Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ruszył ENL2011!  (Przeczytany 26760 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ruszył ENL2011!
    « Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 13, 2011, 06:31:04 »
    Ale gówno

Glodnemu chleb na mysli

Filmik za dlugi.. 25 min ?! Wygrane mozna pokazac w 5min najlepszych urywek..
    Retarded are everywhere

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 13, 2011, 07:44:37 »
    Oglądniecie tego filmiku utwierdziło mnie przede wszystkim w jednym- spar na tych mapach to nieporozumienie i cieszę się że nie musieliśmy przez to przechodzić
    A ogólnie film za długi zdecydowanie

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #152 dnia: Grudnia 13, 2011, 09:33:29 »
    IG wyniku gratuluję ale Lust kolejny raz pokazuje, że meczy nagrywać/ transmitować nie potrafi... Wężyk, proszę, przekaż mu, mecze REFu transmitować mogę ja, tylko niech on już tego nie robi;-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Grudnia 13, 2011, 13:26:32 »
    IG wyniku gratuluję ale Lust kolejny raz pokazuje, że meczy nagrywać/ transmitować nie potrafi... Wężyk, proszę, przekaż mu, mecze REFu transmitować mogę ja, tylko niech on już tego nie robi;-)
    To musisz uzgodnić z przeciwnikami Luca , jeśli Lusta nie chcecie to nie jest to jakiś duży problem :)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #154 dnia: Grudnia 13, 2011, 13:35:03 »
    Od razu, że nie chcemy... Po prostu kolejne jego "dzieła" utwierdzają mój brak zaufania do jego talentów operatorskich;-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #155 dnia: Grudnia 13, 2011, 13:40:07 »
    Najlepiej niech nagrywa kilka osób ( 2 albo jak kto woli więcej ) z perspektywy każdej drużyny i potem się sklei , wg. mnie to lepsze niż widok z góry i latanie kamerą z miejsca do miejsca
    (click to show/hide)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Grudnia 13, 2011, 13:46:37 »
    Najlepiej niech nagrywa kilka osób ( 2 albo jak kto woli więcej ) z perspektywy każdej drużyny i potem się sklei , wg. mnie to lepsze niż widok z góry i latanie kamerą z miejsca do miejsca
    To napisz to do Lusta , znajdź takie osoby dla każdej drużyny i potem osobę , która to sklei w całość. Łatwo się mówi , a trudniej się robi. Lust , Crazyboy i Maynd robią to  w swoim wolnym czasie i nawet jeśli komuś się nie podoba jak to wykonują , należy szanować ich za to , że cokolwiek robią.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #157 dnia: Stycznia 31, 2012, 23:37:35 »
    Zimowa edycja ENL już praktycznie za nami. Jak wypadły polskie teamy? W skrócie tutaj opiszę wyczyny wszystkich polskich klanów w ENLu... a było ich 5.

W dywizji A startował REF. W poprzedniej edycji ENLa najstarszy polski klan zajął trzecie miejsce. Wiele osób zarzucało im, że miejsce na najniższym stopniu podium wywalczyli fartem. W tej edycji mieli okazje udowodnić, że tak nie było. Czy im się to udało? Czytaj dalej ;)

REF znalazł się w grupie z samymi europejskimi gigantami. Obok dwóch faworytów, którymi byli Renegades i IG, polska duma w dywizji A musiała zmierzyć się także z Einharjar, Vearingjar, Court of Reveran, Team Rush Rush i czeskim Bohemian Guard. Einharjar, Bohemian i właśnie REF wg mnie byli faworytami do trzech ostatnich miejsc. I tak też się stało. Początek turnieju był udany dla REFu. Ograli oni najsłabszy chyba w całej dywizji Einharjar 15:5. Tutaj szczególne brawa dla Grzewita, ktorym wykazal się niesamowitym pokazem umiejętności dowódczych.
    Niestety, potem było coraz gorzej. Einharjar wycofał się z turnieju a REF przegrywał kolejne mecze, z IG, TRR, CoRem, RNGD i Vearingjar. Mecz z czeskim Bohemian Guard to był tak naprawde mecz o to, czy REF zagra w barażach, czy spadnie do dywizji B. Wynik 11:9 dla Czechów. Rezultat? Dywizja B wita REF.

Kolejny polski klan, Polish Eagles [PE] grał w dywizji B. W poprzednim sezonie zajął 6 pozycje, jednak w całym turnieju pokazał się dobrze, zwłaszcza, że był skazywany na pożarcie. W tym sezonie, tabela dla PE wydawała się łatwiejsza. Jedynymi groźnymi rywalami przed rozpoczęciem imprezy wydawali się hiszpański LIXH i rosyjski Syndicate. Pierwsze mecz PE zagrało z tureckim SoE. Mecz zakończył sie zwycięstwem polskich orłów 15:5. Potem PE ograło AB. Przyszedł czas na dwie trudne kolejki - z Syndicate i LIXHem. Oba mecze były nerwowe i oba zakończyły sie zwycięstwem PE. O dziwo dla nas, przegraliśmy z KR 11:9. Jednak ostatni mecz z Korpi,, którego byliśmy pewni zwycięstwa (Korpi było najsłabszym teamem dywizji) został odwołany przez naszych rywali, tym samym za darmo dostaliśmy 3 pkt i 20 pkt na naszą korzyść. Dzięki temu, bez problemu awansowaliśmy do dywizji A z pierwszego miejsca, mając o 4 rundy więcej niż Syndicate, które zajęło drugie miejsce.

Dywizja C w tym sezonie była bardzo dziwna. Klany mogły się zapisać przed każdą kolejką. W dywizji C Polskę reprezentowały 3 klany - WSC, Sparta i RTF (później MoS). Musieli sie oni zmierzyć m.in z takimi rywalami jak FF, Inquisition, Deutschritter czy rosyjskim Runaway Scorpions, który lata świetności ma już za sobą, jednak lekceważyć ich nie można. MoS i Sparta zajęły dwa ostatnie miejsce, wygrywając po jednym meczu... ze sobą. Na dodatek warto wspomnieć, że Sparta pokazała "klasę" na turnieju i pokazała prawdziwe oblicze. Może przez to Apocalyps i zarząd podjął decyzję o rozwiązaniu klanu ?
    WSC było obok FF i Deutschritter moim faworytem do walki o trzy pierwsze pozycje. Niestety, o ile w przypadku porzednich drużyn przewidziałem ich końcowy wynik w zawodach, tak z WSC się pomyliłem. Warsong Clan zajął 6 pozycje, wygrywając 6 meczy, 2 przegrywając (z DR i RSami) i 1 remisując.
    Tak więc widzimy, że w tym sezonie dwa polskie klany wymieniły się miejscami. PE z REFem lub jak kto woli REF z PE. Przed nami jeszcze najciekawsze spotkanie, o zwycięstwo w dywizji A między IG i RNGD.
    Reasumując, uważam, że ta edycja ENL była udana i zapewne była  to przedostatnia edycja imprezy by cpt.lust. Cóz, miejmy nadzieję, że jeżeli będzie następna edycja wystąpi polska nadzieja - Trinity, czyli obecnie jedyny polski klan mogący zawalczyć z dwiema europejskimi potęgami - francuskim RNGD i międzynarodowym IG !
    Jak będzie, zobaczymy. Dziękuje za doczytanie tego krótkiego sprawozdania do końca !
    Pozdrawiam
    Kamillo

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #158 dnia: Stycznia 31, 2012, 23:51:10 »
    Tak, finał już 2 lutego. Mam nadzieję że Polacy będą kibicować IG które będzie reprezentować czterech Polskich graczy (Wezyk, Harman, Cristo, Argaleb). W drużynie RNGD może się dodatkowo pojawić dobrze znany na Polskiej scenie "Kapitan Ukraina" czyli Rey który w trakcie zimowej edycji zasilił Francuski klan. Jeżeli idzie o Polskie akcenty to tyle. Starcie będzie z pewnością emocjonujące zwłaszcza że sparingi które rozgrywaliśmy były bardzo wyrównane. Gratuluję WSC które jak na pierwszą edycję rozegrało świetne zawody.

Wielkie uznanie dla PE. Klan dokonał naprawdę ogromnych wzmocnień i znalazł się na szczycie dywizji B bez żadnych problemów. A to oznacza że już na lato przyjdzie nam się Kamillo zmierzyć w najwyższej kategorii rozgrywek;)

Generalnie temat innych Polskich klanów przemilczę.

Dobre sprawozdanie Kamillo.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #159 dnia: Lutego 01, 2012, 02:24:13 »
    Mam nadzieję że Polacy będą kibicować IG które będzie reprezentować czterech Polskich graczy (Wezyk, Harman, Cristo ...

Przeczytałem dotąd i myślę "Tak, będę kibicował IG!!".

Potem doczytałem:
    ..., Argaleb

I jednak stwierdziłem, że lubię ten RNGD :))

Gratulacje dla PE, REF latem wróci do dywizji A :) To wszystko wina Hetmana.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Lutego 01, 2012, 11:24:47 »
    Yoda:O haha :O nie no myśle, że IG wygra 15:5

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Lutego 01, 2012, 11:43:20 »
    Jak dla mnie to mecz będzie wyrównany, RNGD nie jest znowu takie słabe a ostatnio jak grali nieoficialny mecz skończyło się 11:9 dla IG
    (click to show/hide)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Lutego 01, 2012, 14:53:10 »
    Jak dla mnie to mecz będzie wyrównany, RNGD nie jest znowu takie słabe a ostatnio jak grali nieoficialny mecz skończyło się 11:9 dla IG

Eeeee... To ja chyba ku**a gram w innym IG w takim razie. Pozdro.

Yoda :(

Edit Down : Ostatnio to tak nie było więc dobieraj dokładnie słowa.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2012, 16:22:32 wysłana przez Wezyk »

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Lutego 01, 2012, 16:08:34 »
    Ten wynik wyczytałem z tematu RNGD na TaleWorlds, w friendly match , które czytam jako - nieoficial, spar, mecz treningowy

forums.taleworlds.com/index.php/topic,191909.0.html

Wyczytałem również że jeden spar z IG wygrali 13:7 , ale przegrali oficialny mecz 6:12 co świadczy o wyższości IG nad nimi.
    Ogółem wydaje mi się że wygra IG z wynikiem około 13:7 , ale dowiemy się jutro :P
    « Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2012, 16:15:48 wysłana przez Blachaaa »
    (click to show/hide)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Lutego 02, 2012, 22:26:47 »
    No IG wygrało z RNGD 12:7 i tym samym nadal jest najlepszym klanem w Nativie :)