Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Któte królestwo jest najpotężniejsze

Królestwo Nordów
    141 (26%)
    Królestwo Swadi
    171 (31.5%)
    Królestwo Vaegirów
    65 (12%)
    Królestwo Rhodoków
    58 (10.7%)
    Khanat Khergicki
    45 (8.3%)
    Sułtanat Sarranidzki
    63 (11.6%)

Głosów w sumie: 540

Autor Wątek: Najmocniejsza frakcja w grze  (Przeczytany 52157 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline CWKX

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Najmocniejsza frakcja w grze
    « Odpowiedź #135 dnia: Sierpnia 09, 2011, 23:35:32 »
    Ja osobiście jestem za Swadianami. 50 Swadiańskich i 300+ armii wroga można spokojnie rozwalić. Jedynym konkurentem są Nordowie i ich huskarle.

Offline Elsevier

• Użytkownik
    « Odpowiedź #136 dnia: Sierpnia 18, 2011, 12:35:04 »
    Stawiam na Veagirów, gdyż wszystkie ich jednostki są zrównoważone, przez co są oni świetni we wszystkim. Raczej nie dorównają oni piechocie Nordów czy konnicy Swadii, a przynajmniej nie wtedy gdy jest ich mniej. Można tutaj pochwalić na pewno dobrych i celnych łuczników, którzy w dużej liczbie mogą dużo zdziałać. Dzięki tym plusom, a także przez to, że Veagirowie to frakcja, którą ciągle gram w klanie, zostali oni przeze mnie wybrani w ankiecie.
    Ja czyli Elsevier. Wiem, że dużo wam to mówi ¦]

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Sierpnia 18, 2011, 20:13:26 »
    Z perspektywy oryginalności, Sarranidzi. Paru mameluków, reszta "strzelcy". Wroga armia podjeżdża i ... pist z dizirtów :D

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #138 dnia: Sierpnia 28, 2011, 09:21:33 »
    Ano racja co do oryginalności.W  najnowszym "paczu" ich "miszczowie ókó" nie mają drzirytów i takich tam rzucanych.

PROBLEM?

Offline moniu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Września 04, 2011, 22:03:52 »
    Ja najpierw grałem Nordami, dołączyłem jako wasal (w jakimś innym wątku było, że jak się ma dużo reputacji to cie na kolanach proszą, tak i się stało ze mną), potem, po otrzymaniu lenna niegdyś należącego do Swadii zacząłem zdobywać tam poparcie i mając 20 zacząłem najmować tam swadiańskich rekrutów. Potem wszystkich szkoliłem na rycerzy, a teraz moi wspaniali Nordowie (czy tam Nordzi, ale chyba to 1) zjedli 3 państwa i zostały nam same przekąski w formie Rhocków i Sarrandczyków (trudne słowo). Zagłosowałem na Swadię

Offline michalparsa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Września 05, 2011, 15:20:09 »
    Nie ma najmocniejszem frakcji moim zdaniem bo kazda ma jakies + i - więc po co takie pytanie juz odrazu mówie Swadia ciężka kawaleria Nordowie ciężka piechota i inne no poprostu mowilem juz ze kazda ma swoje dobro i zło

Offline Kuba67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Września 08, 2011, 06:53:05 »
    Jestem wasalem Swadii mam swadiańską żonę , swadiańskich kolegów. Swadiańskiego króla więc dla mnie 300 Swadian pokona hordy barbarzyńców 100 rycerzy jak ktoś napisał i Carladia twoja wystarczy nimi dobrze dowodzić trudno zwalczyć coś co jest atutem drugiego państwa lecz Swadiańska kawaleria jest jedną z najlepszych ;)

Offline Orku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Września 09, 2011, 08:10:32 »
    Moi zdaniem to Nordowie (ale jestem zawiłym miłosnikiem vikingów, wiec... :) )a na 2-ugim miejscu to Khanat ponieważ uwielbiam grac konnym łucznikiem na multi (Nativ) bo w cRPG mnie nie stac na takiego strzelca :(
    w kazdym razie zagłosowałem na Khanat :D

Offline DeHardcor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Listopada 06, 2011, 20:45:15 »
    Hmm...

Swadia jest dobra ze swojej kawalerii, ale traci spooooooro w wojnach mimo to jest moją ulubioną frakcją.

Rhodokowie słyną ze swoich sierżantów i strzelców ale nie mają kawalerii

Khanat z lekkiej kawalerii, ale nie mają piechoty i cięzkiej kawalerii.

Nordowie z łuczników i huskarli, ale nie mają konnych.

Veagirzy z kawalerii i łuczników, ale są moim zdaniem bardzo słabi ( przejąłem ich cały kraj sam w około 40 minut :D )

Sarranidzi z mameluków i nawet nawet z piechoty ale jest "samolubna"

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #144 dnia: Listopada 06, 2011, 22:33:43 »
    Nie biorąc pod uwagę naszej gry, najmocniejsi są khergici, kiedy komp vs komp khergici z reguły ich jadą
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #145 dnia: Listopada 06, 2011, 22:39:48 »
    Czyli każdy słynie ze wszystkich swoich żołnierzy? Obrót o 360 °
    (click to show/hide)

Offline f3js

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Stycznia 01, 2012, 21:48:31 »
    SIEMKA !

Jest to mój pierwszy post na tym forum. Gram juz dosc dlugo w Warbanda i pozwolcie ze scharakteryzuje plusy i minusy wszystkich panst jakie wystepuja w M&B-ie :)  Proszę o wyrozumiałość

1.Królestwo Swadii. 

Hmmm moge o nich napisac duzo a nawet za duzo, ale najpierw zaczne od tego ze jest to bardzo dobrze zbalansowana frakcja.Posiadaja dobrych kusznikow i ciezka kawalerie.Ich kraj lezy niestety po srodku mapy przez co sa narazeni na czeste ataki ze strony innych frakcjii.Ogolnie podsumowując  jest to frakcja dla ludzi ktorzy grajac na ustawieniach najtrudniejszych (mam na mysli wspolczynniki ustawione w opcjach, :PS. Kto na takich nie gra niech lepiej nawet nic nie pisze ze podbija jakies panstwo sam w 41 minut... ) lubia nalatac sie podczas ciagle toczacyh sie wojen.

2.Królestwo Rhodków

Jest to dosc ciekawa frakcja .Rzekł bym o nich tak. Kusznicy i Strażnicy. Kawalerii w zasadzie brak ale nadrabiaja to celnoscia swoich jednostek kuszniczych, w duzej grupie stanowia smierconosna bron na kawalerie (w szczegolnosci lekka kawalerie Khanatu oraz ciezka kawalerie Veagirow [ja tam mwoie vagierow ^^]).SIerzanci raczej nei sa za specjalnie uzbrojeni, moze oprocz dosc solidnych tarcz mogacych porownywac sie jedynie z nordyckymii.Kraj lezy na górzystym terenie miedzy krolestwem Swadii a Królestwem Sułtana.

3.Sułtan Sarranidzki

Bardzo ale to Bardzo mocna kawaleria.Moim zdaniem potezniejsza niz u Swadian. Memeluk czyli ich jednostka na koniu charakteryzuje sie duza wytrzymaloscia, opancerzeniem i mobilnoscia.Oprocz mopcnej konnicy maja takze dobrych harcownikow czy jak kto woli lucznikow.Ogolnie rzecz biorac gdyby nie to ze ich kraj lezy raczej na uboczy pustynii i nie ma za wielu szlakow handlowych jest to dobra frakcja aby wspierac ja w trybie single jako jeden z wasali Sułtana.

4.Khanat Khergicki

Od razu napisze ze wspolczoje ludzia ktorzy grajac Krolestwem Nordow byli zmuszenii do walki z armiami Khanatu.Na pierwszy rzut oka mozna zaobserwowac ze ich frakcja posiada tylko 2 a nie 3 jak reeszta frakcji rodzaje jednostek.Dlaczego? Otoz zalozenia tej frakcjii nawiazuja do panstw azjii wschodniej (Mongolia, Kazachstan).Przede wszystkim wojsko ma byc jak najbardziej mobilne i stety lub nie moze posiadac znaczne ilosci lucznikow.Jest to naprawde fajna frakcja, jezeli ktos ma smykalke to strzelania a tym bardziej w biegu polecam jak najbardziej.Khanat lezy miedzy dwoma pasami gór.Sasiaduje z  Krolestwami :Sultana, Rhodkow, Swadii oraz Veagirow.

.Krolestwo Nordow

A wiec tak.Najprosciej moglbym opisac ich w ten sposob.  WIKINGOWIE!. Leza nad morzem Caldarii miedzy frakcja Swadianow a frakcja Veagirow.Polecam ich graczom ktorzy dopiero rozpoczynaja swoja przygode z M&B:Warband. Frakcja stawia przede wszystkim na Wojownikow (Huskar, bardzo wytrzymala jednostka.Jezeli podbijasz zamek nordow i w zamku znajduje sie znaczna ilosc tych jednostek to WIEDZ ze latwo ci nie bedzie :) ) nastepnie łucznicy. Dość celni ale z kawaleria nie maja zbyt dużych szans a konnica tym bardziej ciezka. Kawaleria nie ma jej za duzo poniewaz frakcja jak juz wsppomnialem wczesniej stawia na Wojownikow.              -----Pozdrowienia dla króla Redgara jak dobrze pameitam ^^-------

6.Królestwo Vaegirów    ( POLECAM,POLECAM,POLECAM)

Zaczne od tego ze nigdy ich nie docenialem zanim nie zaczalem wspolpracowac z ta frakcja.Na pierwszy rzut oka wygladaja, moze inaczej oni NIE WYGLADAJA :). Jednostki niby jakos wyposazone ale niby nie.Lucznicy ciezko powiedziec itp. Ale jezeli pograsz zrozumiesz ze jest to dla mnie bardzo potezna frakcja. W ich panstwie widac wplywy Khanatu oraz Krolestwa nordow na ubrania oraz orezu.   Vaegirowie walcza szablami jak i mieczami. Pikami jak i łukami. Charakteryzujac ich armie musze zwrocic uwage ze jezeli planuejsz grac nimi inwestuj w sama konnice, co prawda podczas podbijanai jakiegos zamku mozesz miec problemy ale jezeli toczysz walke PVP 1vs1 uwierz mi  nie ma lepszej konnicy!  Ich konni rycerze przewyzszaja rycerzy Swadianskich oraz Memelukow kilku krotnie.Bardzo potezni w walce w grupach po 60-80 rycezy.. Majac tylu rycerzy w oddziale reszta jednostek jest zbedna. Panstwo lezy na uboczu: góry odgradzaja je od Khanatu waskim przesmykiem, duze lasy pozwalaja spowolnic ataki Nordow i Swadii.   Bardzo polecam ta nacje.

Dziekuje za mozliwosc wypowiedzenai sie na temat najlepszej frakcji.
    Podsumowując kazda nacja ma duze plusy i minusy, mozecie sie ze mna zgadzac lub nie ale pozostawiam wam opinie na temat najlepszej nacji :)

Pozdrawiam f3js

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #147 dnia: Stycznia 01, 2012, 22:28:02 »
    Sprostujmy, dla początkującego lepsza jest swadia, bo kawaleria miażdży wszystko,
    Lasy nie pomagają Vaegirom, one ich pogrążąją, kawaleria w lesie jest do dupy, chyba że piechotą sie gra.
    Vaegirowie są fajni, bo to tacy słowianie, niejednolicie uzbrojona hołota z krzywymi ryjami. Me Gusta.
    Rhodocy w obronie zamków są lepsi od nordów :)
    (click to show/hide)

Offline f3js

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Stycznia 03, 2012, 23:34:37 »
    Zgodzę się z tobą co do obrony zamku ponieważ Rhodkowie posiadają znakomitych kuszników, lasy teżsię zgodzę.Programisci no moim zdaniem troche przesadzili z iloscia drzew ktore wystepuja w krainie "Viegierow", ale co do kawalerii walczacej w lesie to juz mam zastrzeżenie.Otóż drzewa w dużej mierze przeszkadzaja w otwartej i zbitej walce ale trzeba wziac po uwage ze przydaja sie one takze jako tarcze.Konnica jest w miare szybka a na drzewach ktore omija zostawia tylko chybione strzaly przeciwnikow:).

(Ps.  NIE MOWIE TUTAJ O PUSZCZY BIAŁOWIESKIEJ ^^ bo wiadomo w tedy to jest kapa* kapa* :)  )

-Kapa*    = inaczej do d**y, przerabane, nie fajnie, zle

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Stycznia 04, 2012, 16:00:08 »
    Rhodoccy Strzelcy plus paru huskarlów i mamy obsadę zamku. Co do tematu każda frakcja jest w miarę taka sama, twórcy zachowali balans (no ok kawaleria swadii miażdży) :D
    Soy un madridista y tengo una alma blanca
    Hala Madrid