Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ruszył ENL2011!  (Przeczytany 26718 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Ruszył ENL2011!
    « Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 19, 2011, 01:13:43 »
    Cóż, rozgrywki zaczeły się niekorzystnie na razie dla polskich klanów. Rezerwa DfD z tego co mi wiadomo, dość pewnie ugrała punkty na jednym z polskich klanów. Ju...to znaczy dzisiaj kolejny klan z naszego kraju zagra z AB i też zależy wszystko od dyspozycji...

Offline {IPL}William

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • A kto umarł, ten nie żyje
    « Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 19, 2011, 09:44:24 »
    No cóż jak już Lygrys powiedział przegraliśmy 14-5 na pierwszej mapie (Zrujnowany Fort) walka była wyrównana przegraliśmy jednym punktem lecz druga mapa(Wioska) nam nie poszła. Mówi się życie i idzie dalej to znak że musimy potrenować. Życzę powodzenia pozostałym klanom

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 19, 2011, 14:38:22 »
    My dziś gramy z pierwszym DFD. Skopiemy im dupsko z pozdrowieniami od was;P

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline karlak111

• Użytkownik
    • Jack_Daniels, kiedyś Fatality
    « Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 19, 2011, 15:22:36 »
    Powodzenia w meczu z DFD ! Mam nadzieję, że pokażecie Polską klasę i rozwalicie ich 20:0

PS. IPL gratuluje, że i tak pokazaliście hart ducha i urwaliście im kilka rund

Offline {IPL}William

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 19, 2011, 18:18:51 »
    No napewno się nie poddaliśmy a próbowaliśmy coś ugrać do końca! :D

Argaleb 19-1 to najgorszy możliwy wynik pamiętajcie ;]

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 19, 2011, 22:41:27 »
    My też przegraliśmy z AB 14-5 :/ Następnym razem, myślę, będzie lepiej.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2011, 22:53:43 wysłana przez Kamillo18 »

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 19, 2011, 22:49:27 »
    (click to show/hide)

Nie wiem po co umieszczasz tę informację na forum, napisz do niego a nie chwal się na forum.  Pokazujesz tylko swoją głupotę a nie jego... Trochę ogłady ludzie, bo ręce opadają...
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 19, 2011, 23:39:02 »
    Czas na małe podsumowanie, czyli co do tej pory;)

Zacznę może od trzeciej ligi grupy B.

Jak do tej pory zostały tam rozegrane dwa mecze:

IPL w sobotę podejmowało rezerwy klanu DfD. Przeciwnik wydawał się słaby, ale zaskoczył przeciwnika, rycerzom IPLu zabrakło przede wszystkim doświadczenia z zamkniętych map. Na otwartej była porażka 4 do 5. Natomiast wioska okazała się katorgom. Natomiast tu mogę rycerzy zrozumieć,  pierwszy skład DFD ograł na Village WV aż 7 do 3, i to głównie taktycznie, a ponieważ to jeden klan pewnie stosowali podobną taktykę. Nie dziwię się więc że udało im się wygrać aż 9-1. Ostatecznie mecz zakończył się wynikiem 14 do 5.

Natomiast w niedzielę wieczorem, klan sF pewnie pokonał tureckie SoA aż 14 do 3. sF pewnie zagrał na wiosce i odniósł mocne zwycięstwo.

Czas na drugą ligę.

Tu w meczu otwarcia Turecki RRush pewnie pokonał Brytyjski OL 17 do 3 i udowodnił że jak dla mnie jest pewnym faworytem do awansu.

Również Rosyjski VRNG zaskoczył wszystkich i zwyciężył aż 20 do 0 nad Samurajami. Ci byli typowani jako lepszy team, natomiast VRNG pokazał że jest teraz najsilniejszym Rosyjskim klanem i "nadzieją wschodu" po pogorszeniu się DRZ, RS, Warband i aD.

W trzecim meczu Einherjar i Shieldings (dwa bliźniacze skandynawskie klany z długą historią sięgającą korzeni bety) grało z Tureckim 3OA. Po długim i wyrównanym meczu skandynawowie wygrali 10 do 9 i zapisali na swoim koncie 3 punkty. Udowodnili przy okazji że wbrew niektórym opiniom, nadają się do drugiej ligi. Klan swą świetność obchodził dawno temu w czasach bety kiedy pojedynkował się z SZ, RS czy 22nd. Potem jego gwiazda przyblakła, ale teraz klan wraca do gry. Czy ma szanse na awans? Czas pokaże...

W czwartym meczu Francuski RDB pewnie wygrał nad Niemieckim DR. Po cichu liczyłem na DR, ale niestety okazało się że kryzys który przeżyli jakiś czas temu odcisnął na tym klanie widoczne piętno. Natomiast nie chciałbym by spadł do 3 ligi, ot choćby z sentymentu. RDB wygrało aż 17 do 2.

W piątym meczu Turecki AG pokonał Hiszpański CHS aż 19 do 1, czym tylko udowodnił moją tezę którą postawiłem kilka postów temu, jakoby Turecka scena była obecnie najmocniejsza na świecie.

W szóstym meczu, Polski klan PE uległ wysoko Włoskiemu AB. Jak pisałem wyżej, AB ma jedną gwiazdę która jak widziałem po statystykach pewnie nie raz wygrała rundę samotnie, mam tu na myśli Crusadera. PE ładnie zagrało frakcjami kuszniczymi, natomiast niewątpliwie brak im mocnych łuczników (brata puścić nie mogłem;P).

W pierwszej lidze i REF i WV rozegrały już swoje mecze.

Pierwszy mecz grał REF, dość wcześnie już o 18:30. Z początku REF popisał się dobrą obroną wioski wygrywając aż 4 do 1. Niestety atakując poszło im o wiele gorzej i przegrali wysoko bo aż 5 do 0. Druga mapa była już pogromem REFu który przegrał aż 9 do 1. Zabrakło niestety dość sporo, ale życzę powodzenia REFowi w kolejnych meczach. Ostatecznie IG wygrało 15 do 5.

Natomiast WV o 21:00 podejmowało Francuski DFD. Początek meczu zdecydowanie należał do DFD które wygrywało rundę po rundzie i dopiero w 5 WV ugrało punkt. Wynik po pierwszym respie był 4-1 dla DFD. Potem wzięliśmy się trochę w garść, ale nie zdołaliśmy wygrać kolejnego respa i DFD ostatecznie zwyciężyło na nim 3 do 2. Wynik po pierwszej mapie był 7 do 3 i wszystko wskazywało na to że Francuzi w końcu pokonają Polaków:) Natomiast druga mapa była masakrą, w której Wilki wygrały aż 9 do 1. Francuzi po meczu pisali tylko o niesamowitej konnicy;) Mecz był naprawdę ciężki, i WV przede wszystkim zagrało słabo taktycznie na Village. Ostateczny wynik to 12 do 8.

Pozdrawiam Argaleb!

Jak masz pisać na stronę główną to dwóch spraw muszę się przyczepić. Za często stosujesz "aż" i nie podałeś ostatecznego wyniku waszego meczu, reszta naprawdę na wysokim poziomie Argalebie, tak trzymaj:-)

Aż tak często stosuję aż? Postaram się poprawić;)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2011, 00:04:28 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 20, 2011, 00:01:57 »
    Ładne sprawozdanie Argaleb.
    Co do meczu PE v AB, to było ciężko, błędy były niestety na każdym kroku, a i niedawne wzmocnienia (ironio losu, właśnie łucznik jeden dobry) nie mogły zagrać dzisiaj...Dodać mogę jedynie tyle że, skillem nie byliśmy gorsi o wiele, przeciwnik umiał jednak wykorzystać nasze osłabienie w danym punkcie, na swoją korzyść.
    A co do wyniku, cóż ostatnie 5 rund daliśmy za darmo prawie bo moral padł a i 30 minutowe spóźnienie graczy z Włoch ( dokładnie ile, nie wiem sam bowiem się też spóźniłem ) zaskutkowało tym że, ostatnie minuty graliśmy w osłabieniu...
    Cóż wracając, gratuluje Wilkom zwycięstwa i liczę że, w następnej turze bilans będzie bardziej korzystny dla Polskich klanów : )

Pozdrawiam
    PS.
    Co do Crusadera, cóż dobry gracz i jego obecność na pewno dodała otuchy AB:)

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 20, 2011, 00:14:49 »
    Fajne sprawozdanie :)

Mógłbym przyczepić paru ortów czy powtórzeń (nagminnych), taki już mój puryzm językowy, ale generalnie bardzo fajnie i dokładnie wszystko opisane :)

Wilkom gratuluje, a pozostałym polskim klanom życzę sukcesów w kolejnych meczach :)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2011, 00:50:52 wysłana przez Yoda »

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 20, 2011, 09:07:08 »
    Dlaczego sprawozdania Argaleba nie mają jeszcze swojego działu na stronie głównej Tawerny? To o czym pisze jest bardzo istotne dla naszej społeczności i zasługuje na swój dział jak najszybciej!

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 20, 2011, 09:50:37 »
    Spokojnie, właściwie już niedługo będę mógł edytować stronę, wszystko jest umówione i czekam na konto redaktorskie;)

Na stronie prócz sprawozdań powinny się znaleźć tabelki, fixy, może nawet krótkie opisy poszczególnych klanów, opisy meczów "derbowych" i takie tam...

Offline {IPL}William

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 20, 2011, 12:50:17 »
    No cóż dobrze że WV uratowało honor polaków dobra robota chłopaki. Powiem tak na temat DfD dobrze grają na zamkniętych ale gorzej im idzie na otwartych. Teraz nasza dywizja ma przerwe( GSE, ZKM, IPL ) wezmiemy się za siebie i następne mecze powalczymy

Offline Grzewit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 20, 2011, 13:32:03 »
    Willu my jeszcze nie graliśmy ;)
    ale bądź pewien że drugi polski klan też poniesie porażkę (musi ;))
    A kto umarł, ten nie żyje.

Offline {IPL}William

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 20, 2011, 15:12:25 »
    Wiem że Wy nie ale w waszym meczu raczej Polacy zwyciężą;)