Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kody do M&B  (Przeczytany 380429 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    Odp: Kody do M&B
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 05, 2009, 16:24:35 »
    Zalll mi tych co uzywaja kody. W prawdziwym zyciu niemasz kodow a jakos sobie radzisz wiec w grze rownierz. A pozatym granie z kodami to zadna przyjemnosc!

Ty Sobie nie radzisz z ortografią...

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 09, 2009, 11:44:35 »
    mam pytanie czy bohatero npc tez mozna exportowac tak by im statystyki zmienic?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 09, 2009, 11:45:15 »
    Tak robisz tak samo jak dla swojej postaci, statystyki....eksportuj....nowy mod...importuj

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 09, 2009, 11:48:27 »
    robie jak napisales ale nadal ten export jest dla mojej postaci mimo ze patrze na statysty rolfa :/

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Maja 09, 2009, 11:51:48 »
    Bierzesz na okno swoich kompanów, wybierasz jakiegoś NPC bierzesz statystyki, eksportujesz go np z Naive kiedy postać jest już rozwinięta, bierzesz jakiegoś moda robisz identycznie jak dla danego bohatera tylko, że importujesz.....dawno to robiłem, może jest inny sposób ale mi się wydaję że własnie tak się postępowało

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Maja 09, 2009, 12:11:13 »
    tylko ze jak biore u rolfa statystyki to pojawiaja sie moje :/

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Maja 09, 2009, 12:13:16 »
    Jak wróce do domu z tułaczki to sprawdzę i dam Ci znać....

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Maja 09, 2009, 12:21:08 »
    spoko i dzieki za fatyge ;D

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #38 dnia: Maja 09, 2009, 13:02:57 »
    Pwi7aaf poco go okłamujesz?? przecie to pic na wodę . Nie z eksportujesz tych postaci, działa to tylko na stworzonego boatera.

Offline Xavery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Maja 09, 2009, 13:08:54 »
    lol a nie da sie w plikach cos pozmieniac?

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 09, 2009, 16:02:55 »
       Jak chcesz to się baw w plikach, a ten sposób powyżej spowoduje, że będziesz (TY) mieć staty swojego bohatera NPC.
       Tak na boku to pytanie nie ma nic wspólnego z kodami, czyli z tematem.
    pozdro

Offline Platnerz92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 15, 2009, 22:16:23 »
    (niewiedzialem gdzie to dokladnie napisac...) kodow do gry wlasciwie niema... (przynajmniej mi nie dzialaly) ale jest patent na ta gre... a mianowicie robimy postac (jakakolwiek) exportujemy ja, zapisujemy i wychodzimy z gry. otwieramy plik z gra i szukamy folderu "CharExport"  powinien sie tam znajdowac plik z notatnika zatytulowany imieniem postaci (ktora wczesniej wyexportowalismy) otwieramy notatke i zmieniamy dane (na dowolne) mozna powiekszyc sobie exp, pieniadze, wspulczynniki, skile czy umiejetnosci wladania bronia... moze to nie kod ale ulatwia gre (w szczegulnosci kasa).... pozdro dla koderow....:D

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 15, 2009, 22:40:50 »
    (niewiedzialem gdzie to dokladnie napisac...) kodow do gry wlasciwie niema... (przynajmniej mi nie dzialaly) ale jest patent na ta gre... a mianowicie robimy postac (jakakolwiek) exportujemy ja, zapisujemy i wychodzimy z gry. otwieramy plik z gra i szukamy folderu "CharExport"  powinien sie tam znajdowac plik z notatnika zatytulowany imieniem postaci (ktora wczesniej wyexportowalismy) otwieramy notatke i zmieniamy dane (na dowolne) mozna powiekszyc sobie exp, pieniadze, wspulczynniki, skile czy umiejetnosci wladania bronia... moze to nie kod ale ulatwia gre (w szczegulnosci kasa).... pozdro dla koderow....:D

No shit? Naprawdę? Łał! No co ty? Nie mów

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 15, 2009, 23:24:06 »

Spoko....spoko....pozdro....pozdro....d zięki za info, bo bez tego nie zdobyłbym swojej pierwszej wsi w grze......:)

P.s. polecam przeczytać kilka wątków na forum, co Ci rozjaśni sytuację, poza tym zainwestuj w słownik ortograficzny, bo kaleczysz totalnie swój język ojczysty....

P.s.2........"w szczgulności" pozdro dla koderów....JOŁ....:)

Offline Goliath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 14, 2009, 09:30:21 »
    Co do kodów to w grze jest tak zwany "Cheat Mode". W pliku Mount&Blade\Modules\Native\menus.txt szukasz:
    mno_tutorial_cheat  1 31 2 1 0  CHEAT!
    i zamieniasz na:
    mno_tutorial_cheat  1 31 2 1 1  CHEAT!
    Gdy zaczniesz grę będziesz miał wyższe staty i dostaniesz troche przedmiotów. Ponadto będą odblokowane różne ciekawe opcje oznaczone napisem "CHEAT!" np. będziesz mógł wydać lordowi jakiś rozkaz, poprosić o dołączenie do frakcji, zostanie marszałkiem, a miasta będziesz mógł oblegać od razu itd.