Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 380811 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #570 dnia: Listopada 18, 2011, 19:20:17 »
    Chciałem zgłosić, że gdy kliknie się podczas ładowania ,,x'', można chodzić ładując.....

Można,ale i tak to nic nie daje (tzn.Nie będziesz miał przeładowane )

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #571 dnia: Listopada 18, 2011, 19:28:56 »
    Strona o Husarii mnie zainspirowała... Niewypały! Nie wiem czy to możliwe, ale wielkim ulepszeniem i mrugnięciem okiem w stronę realizmu byłoby dodanie sytuacji, gdy broń palna zawodzi. jak wiadomo, w tamtych czasem było to bardzo częste, tak więc uważam, że i w WFaSie(niedługo The Deluge?) również powinno to zostać odwzorowane. trochę irytujący jest fakt, że broń(zwłaszcza gorszej jakości) jest zupełnie niezawodna. Zawsze wystrzeli, a tak być nie powinno. Dlatego, jeśli się da takie coś zaimplementować, to powinna być pewna procentowa szansa, że broń zawiedzie i trzeba będzie przeładować.

Co do zabrania amunicji husarzom.. Słyszałem coś o zabraniu pistoletom opcji przeładowania na koniu, więc zabieranie amunicji byłoby zbędne, ale mimo wszystko, jestem przeciwny obu powyższym rozwiązaniom. Moim zdaniem najlepiej byłoby po prostu ograniczyć ilość amunicji do raptem paru sztuk. (a dotyczy to wszystkich jednostek konnych)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #572 dnia: Listopada 18, 2011, 20:05:54 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 12:51:37 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #573 dnia: Listopada 29, 2011, 20:27:20 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 12:57:54 wysłana przez Sefirot »

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #574 dnia: Grudnia 07, 2011, 20:53:57 »
    Właściwie to mam pytanie,czy twórcy zamierzają wprowadzić uzupełnianie amunicji lub może nawet jakieś leczenie na inwazji ?

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #575 dnia: Grudnia 07, 2011, 21:07:23 »
    Według mnie raitarki popłakały by się bez dużej ilości amunicji, lepiej zrobić niewypały, to się nie zorientują ;P
    Obawiam się że nie rozumiem....
    Właściwie to mam pytanie,czy twórcy zamierzają wprowadzić uzupełnianie amunicji lub może nawet jakieś leczenie na inwazji ?
    tak

Pozdrawiam.

ps. ja sam coś zmieniałem na oko w opisach więc postaram się je wklepać tutaj, by było wiadomo jak to teraz wygląda.

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #576 dnia: Grudnia 07, 2011, 21:23:47 »
    Obawiam się że nie rozumiem....
    Chodzi o to, że gdzieś był pomysł w sprawie konnicy strzelczej, by:
    a) zlikwidować ładowanie pistoletów konno (IMO zły pomysł)
    b) zmniejszyć ilość ammo konnych (Lepiej)
    c) dodać niewypały(dla każdej broni prochowej, ofc. (IMO bardzo dobry pomysł... Bo mój. :P )

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #577 dnia: Grudnia 07, 2011, 21:34:08 »
    W tej chwili nie można ładować broni na koniu i póki zaczniecie się krzywić, radze poczekać przetestować i dopiero wtedy można powiedzieć to był kiepski pomysł itd...
    Pozdrawiam.

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #578 dnia: Grudnia 07, 2011, 21:55:40 »
    W tej chwili nie można ładować broni na koniu i póki zaczniecie się krzywić, radze poczekać przetestować i dopiero wtedy można powiedzieć to był kiepski pomysł itd...
    Pozdrawiam.
    Ja mogę to powiedzieć już teraz. Jeśli nie osłabicie łuków, to brak ich głównego adwersarza, pistoletu używanego na koniu spowoduje absolutną dominację HA.
    - Taki konny łucznik ma całkowita kontrolę nad piechociarzem, który nie trafił. Jeśli nieszczęśnik jest sam w otwartym polu to jest zupełnie zdany na łaskę HA. Nie może przeładować, bo łucznik w niego wjedzie, a pociachać też ciężko, bo wróg ucieka.

- Rajtar będzie musiał zejść z konia po max 2 oddanych strzałach. To praktycznie zabiera, lub znacznie ogranicza jego największy atut - mobilność(Po to przecież byli stworzeni). Jeśli toczy się walka pomiędzy HA a Rajtarami, to Rajtarzy są na z góry straconej pozycji. Raz, że szansa zabicia jednym strzałem(innym, niż HS) jest nikła, to po zabiciu 1 wroga musi zejść z konia. Mądry HA mu wtedy nie pozwoli przeładować, bo będzie go bumpował, a gdy ten wyciągnie rapier, to ucieknie.

- HA ma 15-20 strzał. To ze spokojem wystarczy, by zabić kilku przeciwników i by to zrobić nie musi schodzić z konia. Do tego rajtarzy mają na ogół gorsze konie niż HA, więc raczej nie złapie nikogo, by zabić go rapierem.

Dlatego też uważam, że zabranie możliwości przeładowania pistoletu na końskim grzbiecie to zły pomysł. Jeśli już, to lepiej ograniczyć rajtarom i im podobnym ilość amunicji, lub wprowadzić wadliwość broni, co bez wątpienia byłoby zdecydowanie ciekawsze.

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #579 dnia: Grudnia 08, 2011, 07:20:46 »
    I można im sprezentować saddle horse, bo teraz nikogo nie dościgną.
    Vivat Pomerania!

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #580 dnia: Grudnia 08, 2011, 10:38:37 »
    Popieram wadliwość broni będzie o stokroć ciekawsze i lepszym rozwiązaniem niż uniemożliwienie przeładowania pistoletu na siodle.
    I takie pytanie.Czy myślicie nad przerobieniem niektórych map  tak by były bardziej przyjazne dl;a obu stron??
    Moze byście zmienili ta mapkę z pałacem na wzniesieniu?Moze ustawcie go bliżej wioski?
    No i ta mapę z twierdza na środku jeziora.Poszerzyć ten mostek by się przydało bo póki co to ciężko cokolwiek tam zdziałać w ataku.

No i co z inżynierem?Mam nadzieje ze to nie będzie w następnej wersji tez jednostka z darmowym killem z granata.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #581 dnia: Grudnia 08, 2011, 11:07:13 »
    Popieram wadliwość broni będzie o stokroć ciekawsze i lepszym rozwiązaniem niż uniemożliwienie przeładowania pistoletu na siodle.
    I takie pytanie.Czy myślicie nad przerobieniem niektórych map  tak by były bardziej przyjazne dl;a obu stron??
    Moze byście zmienili ta mapkę z pałacem na wzniesieniu?Moze ustawcie go bliżej wioski?
    No i ta mapę z twierdza na środku jeziora.Poszerzyć ten mostek by się przydało bo póki co to ciężko cokolwiek tam zdziałać w ataku.

No i co z inżynierem?Mam nadzieje ze to nie będzie w następnej wersji tez jednostka z darmowym killem z granata.

Co do olewska to się zgadzam.
    Co do tej drugiej mapy - nie. Jest sporo pomysłów na zaatakowanie tej wyspy, chociażby podzielenie oddziału i zaatakowanie z dwóch stron - jednej stronie musi się udać.

Mam jeszcze jedną propozycję - zniwelować odpalanie granatów konno, albo wydłużyć czas ich odpalania. (coś jak naprężanie łuku tylko x3)

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #582 dnia: Grudnia 08, 2011, 14:32:54 »
    I takie pytanie.Czy myślicie nad przerobieniem niektórych map  tak by były bardziej przyjazne dl;a obu stron??

W obu przypadkach jestem na nie, ponieważ za bardzo ułatwiłyby to atak, a przecież miejsca obronne były celowo wybierane ze względu na obronność.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #583 dnia: Grudnia 08, 2011, 15:39:34 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:02:01 wysłana przez Sefirot »

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #584 dnia: Grudnia 08, 2011, 18:50:15 »
    Powinni mieć saddle horse.
    Vivat Pomerania!