Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B 2 !!!  (Przeczytany 87681 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: M&B 2 !!!
    « Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 09, 2011, 10:17:08 »
    Dla wielu osób singiel nie istnieje... W sumie i dla mnie też, bo nie dosyć, że są problemy z niektórymi przedmiotami w sklepach, to jeszcze nie widać żadnych aktualizacji.
    Mogliby zrobić go na nowo, z jakąś epicka fabułą, czy coś...

... Zaraz, zaraz... co ja piszę... przecież to TaleWorlds xD

Pozdrawiam!

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 09, 2011, 10:34:22 »
    Najlepiej jakby dodali jeszcze jakiś CS (Construction Set). Nie wymagam potwora jak SDK od Unreal Engine, ale jakiś Secik podobny do tego od pierwszego Dragon Age'a, albo gier Bethesdy - np. Oblivion, nadchodzący Skyrim. Umożliwiłoby to jeszcze łatwiejsze tworzenie lepszych modyfikacji.

Tyle, tylko, że muszę zacytować Nifana, przy tym pomyśle:
    ... Zaraz, zaraz... co ja piszę... przecież to TaleWorlds xD

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 09, 2011, 11:12:17 »
    Sekretem względnego sukcesu tej gry jest łatwość i nieograniczone możliwości modowania. Faktycznie, jedynie mody utrzymują przy życiu tryb single, a nawet tryb multi.
    TaleWorlds powinno na tym właśnie oprzeć swój marketing i prace nad częścią 2.
    Narzędzia dające naprawde szerokie mozliwości modderom i pozwalające graczom korzystanie z modów w trybie pobieram - gram, to coś, co może się bardzo dobrze sprzedać.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 09, 2011, 13:06:57 »
    Dokładnego wieku Ci nie określę, ale na pewno okolicę XIII w. , tak była taaaka długaśna. zrobiona z z kółek - i członkowie bractwa przy którym wtedy się kręciłem, mieli tak samo wykonane elementy kolcze na swoich zbrojach, więc chyba w miare dobrze odwzorowana historycznie. Mniej mnie interesowało tło historyczne, oraz fakt, że to było już dobre pare lat temu, to wiecej szczegółów podać nie potrafię
    Heh, to chyba ta długość, i być może rękawy szerokie i obwód. Swoją np przerobiłem rękawy że się zwężają ku dłoni i nie są takie szerokie, i sam obwód też zwęziłem i nie jest taka długa hehe.. Sam z ciekawości teraz zważyłem nogawice kolcze, rękawice, czepiec i kolczą z długim rękawem na dużym drewnianym stojaku i wyszło mi jakieś 27kg, z hełmem pewnie plus 4 kg, stojak za przeszywanicę mógł robić więc maks XIII wieczny konny to tylko 31 kg. Hmmm, więc idąc tropem Twej kolczej i jeszcze dodać splot 6 czy 8 w 1 (co było by przegięcie z tym splotem) to kurczę...ponad 40 kg! :D

Dobra, a wracając do samej gry. Jestem za dodaniem zmiany bieg/chodzenie. O ile każdy woli biegać to o tyle dla fanów formacji jest to fajny smaczek. Jeśli chodzi o możliwość kucania jak w modach to raczej chyba nie, mogło by być nadużywane jak skoki i psuć nieco zabawę. Jeśli chodzi o ciężar zbroi wpływa na szybkość biegu to tak, ale za szybkość zadawania ciosu, to tu mam mieszane uczucia. O ile full powiedzmy puszka w płytowej mogła by wolniej siekać niż człowiek golas, o tyle full puszka bez osłon na rąk może śmiało śmigać jak golas, tak samo golas tylko z osłonami na ręce będzie wolno bronią śmigał. Wiem że to tylko gra i się przeważnie upraszcza, więc jestem za nie kombinowaniem w ogóle z tymi ciosami. Osobiście dla mnie jedną z śmiesznych rzeczy jest możliwość strzelania celnie z łuku, jak i w ogóle strzelanie mając na sobie rękawice kolcze/płytowe/łuskowe plus hełm garnczkowy hehe. Ale to kolejne uproszczenie wiec wątpie.

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Wojan
    « Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 09, 2011, 13:43:27 »
    Jednym słowem Turki do roboty! xD

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 09, 2011, 15:24:11 »
    Jednym słowem Turki do roboty! xD
    Nie potrafią wydać jednego porządnego patcha a wy takie nadzieje sobie robicie :)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 09, 2011, 16:12:49 »
    Uniki to by było coś... odmiana bloków dla lekkich zabójców z nożami.
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 09, 2011, 16:23:19 »
    Uniki to by było coś... odmiana bloków dla lekkich zabójców z nożami.

Symulator średniowiecza...

EDIT do Filcefixa: Otóż to...walna bitwa...jacyś zabójcy, idźcie sobie pograć w Assasins Creeda czy coś.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2011, 19:09:02 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Wojan
    « Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 09, 2011, 17:58:35 »
    Niech dodadzą jeszcze magię,smoki i wiedźmy. To by był dopiero symulator średniowiecza :D

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 09, 2011, 18:13:37 »
    To trzecie by pasowało. Żeby jeszcze było palenie wiedźm (oczywiście widać to by było),
    Vivat Pomerania!

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 09, 2011, 18:29:12 »
    Chcesz przez to powiedzieć że facet w lekkiej skórzanej kurtce był tak obiążony... że nie mógł robić uników ( nie mówie tu o czyms takim jak w GoWIII :))
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Filcefix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 09, 2011, 19:04:26 »
     Generalnie powinniśmy się zastanowić co chcemy, czy symulator średniowiecznej bitwy i jako takie zasady panujące na niej, czy ten multiplayerowy szał różnych kultur, niecodziennych technik, i akcje rodem gier fantaso/historycznych. Mianowicie chodzi o to iż powiedzmy taka wioska to standardowo bitwa powinna wyglądać tu część na ziemi jakiś bobek na murku czy wieży, i ,,pułapka,, w postaci łuczników na słomianym dachu chaty hehe. W rzeczywistości co mamy? Wszelakie glithe, puszki skaczące z jednego kąta na jakiś próg ściany kilka metrów nad ziemią, konie na murach/dachach rodem z prince persia :D Zabójcy z nożami? Takie coś mogło być w życiu codziennym, jakieś zlecenie czy cóś, ale na walnej bitwie? Eeee.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 09, 2011, 19:22:18 »
    Mogliby wprowadzić opcje hisotorycznych bitew zamiast losowych, a w tych opcjach unikalne jednostki, na ten przykład Grunwald - 10.000 botów dla jednej stron ( załóżmy że to maximum dla kompa ) , bitwa Sobieskiego z Turkami pod Wiedniem, atak Francji na Rosje, Szwedzki Potop, Dzieje Aleksandra Wielkiego, Wojny Imperium Rzymskiego z np. Barbarzyńcami z Germanii , bitwy z tamtych okresów sprawiłyby że na pewno więcej czasu spędziłoby się na "losowych bitwach" niż na singleplayer , który dla mnie zbytnio nie istnieje :P
    (click to show/hide)

Offline Filcefix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 09, 2011, 19:37:09 »
     Oczywiście pod warunkiem że rozbudują system komend. Nie że dajesz łucznicy stójcie tu, piechota tu, wróg podchodzi, dajesz piechota atakujcie, a ci się na cztery wiatry rozchodzą, część atakuje część sobie biegnie hehe. Np, zostawić standardowy atak, ale też dodać, atakowanie w formacji, oraz hehe,, pozycja obronna,, ze nie stoją jak pionki gdy wróg podejdzie, ale żwawiej się biją jednocześnie stojąc w miarę w miejscu :)

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 09, 2011, 19:45:47 »
    Zgodzę się, rozbudowany panel dowodzenia  - to będzie dobre  i przydaliby się.... inteligentniejsze boty, jak widzi że koń na niego szarżuje to nie biegnie na oślep, by ZABIĆ ZABIĆ tylko odskakuje itp. ogólnie jakby wprowadzili uniki to byłoby good, oczywiście nie dla gości w płytówkach , ale dla zbroji z określonym ciężarem typu - pancerz ze skury , a najwyżej do lamelki itp...
    (click to show/hide)