Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu  (Przeczytany 381555 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #585 dnia: Grudnia 08, 2011, 19:06:09 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:01:54 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Multiplayer] Dyskusja na temat frakcji, jednostek, przedmiotów i ich balansu
    « Odpowiedź #586 dnia: Grudnia 09, 2011, 20:01:01 »
    Czekam z niecierpliwością do testów nowej wersji...

Ja jestem za tym aby była możliwość przeładowywania broni na koniu, przynajmniej borni przystosowanej do kawalerii
    Co powiecie na stworzenie i wprowadzenie Hakownicy dla obrońców zamków, twierdz etc. oraz Półhaków dla kawalerii?

Ps
    Bartek co myślisz aby zwiększyć szybkość strzelania z łuków tatarów, ale za to drastycznie obniżyć ich celność?

(click to show/hide)
    ^Spodobały mi się te mundury, może ci też?

Polecam również ten ciekawy artykuł.

Filmik

pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2011, 12:34:06 wysłana przez Irgen »
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #587 dnia: Grudnia 09, 2011, 22:24:08 »
    Przecież Tatarzy słynęli z dobrego łucznictwa....
    Ja bym Luki spowolnił a dmg dal taki jaki broni.Moze trochę słabszy.

Offline Irgen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #588 dnia: Grudnia 09, 2011, 22:29:34 »
    Ale ich łucznictwo polegało na tym, że we wroga leciała ogromna kupa strzał a czy to już jakakolwiek trafiła nie było ważne... liczyło się do aby tylko ostrzelać wroga i spie*rzyc...
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #589 dnia: Grudnia 10, 2011, 07:37:07 »
    Racja, Tatarzy nie byli snajperami takimi, a teraz to Chanat prawie całkowicie masakruje pieszych muszkieterów.
    Ach, może w the Deluge 1.0 będzie u Tatarów arkan...
    Vivat Pomerania!

Offline Kasztelan

• Użytkownik
    • znacie mnie jako blood_Kasztelan lub Sierzant_PL
    « Odpowiedź #590 dnia: Grudnia 10, 2011, 08:22:45 »
    Popieram tatarzy powinni strzelać szybciej - nie znaczy lepiej

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #591 dnia: Grudnia 10, 2011, 13:14:46 »
    Całkowite poparcie dla pomysłu tatarskiego, szybciej ale słabiej.
    Mam pomysł co byś cie myśleli by wprowadzić animacje(skrypt) na jakiś przycisk, pikinier zatyka pikę w ziemi, utrudnienie mogło by być takie, że nie mógł by się ruszać, co najwyżej bardzo wolno.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Irgen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #592 dnia: Grudnia 10, 2011, 14:15:10 »
    To małoby dodać bonus do ataku na konie tak? Jeżeli tak to popieram.
    ~Józef Piłsudski

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #593 dnia: Grudnia 10, 2011, 16:11:29 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:03:53 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #594 dnia: Grudnia 10, 2011, 16:55:59 »
    Oglądając Wołodyjowskiego wpadłem na pomysł dodania do gry ruchomych wozów. Wyglądałoby to tak, że inżynier (chyba to jednostka najbardziej do tego pasuje) mogłaby wybrać w ekwipunku specjalnego konia, który połączony byłby z prostym, drewnianym wozem. Wóz byłby szybszy od piechoty, ale wolniejszy od zwykłych koni. Podczas gdy inżynier kierowałby wozem, na tył mogłoby wskoczyć dwóch czy trzech piechurów z muszkietami. Dzięki temu mogliby się ruszać i jednocześnie prowadzić skuteczny ostrzał. Po śmierci konia wóż rozpadałby się, żeby zapobiec zaspamowaniu mapy przez gromady stojących wozów. Podejżewam, że jest to wykonalne, w końcu w mm są konie ciągnące podobne wózki na armatę, tutaj trzebaby tylko powiększyć. Gdy na serwerze jest więcej osób takie wozy mocno urozmaicałyby rozgrywkę. Co wy na to?
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #595 dnia: Grudnia 10, 2011, 16:57:35 »
    Ja jestem za, ale niech się nie rozpadają, będą nowe miejsca do kampienia dla atakujacyh na np. Manorze
    Vivat Pomerania!

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #596 dnia: Grudnia 10, 2011, 18:58:27 »
    Ale wtedy na trybach typu TDM czy Inv po chwili będzie cala masa wozów blokująca wszystkie możliwe przejścia.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #597 dnia: Grudnia 10, 2011, 19:11:14 »
    Raddeo wiesz co to limit? Jest limit stawianych blokad na MM więc czemu nie tu?

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #598 dnia: Grudnia 10, 2011, 19:24:49 »
    Wozy to świetny pomysł i może nie awykonalny :) (znając naszych modderów) :D
    A ja dalej pamiętam jakiś opiss bitwy i użycie mobilnych armat, pierwszych czołgów polskich tzn. armat poustawianych na wozach ciągniętych przez konie właśnie ;P

Offline Kasztelan

• Użytkownik
    • znacie mnie jako blood_Kasztelan lub Sierzant_PL
    « Odpowiedź #599 dnia: Grudnia 11, 2011, 20:54:53 »
    Popieram , pomysł świetny fajnie by było sobie jeździć w taborze... (szczególnie do kozaków by to pasowało)