Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ruszył ENL2011!  (Przeczytany 26756 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Ruszył ENL2011!
    « Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 29, 2011, 23:21:23 »
    Kolejna wiadomość z ostatniej chwili. Dostałem wiadomość jakoby rozpadł się klan DR biorący udział w drugiej Dywizji ENLu. Póki co jest to niepotwierdzona informacja, ale jeżeli ten niemiecki klan wycofa się z turnieju, będzie już drugim po ZKMie który podejmuje ten krok. Niewątpliwie szkoda, zawsze lepiej jest grać mecz niż wygrywać je walkowerem ale cóż, scena się zmienia.

EDIT: News dodany.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2011, 23:51:38 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 30, 2011, 12:05:40 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=130012.msg4318586#msg4318586

RN 20 - 0 22nd

RN won by default victory. The match ended as RN 9 - 10 22nd. 22nd used someone who wasn't in roster, it cost them the match.

I think we deserved this result. No need to say the reasons. Thanks for the great match anyway.
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Czerwca 30, 2011, 15:55:04 »
    No i tyle...po zabawie. Jeżeli ten turniej będzie tak wyglądał to nie wiem po co w nim uczestniczyć...bo do prawdy, połowa meczy kończy się walkowerami. Rozumiem egzekwowanie zasad, ale to zabrało szanse 22nd na wygranie, mimo iż wygrali mecz...oj nie wróżę przyszłości temu turniejowi, jeżeli tak ma wyglądać;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Czerwca 30, 2011, 16:34:30 »
    Turki ten turniej organizowały?

A może Turki są faworyzowane - w końcu ich rodzima produkcja?

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #79 dnia: Czerwca 30, 2011, 16:36:17 »
    Nie rozumiem jednej rzeczy... Co jest trudnego w upilnowaniu zawodników w rosterze? xD Otwierasz swój roster i masz listę graczy jakich możesz wystawić.

A takich forumowych trolli dawno nie widziałem :P Sześć stron płaczu, a jeszcze dzień nie minął.

@Yoda:
    Turniej organizuje Lust, Anglik. Ale jest wystarczająco doświadczony w organizowaniu innych turniejów, by wiedzieć co 22nd potrafi. :P
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 30, 2011, 17:02:39 »
    A takich forumowych trolli dawno nie widziałem :P Sześć stron płaczu, a jeszcze dzień nie minął.
    A czego się spodziewałeś po płaczku z Finlandii ? ;)

No i tyle...po zabawie. Jeżeli ten turniej będzie tak wyglądał to nie wiem po co w nim uczestniczyć...bo do prawdy, połowa meczy kończy się walkowerami. Rozumiem egzekwowanie zasad, ale to zabrało szanse 22nd na wygranie, mimo iż wygrali mecz...oj nie wróżę przyszłości temu turniejowi, jeżeli tak ma wyglądać;)
    Nie przesadzajmy. Po pierwsze jedna porażka jeszcze nie pozbawia nikogo szansy na wygraną. Turniej będzie [przynajmniej takie zapowiedzi są] organizowany cyklicznie, więc zawsze będzie szansa na odgryzienie się w następnej edycji. Już tam nie wnikam w oficjalną decyzję [jeżeli już jest, to jeszcze jej nie czytałem], ale zasady są równe dla wszystkich. I nie w połowie meczy, było chyba raptem cztery takie przypadki i nikt z tych co padli "ofiarą" tego przepisu nie robili takich płaczów jak Sadnhappy.
    Pierwszy raz jest organizowany turniej na taką skalę, jest przy tym dużo pracy, niektóre rzeczy wynikają/pokazują się w trakcie turnieju, ale z każdą edycją/kolejką będzie co raz mniej wątpliwości.

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 30, 2011, 17:18:13 »
    Myślę Kalpokor, że ty wiesz najlepiej jaki jest Sadnhappy nazywając go płaczkiem. Michał, to że REF jest słaby i dostał od nas po pupie nie znaczy, że musisz 22nd obrażać na Taleworlds.

Trochę wyjaśnienia sytuacji... Otóż afera jest o to, że nasz zawodnik Nico, o którym mowa, zrobił wszystko zgodnie z regulaminem. Połączył się on z serwerem, z którym trzeba było się połączyć, żeby móc grać w turnieju. Captain Lust to przegapił i nie dopisał go. Więc nie widzę tu żadnej winy z naszej strony, jest to tylko i wyłącznie wina organizatora.

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 30, 2011, 17:27:23 »
    Myślę Kalpokor, że ty wiesz najlepiej jaki jest Sadnhappy nazywając go płaczkiem.
    Nie znam go osobiście, ale jego "płaczliwe" komentarze mam przyjemność czytać czy to na forum TW czy na serverach Warbanda od początków tej gry czyli bety 0.500. Czy to się Tobie podoba czy nie tak go oceniam i mam do tego podstawy.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 30, 2011, 17:53:06 »
    Nie przesadzajmy. Po pierwsze jedna porażka jeszcze nie pozbawia nikogo szansy na wygraną. Turniej będzie [przynajmniej takie zapowiedzi są] organizowany cyklicznie, więc zawsze będzie szansa na odgryzienie się w następnej edycji. Już tam nie wnikam w oficjalną decyzję [jeżeli już jest, to jeszcze jej nie czytałem], ale zasady są równe dla wszystkich. I nie w połowie meczy, było chyba raptem cztery takie przypadki i nikt z tych co padli "ofiarą" tego przepisu nie robili takich płaczów jak Sadnhappy.
    Pierwszy raz jest organizowany turniej na taką skalę, jest przy tym dużo pracy, niektóre rzeczy wynikają/pokazują się w trakcie turnieju, ale z każdą edycją/kolejką będzie co raz mniej wątpliwości.

Odgryzienie się w kolejnej edycji? Ja sam nie wierzę za bardzo w to że będzie kolejna edycja;) I naprawdę Kalkoporze  wierzysz w to że 22nd ma jeszcze szanse na wygraną? Musiałoby wygrać wszystkie pozostałe mecze, RN musiałoby przegrać, a i przy tym 22nd musi nadrobić 20 małych punktów straty. Szanse na taki obrót sytuacji są mniej niż nikłe.

A płacz jest uzasadniony - stracić szansę na zwycięstwo w turnieju przez takie coś...ja na miejscu RN zaproponowałbym powtórzenie meczu...ale jak widać im nie zależy na zabawie lecz zwycięstwu za wszelką cenę...a szkoda, bo szykował się dobry turniej.

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 30, 2011, 21:08:45 »
    (...)
     Michał, to że REF jest słaby i dostał od nas po pupie nie znaczy, że musisz 22nd obrażać na Taleworlds.
    (...)
    Gdybym miał obrażać każdy klan, który jest od nas lepszy to obrażałbym ponad 3/4 sceny xD A trolle to bardzo pomocne zwierzęta (przynajmniej w Wiedźminie :P).

Argaleb, mają jeszcze szanse na zwycięstwo. Mają zresztą podobną sytuację do Was (chociaż ciut więcej małych punktów do wyjęcia).
    A ich decyzji się nie dziwię:
    - 22nd odłożyło mecz dwa razy, oni chcieli odłożyć wczoraj (nie mieli składu) - Lust im zabronił
    - połowa teamu RN grała z pingiem 90+ przez większą cześć meczu

Z doświadczenia wiem (mecze z Kanadą/USA w ncupie), że granie z tak wysokim pingiem nie jest wcale dobrą zabawą.

PS Pewien kolega bardzo ciekawie i dosadnie opisał całą tą sytuację - http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,177049.msg4320103.html#msg4320103
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 30, 2011, 23:37:36 »
    Turki ten turniej organizowały?

A może Turki są faworyzowane - w końcu ich rodzima produkcja?
    Hmm... naprawde nie wiem co, ale te Turki chyba coś Ci zrobiły skoro ciągle doszukujesz się teorii spiskowych związanych z Turasami. ;)

...ja na miejscu RN zaproponowałbym powtórzenie meczu...ale jak widać im nie zależy na zabawie lecz zwycięstwu za wszelką cenę...a szkoda, bo szykował się dobry turniej.
    Cóż, mają prawo do takiego podejscia (czyt. wygrania za wszelką cenę) i wątpie, że zgodzą się na ponowne rozegranie meczu. Zresztą czy w takiej piłce nożnej po np. niesłusznym i świadomym tych niesłuszności zwycięstwie, wygrana drużyna zgodzi się na powtórzenie meczu ? Nie, nikogo to już nie obchodzi, a wine ponosi/ponoszą sędziowie. A w tym przypadku, jeżeli jest tak jak pisał Dzio0b, winę ponosi tylko i wyłącznie organizator za przeoczenie gracza. Niestety, ofiarą tego przeoczenia stała się drużyna 22nd, co powoli ją wyklucza do zwycięstwa w tegorocznej edycji tejże ligii... taka prawda, jak to napisał wyżej Arglaeb - szanse są mniej niż nikłe.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Lipca 01, 2011, 00:06:45 »
    Tylko że to nie piłka nożna gdzie gra toczy się o ogromne pieniądze, a Warband gdzie liczy się dobra zabawa;)

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Lipca 01, 2011, 01:14:28 »
    No właśnie - dobra zabawa. Nie wiem czy RN, gdy połowa ich graczy nie "kontaktowała" przez ping, dobrze się bawiło :) I dołóż jeszcze kilkanaście stron flamewar'u. ;)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #88 dnia: Lipca 01, 2011, 08:05:37 »
    A ja zupełnie nie rozumiem tej bezsensownej dyskusji i tu i na forum TW.

DzioObku, jeśli wszystko zrobiliście zgodnie z procedurami to przecież bardzo łatwo to udowodnić. Z tego co zrozumiałem ten wasz gracz był zgłoszony po terminie, trzeba było w takim wypadku wejść na serwer i wysłać lustowi PW z informacją odpowiednią. Jeśli mniej więcej pamiętacie kiedy to było, to myślę, że nie będzie problemu z przejrzeniem logów jeszcze raz a przy okazji lust przekopie swoją skrzynkę. I proszę cię, nie mów, że nie ma w tej pożałowania godnej sytuacji winy 22nd, nie sprawdziliście kto może grać a kto nie i sami nie dopilnowaliście, żeby wasza lista była aktualna. Z decyzją sędziów nie ma co się kłócić, każdy atak tylko zaogni tą sytuację, chcecie to jakoś rozwiązać, próbujcie na spokojnie wyjaśnić wszystko i udowodnić, że to lust popełnił błąd. I naprawdę nie pozwólcie temu finowi pisać więcej na TW. Może i chłopak jest przyjemny na co dzień ale sposób pisania postów ma... płaczliwy;-) A tu trzeba szukać jakiegoś rozwiązania problemu a nie wszczynać aferę.

I wszystkich proszę o stonowanie emocji, jeśli macie zamiar przenieść flamewar z TW na nasze forum, skutecznie wam to uniemożliwię.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Lipca 01, 2011, 11:28:44 »
    Ne przesadzaj, my tu tylko dyskutujemy, nie doszukuj się wszędzie kłótni tam gdzie ich nie ma ;)

Ja wczoraj wieczorkiem przebrnąłem przez te 10 stron tematu i dla mnie sprawa jest jasna, że ktoś z 22nd nie dopełnił, nie przypilnował składu. Nie roztrząsam czy te zasady są słuszne czy nie [aczkolwiek osobiście uważam, że są w porządku, sama idea, że nie będzie żadnych cwaniackich prób podmieniania graczy jest OK], to już sobie panowie wyjaśnią w innym temacie. Zasady są zasadami [dura lex sed lex], każdy klan przystępujący do turnieju je akceptował. Inne klany, które przegrały mecz z powodu gry nieuprawnionego zawodnika przyjęły to z należytym zachowaniem, 22nd tego nie potrafi, nie widzę żadnego powodu dla którego miałby być traktowany inaczej niż reszta klanów. 22nd może czuć się moralnym zwycięzcą, wygrali mecz [już pominę te różnice pingu], ale zasady są równe wobec wszystkich. I na tym skończę.

PS Zamiast przejść nad tym do porządku dziennego, gracze 22nd nie potrafią tego zaakceptować. Zachowanie jakie pokazali Harlequin, Rokema i Coffe and Smokes [obrażanie i podszywanie się pod inne osoby] jest poniżej krytyki.