Ponieważ pierwsza kolejka zbliża się wielkimi krokami, myślę że czas już zapowiedzieć mecze. Zacznę może od meczów Polskich klanów:
W pierwszej lidze klan REF podejmie wicemistrzów Europy IG. Szykuje się zacięty mecz, okaże się czy REF odrobił zadanie domowe i zwycięży z IG biorąc tym samym rewanż za ostatni ich mecz w ENPLu. Szykuje się zacięte starcie, choć mnie osobiście wydaje się że lekkim faworytem może tu być klan IG. Mimo wszystko miło byłoby gdyby REF ten mecz wygrał;)
Drugi z Polskich klanów WV podejmie francuski klan DFD. DFD to główny Francuski klan, który od ostatniego turnieju dokonał bardzo silnych wzmocnień. Zresztą znaczna część składu Francji to gracze DFD i będą mieli okazję do rewanżu za finał Nations Cupa;) Mimo tego wszystkiego DFD w żadnym wypadku nie jest typowane na faworyta, co więcej, to prócz Bohemian i CoRu główny kandydat do spadku, przynajmniej jak dla mnie. Zdecydowanym faworytem meczu jest WV i myślę że to właśnie my ten mecz wygramy.
Inny ciekawy mecz w kolejce to 22nd kontra RN. Ciekaw jestem jak mistrzowie Europy przepracowali przerwę, tak czy siak z pewnością RN stało się bardzo mocne, wygrywając ligę Turecką i kilka innych prestiżowych meczy. Mimo wszystko, ze względu na pingi które pewnie będą mieć Turcy stawiam na mistrzów Europy;)
Jeśli chodzi o drugą ligę, to uważam że najciekawszym meczem będzie tam starcie klanu Samurai z VRNG. Ten drugi wyrósł na najsilniejszy klan w Rosji, a Samuraje posiadają naprawdę dużo mocnych graczy. Stawiam na VRNG;)
W trzeciej lidze grupa 1 w pierwszej kolejce pauzuje więc PE meczu nie rozegra;)
Natomiast w grupie 2 ZKM i GSE zaczynają turniej od meczu derbowego. Ciekaw jestem który z klanów zgarnie trzy punkty;)
IPL gra natomiast z DfD czyli rezerwami klanu DFD. Cóż, rezerwy to rezerwy a i pierwszy klan do najmocniejszych nie należy więc myślę że jeżeli IPL naprawdę potrenuje przed meczem, ma spore szanse na zwycięstwo.