Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kody do M&B  (Przeczytany 380428 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Kody do M&B
    « Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 15, 2009, 22:46:07 »
    Nie wiem jak mozna uzywac kodow? Ale dobra przyznaje sie uzywam ich ale tylko wtedy gdy musze zobaczyc jak wyglada dana jednostka [zmieniam troche native bo jest w kit niepsrawiedliwy]. Nie polecam uzywanie kodow na glownej postaci, gdyz to nie ma poprostu sensu.
    Ps. tak pozatym pozdro dla cziterow i mam nadzieje ze z wiekiem sie oduczycie

Offline Ziomal999

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 27, 2009, 16:55:48 »
    Mam pytanie. Chociarz sam nie gram na kodach to moje pytanie brzmi: czy jest jakiś kod że można sobie powiększyć wojów w drużynie np. do 200jednostek? Z góry THX.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 27, 2009, 19:52:50 »
    DO 2 posty wyżej wystarczy w opcjach gry ustawić włącz cheaty eh.

Do post wyżej exportuj plik postaci( postać statystyki ex-portuj) wyjdź z gry, wejdź w plik char ex port i z edytuj linijkę  skillu dowodzenia(nie pamiętam jak jest po angielsku) zapisz  i wejdź w grę postać  statystyki i kliknij Import.

Offline bartoszek10

• Użytkownik
    Odp: Kody do M&B 1.011 NOWE
    « Odpowiedź #48 dnia: Lipca 03, 2009, 17:22:19 »
    brawo... słyszałem o pierwszej piątce... i prawde mówiąc użyłem ich tylko raz u kolegi... dlaczego ? on po prostu nie gra w gry bez kodów... taki ma już zwyczaj
    nie wiem co to za przyjemność grać na kodach :) zrobić sobie 100 lvl wszystkie umiejetnosci na maxa, bronie na 1000, najlepszy armor... i jesteś niczym czołg...
    aha jeszcze odnowa życia... to już wogóle bez sensu...

po prostu chce sie poczuć jak Napoleon Bonaparte xD

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Lipca 06, 2009, 14:31:41 »
    Hmm, jest jakaś sztuczka, która pozwoliłaby mi szybciej awansować moich ludzi? Nie chcę ich tracić w bitwach, ani czekać w obozach, aż będzie taka okazja.

Do post wyżej exportuj plik postaci( postać statystyki ex-portuj) wyjdź z gry, wejdź w plik char ex port i z edytuj linijkę  skillu dowodzenia(nie pamiętam jak jest po angielsku) zapisz  i wejdź w grę postać  statystyki i kliknij Import.
    Jemu nie chodziło o zwiększenie limitu tylko zwiększenie ilości wojsk. Sam jestem ciekawy jak ich zwiększyć :> .
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2009, 14:38:08 wysłana przez Cirmius »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #50 dnia: Lipca 06, 2009, 14:46:57 »
    Hmm, jest jakaś sztuczka, która pozwoliłaby mi szybciej awansować moich ludzi? Nie chcę ich tracić w bitwach, ani czekać w obozach, aż będzie taka okazja.

Oczywiście, jeśli chodzi o zwykłe jednostki, w menu party klikamy na nazwę jednostki (tak by na środku jej sylwetka była) i wciskamy [CTRL]+[X] - dodaje 1000 doświadczenia (na początku za pierwszym razem kilka jednostek awansuje, później trzeba powtórzyć kilkakrotnie).
    Inna sprawa z imiennymi bohaterami - z takimi musimy w menu party porozmawiać i poprosić, by opowiedzieli o sobie (otworzyli okienko atrybutów) i tam również wciskamy [CTRL]+[X].
    Aby owe cheaty zadziałały trzeba zaznaczyć odpalić enable cheat w zakładce Game w konfiguracjach w launcherze gry.

To tyle... osobiście odradzam używania kodów, chyba, że ktoś chce coś przetestować, lub się pobawić.
    Pozdrawiam!

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Lipca 06, 2009, 15:40:24 »
    Ja mam wersję 1.011, więc ta sztuczka chyba nie zadziała ;) .

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #52 dnia: Lipca 06, 2009, 15:46:00 »
    Ja mam wersję 1.011, więc ta sztuczka chyba nie zadziała ;) .
    Czemu? Włączając M&B, zamiast dać "Graj w M&B| wciśnij "konfiguruj". Tam, w którejś z zakładek powinno być "włącz tryb oszustw". Zaznacz okienko i graj z kodami ;)

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Lipca 06, 2009, 16:01:22 »
    Aj, źle przeczytałem post NIFN`a. Dzięki.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2009, 16:11:27 wysłana przez Cirmius »

Offline Bobik325

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Lipca 28, 2009, 18:29:58 »
    Po co wy gracie na tych kodach? to nie ma zadnej zabawy. po kilku minutach gra sie nudzi i wylaczamy gre. nie lepiej grac bez kodow a dluzej? przyznaje : wlaczylem kody na chwile ale po kilku minutach znudzilo mi sie bardzo :D zaczolem szukac modow i znalazlem ta strone heh ( to ze znalazlem ta strone jest jedynym plusem)
    http://www.mountblade.info/forum/ - Najlepsze Forum Na Świecie

Offline Versacze

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 01, 2009, 23:06:42 »
    Dokładnie. Mody ssą. :P

Offline hardcore000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 02, 2009, 19:40:50 »
    Heh przypadkowo odkryłem nawet dobry, ze tak to nazwę \"kod\" ;d  może i był, może i nie, jak był to mówi sie trudno

ChRL + F9 - spowalnia tempo gry

fajnie jest popatrzeć, jak Twoja postać wbija sie w wroga pochylona lanca na spowolnionym tempie ;D

a co do tego, co niektórzy tu wypisują... to heh szkoda gadać, jak lubią grac na kodach to niech grają, przezywacie bardziej, niż oni...
    to nie Wam sie dzieje krzywda, tylko tym co na nich grają. w końcu to oni tracą przyjemność z gry, a nie Wy....

napinka off
    to nie multiplayer... ! jakby na multiplayerze biegali z postacia jak zywy czolg.. nie do zniszczenia, to rozumiem... ale zeby tak płakac..., jak ta gra jest w trybie jednoosobowym, to ehh szkoda slow

a teraz mnie zbluzgajcie no-lifey za wlasne zdanie !
    niedojrzałe osoby, ktore potrafia walczyc tylko przez kabelek

Przytyk niepotrzebny ;p
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2009, 22:03:02 wysłana przez hardcore000 »

Offline Sharwden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 02, 2009, 20:15:32 »
    Ja osobiście gram na kodach aby zobaczyć jak to jest być wielki i niezwyciężony. I tak naprzykład pokonałem armię 1000 ludzi z moimi.... 80.
    Kiedyś w gothicu uzależniłem się od kodów. A teraz prawie przeszedłem grę bez kodów. Uważajcie wszyscy cheaterzy! Kody są jak alkohol. Narąbiecie za dużo i uzależnienie...

Fan Andrzeja Sapkowskiego.

Offline Avada

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 10, 2009, 15:00:54 »
    W grze jest dostępne coś lepszego niż kody. Można mieć umiejętności na 20 nieograniczone atrybuty (np. 5000 więcej nie ma sensu). Napiszę tu jak to zrobić. Gram na wersji 1.011 więc nie wiem czy na innych będzie działać.

Włączamy grę robimy nową postać/wczytujemy grę. Wchodzimy w okno postaci, klikamy statystyki (lewy górny róg) i wciskamy eksportuj postać. Zamykamy/minimalizujemy grę, wchodzimy w folder z zainstalowaną grą, a tam w folder CharExport. Jest tam plik z nazwą twojej postaci (jeśli to czyjaś stara postać to radzę skopiować ten plik) otwórz go. Wszystko co tam jest powinno być zrozumiałe. Atrybuty można dowolnie oprócz zręczności jak ma się 1000 to postać jest zbyt szybka i źle się gra radzę max 500. Umiejętności ustawić na 10, umiejętności posługiwanie się bronią na 700. i dać z 200 punktów umiejętności. Zapisać plik. Powrócić do gry znowu w postać->statystyki i tam importuj postać. Zostawić na jakiś czas w zamku na odpoczynek aby hp się zregenerowało.

Teraz skille na 20. Wejdź w folder z grą->modules->np. native. Odszukaj plik o nazwie "skills" skopiuj go. Z każdej 10 zrób 20. Teraz z powrotem do gry i rozdać punkty (jeśli skill będzie na 20 i dodasz punkt to wróci na 0).

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Października 07, 2009, 20:00:20 »
    M&B jest moim wybawieniem ! Jedyna gra w którą nie grałem na kodach i nie jestem uzależniony od tego gówna[kodów] !