Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 130776 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #270 dnia: Grudnia 16, 2011, 19:12:21 »
    Trochę głupio to wygląda, że piszemy od dłuższego czasu w dwójkę. Może i zgoda buduje, ale niezgoda jest dużo bardziej interesująca. Ciekawe gdzie jest tych pięć osób, które w ankiecie odpowiedziały, że PO to dobra partia. Czyżby nie miały argumentów, żeby bronić swojej partii? Proponuję zmienić ankietę, albo jeśli się da, dodać drugą, gdzie każdy zaznaczałby po prostu, którą partię popiera.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #271 dnia: Grudnia 16, 2011, 19:46:31 »
    Lepiej nie bo nie miał bym na kogo zagłosować xD

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #272 dnia: Grudnia 16, 2011, 19:54:14 »
    Czyżby nie miały argumentów, żeby bronić swojej partii?

Może nie widzą ku temu powodów? Czemu muszą "bronić" "swojej" partii? Po prostu uważają tak jak zaznaczyli w ankiecie i nie mają ochoty wdawać się w dyskusję nad sensownością swojego wyboru. Sam zaznaczyłem "normalna partia" i jakoś nie ciągnie mnie do dyskusji z wami przy każdym poście, a niemal z żadnym się nie zgadzam. ;) Od merytoryczności (sic!) Pospieszalskiego, poprzez bezustanny płacz na UE, utratą suwerenności, XIX wiecznym patriotyzmem, a na uwielbieniu Ziemkiewicza i Wildsteina kończąc.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #273 dnia: Grudnia 16, 2011, 20:00:48 »
    Tak jak słusznie zauważyłeś nie każdy musi się zgadzać i jedni Wola Ziemkiewicza czy Pospieszalskiego(jakie masz do nich zaszczerzenia??) niż Lisa czy np hmm Szczukę:)
    A mógł byś mi wytłumaczy czym jest XIX wieczny patriotyzm i co w nim takiego złego?

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Grudnia 16, 2011, 21:05:21 »
    Myślisz, że jestem jakimś fanatykiem, który obsadziłby Wildsteina na tronie Polski? Ja po prostu szukam punktu zaczepienia dla innych, daje filmiki i teksty z którymi mogliby polemizować, a tu ciągle jedna osoba odpisuje i to taka, z którą mamy sprzeczne zdanie chyba tylko w kwestii Kościoła. Innymi słowy prowokuje innych, z miernym efektem. Choć na bezrybiu... widać Skrzetusky już wyłuskał coś, do czego można się doczepić :) No i wcale nie zależy mi na przekonywaniu kogokolwiek, tylko raczej na doskonaleniu sztuki dyskusji. To całkiem kształcące. Polecam.

Nigdy nie twierdziłem, że promowani przeze mnie dziennikarze są bezstronni. To praktycznie niemożliwe. Przecież to dziennikarze mają największą wiedzę o polityce (oprócz polityków), bo zarabiają dzięki tej wiedzy. Przez to opinia wyrabia się sama, bo choć wiele zależy od światopoglądu, to dziennikarz nie będzie sympatyzował z partią uwikłaną w afery (które nie zawsze przebijają się do szerokiej publiki, np. afera hazardowa, kiedy PO pokazało jak ma wszystkich w dupie i nie musi się nawet kryć ze swoimi machlojkami, bo TV i tak wszystko wygładzi jak trzeba). Ale ci stronniczy dziennikarze stanowią przeciwwagę dla reszty monotonicznej nawalanki TV. Dla własnego zdrowia lepiej posłuchać przedstawicieli różnych stanowisk.

Lepiej nie bo nie miał bym na kogo zagłosować xD
    Wow, ugrupowań jest cała masa, myślę, że coś byś wybrał. Znam jedną osobę, która zgadza się z Palikotem w jednym punkcie jego programu, i to tym najmniej realnym do spełnienia, szczególnie przez socjalistów, czyli w sprawie likwidacji biurokracji i zmniejszeni liczby urzędników.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Grudnia 16, 2011, 21:46:12 »
    Pewnie tak ,ale nie widzę sensu wpisywać tiu jakiś ugrupowań(serio są inne niż wielka 4 i PJN,Samoobrona) o których pewnie 3/4 ludzi nawet nie słyszała.

Offline T_o_M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Grudnia 16, 2011, 23:42:56 »
    Prowadząc temat Partii Politycznych, mam pytanie do ludzi, którzy wielbią PO- Co wy widzicie w tej partii ? Wstyd, że Polak nie wie co taka partia naprawdę robi wstyd ! Gadałem na serwerze duelowym z pewnym "Hetamanem", który twierdził, że PO jest najlepszą partią bez błędów, maniak mediów mówił o tym, że PiS ma wiele błędów - wymieniwszy wszystkich złych polityków PiSu a nie żadnych złych czynów PiSu których trochę jest. Tych 5 ludzi proszę o poszukanie odrobiny informacji na temat partii PO. Polacy muszą wiedzieć co w naszym kraju się dzieje bo po 20 latach będą narzekać...

Nie mówię tutaj o tym, że PiS jest lepsze, mówię o tym, że Polak musi wiedzieć, że Partia PO nie jest partią świetą i świetną, Polak MUSI wiedzieć takie rzeczy, których z mediów się nie dowie...
    Ruch Palikota to jest śmiech na sali to nie jest Polska Partia to Europejska partia mówiąca o tym, że najbliższe sercom Polaków jest UE.
    O poglądach można dyskutować, w Polsce dzieją się straszne rzeczy teraz.
    Marsz Niepodległości był świetną rzeczą, spokojną demonstracją obywateli ustroju demokratycznego, ustroju, z którego UE chce zabrać jakąś część. Na tym marszu uczestniczyło około 10 tyś. ludzi w Warszawie ! Marsz Niepodległości nie był obchodzony tylko w Warszawie, był jeszcze w Wrocławiu, w mediach oczywiście nie było o tym ani słowa...
    Pozdrawiam i zachęcam do dalszej dyskusji

EDIT1: Proszę o wypowiedzenie się osób tzn. zwolenników PO Dlaczego uważają swoją partię za dobrą, nie neguję czyichś poglądów politycznych, chcę tylko wiedzieć z jakiej strony patrzycie się na tą partię.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2011, 01:05:24 wysłana przez T_o_M »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #277 dnia: Grudnia 16, 2011, 23:54:19 »
    Od merytoryczności (sic!) Pospieszalskiego, poprzez bezustanny płacz na UE, utratą suwerenności, XIX wiecznym patriotyzmem, a na uwielbieniu Ziemkiewicza i Wildsteina kończąc.

Nawet swego czasu chciałem się wypowiedzieć w tym wątku, ale w sumie ta wypowiedź Proud'a w paru słowach umieściła moją główną myśl z paroma jeszcze zastrzeżeniami w stronę PiS ;).
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Grudnia 17, 2011, 00:40:27 »
    TOM o jaki Marszu Niepodległości piszesz?z 11.11 było ponad 20k w Warszawie.A to co Kaczyński podszył się pod MN 13. to MN i Solidarności.Tam było z 10k podobno...

Offline T_o_M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Grudnia 17, 2011, 01:04:21 »
    Przepraszam za pomyłkę, oglądałem akurat różne filmy i artykuły odnośnie marszów i lekką pomyłkę zaliczyłem, thx za poprawienie.

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Grudnia 17, 2011, 01:31:31 »
    Prowadząc temat Partii Politycznych, mam pytanie do ludzi, którzy wielbią PO- Co wy widzicie w tej partii ? Wstyd, że Polak nie wie co taka partia naprawdę robi wstyd ! Gadałem na serwerze duelowym z pewnym "Hetamanem", który twierdził, że PO jest najlepszą partią bez błędów, maniak mediów mówił o tym, że PiS ma wiele błędów - wymieniwszy wszystkich złych polityków PiSu a nie żadnych złych czynów PiSu których trochę jest. Tych 5 ludzi proszę o poszukanie odrobiny informacji na temat partii PO. Polacy muszą wiedzieć co w naszym kraju się dzieje bo po 20 latach będą narzekać...

Nie mówię tutaj o tym, że PiS jest lepsze, mówię o tym, że Polak musi wiedzieć, że Partia PO nie jest partią świetą i świetną, Polak MUSI wiedzieć takie rzeczy, których z mediów się nie dowie...
    Ruch Palikota to jest śmiech na sali to nie jest Polska Partia to Europejska partia mówiąca o tym, że najbliższe sercom Polaków jest UE.
    O poglądach można dyskutować, w Polsce dzieją się straszne rzeczy teraz.
    Marsz Niepodległości był świetną rzeczą, spokojną demonstracją obywateli ustroju demokratycznego, ustroju, z którego UE chce zabrać jakąś część. Na tym marszu uczestniczyło około 10 tyś. ludzi w Warszawie ! Marsz Niepodległości nie był obchodzony tylko w Warszawie, był jeszcze w Wrocławiu, w mediach oczywiście nie było o tym ani słowa...
    Pozdrawiam i zachęcam do dalszej dyskusji

EDIT1: Proszę o wypowiedzenie się osób tzn. zwolenników PO Dlaczego uważają swoją partię za dobrą, nie neguję czyichś poglądów politycznych, chcę tylko wiedzieć z jakiej strony patrzycie się na tą partię.
    Z Twojej sygnaturki wynika ze jestes rownie zajebisty co PiS.Tylko dlaczego Ty masz taka sygnaturke?
    Nie jestem ani za PO ani za PiSiakami ale jak czasem spojrze w TV i widze chorego Kaczora z jego podejsciem,to juz wole Tuska i jego ekipe-przynajmniej troche kultury maja+szkoly pokonczone.
    Teraz ja oczekuje abys wymienil te straszne czyny PO.Pare lat temu zrezygnowalem z TV i ogladam sporadycznie,wiec musialem cos przegapic,mam nadzieje ze mnie oswiecisz.
    Tylko nie zapomnij kto byl u wladzy zanim szoferke objelo PO.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline T_o_M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Grudnia 17, 2011, 02:02:47 »
    Przepraszam za pomyłkę, oglądałem akurat różne filmy i artykuły odnośnie marszów i lekką pomyłkę zaliczyłem, thx za poprawienie.

DOWN Pisałem już sporo razy w tym temacie zobacz

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #282 dnia: Grudnia 17, 2011, 10:39:19 »

Jakżeby inaczej. W końcu to Ty masz monopol na wiedzę co jest bliskie polakom. To Ty wiesz, że Ruch Palikota nie jest polską partią. Oczywiście również Ty wiesz, że te 10% pochodzi z głosów EUROkonfidentów, uśpionych agentów KGB i od partyzantów Angeli Merkel - wspieranej przez bojówki Sarkozy'ego.

EDIT: Mimo tego, że na RP nie głosowałem i bym nie zagłosował to też jestem zwolennikiem utworzenia Federacji Europejskiej. Wow! Muszę iść się powiesić bo nie jestem uczciwy co do niepodległości...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2011, 12:10:20 wysłana przez proud »

Offline T_o_M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Grudnia 17, 2011, 11:48:14 »
    Oczywiście również Ty wiesz, że te 10% pochodzi z głosów EUROkonfidentów, uśpionych agentów KGB i od partyzantów Angeli Merkel - wspieranej przez bojówki Sarkozy'ego.

O takich rzeczach nie wspominałem, uważam jednak, że Ruch Palikota nie jest uczciwe wobec niepodległości kraju: chcąc bowiem Federacji Europejskiej.

Ustrój demokratyczny to ustrój, którym trzeba dyskutować dla wiedzy itp. itd. każdy obywatel ma do tego prawo.
    Dla niektórych ucieczką od Polski jest po prostu zapominanie co się w niej dzieje, dla niektórych to samo a dodatkowo emigracja, niektórzy "jeżdżą do Francji" a niektórzy do Anglii itd. itp.
    Polska jest podzielona na pół lub przynajmniej na 1/3 ludności PiSowsy oraz POwcy. Jest to spora liczba ludzi w związku z tym nie można zostać przy swojej pięknej partii PiS czy PO, trzeba też zauważyć złe strony zarówno PiSu jak i PO. [Niektórzy] Polacy zostają przy tym, że lubią PiS bo PO jest złe; Lubią PO bo PiS jest złe: Takiego czegoś nie można traktować bez używania jakichkolwiek sensownych argumentów. Dlatego trzeba dyskutować o Polsce ;)

EDIT1: RZĄDY PIS - ZANOTOWANO NAJWYŻSZY WZROST GOSPODARCZY OD 1990r., ZANOTOWANO NAJNIŻSZY DEFICYT BUDŻETOWY OD 1990r, CENA BENZYNY SPADŁA Z OK 4,30 DO 3, 70 ZŁ, PADŁ REKORD NAJWIĘKSZYCH INWESTYCJI W POLSCE OD 1990r - DZIĘKI REFORMOM PRZEZ, KTÓRE POLSKA STAŁA SIĘ ATRAKCYJNYM KRAJEM DLA ZAGRANICZNYCH INWESTORÓW,OBNIŻONO PODATKI, ZLIKWIDOWANO PODATKI OD SPADKÓW I DAROWIZN, ZANOTOWANO NAJWYŻSZY EXPORT OD 1990r, INFLACJA BYŁA NA NIEBYWALE NISKIM POZIOMIE - (POSZUKAJCIE WYKRESÓW SAMI SPRAWDŹCIE). POWSTAWAŁY TAKIE PROGRAMY JAK RODZINA NA SWOIM, BECIKOWE ITD. W OKRESIE 2005 - 2007 POWSTAŁO 1200000 NOWYCH MIEJSC PRACY, PODNIESIONO ZNACZĄCO NAJNIŻSZĄ PŁACĘ MINIMALNĄ, PIS SPRZECIWIAŁ SIĘ BUDOWIE GAZOCIĄGU Z NIEMIEC DO ROSJI, NA DOŻYWIENIE DZIECI PRZEZNACZONO 500 MLN ZŁ ROCZNIE, POWOŁANO NOWE SŁUŻBY SPECJALNE DO WALKI Z KORUPCJĄ, PRZEPROWADZONO USTAWĘ LUSTRACYJNĄ NA DZIEŃ DZISIEJSZY ZAHAMOWANĄ PRZEZ PO - PSL, NAKŁADY NA OCHRONĘ ZDROWIA WZROSŁY O PONAD 10 MLD TJ O 26 %. ZA RZĄDÓW PIS 86 % POLAKÓW DEKLAROWAŁO, ŻE CZUJE SIĘ ZADOWOLONA Z PRZEPROWADZONYCH REFORM. TO BYŁ PIERWSZY TAKI RZĄD, KTÓRY W CIĄGU TYLKO NIESPEŁNA 2 LAT PRZEPROWADZIŁ PONAD 102 ŚWIETNE REFORMY WPŁYWAJĄCE TAK BEZPOŚREDNIO NA NASZE ŻYCIE.
    Wszystkie informacje są rzetelne i można je sprawdzić od zaraz
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2011, 13:45:50 wysłana przez T_o_M »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Grudnia 17, 2011, 13:22:29 »
    Ja tylko się coś wypowiem o wypowiedziach niektórych polityków w niektorych TV.Warto obejrzeć materiały z tych wypowiedzi cale i je przesłuchać bo w niektorych tv wypowiedzi niektorych polityków maja zmieniane konteksty.I czasami jak ktoś wspomniał w TV wynika jakiś bełkot wariata a po wysłuchaniu całego materiału czasami wychodzą mądre rzeczy.Przykładem może być Prezydent Komorowski i jego wypowiedz o 11.11.11.Tak zmanipulowano jego wypowiedz jakoby Marsz Niepodległości brał udział w zamieszkach na placu konstytucji i jest za to w pełni odpowiedzialny.Tak wiec zastanówmy się.WE tym kraju jest takie bezprawie ze można manipulować słowami samego prezydenta????
    Nie ,nie jestem za pisorami...

Proud nie nie musisz się wieszać ze chcesz Federalnej Europy .Po prostu jesteś człowiekiem który pewnie uważa ze Polska wcielona na dobre jako stan/land czy jak to będzie się nazywało ,będzie lepiej zarządzane przez rząd który będzie w Berlinie,Paryżu czy w Brukseli(mowie o faktycznej władzy) niż przez obywateli Polskich.Różne są poglądy na ta sprawę.Jedni jak ty chcą tego i myślą ze będzie fajnie ,ale drudzy nie chcą tego choćby dlatego ze znają kraje które taka strukturę posiadały.Oczywiście mowie tu o ZSRR Związek socjalistyczny republik radzieckich.Teraz miał by powstać Związek socjalistyczny republik europejskich.Sorki moi rodzicie nie glosowali na wejście do Unii po to by płacić 3/4 krotnie wyższe ceny wszystkiego,wyższe podatki przy stałych zarobkach aby moc sobie gdzieś wyjechać bez potrzeby pokazania paszportu na granicy.By później robić na zmywaku u Pakistańskiego restauratora w Londynie(nie nie pracują zza granicą)Chociaż głupstwo pisze kompletne.NIE trzeba być w UE by być w Schengen tak w ogóle.A Schengen w TV promuje się jako wielki sukces UE.
    Pomijam fakcik taki mały ze w UE rządzą (te 20 parę nie wybranych biurokratów) działacze komunistyczni dziś ładnie nazywani socjalistami tylko.Ale to już odbiegam od tematu.Wracając do państwa Federacyjnego.Historia uczy ,że żaden kraj na tym dobrze nie wyszedł,skutki widać do dziś.Moze dlatego ze polityka to interesy a nie uczucia ,sentymenty?Moze to prawda to wtedy sadzenie ze obcy polityk będzie chcial jak najlepiej dla obcego kraju może być lekką naiwnością?Ale to już niech każdy sobie sam odpowie.

I jeszcze ponawiam pytanie.Jakie masz zaszczerzenia do Pospieszalskiego i Ziemkiewicza i czym jest i jakie ma wady ten XIX wieczny patriotyzm?