Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B 2 !!!  (Przeczytany 87711 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Komar^

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: M&B 2 !!!
    « Odpowiedź #120 dnia: Stycznia 18, 2012, 10:51:55 »
    Ja jestem za brydżem.

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #121 dnia: Stycznia 29, 2012, 14:21:50 »
    Pewnie już ktoś pisał o takich rzeczach :P :

- Siła naciągu: tzn. przytrzymujemy lpm - łuk się naciąga. wciąż trzymając lpm naciskamy ppm - postać przestaje naciągać łuk - puszczamy lpm i jest strzał. Wtedy spełniło by się moje marzenie o możliwości lotu strzały mocno parabolicznego, możliwości byłyby ogromne! Oczywiście wymagałoby to lepszego silnika, m.in. lepszego odwzorowania grawitacji
     - Penetracja słabszych tarcz przez te najlepsze bronie dystansowe (tak, wiem, jest jakiś minimalny procent nawet teraz, z tym, że chodzi mi tu o to, aby kusza przybrała na znaczeniu)
     - No i nowa frakcja :) Jeszcze kiedyś myślałem o czymś na styl dzikusów, tzn. indiańce czy coś takiego :P A tak na serio to nie mam pomysłu na nową frakcję ;) Hindusi? Czarnoskórzy? Długo by można wymyślać ;)
     - Urozmaicenie singla, tj. gildie złodziei, zakony rycerskie i inne takie organizacje. Niekoniecznie w miastach. I oczywiście drużyny poszukiwaczy przygód na mapie. Ale nie takich "Łowców Głów" tylko prawdziwych najemników, takich jak gracz. Dalej: tryb fabularny i wolny. Czyli po prostu dodanie jakiegoś wątku dla różnych frakcji, a wolny to to co jest już teraz.
     - No i lepszy system obrażeń, ale o tym zapewne każdy już myślał.

BTW. Ciekawi mnie, czy TaleWorlds uda się prześcignąć modderów, - patrząc na niektóre modyfikacje - mają dużą konkurencję :P

@Panowie niżej:
    "Tak, wiem, jest jakiś minimalny procent nawet teraz" hę? Nie zauważyliście tego? Może za dużo tam napisałem... Zrobić sensowne wartości procentowe przebicia tarczy, a nie: kusza myśliwska ma tyle samo szans co kusza bojowa (nazwy wymyślone na poczekaniu :P). Aby to jakoś urozmaicić.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2012, 16:34:16 wysłana przez Zowi »
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #122 dnia: Stycznia 29, 2012, 14:31:49 »
    Gdyby była frakcja murzynów to by zapewne mieli dobrą konnice !

Aktualne frakcje w MB są dość ogólne, ja rozbiłbym je na więcej częsci oraz jakosc tchnął życie w te wszystkie miasta  czy zamki bo są fajnie wykonane a i tak ludzie korzystają z menu ;P
    Retarded are everywhere

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #123 dnia: Stycznia 29, 2012, 15:24:12 »
    - Penetracja słabszych tarcz przez te najlepsze bronie dystansowe (tak, wiem, jest jakiś minimalny procent nawet teraz, z tym, że chodzi mi tu o to, aby kusza przybrała na znaczeniu)

Przybrały na znaczeniu? W tej chwili na meczach kusznicy w obu frakcjach je posiadających (Swadia i Rhodokowie) są najmocniejszą siłą. Do tego kusze przebijają słabsze tarcze a bełty są niewiarygodnie szybkie. Nie, kusze są wystarczająco mocne.

Ciekawa aluzja Husasz;( Ja też marzę o frakcji czarnoskórych :P

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #124 dnia: Stycznia 29, 2012, 15:36:42 »
    "Penetracja słabszych tarcz przez te najlepsze bronie dystansowe"  - nie zlicze ile razy tak zginełem:D

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #125 dnia: Stycznia 29, 2012, 17:17:50 »
     Jak by byli hindusi czy cóś.... niech wprowadzą słonie bojowe! Buhaha. To by była rzeź. Jeden by prowadził jak konia a 1 czy dwóch na grzbiecie by ostrzeliwało :D

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #126 dnia: Stycznia 29, 2012, 17:50:21 »
    Jak by byli hindusi czy cóś.... niech wprowadzą słonie bojowe! Buhaha. To by była rzeź. Jeden by prowadził jak konia a 1 czy dwóch na grzbiecie by ostrzeliwało :D
    Ale do takich bajerków powinny być mapy pustynne, jak te z singla na terenie Sułtanatu Sarranidzkiego ;) Na FBTR czy Ruinach nie wyobrażam sobie gościa jadącego na słoniu. Tym bardziej na Nord Town ;P

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Stycznia 29, 2012, 17:52:57 »
    A co kamillo nie ma map pustynnych ? -.-
    Retarded are everywhere

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #128 dnia: Stycznia 29, 2012, 20:03:04 »
    A na czystym Native są? Z otwartych jest Zrujnowany Fort, Ruiny, Pole przy Rzece. Areny nie liczę bo to pseudo-mapa.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #129 dnia: Stycznia 29, 2012, 20:21:28 »
     Dlatego napisałem hindusi, więc dodajmy ,,dżunglowate,, klimaty. Do sułtanatu zaś (czyli te pustynne) dodać wielbłądy. Oczywiście tylko do przemieszczenia się bądź dla łuczników bo tylko do tego ich wykorzystywano. Wolniejszy i niepotrafiący skakać od konia ale szybszy od piechura. Możliwości taktycznych w formie szrży nie posiadał, ba, spitalał od wroga, stąd też dla miotaczy ;) Acz kol wiek ciekawostką jest iż dochodziło do bitwy gdzie te płochliwe zwierze pogoniło klasycznych konnych bo konie się bały wielbłądów nie oswojone z tym garbowcem hehe.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Stycznia 29, 2012, 21:25:55 »
    A na czystym Native są? Z otwartych jest Zrujnowany Fort, Ruiny, Pole przy Rzece. Areny nie liczę bo to pseudo-mapa.

Chodzilo mi o to ze ogolnie w grze są bo kamillo napisal swojego posta jakby mialy byc te same mapy co w Warbandzie xd
    Retarded are everywhere

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #131 dnia: Stycznia 30, 2012, 18:17:54 »
    bo konie się bały wielbłądów nie oswojone z tym garbowcem hehe.

Chyba bardziej bały się ich smrodu niż samych wielbłądów :P

Ogólnie wprowadzenie słoni i wielbłądów byłoby bardzo ciekawe! Jeszcze tylko rydwanów brakuje!

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Stycznia 30, 2012, 18:42:15 »
    Szczerze mówiąc, wciśnięcie kolejnej "dalekowschodniej" nacji, wzorowanej na Chińczykach (prymitywne bomby? coś z prochem) i Japończykach (nindża :) ) byłoby ciekawe...

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Stycznia 30, 2012, 18:52:20 »
    Szczerze mówiąc, wciśnięcie kolejnej "dalekowschodniej" nacji, wzorowanej na Chińczykach (prymitywne bomby? coś z prochem) i Japończykach (nindża :) ) byłoby ciekawe...
    ja tam ani chińczyków ani azjatów nie lubię :/
    Bardziej bym się ucieszył gdyby zminili epokę na przełom XV i XVI wieku...

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #134 dnia: Stycznia 30, 2012, 19:26:12 »
    Starożytność, jak kiedyś Kamillo pisał. Rzym. To by było dopiero ciekawe. Muszkiety i wszystko ala szabelki są w Ogniem i Mieczem więc nawiązywanie do czasów "muszkietu" nie byłaby dobrym pomysłem...