Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 650201 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2580 dnia: Listopada 12, 2014, 09:30:53 »
    Masz Warbanda, czy zwykłe M&B?

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2581 dnia: Listopada 12, 2014, 23:56:54 »
    DeBe , przyjrzyj się dobrze, w info o umiejętnościach jest napisane, czy dana cecha jest indywidualna, czy jest to umiejętność drużyny...
    Jeśli drużynowa, to się  sumują .
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline DeBe

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2582 dnia: Listopada 13, 2014, 00:35:03 »
    No ja wiedziałem, że coś takiego jest. Nigdzie jednak nie było napisane, że to się sumuje. W oknie umiejętności bohaterów (tam gdzie się kolejność oddziałów ustawia) podane są tylko te o najwyższej liczbie punktów, więc sądziłem, że reszta nie ma znaczenia.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2583 dnia: Listopada 13, 2014, 13:44:35 »
    Umiejętność grupowa, czyli: ze wszystkich towarzyszy i bohatera szukamy najwyższego skilla u kogoś, i ta wartośc działa na całą 'armię', a dodatkowo jest doliczany bonus ze statystyki bohatera(2 w skillu to +1, 5 to +2, potem chyba 7 i 10). Przez ten bonus czasem opłaca się pakować jakiś skill grupowy u bohatera, bo jak bohater ma skill 7, to jeszcze daje +3, ale zwykle znacznie ważniejsze są indywidualne skille, bo towarzysze i tak zapewniają całkiem dobry poziom grupowych.

Ale ze szkoleniem jest inaczej niż ze wszystkim innym. To jest skill indywidualny, ale każdy towarzysz i bohater dodaje swoją wartość(a nie wyciąga się najwyższą wartość)  do puli i to jest przeliczane na punkty XP, która trafia do żołnierzy. Oprócz tego tylko żołnierz który jest poziomem niżej od osoby szkolącej otrzymuje XP. Dlatego ci drodzy, wysokopoziomowi bohaterowie są najlepsi do szkolenia, bo ci wytrenują wszystko aż do bodajże 40 lvl.

Offline DeBe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2584 dnia: Listopada 18, 2014, 17:25:29 »
    1. Zrobiłem questa dla tego sprzedawcy przedmiotów noldorskich (z wybiciem armii jatu). Niestety dalej nie mam na mapie zamku noldorów. Czy muszę wykonać jeszcze jakieś zadanie?
    2. Myślałem o dołączeniu do zakonu: mam w zamku założony zakon nieśmiertelnych, lecz nie widzę gościa u którego mógłbym ubiegać się o dołączenie do tego zakonu (wyzwanie z tą walką). Gdzie go znajdę? Może chodzi nie o zamki tylko miasta?
    3. Czy da się założyć własny zakon tzn. taki, gdzie rycerzy sam będę mógł dozbrajać itp.?
    4. Czy bohaterowie dowodzący neutralnymi armiami będą się odradzać w nieskończoność? Bo sobie co jakiś czas wybijam któregoś i qualisy lecę, aczkolwiek nie wiem jak długo to jeszcze potrwa.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2585 dnia: Listopada 18, 2014, 17:45:20 »
    1. Jest (jak obozy bandytów) ukryty. Odblokowałeś Elacrai, ale by go pokazali na mapie musisz go widzieć (być w pobliżu). Elacrai znajdziesz na północnym brzegu jeziora Lariańskiego, blisko krawędzi mapy.
    2. Musisz:
     a) mieć relacje równe 10 z zakonem
     b) posiadać dużo honoru i renomy
    3. Jest to możliwe, ale potrzeba gema, mnóstwo kasy, renomy i honoru i miasta/zamku. Ponadto, dozbrajanie rycerzy kosztuje, a także zabiera mnóstwo czasu. Własny zakon możesz założyć w każdym momencie, po spełnieniu w/w. wymagań.
    4. Jeśli uwalniasz ich za gemy/kasę - tak. Jeśli ich zabijesz/zmusisz do porzucenia wojaczki - nie.

Offline Dusiolek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2586 dnia: Listopada 19, 2014, 20:26:52 »
    Witam.
    Mam mały problem z pobraniem moda :/ A mianowicie gdy próbuje pobrać wersje 3.42 http://www.mbrepository.com/file.php?id=1011  (to jest poprawny link z którego powinienem pobierać tego moda, prawda?) Nie dość, że pobiera sie napraawdę wolno, po jakimś czasie wyskakuje błąd "nieznany błąd sieci". No i trzeba wtedy pobierać od nowa i tak w kółko. Starałem się poszukać czegoś na ten temat ale niestety nie udało mi sie. Mam nadzieje, że nie robię tym postem niepotrzebnego spamu ;_;
    Z góry dziękuje za pomoc, i przepraszam za kłopot :)

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #2587 dnia: Listopada 19, 2014, 21:08:52 »
    A po cholerę Ci stara wersja?

Pobierz sobie z nexusa wersję 3.611 z hotfixem, mniej bugów, przyjemniejsza rozgrywka, więcej nowości :)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Dusiolek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2588 dnia: Listopada 20, 2014, 08:33:27 »
    Zrobiłem tak jak poleciłeś i udało się, dzięki :D Mod odpalił bez problemów, ale po włączeniu nazwy państw są takie same jak w m&b warband, tylko zamienili sie miejscami. Zdążyłem włączyć tylko na chwile bo muszę wyjść, więc nie szukałem jeszcze w czym może być problem i czy jest takowych więcej :x

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2589 dnia: Listopada 20, 2014, 16:34:03 »
    Pobierz polonizację do moda lub usuń pliki języka polskiego z moda.

Offline DeBe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2590 dnia: Listopada 21, 2014, 13:38:40 »
    3. Jest to możliwe, ale potrzeba gema, mnóstwo kasy, renomy i honoru i miasta/zamku. Ponadto, dozbrajanie rycerzy kosztuje, a także zabiera mnóstwo czasu. Własny zakon możesz założyć w każdym momencie, po spełnieniu w/w. wymagań.
    Zrobiłem sobie ten zakon i jestem zszokowany tym ile trzeba pieniędzy wydać na ulepszenie żołnierza. Początkowe 10000 nie robi wrażenia, ale za każdym ulepszeniem, koszt zwiększa się dwukrotnie. Taki żołnierz ma początkowo tylko 200 punktów w biegłościach i z każdym ulepszeniem dostaje 10 punktów. Tak więc żeby dobić do 300 punktów, to należałoby wydać pewnie ponad milion sztuk złota. Z tymże co to jest 300 pkt., aby używać takiego zakonnika musiałby mieć co najmniej ze 400. Dalsze koszty są absurdalne. Kto to wymyślił? Czy jest w ogóle sens się w to bawić, czy lepiej rekrutować z gotowych zakonów?

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2591 dnia: Listopada 21, 2014, 13:59:51 »
    Lepiej gotowe zakony zdecydowanie. Szybciej i taniej, nie mówiąc już o ich większej skuteczności, bo jak sam zauważyłeś na wyszkolenie swoich trzeba wydać majątek. Osobiście polecam Zakon Gryfa na start ;)

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #2592 dnia: Listopada 21, 2014, 19:19:16 »
    Może i drogo, ale jak się uprzesz to dasz radę zrobić swój własny zakon. Tyle że potrzeba na to też duuuuuużo czasu. Co do podniesienia statystyk, używaj swoich bohaterów, szczególnie tych wysoko-levelowych, np. Lethlandira. Jak już uda Ci się ich wyszkolić i uzbroić to z armią ok. 200 żołnierzy jesteś niemal nie do zatrzymania (ja swoich zakonników wyposażyłem w ebonitowe zbroje i miecze a także w noldorskie łuki i każdy zamek zdobywam ze stratami liczącymi 1-2 moich żołnierzy [rozmiar bitwy: 170]).  Wprawdzie dużo się wykosztowałem (sama zbroja ok 100k) ale według mnie są warci swojej ceny.

Offline DeBe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2593 dnia: Listopada 21, 2014, 20:24:39 »
    Co do podniesienia statystyk, używaj swoich bohaterów, szczególnie tych wysoko-levelowych, np. Lethlandira.
    A jak mam to zrobić? Nie wiedziałem, że jest taka opcja.

Założyłem ten zakon gryfa: teraz potrzeba mi pendorskich żołnierzy. Jak mogę ich zdobywać (mam przeczucie, że trzeba założyć własne państwo, ale wolę jednak zapytać)? 

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2594 dnia: Listopada 21, 2014, 20:44:21 »
    Po założeniu własnego państwa albo możesz uwalniać ich, awansują z chłopów.