Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224849 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daver194

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #570 dnia: Sierpnia 22, 2011, 18:28:20 »
    Jak dla mnie magia w M&B nie powinna istnieć. We wszystkich modach w jakie grałem po prostu niszczyła klimat. Po prostu silnik gry nie jest do tego przystosowany, ja tam jestem za tym żeby w ty modzie ją po prostu pominąć.
    Zresztą z książki wynikało, że czarodziejki raczej nie pchały się do bitwy, a tym bardziej nie wysyłały tam adeptek/adeptów. Zajmowały się raczej pociąganiem za sznurki. Może by tak wprowadzić czarodziejki jako damy, z którymi z którymi możnaby się ożenić, miałyby one zdolności lecznicze czy inne specjalne atrybuty.
    Tak czy inaczej magii na polu bitwy jestem przeciwny. Gdyby to był mój mod na pewno bym jej nie wprowadzał ;)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #571 dnia: Sierpnia 22, 2011, 20:09:59 »
    A może można zastosować czarodziejki i czarodziejów, którzy np umieją szybko leczyć, ale nie  walczą, lub walczą tylko sztyletami/krótkimi mieczami? Po ciężkiej bitwie gada się z taką i leczy siebie, innych bohaterów i naszego wojaka. Albo mając taką w teamie można jakoś przegadać handlarza żeby nam obniżył koszt czegoś.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #572 dnia: Sierpnia 22, 2011, 20:11:53 »
    @daver194 - Pod Sodden walczyło czarodziejów i czarodziejek sporo.

@Satia - ???
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #573 dnia: Sierpnia 22, 2011, 20:32:24 »
    Niby fakt. Czarodzieje walczyli. Oni przecież poprowadzili motłoch na Warownię Starego Morza. A nilfggardcy starzy oficerowie zwykli ich używać do zdobywania zamków(jest o tym wzmianka).

Ale można by zaakceptować czarodziejów lekarzy. ;)

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #574 dnia: Sierpnia 22, 2011, 21:05:07 »
    Hmm no to może zrobić tak, że czarownice/czarodziejów możnaby spotkać w zamku, byliby podzieleni na różne specjalizacje, np. Czarodziejka-medyczka potrafiąca raz na dzień wyleczyć jakąś tam część armii, lub znacznie przyspieszyć regenerację wojska (wound treatment).
    Czarodziej-bojowy który umożliwiałby atak na miasto bez budowania wieży oblężniczej (tak jakby rozwalił bramy jakimś czarem)
    Czarodziej-wsparcie który podwyższałby morale i zwiększał zdolności bojowe wojska.

Można wymieniać dalej... Myślę, że byłoby to lepsze rozwiązanie niż magia występująca w modach typu Horde Lands.

@daver194 - Pod Sodden walczyło czarodziejów i czarodziejek sporo.

Tak, ale to było przed przerwaniem kręgu przez Vilgefortza i bandę. Wydaje mi się, że za czasów Sodden czarodzieje podlegali królom, a po wydarzeniach z książki powstała Loża Czarodziejek mająca wielki wpływ na królów i nie sądzę żeby czarodziejki były skłonne walczyć jako regularne wojsko ;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2011, 21:09:47 wysłana przez daver194 »

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #575 dnia: Sierpnia 22, 2011, 21:33:22 »
    Moim zdaniem pomysł davera jest najlepszy. Takie rozwiązanie ma sens, bo po co nam czarodziej, który rzuca oszczepami ?

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #576 dnia: Sierpnia 22, 2011, 21:53:31 »
    Jakimi oszczepami do pieca? Pomysł daverra faktycznie jest fajny, ale kto tu pisał o jakichś oszczepach?!
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Varkay

• Użytkownik
    « Odpowiedź #577 dnia: Sierpnia 22, 2011, 21:58:03 »
    @Zizka

Kolega myślał widocznie ogólnie,nie miał w wypowiedzi konkretnego posta. :)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #578 dnia: Sierpnia 22, 2011, 22:04:39 »
    A może po prostu damy Venrisowi pracować nad tym, co na razie robi i nie będziemy mu zaśmiecać tematu?
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Satia

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #579 dnia: Sierpnia 22, 2011, 22:07:43 »
    Jakimi oszczepami do pieca? Pomysł daverra faktycznie jest fajny, ale kto tu pisał o jakichś oszczepach?!
    Najpierw popracuj nad abstrakcyjnym myśleniem, a potem się wypowiadaj, lub może trzeba się nauczyć czytać z zrozumieniem !
    Ani mojego posta nie udało ci się zrozumieć (który był obrazem parodii czarowania) ani sensu postu Rafarada

Offline Eljah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #580 dnia: Sierpnia 22, 2011, 22:16:33 »
    Niby fakt. Czarodzieje walczyli. Oni przecież poprowadzili motłoch na Warownię Starego Morza. A nilfggardcy starzy oficerowie zwykli ich używać do zdobywania zamków(jest o tym wzmianka).

Ale można by zaakceptować czarodziejów lekarzy. ;)

Może jeszcze czarodziejki z loży.. ?:D

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #581 dnia: Sierpnia 22, 2011, 22:18:59 »
    Najpierw popracuj nad abstrakcyjnym myśleniem, a potem się wypowiadaj, lub może trzeba się nauczyć czytać z zrozumieniem !
    Ani mojego posta nie udało ci się zrozumieć (który był obrazem parodii czarowania) ani sensu postu Rafarada

Już Ty lepiej popracuj nad  zwykłym myśleniem a potem zajmij się abstrakcyjnym. Skoro nie rozumiesz sensu dosłownego to po cholerę zabierać się za coś konkretniejszego?
    Wytłumaczę łopatologicznie mojego posta, bo widzę, że nie rozumiesz jeszcze:
    W grze jest coś takiego jak model. Model w specjalnych programach ustawia się w odpowiedniej wielkości.
    Potem nakłada się teksturę i wrzuca do gry ustawiając w MS czy to miecz, topór, sropór czy inne takie.
    Jeżeli model zastąpi się miniaturowym kwadracikiem bez głębokości (plane) i wrzuci się go np wysoko co spowoduje, że przedmiot nie będzie znajdował się w ręce, będziemy mieli gołe łapy.
    Magole mówicie, że mieli gołe łapy.
    No to skoro mają już te gołe łapy to można to powiązać z mieczem czy inną rzucajką co spowoduje różnoraką animację. Wybiera się taką, która najbardziej pasuje do używania magii, ustala parametry, zmienia wygląd jakiegoś fajerbola czy innego gówienka i wychodzi W MIARĘ magia. Taka, żeby była skoro tyle różnych zdań ten temat wywołuje.

Już Twój mózg pojął to?

Jeśli nie to przynajmniej nie próbuj pisać w taki sposób, bo Ci nie wychodzi skoro ktoś inteligentny (Zizka) nie rozumie.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2011, 22:46:56 wysłana przez Make My Day »

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #582 dnia: Sierpnia 23, 2011, 00:30:07 »
    Widzę, że magia wzbudza sporo kontrowersji, może to i dobrze. Narazie jej nie ma, może będzie w wkrótce. Z czarodziejakami, również bym się nierozkręcał, ale dałoby się zrobić by byli jak postanie w karczmach, tylko, że na dworach i z innymi statsami.

Pojawienie się nowej wersji zostało opóźnione z powodu dość dużego buga, który zauważył mój pierwszy tester (czyt. współlokator). W chwili od pracy dodałem drzewko krasnoludów, narazie bez zmiany ich rozmiaru. Działa na tej samej zasadzie co elfickie, od bandytów, możliwi do najmu w każdym mieście, w karczmach taniej. Mają unikatowy sprzęt i brody, ale wiadomo, to wciąż zwykłe modele - od czegoś trzeba jednak zaczać. Każdego z rekrutowanych najemników w miastach, w odróżnieniu do wiedźminów, można rekrutować na kredyt. Ponad to zacząłem tłumaczyć nazwy na język polski i są już tego pierwsze efekty. Nazwy jednostek i wsi mają polskii. Reszta e znakzostanie przetłumaczona wkrótce. Dodałem szereg nowych ekranów, w tym nowy powitalny i dodatkowe herby przy starciu z daną frakcją. Wszystkie frakcje, prócz Koviru i Poviss mają teraz tarcze z herbem państwowym, w różnych wariantach rzecz jasna. Najwięcej zmieniło się w armii Kaedwen i Redanii. Dodałem również sporo nowych kompletów zbroi, tarcz i uzbrojenia. Poprawiłem kilka błędów i wywaliłem większość nielkimatycznego uzbrojenia, jak turbany itp. Pozostawiłem tylko kilka z nich, których używają zerrikańscy łucznicy (najemnicy). Na koniec dodam, że dziki gon ma nową zbroje, bardziej klimatyczną, jak i nowe uzbrojenie i statystyki.

Nowa wersja będzie oznaczona numerkiem 0.76, więc jak widziecie, nie ma wielkeigo skoku, ale mimo to będzie trzeba zaczynać grę od nowa. W najbliższym czasie nie planuje zmian wymagającej tej niedogodności, a tylko łatek poprawiąjących/dodających to i owo. Nowa wersja będzie dostępna najpóźniej do środy rano.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2011, 02:07:21 wysłana przez Venris »

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #583 dnia: Sierpnia 23, 2011, 07:58:09 »
    No no, widzę że się nie oszczędzasz ;-)
    Środa rano... To bd najdłuższe 24 h mojego życia xD
    Zerrikańscy łuicznicy, krasnoludy, robi się naprawdę ciekawie...
    Właśnie krasnoludy będą dostęone w 0.76 czy jeszcze nie??????
    @ czarodzieje
    ja albo bym ich wywalił, albo stworzył unikalne miejsca jak szkoła w aretuzie tylko dla klimaciku bez możliwości najęcia wiedźm, albo dodał kilka czarodziejek jako panny kręcące się po królewskich dworach np Filippa - Djiskra (hyba tak się pisze)

Offline sirtlen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #584 dnia: Sierpnia 23, 2011, 08:25:38 »
    planujecie tu sporo, a mod ma bugi czyli  zaczynam. Dol Blathama góry są zbugowane lordowie  wchodzą i niema wyjścia jak więzienie, koło aldesberg jest  coś co bloczy karawany coś pomiędzy teksturami podłoża nie mówiąc o nazwach zamków np tam gdzie flotsam powinno być hagge, a shani gada o bitwie pod brenną choć istnieje królestwo aedin(troche niezgodne z książką), choć fajnie się gra jest atmosfera, nawet nilfgaard przeją u mnie aedini i południową temerie i na tym zakończył gre :/