Sporo osób pisało o swoich pomysłach na strzelanie, o tym czy gracz powinien mieć możliwość biegania podczas celowania czy nie. Ja wpadłem na inny pomysł, bardziej realistyczny i sprawiający, że gra stałaby się jeszcze bardziej przyjemna i wygodna dla gracza. Mianowicie gracz powinien podczas celowania( przynajmniej na stojąco) posiadać możliwość bardzo powolnego przemieszczania się. Wiązałoby się to z mniejszą celnością ( tak jak w przypadku normalnego strzelania z łuku podczas biegu). Czemu miałoby służyć takie rozwiązanie? Gracz przed każdym strzałem obiera pozycje, bez możliwości przemieszczania, jeśli pozycja nie jest idealna( nawet minimalnie) musi znowu cofnąć strzał i po raz kolejny się ustawić. W przypadku kiedy mógłby bardzo powoli się przemieszczać gra wydałaby się bardziej płynna. Podkreślam, że żeby oddać celny strzał gracz musiałby tak czy inaczej się zatrzymać a poruszanie musiałoby być naprawdę powolne, żeby nie dochodziło do counterstikowych ruchów mających na celu uniknięcie kul przeciwnika.
Edit/ trzeba też pamiętać o łukach, które na chwilę obecną są dużo lepszym wyborem niż strzelby.