Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kody do M&B  (Przeczytany 380427 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andreew

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Kody do M&B
    « dnia: Stycznia 18, 2008, 14:28:33 »
    Proszę się nie gniewać lecz chce coś wyjaśnić. w kodach pisze tak:
    "W katalogu z grą odszukaj plik rgl_config.txt, na wszelki wypadek utwórz jego kopię, a następnie otwórz go za pomocą edytora tekstu, np. Notatnika. Przejdź do linijki cheat_mode = 0 i zamień ją na cheat_mode = 1. Zapisz plik i uruchom grę. Teraz w zależności od wybranego kodu przejdź na odpowiedni ekran i wciśnij podaną kombinację klawiszy:"
    lecz u mnie nie mogę znaleźć pliku rlg_confing, myślałem ze to zależy od wersja dlatego napisałem, wiec proszę o pomoc co mam zrobić?

Scaliłem dwa wątki o kodach i przeniosłem do działu Pomoc, bo tutaj chyba bardziej ten temat pasuje
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2014, 22:49:16 wysłana przez Rome »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Kody do 0.897 -kontynuacja- chce cos wyjasnic
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 18, 2008, 14:34:30 »
    Daruj sobie ten sposob. W okienku startowym M&B, w konfiguracji masz zakladke "game" lub "gra", i tam musisz zaznaczyc pole "active cheat mode" i poczuc sie prawdziwym haxiorem...

zeby nie bylo niedomowien, kody to:
    ctr+t - na mapie strategicznej znika mgla wojny.
    ctr+x - dodaje 1000 denarow w polu ekwipunku
    ctr+ click mysza - na mapie strategicznej, druzyna przemieszcza sie w miejsce wskazane przez kursor
    ctr+h - w czasie walki uzdrawia postac.
    ctr+x = dodaje 1000 doświadczenia w okienku atrybutów.

Prawdopodobnie niektore kody moga nie dzialac na wersji trial.

I mam nadzieje ze to juz ostani topic dotyczacy kodow. Nie ma nic wiecej do dodania, wiec topic zamykam.
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2008, 07:46:01 wysłana przez Kolba »

Offline Asder

• Użytkownik
    Kody do M&B 1.011 NOWE
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 22, 2008, 10:12:50 »
    Hej proszę nie zamykajcie tego topicu i nie dawajcie warna sam wykryłem nowe kody do M&B

CTRL + X - 1000 denarów ( w ekranie Inventory)
    CTRL + X - 1000 punktów doświadczenia (w ekranie Character)
    CTRL + X - ulepszenie danego członka drużyny (w ekranie Party)
    CTRL + Lewy Przycisk Myszki - teleportacja drużyny (w ekranie Map)
    CTRL + T - widzenie wszystkich drużyn na mapie (w ekranie Map)
    CTRL + H - przywrócenie zdrowia (w trakcie walki)

NOWE

CTRL+W - Zdobywanie Punktów Broni( Na Ekranie Postać-Character)
    CTRL+F4 - Zabijanie Wrogów(Na polu walki)
    CTRL+F5 - Komputer Chodzi Twoją Postacią i Zabija Wrogów-BOT-(Na Polu Walki)

Znałem więcej kodów ale zapomniałem jakie to ale z pewnością jest więcej CTRL+F1-12 popróbujcie!

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    Odp: Kody do M&B 1.011 NOWE
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 22, 2008, 10:22:28 »
    brawo... słyszałem o pierwszej piątce... i prawde mówiąc użyłem ich tylko raz u kolegi... dlaczego ? on po prostu nie gra w gry bez kodów... taki ma już zwyczaj
    nie wiem co to za przyjemność grać na kodach :) zrobić sobie 100 lvl wszystkie umiejetnosci na maxa, bronie na 1000, najlepszy armor... i jesteś niczym czołg...
    aha jeszcze odnowa życia... to już wogóle bez sensu...

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Kody do M&B 1.011 NOWE
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 22, 2008, 10:29:42 »
    Gra z kodami? Bez sensu...Problem polega na tym, że później gra strasznie nudzi....to jest jak z facetem, musi sam dojść (do wszystkiego) :), bo inaczej wszytsko traci sens....:D

Offline Miziol

• Użytkownik
    Odp: Kody do M&B
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 22, 2008, 11:08:32 »
    Tiaaa, przydatne dla takich którzy idą na łatwiznę... :)
    Podam jeszcze jeden "cheat"...

W grze wchodzimy w statystyki postaci, klikamy "szczegóły" i klikamy eksportuj postać. Wtedy pojawi nam się plik z danymi naszego charactera w folderze "D:\Mount&Blade\CharExport" (folder docelowy gry). Otwieramy plik notatnikiem i zmieniamy ustawienia naszej postaci.Możemy zmienić ilość pieniędzy, podwyższyć główne atrybuty, umiejętności oraz skille broni. Po skończonym "tuningu" zapisujemy zmiany, włączamy mount&blade, wczytujemy save'a z postaci którą eksportowaliśmy, wchodzimy w statystyki postaci, klikamy szczegóły i "improtuj postać" i cieszymy się niezwyciężoną postacią....

Dla tych których denerwuje niska ilość wojska w naszym oddziale - zmieńcie tylko charyzmę na np. 100 - wtedy będziemy mogli mieć sto woja więcej ;)
    Nie polecam także ustawiać dużej ilości Agility (Zręczność), dlatego ponieważ z każdym punktem władowanym w ten atrybut zwiększa się szybkość biegania, po ustawieniu na "doświadczalnym" charze Agility na 999999 i dołączeniu do bitwy, zsiadłem z konia i.... "poleciałem" do przodu jak jakiś superman, nie polecam tego nikomu bo podczas oblężeń łatwo się zabić (latanie od ściany do ściany i spadanie z murów nie jest przyjemne).
    Dla takich którzy chcą mieć zwiększone agility (to pomaga także w celowaniu z broni dystansowych) polecam sumę 70 - nie widać zmian w szybkości biegu, za to o wiele lepiej się celuje.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 27, 2008, 21:48:20 »
    Dzięki temu zobaczyłem że łuk nie jest taki zły :))

Offline Lord Ganja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 28, 2008, 14:01:00 »
    Witam, mam problem mianowicie gdy eksportuje swoja postać wyskakuje komunikat ze eksportowanie powiodło sie czyli niby wszystko cacy lecz jak wchodzę do folderu gdzie powinien sie znajdować pliczek z moja postacią lecz go tam niema. O co tu chodzi??

Może w wersji 1.003 to nie działa ??!! jak myślicie?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 28, 2008, 15:48:52 wysłana przez Lord Ganja »

Offline fariago

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 30, 2008, 15:39:48 »
    Mozna gdzies w pliku cos zedytowac, bym mial miasto??
    Przejalem miasto i mi krol nie przytnal... a zalezmi mi na niej... ;(

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 30, 2008, 22:56:16 »
    Na niej? Tzn. na jakiejś wiosce? Bo miasto to ONO. Mogłoby Ci zależeć na NIM. Najlepiej wypowiedz królowi służbę, zapoluj na karawany, po czym zdobądź wymarzone miasto.
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 03, 2008, 11:30:05 »
    Bodajrze w modzie Calradia Rising, Calradia at war, importowałem sobie moją "dopakowaną" postać by zobaczyć z czym się te mody je, napadli mnie jacyś rozbujnicy i załatwili jednym strzałem z maczugi czy czegoś podobnego do Maula (miałem płytówke, skrzydlaty chełm i konia wojennego), mówi nam to ze w kupie siła i im więcej ludzi w drużynie i czym lbardziej są oni wyszkolenia tym lepiej.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2008, 09:02:40 wysłana przez Messer »

Offline Aner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 03, 2008, 15:50:28 »
    Ctrl+Shift+F4 zabija naraz grupki wrogów. Raz pada 16 raz 7 a raz3 i nie trzeba cały czas szybko wciskać F4 tylko kliknie się raz i po walce, a tak to trzeba się męczyć z nimi bez przerwy wciskając F4 dopóki nie padną. Ctrl + chyba F9 albo coś koło tego bardzo spowalnia grę na polu walki i ctrl + F10 albo coś koło tego zatrzymuje walkę (tzn. nikt sie nie rusza nawet nasz bohater)

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 08, 2008, 21:17:57 »
    Witam, mam problem mianowicie gdy eksportuje swoja postać wyskakuje komunikat ze eksportowanie powiodło sie czyli niby wszystko cacy lecz jak wchodzę do folderu gdzie powinien sie znajdować pliczek z moja postacią lecz go tam niema. O co tu chodzi??

Może w wersji 1.003 to nie działa ??!! jak myślicie?

Mam tą samą wersję i powiem Ci jak to działa u mnie. Podczas gry robię Export postaci. Minimalizuję grę (ALt+Tab), wchodzę do folderu Char (bodajże) Klikam i piszę co tam chcę. Zamykam i zapisuję zmiany. Wracam do gry i klikam Import Character. Wszystko bez wychodzenia z gry.

Offline Jorik

• Komuszek
    • BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 12, 2009, 07:04:36 »
    ja znam kod crtl+j. jak jedziesz w pelnym pedzie na koniu on sie zatrzyma po uzyciu tego kodu
    Pryki sprzed Fabryki

Offline Bazyli10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 12, 2009, 09:37:50 »
    Czy grając z kodami można czerpać jakąkolwiek przyjemność z gry?