Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 131320 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #480 dnia: Marca 25, 2012, 20:22:57 »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #481 dnia: Marca 25, 2012, 20:43:22 »
    A co Cie tak rozśmieszyło?
    Rozumiem ,że to nie jest może  tak brawurowe jak rozdawanie czerwonych jabłuszek przed zakładem pracy ,pracownikom czy np piosenka dwóch bliźniaczek albo hmm 300mld czy "darmowe" kondony i świński ryj.Nie ten budżet i nie te wplywy.Kazdy radzi sobie jak może;]
    « Ostatnia zmiana: Marca 25, 2012, 21:17:55 wysłana przez Skrzetusky »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #482 dnia: Marca 25, 2012, 22:52:38 »
    A ja nie wiem czy się śmiać, czy płakać... Normalnie, nie zwróciłbym uwagi na kolejną taką organizację, ale po latach 2005-07 już wiem, że wszystko jest możliwe i zaczynam się bać. Sam filmik jest śmieszny, ale uświadamia mnie co może się stać...
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #483 dnia: Marca 26, 2012, 17:40:15 »
    Co może się stać?może być jeszcze gorzej?

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #484 dnia: Marca 26, 2012, 20:23:36 »
    Co może się stać?może być jeszcze gorzej?

Jeśli coś takiego dojdzie do władzy, to jak najbardziej. Zamknijmy najlepiej wszystkie granice i sprawdzajmy ludzi z wiedzy historycznej (koniecznie zgodnej z tą standardową, narodową, niedopuszczającą do możliwości istnienia niechlubnych czynów Wielkiego Narodu Wszechpolskiego).
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #485 dnia: Marca 26, 2012, 22:31:45 »
    Gdzie oni chcą zamykać granice?Raczej chcą współpracy krajów na zasadzie EWWiS co dało zachodniemu przemysłowi mega kopa a nie Unijke zajmującą się który kraj co może a który nie albo czy Ślimak jest ślimakiem, czy rybą.Albo jak poprawnie schodzić z drabiny.W Danii pewnie tez rządzą tacy źli i skrajni nacjole ,bo Dania z Schengen wyszła.

A jakie te niechlubne czyny masz na myśli?

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #486 dnia: Marca 26, 2012, 22:41:38 »
    A ja nie wiem czy się śmiać, czy płakać... Normalnie, nie zwróciłbym uwagi na kolejną taką organizację, ale po latach 2005-07 już wiem, że wszystko jest możliwe i zaczynam się bać. Sam filmik jest śmieszny, ale uświadamia mnie co może się stać...

Wiele można zarzucić Kaczyńskim ale nie to że nie starali się tworzyć silnego, suwerennego państwa w przeciwieństwie do Tuska. Dobierali się do dupy komuchom a że to się wielu osobom nie podoba każdą jego "wpadkę" nagłaśniano i wyolbrzymiano ile fabryka dała.
    Z kolei wygłupy Komora są traktowane jako niewinne głupstwa...
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #487 dnia: Marca 26, 2012, 22:45:30 »
    Zupełnie nie rozumiem naśmiewania się z Młodzieży Wszechpolskiej. Może to dlatego że mamy czasy gdy wszelcy komuniści siedzą sobie na rentkach państwowych a noszenie mordercy, Che Guevary na koszulce jest trendy i w ogóle takie super.
    Najlepiej wybierajmy co wybory tych samych, czyli kolesi z okrągłego stołu. Jeden rząd, Olszewskiego gdy chciał rozliczenia skończył wywaleniem z sejmu. Sam wielki bojownik o wolność Wałęsa brał w tym udział. Bardzo ciekawa sprawa, nie sądzicie? Pewnie obawa że połowa sejmu z przeszłością w służbach musiałaby wylecieć z życia publicznego.
    Co nam ta Unia Europejska daje? Umowy handlowe, dofinansowania mogą swobodnie funkcjonować poza tworem który ma tworzyć coś pokroju państwa federacyjnego.
    Nie, proponuję wpuszczać wszystkich jak leci, Francja się niedawnymi strzelaninami przekonała do czego to prowadzi. No chyba że to był nacjonalista francuski pomalowany pastą do butów ;)
    @up rybka, ludzie teraz wciąż idą w to gówno. Kaczyński był jaki był, miał swoje wpadki, ale nikt nie może powiedzieć że był osobą miękką. Jak było trzeba jechał do kraju ogarniętego wojną, aby pokazać poparcie. A teraz kogo mamy? Gościa nie potrafiącego pisać po polsku, nieobytego w jakichkolwiek kontaktach na szczeblu wyższym niż dożynki. Ale pewnie taka plastelinka podoba się wielu, każdy sobie go może dostosować do siebie :)
    Sława!

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #488 dnia: Marca 26, 2012, 23:01:01 »
    ludzie teraz wciąż idą w to gówno. Kaczyński był jaki był, miał swoje wpadki, ale nikt nie może powiedzieć że był osobą miękką. Jak było trzeba jechał do kraju ogarniętego wojną, aby pokazać poparcie. A teraz kogo mamy? Gościa nie potrafiącego pisać po polsku, nieobytego w jakichkolwiek kontaktach na szczeblu wyższym niż dożynki. Ale pewnie taka plastelinka podoba się wielu, każdy sobie go może dostosować do siebie :)
    Nawet nie wiesz jak mnie to boli gdy widzę co się dzieje, czuję się mimo wszystko patriotą ale gdy widzę co się dzieje w tym kraju to obawiam się że jedynym wyjściem aby żyć normalnie jest wyjechać. Nie wiem jak u Ciebie, ale na prowincji to trzeba się nagimnastykować by jakoś żyć, z tego co wiem na dzikim wschodzie Polski sytuacja ma się jeszcze gorzej.
    Nigdy z Tobą nie pisałem na temat UE ale widzę że mamy na ten temat podobne zdanie, co do polityki imigracyjnej czemu nikt się nie czepia USA o nią. Tutaj jednak nasze nieszczęście okazuje się błogosławieństwem:murzynCzarnoskóry mieszkaniec Afryki/Arab mając do wyboru podróż do biednej Polski albo któregoś z bogatych krajów Zachodu co wybierze?
    Wybór zdaje się być oczywisty i to jest to nasze szczęście w nieszczęściu.

Cloaca Maxima
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #489 dnia: Marca 27, 2012, 14:16:50 »
    Mówicie bardzo dobrze. Polska nawet nic nie próbowała zrobić gdy się okazało, że Obama dał ruskim "słowo honoru" [i oczywiście go nie złamał], że gdy do władzy dojdzie Miediediew to w Polsce, ani nigdzie w Europie Środkowo-wschodniej, nie powstanie tarczy "antyrakietowa", na którą nam dawał "słowo" Bush. A wiedzę o tym, że polski rząd, nie robi nic tylko liże dupę i ruskim i amerykańcom to już chyba wynosi z domu każdy dzieciak, który chodzi do podstawówki... I bardzo dobrze, niech w końcu coś się zmieni w tym kraju, bo wątpię by dzieci ludzi, którzy urodzili się w latach tuż przed, albo już po "zniesieniu totalitaryzmu" będą w przyszłości głosowali [bądź już głosują] na "ekipę czworga" - [PiS, PO, SLD, PLS - choć by trzeba dodać te pseudo odłamy jak RPP czyli SP].... Jeśli taki stan rzeczy utrzyma się jeszcze dłużej niż 10, 15 lat to już tylko jakiś jeden pan, lub pani, silną ręką wprowadzą "nowoczesny absolutyzm" i uratują ten kraj. No a jak nie, to tylko czekać na podział kraju przez rządy innych krajów...

EDIT; Przypomniało mi się coś podczas obiadu.
    Co sądzicie o takich: http://www.youtube.com/watch?v=j8AmkvwZqg4 bądź http://www.youtube.com/watch?v=y0JYhRnDaKg "fanatykach" - czy rzeczywiście są to fanatycy, czy po prostu wyszkoleni i mądrze podstawieni ludzie? W lokalnych telewizjach pełno takich ludzi jest...
    « Ostatnia zmiana: Marca 27, 2012, 14:28:18 wysłana przez Kradus »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #490 dnia: Marca 27, 2012, 15:46:54 »
    Tyle że to są głównie ludzie wychowani całe życie w socjalizmie co odcisnęło na nich swoje piętno, wtedy Kościół był opoką na której naród mógł się oprzeć, po upadku komunizmu Kościół zaczął zbaczać z tej ścieżki czego oni nie widzą.

Zresztą, jaką alternatywę znajdujecie dla tych ludzi zamiast Kościoła?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #491 dnia: Marca 27, 2012, 17:01:07 »
    Rybopiotrze, dobrze określiłeś dzisiejszy stan Kościoła, a jednocześnie popierasz Kaczyńskiego, który właśnie taki Kościół jaki mamy popierał, a czy dla zwiększenia poparcia, czy z przekonania to już nieważne.
    Co do wspomnianej MWP, kiedyś organizacja miała cel i szczere intencje, mimo to już wtedy z jej postulatami bym się nie zgodził, a dziś? To już spaczony cień i czkawka po dawnej MWP.
    Kradusie, podejrzewam że obie panie nie były "podstawione", choć ta druga była nieco sztuczna. A jeżeli miewasz wątpliwości czy takich fanatyków jest wielu, to pomogę Ci je rozwiać - owszem jest ich od groma.

A co sądzicie ogólnie o polskiej mentalności, rzekłbym "postkolonialnej", co wymusiła na nas okupacja ZSRR i wcześniejsze zabory, którym akurat sami jesteśmy winni jak wiemy z historii ;). Ale adrem, wg nasza mentalność, nietolerancja, nacjonalizm, zaściankowość to właśnie ta rozgoryczona Polska, która nie wybacza dawnych win, mimo iż tamte pokolenia zmarły, a na ich miejsca przyszły nowe - a ludzie wciąż widzą w nich hitlerowców, stalinowców itd.

Też nie rozumiem poglądu o tym, aby prowadzić politykę zagraniczną pokroju Pani Fotygi, braci Kaczyńskich. Byli głośni trafiali do opinii publicznej, chcieli wszystko za nic, nakręcali spiralę nienawiści przeciwko innym narodom (niestety skutecznie), wychwytywali co ludzie chcą widzieć i to im dawali. Gdy tylko rozpoczęła się krytyka UE w obecnym kształcie, pamiętam jak parę dni później nagle Prezes PiS wygłosił mowę karcącą UE, skąd to nagłe zainteresowanie? Przykładów jest wiele, lecz czasu mało ;)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #492 dnia: Marca 27, 2012, 17:17:23 »
    Nie napisałem że podoba mi się podejście PiSu do religii, sam jestem ateistą(nie antyteistą) ale rozumiem że wiara odgrywa dużą rolę w historii i kulturze Polski więc nie można chcieć tak jak komuniści jej zwyczajnie usunąć.

Też nie rozumiem poglądu o tym, aby prowadzić politykę zagraniczną pokroju Pani Fotygi, braci Kaczyńskich. Byli głośni trafiali do opinii publicznej, chcieli wszystko za nic, nakręcali spiralę nienawiści przeciwko innym narodom (niestety skutecznie), wychwytywali co ludzie chcą widzieć i to im dawali. Gdy tylko rozpoczęła się krytyka UE w obecnym kształcie, pamiętam jak parę dni później nagle Prezes PiS wygłosił mowę karcącą UE, skąd to nagłe zainteresowanie? Przykładów jest wiele, lecz czasu mało ;)
    Ta, spirala nienawiści... Gdy ktoś chce byś mu lizał dupę a ty się nie zgadzasz to jesteś człowiekiem nakręcającym spiralę nienawiści? Kaczyński potrafił się postawić wobec Rosji, na co nie stać Tuska określającego UE jako najlepszą rzecz jaka powstała na świecie.
    Ale adrem, wg nasza mentalność, nietolerancja, nacjonalizm, zaściankowość to właśnie ta rozgoryczona Polska, która nie wybacza dawnych win, mimo iż tamte pokolenia zmarły, a na ich miejsca przyszły nowe - a ludzie wciąż widzą w nich hitlerowców, stalinowców itd.
    Polska teraz cierpi na tym że w naszym kraju nie było dekomunizacji przez co media i polityka są zapełnione takimi a nie innymi ludżmi. Kaczyński starał się prowadzić politykę równorzędnych państw a nie sługi i pana czyli de facto neokolonializmu.

Sam nie potrafię określić jaka partia jest mi najbliższa poglądami, może JKM i jego partia mimo że się z nim nie zgadzam w pewnych sprawach.

Nie uważam że PiS jest partią zajebistą, mi chodziło o porównanie rządów PiSu i rządów Tuska.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #493 dnia: Marca 27, 2012, 17:51:29 »
    Rybopiotrze, dobrze określiłeś dzisiejszy stan Kościoła, a jednocześnie popierasz Kaczyńskiego, który właśnie taki Kościół jaki mamy popierał, a czy dla zwiększenia poparcia, czy z przekonania to już nieważne.
    Co do wspomnianej MWP, kiedyś organizacja miała cel i szczere intencje, mimo to już wtedy z jej postulatami bym się nie zgodził, a dziś? To już spaczony cień i czkawka po dawnej MWP.

Zawsze lubię rozmawiać na argumenty.Masz jakieś przykłady?
    Rozumiem ,że zdajesz sobie sprawę ze MWP należy do Polskiego Ruchu Narodowego który dopiero przez ostatnie 3 lata wyraźnie zaczął się odradzać po 1945 kiedy to na dobre zaczęło się niszczenie pamięci o tych ludziach w świadomości innych Polaków jak i ich mordowanie(tych którzy przeżyli wojnę).

I jakie te niechlubne czyny masz na myśli?

Czekam;]
    « Ostatnia zmiana: Marca 29, 2012, 19:42:29 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #494 dnia: Marca 29, 2012, 22:28:51 »
    Ja także z niecierpliwością czekam, sam ci odpowiedziałem i liczę na wzajemność.