Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B 2 !!!  (Przeczytany 87691 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: M&B 2 !!!
    « Odpowiedź #135 dnia: Stycznia 30, 2012, 19:31:55 »
    MB zawsze byl opierany na średniowieczu i tego nie zmienią (od tego są mody)
    Retarded are everywhere

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #136 dnia: Stycznia 30, 2012, 20:27:30 »
    Powinni dodać dużo łuków no i żeby było coś takiego jak wiatr i brać na niego poprawkę to by o wiele utrudniło grę łucznikom ale ja miałbym więcej zabawy ponieważ to trochę nudne strzelanie w Warbandzie się już dla mnie robi ;/

Offline Fifix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Stycznia 31, 2012, 00:11:48 »
    Do gry single:
    Na pewno już większość z Was wymieniła tutaj ważne rzeczy typu jakaś fabuła, nowe rzeczy, frakcje i wg. Nie czytałem poprzednich postów(jest aż 10 stron) i mogę coś powtórzyć: Przede wszystkim powinni podrasować grafikę, ale to, co jest, wygląda ok(wysoka jakość tekstur), chodzi mi o usunięcie sztywności elementów tła(powiewające flagi podczas bitew,gałęzie,trawa pod działaniem wiatru). Kolejną niedoróbką, która rzuciła mi się w oko, to brak możliwości używania maszyn oblężniczych poza wieżą, powinni dodać przynajmniej balisty albo wrzący olej. Gra(jak już wspominaliście) jest nudna i sztampowa, widać, że w 90% działamy według schematu szkol wojsko, stocz bitwę lub przejmij wrogi zamek, szkol wojsko itd., pozostałe 10% to handel, robienie powtarzających się misji, turnieje, konkurowanie o lady i śluby i kilka pomniejszych. Niektóre elementy należy pochwalić, bardzo mi się spodobał motyw z żoną itp. Żeby uniknąć nudy i ciągłości w grze, mam rozwiązanie: Dlaczego zaczynamy jako doświadczony wojo, który w mgnieniu oka staje się wasalem? Jeśli zaczynalibyśmy, jako biedak z kilkoma denarami, mielibyśmy ciekawy początek, zostań złodziejem, popracuj na farmie, ucz się walczyć itp., a dopiero, kiedy nabierzemy doświadczenia zaczyna się główna walka. Jeśli mapa ma się nie zmienić, to powinni ją zmniejszyć i ograniczyć sporą liczbę miejscówek, wyglądają one podobnie i są cienko wykonane. Dodatkowe efekty, jak np. napad watahy wilków, zabójców itp. dodałyby smaku. Zostawię już tego singla, jest jeszcze dużo do poprawy.
    Co do multi(i tu mam ciekawy pomysł)
    Strasznie mnie denerwuje to, co twórcy zrobili jako ranking, mianowicie ilość zabitych|ilość śmierci, wywaliłbym to od razu, a wprowadził system punktowy. Powiedzmy, że jesteśmy gościem, który ma słaby i szybki miecz, spotykamy dużo przeciwników i zaczynamy siec, trafiliśmy z 10 razy po kilka w każdego z osobna, to nie wystarczyło, żeby zginęli(małe obrażenia) i wpada, jakiś koksik, i zgarnia ich dla siebie, mają końcówkę życia, a on ich z łatwością kosi powiedzmy od tyłu. Kończy się to tak, że my mamy po walce mało hp, 0 zabitych, a ten co ich wykorzystał ma 5. Teraz ta sama sytuacja, ale z systemem pkt.: jedno uderzenie zależne od ilości zabranego hp, czyli hit 1/5 hp = 1pkt., hit 3/5 hp = 3pkt. itd. Trafiamy 10 razy, powiedzmy zabierając każdemu 1/5, jest ich 5, czyli na każdego przypada 2/5. a więc mamy 10 pkt., wpada koksik, zabija ich wszystkich od tyłu, jako, że każdemu zostało 3/5, a jest ich 5, on ma 15 pkt. Ze standardowym system wychodzimy na 0, z systemem pkt. wychodzimy na 10, niewiele gorzej od koksa, który wbił się podczas walki. Za różne akcje moglibyśmy otrzymać dodatkowe pkt.: headshot = (ilość zabranych hp) + 2, za kopniak = 2 pkt., za rozwalenie drzwi = (ilość łącznych obrażeń zadanych(max.2 pkt.)) + 1, prowadzenie wieży oblężniczej = czas pchania(max. 3pkt.) itd. Myślę, że rozumiecie ten sposób, jest on o wiele lepszy niż aktualny. Kar nie powinno być, chociaż można nad tym pomyśleć.

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Stycznia 31, 2012, 01:04:21 »
    Poco takie wywody pewnie dodają troche itemków odgrzeją stare i rzucą na pożarcie moderom 

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Stycznia 31, 2012, 08:33:54 »
    Strasznie mnie denerwuje to, co twórcy zrobili jako ranking, mianowicie ilość zabitych|ilość śmierci, wywaliłbym to od razu, a wprowadził system punktowy. Powiedzmy, że jesteśmy gościem, który ma słaby i szybki miecz, spotykamy dużo przeciwników i zaczynamy siec, trafiliśmy z 10 razy po kilka w każdego z osobna, to nie wystarczyło, żeby zginęli(małe obrażenia) i wpada, jakiś koksik, i zgarnia ich dla siebie, mają końcówkę życia, a on ich z łatwością kosi powiedzmy od tyłu. Kończy się to tak, że my mamy po walce mało hp, 0 zabitych, a ten co ich wykorzystał ma 5. Teraz ta sama sytuacja, ale z systemem pkt.: jedno uderzenie zależne od ilości zabranego hp, czyli hit 1/5 hp = 1pkt., hit 3/5 hp = 3pkt. itd. Trafiamy 10 razy, powiedzmy zabierając każdemu 1/5, jest ich 5, czyli na każdego przypada 2/5. a więc mamy 10 pkt., wpada koksik, zabija ich wszystkich od tyłu, jako, że każdemu zostało 3/5, a jest ich 5, on ma 15 pkt. Ze standardowym system wychodzimy na 0, z systemem pkt. wychodzimy na 10, niewiele gorzej od koksa, który wbił się podczas walki. Za różne akcje moglibyśmy otrzymać dodatkowe pkt.: headshot = (ilość zabranych hp) + 2, za kopniak = 2 pkt., za rozwalenie drzwi = (ilość łącznych obrażeń zadanych(max.2 pkt.)) + 1, prowadzenie wieży oblężniczej = czas pchania(max. 3pkt.) itd. Myślę, że rozumiecie ten sposób, jest on o wiele lepszy niż aktualny. Kar nie powinno być, chociaż można nad tym pomyśleć.

Beznadzieja, nie widze w tym zadnego sensu. Po co mialby byc ten system punktowy ? Kto zabije ten ma fraga. Prosta zasada która sprawdza się doskonale.
    Moim zdaniem pomysł jest bez sensu i już nie moja wina że ludzie wkurzają sie na podwalazcy fragów. ( trollface )
    Retarded are everywhere

Offline SirKula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Stycznia 31, 2012, 08:38:22 »
    Beznadzieja, nie widze w tym zadnego sensu. Po co mialby byc ten system punktowy ? Kto zabije ten ma fraga. Prosta zasada która sprawdza się doskonale.
    Moim zdaniem pomysł jest bez sensu i już nie moja wina że ludzie wkurzają sie na podwalazcy fragów. ( trollface )
    Dokładnie, liczy sie sukces teamu ziom!
    ''Kto umarł tez nie żyje'' -Champion

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #141 dnia: Stycznia 31, 2012, 10:17:22 »
    System punktowy ? Hm, owszem, ale dla gier, gdzie jest ranking [czyt. lvle itd] coś jak w BFie czy CoDach. W WB odpada... WB to teamplay, tutaj fragi schodzą na drugi tor.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #142 dnia: Stycznia 31, 2012, 10:45:56 »
     Obecny system mnie zadowala. Prosty i przejrzysty. Albo jesteś fragożercą albo tekerem :D
    Nie wiem czy wspominałem ale marzy mi się XIV - XV w. Goście w płytówkach, zbrojnikach i... hakownica która dużo huku robi a gówno daje hehe. Za kuszę na korbę też bym się nie obraził. Że nie wspomne o takich machinach jak taran, trebusz, balista i kanciasta katapulta. System armat z wfasa jest super więc i tu mogli by pokombinować. Taran mógłby być (jako iż długo by się go pchało) do rozwalania podnoszonych bram.
     Ponadto nie obraził bym się za normalny wygląd tarcz. To co ma swadia do tylko do pamiątek, które nie sa ani historyczne ani tanie ;) Nie potrafią stworzyć normalnej trójkątnej tarczy lekko wyoblonej, tylko jakiś krzyż z ,,umbem,, z parapetu.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #143 dnia: Stycznia 31, 2012, 12:25:45 »
    A może te lvl teraz wprowadzą do Warbanda? Dla mnie byłby to ciekawy pomysł. Masz swojego avatara i wbijesz co to nowsze lvl'e odblokowujesz jakieś gówenka. Mogłoby urozmaicić rozgrywkę.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Stycznia 31, 2012, 13:15:11 »
    A może te lvl teraz wprowadzą do Warbanda? Dla mnie byłby to ciekawy pomysł. Masz swojego avatara i wbijesz co to nowsze lvl'e odblokowujesz jakieś gówenka. Mogłoby urozmaicić rozgrywkę.

Wtedy MB straci jakikolwiek sens, ludzie grają w niego bo mają mozliwosc grania w klanach na sparingach itd w normalny sposob a w unikalnej grze.

porównajmy BF'a 3 do MW3. Moze BF3 ma wiecej do zaoferowania ale moim zdaniem MW3 jest na dluzsza skale. (tak mam obie gry)
    Retarded are everywhere

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Stycznia 31, 2012, 14:58:27 »
    Ale czy w BF 3 i w MW 3 nie ma gier klanowych? Klany są i wszyscy wspólnie grają. JA mówię o dodaniu kilku rzeczy które by tylko cieszyły oko. Jakiejś statystyki itp.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Stycznia 31, 2012, 15:57:18 »

To ci na to odpowiedzialem, BF3 cieszy oko ale kariery pod wzgledem klanowym nie zrobi tak jak MW3 (juz nie mowie o klasykach jakim jest np CS)
    Retarded are everywhere

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #147 dnia: Stycznia 31, 2012, 16:04:28 »

Jeżeli w MB2 wprowadzą levele to ja tej gry nie kupię. Obecnie system jest genialny. Liczą się umiejętności nie level czy pieniądze (konto premium czy cholera wie co jeszcze) i to jest w tej grze najlepsze.

Dla mnie głupi pomysł. Obecny system fragowania jest prosty, przejrzysty i po prostu dobry.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Stycznia 31, 2012, 17:43:49 »
    Jeżeli w MB2 wprowadzą levele to ja tej gry nie kupię. Obecnie system jest genialny. Liczą się umiejętności nie level czy pieniądze (konto premium czy cholera wie co jeszcze) i to jest w tej grze najlepsze.

ja nie o tym mówię. Nie chce żeby były konta premium i inne cholerstwa. Chcę po prostu jakichś statystyk. Lvl dla samego pokazania nic więcej. Z pewnością system gry się zmieni. Takie same jest nudne, mam nadzieję że nowe będzie ciekawe.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Stycznia 31, 2012, 17:49:15 »
    Ale po co ten level ? Ludzie teraz sie srają ile tych godzin mają przegranych i to jest to samo. Level nie oznacza skilla a skill oznacza gracza.
    Retarded are everywhere