] -> Choroba Filipińska -> Nieudolny pomocnik/doradca bliźniak -> Avatar Tuska w sosie Rosyjskim...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #547 dnia: Czerwca 07, 2012, 14:30:22 »
    Czyli marihuana nie szkodzi jak fajki hę? Uwielbiam to powiedzenie.
    Przeciętny palacz kopci paczke dziennie, czyli ok 20 papierosów.
    Czyli w porównywalnych ilościach, ćpun by ładował 20 skrętów dziennie. Po 2 dniach by zdechł. Król jest nagi, a zupa była za słona.
    (click to show/hide)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #548 dnia: Czerwca 07, 2012, 15:08:15 »
    Czyli marihuana nie szkodzi jak fajki hę? Uwielbiam to powiedzenie.
    Przeciętny palacz kopci paczke dziennie, czyli ok 20 papierosów.
    Czyli w porównywalnych ilościach, ćpun by ładował 20 skrętów dziennie. Po 2 dniach by zdechł. Król jest nagi, a zupa była za słona.

Slyszales zapewne cos takeigo jak "co za duzo to niezdrowo"?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #549 dnia: Czerwca 07, 2012, 15:26:56 »
    Coś z zupełnie innej beczki: bardzo ciekawy film - http://www.youtube.com/watch?v=0gSMlYvTI38

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #550 dnia: Czerwca 07, 2012, 17:10:33 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:59:45 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #551 dnia: Lipca 31, 2012, 16:29:11 »

Offline sheep6665

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Lipca 31, 2012, 18:32:59 »
    Wyszedł wall of text wiec dla wytrwałych:

Autor artykułu zapomniał dodać, że "imperialne" jednoczenie jakie prowadzi do wojny jest prowadzone drogą zbrojną, a UE to dyplomacja i stopniowe zbliżanie gospodarek, więc nie, tutaj nie ma elementów wspólnych(to tak, jakby porównać ekspansję gospodarczą USA na przełomie XIX i XX wieku do podbojów Aleksandra Wielkiego - to dwie inne rzeczy i nie mają ze sobą zbyt wiele wspólnych cech mimo że wynik był podobny - Aleksander rozprzestrzenił grecki styl życia na wschód a Amerykanie przenieśli swój do Europy).  Jak dla mnie to trochę nielogiczne, autor zauważył podobieństwa na płaszczyźnie organizacyjnej(w znaczeniu - jedna oficjalna struktura państwowa, bo jak wchodzimy głębiej to nagle okazuje się, że to całkiem co innego) a o całkowicie różnej polityce etnicznej tego potencjalnego "pan-europejskiego" państwa w wykonaniu UE a w wykonaniu narodowych socjalistów już milczy. Cóż, nie zgadza się z teorią - przemilczymy sobie.

Zauważam, że w Holandii(stamtąd pochodzi autor głównej tezy zawartej w artykule) "na świeczniku" są obecnie ludzie którzy tworzą z reguły dość bzdurne teorie na temat tego "jak wielkim złem jest unia i dlaczego to się nie mogło udać", takie głosy były już dawno, tyle, że ignorowano je tak jak kolejne teorie o końcu świata - zwykle teorie o końcu świata miały więcej sensu(i tak były bezsensowne). Teraz są "trendy" i nagle zaczęły mieć sens.

Co gorsza naród to termin równie bezsensowny co metoda dowodzenia skłonności do popełniania przestępstw przez badanie rysów twarzy, a państwo od zawsze służyło do wyzyskiwania słabszych, więc połączenie obu tych słów - państwo narodowe stawiane jako przykład do naśladowania brzmi równie głupio co teorie pewnego "biskupa" ze skeczu monty pythona na temat nie napieprzania o siebie cegłami.
    Nawet jeśli termin miałby jakiś sens, to nie ma powodu, aby być dumnym/wstydzić się tylko dlatego, że jest się członkiem "narodu X"(wybierałeś to? nie, trafiło ci się i urodziłeś się w X, nawet jeśli zdobędziesz obywatelstwo Y to ludzie będą traktować cię jak przybysza z X więc nie masz żadnego wyboru - nikt, włącznie z tobą nie ma prawa oceniać ciebie lub innych za coś czego nie wybrali, to tak jakby powiedzieć, że człowiek z zespołem downa to ch**/dobry człowiek tylko dlatego, że ma zespół downa - którego nie wybierał - taka ocenia tak uraża jego indywidualność*).

Cała Unia jest jednak swoim własnym cieniem, dawna idea gospodarczego uniemożliwienia wojen działa, wspólna polityka celna, czy strefa Schengen nie są niczym na co moglibyśmy narzekać, problem leży w tym, że cały aparat zbiurokratyzował się w tak olbrzymim stopniu, że niedługo żadna gospodarka nie wyrobi na tą bandę**, na dodatek wyraźna staje się dominacja Niemiecko-Francuskiego tandemu i lobbujących ich rządom finansistów. Obecny kryzys nie ma przecież wiele wspólnego ze złym czy dobrym "prowadzeniem się" Grecji, bo to, że oni nie mają za co spłacać było kredytów było jasne od kilku lat, jednak ktoś*** dalej dawał im pieniądze, pogarszając sytuację, przykro mi - ponad połowa Greków pracuje na nieproduktywnych państwowych posadach**** - to się musiało tak skończyć, skoro uczeń liceum potrafi do tego samodzielnie dojść - finansista/biznesmen/ekonomista/minister też powinien. Lobby wielkich firm i biurokracja to zresztą jeden z wielu raków toczących unię(a to centralizowanie władzy na siłę, wbrew swojemu własnemu programowi, które zakłada stopniowy rozkład centralnych-państwowych administracji i tworzenie federacji bliższej socjalizmowi bezpaństwowemu niż jakiemuś dziwnemu tworowi na wzór międzywojennych dyktatur, a to nienormalne pensje dla europarlamentarzystów, beznadziejne metody ratowania gospodarek - cięcie kosztów, zaciskanie pasa i podnoszenie podatków, zamiast dużych inwestycji mających zasilić gospodarkę i ludzi w walutę oraz obniżyć poziom bezrobocia*****).

*Jeśli ktoś wybiera, że np. chce być członkiem organizacji N to możemy go oceniać, bo oceniamy czyjś świadomy wybór a nie dzieło przypadku. Jeśli dalej trudno to komuś zrozumieć, to wyobraźcie sobie, że dziecko z jakimś śmiesznym nazwiskiem jest poniżane w szkole, tylko i wyłącznie z tego powodu - nie wybierało tego jak się nazywa, a mimo to ludzie z góry oceniają je za to i wpływa to na ostateczną ocenę tej osoby jako indywiduum. Trochę rozjaśniłem?

**Zabawne, informatyzacja urzędów powinna w teorii zmniejszyć ilość urzędników, a ta ciągle rośnie... Nie sądzę, żeby problem leżał w technologii, raczej leży w tym, że te niepotrzebne pierdzistołki to spory elektorat.

***Na pewno nie prezesi wielkich banków którzy tak świetnie nimi zarządzają, że w na chwilę przed bankructwem swojego interesu przyznają sobie premię na którą przeciętny człowiek musi robić przez 5 lat. Ale to są przecież dobrzy biznesmeni i oni wiedzą jak prowadzić swój interes, więc teraz zwolnią pracowników "z dołu" a zarządowi dadzą jeszcze większe premie za restrukturyzacje i wszyscy będą żyć długo i szczęśliwie, tyle, że niedługo będą zmuszeni znowu przemyśleć opcję "zwinięcia" swojego interesu, bo "wspaniały zarząd" znowu nie miał nic przeciwko rozdawaniu kredytów podmiotom będącym na skraju bankructwa.

****Rozróżniajcie "produktywne" i "nieproduktywne" posady, po PRLu mieliśmy dużo całkiem nowoczesnych ale niepasujących do współczesnej gospodarki zakładów, które można było sprywatyzować dla zapłacenia długów(a same w sobie produkowały 'coś' co miało jakąś wartość rynkową), obecnie mamy dziurę finansową i powiększający się dług za który płacimy pensje urzędników(komunizm zostawił ogromny dług i masę różnych zakończonych sukcesem inwestycji, obecnie mamy tylko olbrzymi dług).

*****Wbrew pozorom, w tym szaleństwie jest metoda, dodatkowe wydatki teraz, oznaczają o wiele większe wpływy do budżetu(bo "pokryzysowi" bezrobotni to nie menele którym nie chce się pracować, tylko ludzie którym po prostu trzeba podać rękę, żeby wyszli na prostą), chodzi też o "kreatywne cięcie" - zamiast ucinać świadczeniom socjalnym trzeba zrestrukturyzować administrację i w ten sposób zaoszczędzić na niepotrzebnych urzędnikach - w naszym świecie jest to jednak niemożliwe, bo nie od dzisiaj wiadomo, że niepotrzebni i nieproduktywni urzędnicy to "nasze chłopaki" i ruszać ich nie wolno.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Listopada 06, 2012, 21:31:37 »
    Może wydawać się nie związane z tematem ale to właśnie oni chcą od nas odszkodowań sami robiąc to co jest tu opisane: Izrael Szamir: Każdy może zabić w sobie Żyda

Zachęcam do lektury i refleksji.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #554 dnia: Listopada 07, 2012, 15:49:12 »
    Żydzi - cały czas gadają o holokauście, jacy to oni prześladowani byli.. A spójrzmy na to, co oni teraz robią z prawowitymi mieszkańcami tamtych ziem, musimy zauważyć kiedy to ostatni raz Izraelici tam mieszkali.
    Ogólnie to można powiedzieć tak - Tusk i reszta źle rządzi. Co z tego, że są oni. Dorwie się inna świnia do koryta będzie to samo. Jednak teraz mamy jeszcze do tego prezydenta z miękką fujarą. Lech Kaczyński jaki był, taki był, ale chociaż był bardziej wyrazisty. Teraz mamy za to "gajowego" jako prezydenta i sejm ze schizofrenikami  z PiS i Jarosławem na czele. Bajka, po prostu ku**a bajka...
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...