Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 130472 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #75 dnia: Listopada 12, 2011, 22:23:01 »
    Niemcy czy nie, kazałbym do nich strzelać i guzik mnie obchodzi co o tym myślicie. Kilkadziesiąt zbędnych elementów mniej....

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #76 dnia: Listopada 12, 2011, 22:53:34 »
    Niemcy czy nie, kazałbym do nich strzelać i guzik mnie obchodzi co o tym myślicie. Kilkadziesiąt zbędnych elementów mniej....
    Ciekawe rozwiązanie problemu... czyli, jak Ci ptaki latają nad domem, lub pies sąsiada Ci sika pod płotem to bierzesz wiatrówkę i oddajesz strzał(y)?
    Wnioskuję, że pacyfistą to Ty nie jesteś.

Offline mateuszmaciejmajor

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #77 dnia: Listopada 12, 2011, 23:29:30 »
    Kamillo ale kto słyszał by do kraju, do stolicy przyjeżdżali Niemcy w święto Niepodległości i atakowali rekonstruktorów oraz zakłócali spokój, no to jest patologia.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #78 dnia: Listopada 13, 2011, 09:18:20 »
    Kamillo ale kto słyszał by do kraju, do stolicy przyjeżdżali Niemcy w święto Niepodległości i atakowali rekonstruktorów oraz zakłócali spokój, no to jest patologia.

Podejrzewam, że Kalpokorowi nawet nie chodziło tylko i wyłącznie o Niemców. Każdy kretyn, który w piątek poszedł tam po to by demolować, robić rozróby i bić powinien być traktowany identycznie... Policja powinna takich tłuc i poprawiać tym co za mało puchną. Oczywiście wyłączając ich opiekę medyczną. Chcą robić burdy to niech sami płacą za swoje zdrowie jak dostaną wp****ol.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #79 dnia: Listopada 13, 2011, 09:38:01 »
    W ogóle przemoc jest dobra, jeśli sie w określonych przypadkach ją stosuje..
    (click to show/hide)

Offline Reger26

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Listopada 14, 2011, 11:05:57 »
    Trzeba było rozstrzelaći. Nie wiem w ogóle po co tam policja była? Zamiast strzelać, chociażby z gumowych kul, to stali i blokowali. I jeszcze komentarze Ziobra, dzień po:
    -To wina Tuska!
    -To rząd źle....
    -To przez PO!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2011, 11:11:37 wysłana przez Reger26 »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Listopada 14, 2011, 11:40:54 »
    A kogo wina?kto pozwolił anarchistom zza granicy zbojkotować Polskie święto niepodległości???Wyobrażasz sobie coś takiego w USA???To było wiadome ze tak sie skończy już 2 tyg temu bo już wtedy były zapowiedzi ze oni tu przyjadą i każdy człowiek który samodzielnie używa swojego kawałka mięsa w głowie stwierdził ze nie przyjadą by z nami świętować tylko robić burdy.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #82 dnia: Listopada 14, 2011, 12:15:00 »
    Bo tylko w Polsce zezwalają na takie demonstracje.Tak jak z homosiami ...

PROBLEM?

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #83 dnia: Listopada 14, 2011, 18:04:23 »
    Oj tam, nie trzeba było aż do USA wędrować. Przecież Lech Kaczyńskim kiedy był prezydentem Warszawy potrafił powiedzieć "spieprzać dziady" paradzie równości. Oj, potrzeba w Polsce silnej ręki...

Demokracja to nie anarchia żeby każdy mógł sobie robić co chcę. W święto niepodległości wszelkie parady i demonstracje oprócz tych typowo patriotycznych powinny być ZAKAZANE. A co ma Kolorowa Niepodległa wspólnego z patriotyzmem? Przecież to krypto parada równości. A niemieckie bojówki "antyfaszystowskie" to po prostu bojówki lewackie walczące z nieistniejącym wrogiem (patrz mój ostatni post w tym temacie) lub z chuliganami mającymi mniej z faszyzmem wspólnego niż oni samu.

Spojrzenie od przeciwnej perspektywy niż TVNu na "incydent" w Warszawie: http://www.youtube.com/watch?v=ULc3h3HTFrY&feature=feedu
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2011, 18:45:17 wysłana przez Drakkainen »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Listopada 15, 2011, 10:46:18 »

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #85 dnia: Listopada 15, 2011, 10:52:22 »
    Kolorowa niepodległa - właśnie nic wspólnego z patriotyzmem nie ma.Dewiza - zamiast Bóg,Honor,Ojczyzna lub "nasza" dewiza za RON-u - "Si Deus nobiscum, quis contra nos" oraz "Pro fide, lege et rege" to pewnie wg Kolorowej "Legalize it!"

PROBLEM?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #86 dnia: Listopada 15, 2011, 11:49:44 »
    Z "homosiami" to jest taki problem, że za wszelką cenę chcą sobie "przemaszerować" i powygaszać swoje hasła oraz - przede wszystkim - pokazać się ("Hej, patrz! Jestem homo!"). Robią wielki szum na arenie międzynarodowej, gdy im się ich manifestacji odmawia, zasłaniając się nietolerancją, homofobią, odbieraniem wolności słowa i innych...
    ... Szkoda tylko, że sami nie wykazują się tolerancją dla tych, którzy nie chcą tych marszy... Tym bardziej, że trasy, jakie wybierają są dość kontrowersyjne.

No, ale przecież lepiej jest biegać półnago z transparentem, wkur***ć wszystkich i obrzydzać wokół, niż pójść po rozum do głowy i dać sobie spokój z próbą zrozumienia w narodzie, dla którego takie praktyki są (i jeszcze długo pozostaną)... niepoprawne(?). Zamiast wyjechać do innego, "cywilizowanego" kraju (granice otwarte), w którym nikt na takiego krzywo nie spojrzy (Holandia, Belgia, Norwegia, Szwecja?) i tam żyć sobie bez żadnych obaw... Albo... po prostu nie afiszować się tym. No, ale po co?

Osobiście mało mnie obchodzi kto, z kim, gdzie i jak - wolę jednak, jak takie sprawy pozostają w sferze prywatnej każdego człowieka i je(go/j) partner(a/ki)... Marzenia...

Widać, że tylko w Moskwie wiedzą, jak z takimi paradami się obchodzić ;>

Pozdrawiam!

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #87 dnia: Listopada 15, 2011, 13:19:02 »
    Nie lubie się wypowiadać w takich tematach ale dodam swoje zdanie.policja powinna mieć większe pole do działania,to znaczy żeby od razu w przejawach takiej agresji tłumu po wcześniejszych ostrzeżeniach działała bardziej bezpośrednio.Zlać takiego kretyna pałą i do radiowozu,tą bojówkę niemiecką według mnie pobłażliwie potraktowano.To święto polaków a więc po co do cholery Niemcy przyjechali?rozumiałbym gdyby zechcieli z nami świętować,ale taka banda bydlaków??Dlaczego nie było zdecydowanej odpowiedzi ze strony policji?Uwierzcie że gdybym był takim policjantem i widział typowego chuligana (jeszcze z niemiec,ogłaszającym się nazistą)który kopie polaka z flaga biało czerwoną to użyłbym ostrej amunicji.
    Armatki wodne i pałki?A co to da żeby okiełznać tłumy?Nie mam litości dla tych którzy za cel w tym dniu obrali sobie walke ze wszystkim i wszystkimi,demolując i bijąc,niczym nie rożni się od zwierzęcia...Co ja mówię jest gorszy od zwierząt...Narzekają niektórzy na nasz kraj,na wszystko w co tylko można wścibić nos.Zawsze ktoś ma coś do dodania,jakieś ale.Ale czy taki ktoś odpowiedział sobie na pytanie."A co ja mogę zrobić by było w Polsce lepiej?"
    Na początek zwykłe dzień dobry wchodząc do sklepu,odbiegłem od tematu ale coraz młodsi idą "tropem" zidiociałego myślenia,od haseł hw...(nawet nie napisze),po skretyniałe "nowe lepsze i ogólnie zajebiste społeczności".Mimo mojego młodego wieku(23 lata) nigdy nie narzekałem na polske,bo nic nie robię by było lepiej,bo i takiej możliwości nie mam.Staram się być dobrym człowiekiem,szkoda mi tylko policji,zbyt mało może by miała realne szanse na wprowadzenie bezpieczeństwa i ładu.
    Przepraszam za ten post ale delikatnie mówiąc szlag mnie momentami trafia...
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #88 dnia: Listopada 15, 2011, 14:17:44 »
    Nie tylko oddziały prewencji mają problem z kompetencyjnością uprawnień. Również regularne patrole, bądź funkcjonariusze na interwencjach ograniczani są przez brak przejrzystości w przepisach. Co z tego, że jest Ustawa o Policji (bodajże) z 1991 roku - z późniejszymi nowelizacjami - jak masa innych aktów prawnych jest z nią częściowo sprzeczna, a część z tych norm pochodzi jeszcze z lat 50, bądź 60, ale ustawodawcom nie chce się poprawiać prawa tylko nieudolnie łatają na bieżąco dziury. Często taki policjant na akcji boi się użyć broni palnej (mimo tego, że zezwala mu na to w/w ustawa), ponieważ późniejsze śledztwo, przymusowa "przerwa w pracy", badania psychologiczne, przeniesienie "za biurko" etc. sprawiają, że często policjanci nie biorą nawet pod uwagę sięgania do kabury. Często policjantów napadają jacyś chuligani (JP jest w końcu modne...), a taki Policjant boi się sięgnąć po broń palną. Według mnie napadasz na funkcjonariusza to musisz liczyć się z tym, że zostaniesz "ozdobiony" kolejną dziurą w ciele. Później natomiast są takie patologie jak zadźgany policjant na przystanku w łodzi... Zresztą są śmieszniejsze rzeczy. Któryś rok temu antyterrorystom SPAP'u zostały postawione zarzuty uszkodzenia ciała, ponieważ podczas interwencji - "zamykali" melinę metaamfetaminy - jednemu z zatrzymanych rozbili łuk brwiowy rzucając go na ziemię oraz skręcili nadgarstek podczas obezwładniania.

Zresztą takie patologie nie dotyczą tylko Policji. Każdy chyba słyszał jak parę lat temu był proces osoby oskarżonej o zabicie... włamywacza. Ktoś włamał się do domu, a właściciel w obronie własnej - oraz swojego mienia - sięgnął po nóż i pech (albo i nie pech) chciał że trafił w serce napastnika. Nawet nie pamiętam jak ta sprawa się skończyła, ale już samo pociągnięcie takiej osoby pod sąd pokazuje kretynizm polskiego systemu. Gdy ktoś włamuje się do mojego domu to musi się liczyć z konsekwencjami... Parę miesięcy temu natomiast prokurator oskarżył właściciela kantoru, który wychodząc z utargiem został napadnięty przez trójkę złodziei z których bodajże jeden był uzbrojony w nóż. W efekcie napadnięty zastrzelił (bronią na którą miał zezwolenie) jednego z napastników, drugiego postrzelił, a trzeci zwiał i wyszedł bez szwanku. Ta sprawa chyba jeszcze nie została rozstrzygnięta, ale napadniętemu został wytoczony proces o przekroczenie granic obrony koniecznej... Chyba większego kretynizmu spotkać się nie da. Ktoś cię napada z nożem w ręku, a ty jeszcze musisz uważać by takiego nie zabić - on sam raczej takich dylematów nie ma.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Listopada 15, 2011, 14:24:36 »
    Kolego są filmiki tu na YT jak Policja współpracuje z antifa.
    1 przykład.Na jakieś ulicy stoją blokując ja i wpuszczają Policje do środka jak by nic.A Policja tak samo tam wchodzi(z tarczami itd prewencja)
    2.Niemiecka antifa została sprowadzona do Polski nocą 10 listopada przez lewicowa organizacje "Krytyka Polityczna" ,współorganizatora "Kolorowej Niepodległej" i dala im nocleg w swojej siedzibie.
    3.Gdy Ta aintifa zlała ludzi na ulicach bo mieli biało-czerwone flagi i chcieli dołączyć do Marszu Niepodległości potem schronili się w budynku wcześniej wspomnianej krytyki politycznej.A Policja i sa o tym filmiki zamiast uniemożliwić im wejście do tego budynku i spałować ich jeszcze na ulicy spokojnym krokiem maszerowała w ich kierunku.Sa tez materiały z TV Nowy Ekran która zarejestrowała jak Tajniacy z Policji w kamizelkach Policyjnych pierw bo potem je zdejmują ,zakładają kominiarki i wchodzą do Marszu Niepodległości by zaczepiać ludzi.

Dobrze pooglądać trochę tych materiałów na YT np

Palikot na swoim blogu napisał ze odpowiedzialni za zamieszki w Warszawie i za pobicie kolegów (tak to nazwał kolegów) z Niemiec jest Kaczyński(nie popieram Kaczyńskiego)paranoja.Szkoda tylko ze większość ludzi brednie jakimi karmi je tv łyka to wszytko jak młode pelikany.