Pewnie już ktoś pisał o takich rzeczach :P :
- Siła naciągu: tzn. przytrzymujemy lpm - łuk się naciąga. wciąż trzymając lpm naciskamy ppm - postać przestaje naciągać łuk - puszczamy lpm i jest strzał. Wtedy spełniło by się moje marzenie o możliwości lotu strzały mocno parabolicznego, możliwości byłyby ogromne! Oczywiście wymagałoby to lepszego silnika, m.in. lepszego odwzorowania grawitacji
- Penetracja słabszych tarcz przez te najlepsze bronie dystansowe (tak, wiem, jest jakiś minimalny procent nawet teraz, z tym, że chodzi mi tu o to, aby kusza przybrała na znaczeniu)
- No i nowa frakcja :) Jeszcze kiedyś myślałem o czymś na styl dzikusów, tzn. indiańce czy coś takiego :P A tak na serio to nie mam pomysłu na nową frakcję ;) Hindusi? Czarnoskórzy? Długo by można wymyślać ;)
- Urozmaicenie singla, tj. gildie złodziei, zakony rycerskie i inne takie organizacje. Niekoniecznie w miastach. I oczywiście drużyny poszukiwaczy przygód na mapie. Ale nie takich "Łowców Głów" tylko prawdziwych najemników, takich jak gracz. Dalej: tryb fabularny i wolny. Czyli po prostu dodanie jakiegoś wątku dla różnych frakcji, a wolny to to co jest już teraz.
- No i lepszy system obrażeń, ale o tym zapewne każdy już myślał.
BTW. Ciekawi mnie, czy TaleWorlds uda się prześcignąć modderów, - patrząc na niektóre modyfikacje - mają dużą konkurencję :P
@Panowie niżej:
"Tak, wiem, jest jakiś minimalny procent nawet teraz" hę? Nie zauważyliście tego? Może za dużo tam napisałem... Zrobić sensowne wartości procentowe przebicia tarczy, a nie: kusza myśliwska ma tyle samo szans co kusza bojowa (nazwy wymyślone na poczekaniu :P). Aby to jakoś urozmaicić.