Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224811 razy)

Opis tematu:

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ...and ideas are bulletproof.
    Odp: The Witcher MOD
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 03, 2011, 19:08:29 »
    Wszystkie jednostki są już gotowe, wymagają tylko testowania.

Offline bzyk36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 03, 2011, 19:11:20 »
    Hm, nieźle. Chciałbym tylko zauważyć, że w książce występowały stopnie- dziesiętnik, setnik, kapitan itd.
    Coś w tym stylu będzie w tym modzie, czy jednostki po prostu będą się nazywały "kusznik", "wyszkolony kusznik" itp?

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 03, 2011, 19:15:19 »
    NIlfgaardzkie nazwy są oparte na elitach. Kaedwenskie na to maja dziesiętników, żołnierzy Burej Chorągwi itd. Resztę jednostek wrzuce wkrótce jak tylko znajde chwile.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 03, 2011, 21:21:20 »
    Nie oczekujcie jakichś cudów typu potwory, czy magia. Na takie rzeczy porywają się najbardziej doświadczeni moderzy.
    Żeby stworzyć potwora trzeba zupełnie nowy model i nowe animacje, a obie te rzeczy są niezwykle czasochłonne.
    Jeśli uda ci się stworzyć 10 zaklęć w Warbandzie i wrzucisz to na TaleWorlds, ogłoszą cię modderem miesiąca, jeśli nauczysz boty czarować, ogłoszą cię modderem roku.
    Z tego co widzę, planujesz poskładać moda z gotowych elementów, na tej płaszczyźnie może się udać, powodzenia.

Magia nie jest specjalnie trudna. Wystarczy zrobić bronie dystansowe, które zamiast pocisków będą miały jakieś świecące kule. I np aard miałby niewielkie obrażenia, ale za to powalałby i przebijał blok, Czary typu kule ognia to banalne pociski zadaje średnie obrażenia. Broń miałaby kształt to różdżki albo bez kształtu. Nauka polegałaby na kupieniu w specjalnym miejscu nowych czarów...
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 03, 2011, 21:42:23 »
    Nie powiem żeby to co narazie jest dodane mnie powaliło ale doceniam że masz już coś zrobione. Kiedyś Proud robił moda w świecie wiedźmina lecz o ile dobrze wiem upadł. W związku z tym wypadałoby do niego napisać, może na dysku przetrwało trochę modeli? A zrobienie czarów nie jest jakimś szczególnym wyzwaniem, od biedy jak ładnie mnie poprosisz i opiszesz co i jak mogę napisać skrypt lub dwa(mimo że ostatnio w związku z ciągłymi pytaniami o modding skierowanymi do mnie napisałem że pomagam tylko za kasę. Ot dam taką wersje demo ;) ).
    PS. Przekolorowanie chociażby w gimpie nativovskich zbroi dużo doda. Większości ludzi zbyt mocno kojarzą się one z np saranidami.
    PPS(h). Można w miarę prosto dodać człekokształtne potwory, w WB dodali przy każdej "rasie" opcje zmiany skali szkieletu. Wystarczy wykonać zriggowany model np ghula i ustawić go jako model danej rasy lub nawet jako nie lootowalną zbroje gdy gracz nie będzie miał możliwości zostania tym potworem. Ogólnie mówiąc można zdziałać wiele. Mówi to osoba która wcisnęła do WB strzelające czołgi :)

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 03, 2011, 22:25:03 »
    Polecam ustawić textury typu Calradia in Darkness albo Polished Landscapes.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 03, 2011, 22:48:16 »
    Chętnie wrzuce Calradia in Darkness, dzieki za podpowiedź. Co do zmiany tekstur, to znam się na tym tyle co wcale. Umiem obsłużyć gimpa itd, ale jakoś nie mam do tego zbytniego talentu. Bez problemu moge dodać herby do zbroi, ale na tym się kończy.

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 03, 2011, 22:55:42 »
    No jak Mat się do tego troche przyczyni, to masz duże szanse zrobić ciekawego moda. Życze powodzenia, naprawde dobry pomysł.
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 03, 2011, 23:01:06 »
    Bardzo ciesze się ze wsparcia. Jednak na początku chciałbym bardziej skupić się na tym co i jak będzie w praktyce działać, a nie wyglądać. To dopiero poczatek pracy.

Offline Wojdal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 05, 2011, 11:15:39 »
    Właśnie takiego moda poszukuje już nie mniej niż pół roku. Nareszcie się ktoś zabrał za taki dobry temat jakim jest Wiedźmin.
    Zawszę chciałem przyłączyć się do Redani lub Keadwen i skopać czarnym tyłki !

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 05, 2011, 11:45:53 »
    Znajdź jakiegoś modelarza i ci zrobi textury do jakichś nowych zbroi. Wtedy bedzie ciekawiej. ;)

PS. Chodziło ci o to, że nie wiesz jak wrzucić textury Calradia in Darkness do moda? 
         Jeśli tak, to po prostu wklejasz nowe textury do folderu Textures w modzie. Chyba też Readme wklejasz do glownego folderu moda. Tak przynajmniej robiłem w cRPG.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2011, 11:49:03 wysłana przez isKra_PL »

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 05, 2011, 12:14:20 »
    CiD już wrzuciłem i pasują idealnie. Aktulanie robie tekstury dla Kaedwenskich zbroi, bo te vaegwirskie zbytnio nie pasuja, tylko hełmy z nich zostawiłem. Nie moge znaleźć nazwy tekstury dla black_armor, bo chciałem dodać im słońce nilfgaardu.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 05, 2011, 20:58:18 »
    - Tu. Dol Angra to szeroka dolina, droga wiodąca z południa do królestw Lyrii i Rivii, do Aedirn, a dalej do Dol Blathanna i Kaedwen... A poprzez Dolinę Pontar do nas, do Temerii.
    — Krew elfów, str. 253
    Kaedweńskie zbroje w całej okazałości. Co o tym sądzicie?

Pytam się raz jeszcze, czy ktoś zna kod tekstury na black_armor bo potrzebuje do dodania słońca nilfgaardu. Bardzo prosze o pomoc.

Wrzuciłem do pierwszego postu logo, które jest już w grze.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2011, 21:06:15 wysłana przez Venris »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 05, 2011, 21:04:32 »
    Jak dla mnie świetne, bo lepszego bym nie zrobił :D A co do tekstur, to oddzielnie chyba ich nie ma.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 05, 2011, 21:07:06 »
    Jak dla mnie świetne, bo lepszego bym nie zrobił :D A co do tekstur, to oddzielnie chyba ich nie ma.
    Jeśli tak jest, to musze zrobić nową zbroje dla ostatniego poziomu nilfgaardu :(.