Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 648534 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rzepson

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2655 dnia: Grudnia 07, 2014, 14:06:28 »
    Ja już zakończyłem swoją przygodę z PoPem. BYło miło i przyjemnie :) Jak tam HUtH mówił. Floris i PoP to są całkiem inne mody. Jeżeli chcesz tworzyć własną historię to poledam Florisa. Jeżeli chcesz się wciagnąć do niesamowitego świate Pendoru to serdecznie polecam. Bo jak do tej pory on mnie najbardziej wciągnął. Będę ciepło wspominać tą modyfikację :] Teraz zabieram sie za A new dawn ( czy jakoś tak ). A jeżeli chodzi o zakony to Zakon świtu jest strasznie mocny. Moim zdaniem jeden z najlepszych.
    Wojna nie rozstrzyga, kto ma rację, lecz kto ma odejść.

Bertrand Russell

Offline Wasiak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2656 dnia: Grudnia 07, 2014, 17:12:21 »
    wczoraj po kilku miesiacach znowu POP odpaliłem, zrobiłem nową gre..tym razem z zamiarem stworzenia własnego zakonu. Udało mi się to zrobić  już po 90 dniach rozgrywki, potrzebne 70 honoru utłukłem na braniu w jasyr Noldorów by pożniej przez opcje dialogowa ich uwalniać. Zmarnowalem na to 2 tyg rozgrywki ..ale niebotycznie wzrósł honor i reputacja. 100 dni rozgrywki, mam już ok 550 reputacji i 72 honoru , jako wasal Ravensternu nie zakładałem drugiego zakonu, na tym etapie rozgrywki w zupelności mi wystarcza armia złożona ze strażników ravenstern (polecam wszystkim te swietne uniwersalne i latwo dostępne jednostki) i konnych strażników. I w planach jest zdobycie Valonbray, by przejąć właśnie Zakon Świtu.., więcej nie potrzeba by cały Pendor podbić..)))

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2657 dnia: Grudnia 07, 2014, 21:27:49 »
    Ja już zakończyłem swoją przygodę z PoPem. BYło miło i przyjemnie :) Jak tam HUtH mówił. Floris i PoP to są całkiem inne mody. Jeżeli chcesz tworzyć własną historię to poledam Florisa. Jeżeli chcesz się wciagnąć do niesamowitego świate Pendoru to serdecznie polecam. Bo jak do tej pory on mnie najbardziej wciągnął. Będę ciepło wspominać tą modyfikację :] Teraz zabieram sie za A new dawn ( czy jakoś tak ). A jeżeli chodzi o zakony to Zakon świtu jest strasznie mocny. Moim zdaniem jeden z najlepszych.
    No i dobre podsumowanie. O dziwo ciągle do tej gry wychodzą mody i są ulepszane, PoP od prawie 2 lat nie miał patcha, poza tym w mechanice jest dość konserwatywny, nie ma wielu bajerów i wiele świeższych modów go stawia w tyle w tej kwestii.

@ Wasiak
    E, co to jest 2 tygodnie w tym modzie i w ogóle w tej grze... :)

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2658 dnia: Grudnia 12, 2014, 14:48:54 »
    Hej to jest najnowsza wersja popa tak?

http://www.nexusmods.com/mbwarband/mods/3710/?tab=2&navtag=http%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Fmbwarband%2Fajax%2Fmodfiles%2F%3Fid%3D3710&pUp=1

Ta na samym dole? 722,546mb?

I w jakim programie moge zmienic sobie ilosc strzal itp?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2014, 16:10:01 wysłana przez Zwiadowca »

Offline huth

« Odpowiedź #2659 dnia: Grudnia 12, 2014, 18:41:40 »
    Tak, ten 'full download' i jeszcze dla pewności ten hotfix( http://www.mediafire.com/?fs6ias0fvq6199m ), bo szczerze mówiąc nie jestem pewien czy on jest w tym 'full', dlatego też jest w pierwszym poście(na forum taleworlds też jest, więc chyba nie ma go w tym fullu).

Ilość strzał w kołczanie w Morgh's Editor. Ale nie polecam, bo to działa globalnie i BAAAAAAARDZO psuje balans gry. Ewentualnie mógłbyś chyba dodać własne strzały, o ile jest jeszcze miejsce na nowy item w tym modzie(jak nie będzie, to chyba nie włączysz nawet gry), nie pamiętam już czy można dodać nowy item w samym Morgh'sie, więc można to też robić tak: w pliku itemkinds1.txt w notatniku czy lepiej w notepad++, trzeba dokładnie skopiować jakiś cały wpis o itemie(najlepiej jakieś strzały), wkleić na końcu i chyba na początku pliku trzeba dodać 1 do wypisanej liczby itemów. Potem ten plik otwierasz w Morgh's(edycja itemów), zmieniasz mu nazwę i inne dane, zapisujesz i powinno być w grze od nowej kampanii. Można jeszcze otworzyć w Morghu plik troops(albo parties? nie raczej troops) i tam będą na liście 3 skrzynie, 2 z nich to te z Rane i Valonbray, one mają jakby 'ekwipunek' i do niego możesz te strzały z listy itemów dodać, żeby w grze łatwo je zdobyć. To też wymaga nowej kampanii.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2014, 18:56:38 wysłana przez HUtH »

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2660 dnia: Grudnia 12, 2014, 22:33:07 »
    Jak moge tu dodac screena z ekranu?

Ps. dobra juz nie ważne ;p W ME mozna zrobic osobny przedmiot (ja robie strzały). Te abundance to jest bonus do ataku z łuku?
    I jeszcze ciekawi mnie jakie sa modyfikatory które strzały mogą wykorzystac np. czy powerfull zadziala? Albo lordly? Jest rozpiska gdzies co daje kazdy z nich? I co odpowiada za trudnosc wylosowania tych moich strzał u kupca?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2014, 22:55:56 wysłana przez Zwiadowca »

Offline kolatka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2661 dnia: Grudnia 12, 2014, 23:02:10 »
    Witam, ustawiłem w modzie możliwość wyzwalania z niewoli jednostek elitarnych (40lvl+) ale niestety nie działa na noldorskich wojowników i zwiadowców. I stąd moje pytanie, czy wie ktoś może jak ich uwalniać z niewoli?. Dodam iż mogę wyzwolić wszystkie jednostki za wyjątkiem tych wymienionych(w tym noldorskich szlachciców).

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2662 dnia: Grudnia 12, 2014, 23:11:35 »
    A gdzie można to tak ustawić, zeby jednostki 40+ do nas dolaczaly? Noldorowie są związani z fabułą, to elitarne jednostki. Gra pozwala je kupic za qualis gemy, w Larii.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2014, 23:56:56 wysłana przez Zwiadowca »

Offline kolatka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2663 dnia: Grudnia 13, 2014, 09:51:02 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,188499.msg4722286.html#msg4722286 , w 4 poście od końca jest wytłumaczone. A co do noldorów to tylko 2 najsłabszych jednostek nie można dołączyć.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2664 dnia: Grudnia 13, 2014, 09:56:38 »
    A na co zmienic te 41? Na 99?

Offline kolatka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2665 dnia: Grudnia 13, 2014, 10:24:54 »
    Może być 99, ja dałem 70 i mogę wyzwalać wszystkich, maksymalny lvl jednostek w popie to 60.

Offline huth

« Odpowiedź #2666 dnia: Grudnia 13, 2014, 15:31:51 »
    Jak moge tu dodac screena z ekranu?

Ps. dobra juz nie ważne ;p W ME mozna zrobic osobny przedmiot (ja robie strzały). Te abundance to jest bonus do ataku z łuku?
    I jeszcze ciekawi mnie jakie sa modyfikatory które strzały mogą wykorzystac np. czy powerfull zadziala? Albo lordly? Jest rozpiska gdzies co daje kazdy z nich? I co odpowiada za trudnosc wylosowania tych moich strzał u kupca?
    Abundance to jest w jakiej ilości jest ten przedmiot w sklepach, czyli jak często dany przedmiot się pojawia. Standard to jest 100, powyżej będą częściej, a jak się ustawi na 5(niektóre przemioty tak mają) to jakby jakaś legendarka w Diablo :P

Co do modyfikatorów to zostaw takie jakie są przy normalnych strzałach, ewentualnie odhacz te negatywne jak ich nie chcesz.
    A screena najpierw musisz wrzucić na jakiś hosting obrazów, np. Imgur, a potem w poście wkleić linka między [img] [/img]  (i najlepiej dodać to jeszcze do spoilera) zresztą na górze pola na tekst masz te wszystkie ikonki jak w wordzie..

Witam, ustawiłem w modzie możliwość wyzwalania z niewoli jednostek elitarnych (40lvl+) ale niestety nie działa na noldorskich wojowników i zwiadowców. I stąd moje pytanie, czy wie ktoś może jak ich uwalniać z niewoli?. Dodam iż mogę wyzwolić wszystkie jednostki za wyjątkiem tych wymienionych(w tym noldorskich szlachciców).
    Ech, no i po co to zrobiłeś, wiesz że to może powodować problemy w grze(już nie mówiąc o psuciu balansu)? Sądziłem że tego nie da się zrobić bez modyfikacji przez module system... Prawdopodobnie u noldorów jest to bardziej skomplikowane i łatwo tego nie zmienisz.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2667 dnia: Grudnia 13, 2014, 17:58:04 »
    A takie pytanko. Zaczałem od poczatku. Jak najszybciej... no wiecie, zebrac kase i zazegnac trudne losy... poczatkow wlasnie? ;p Jak proponujecie poprowadzic kampanie na starcie? :D

Offline kolatka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2668 dnia: Grudnia 13, 2014, 18:18:05 »
    Ech, no i po co to zrobiłeś, wiesz że to może powodować problemy w grze(już nie mówiąc o psuciu balansu)? Sądziłem że tego nie da się zrobić bez modyfikacji przez module system... Prawdopodobnie u noldorów jest to bardziej skomplikowane i łatwo tego nie zmienisz.
    Zrobiłem to ponieważ według mnie tak zdobycie lepszych jednostek jest przyjemniejsze np.(zamiast ogłuszać giermków i wyzwalać ich później spośród różnych więźniów wystarczy że pokonam przeciwnika który ma rycerzy w swojej armii). A jeśli takowe błędy będą wystarczy wgrać oryginalne pliki bądź zainstalować mod od nowa. A jeśli chodzi o tych noldorów to podejrzewam iż ma to związek z tym że mają 40lvl. 

Offline huth

« Odpowiedź #2669 dnia: Grudnia 13, 2014, 18:19:23 »
    @ Zwiadowca
    Często polecaną strategią jest sprawienie sobie konia i jakiejś lancy co można ją w przysiadzie używać i walczyć z małymi grupami teoretycznie silniejszych wrogów. Dzięki dodatkowym obrażeniom przy ataku z przysiadu przy odpowiednim manewrowaniu da się zabijać pancernych. Ja osobiście wolę używać morgensterna, bo wolę, żeby te dodatkowe punkty po dobrych uderzeniach podczas bitwy szły do umiejętności 1h albo 2h, a nie do broni drzewcowych. Ale tak jest ZNACZNIE trudniej, bo narażasz się bardziej niż przy lancy.
    Atakując takie teoretycznie silniejsze drużyny szybko leci xp, kasa, loot i sława. Dobrze jest też szybko zebrać tańszych towarzyszy. Po pewnym czasie ja osobiście lubię zostać najemnikiem, bo to usuwa problem żołdu i pozwala na bezkarne wojowanie z lordami. Ale problem jest taki, że nie można po całej mapie swobodnie wędrować. Więc skupienie się na byciu 'poszukiwaczem przygód' też jest całkiem fajne. Zbierasz ekipę towarzyszy i kawalerii i skupiasz się na atakowaniu nielordowskich i raczej niezakonnych spawnów, a jest tego bardzo dużo i można się nieźle obłowić na skupieniu się na np. Noldorach. Za kasę w każdym mieście budujesz manufakturę(zwykle jedwab, czasem coś innego) oraz wędrujesz wte i we wte handlując. Oczywiście w obydwu drogach należy robić questy.

Aha, sporo też zależy od buildu twojej postaci. Jeśli zrobiłeś jakąś na INT i CHA, to bardziej warto się skupić na rekrutacji, bo samemu niewiele się zrobi nie mając w miarę dobrego jeździectwa i dużej siły(i sporo itemów nie można użyć..). Generalnie gra wygląda zupełnie inaczej, jeśli od początku dąży się do wysokiej charyzmy(dla przywództwa) i np. zręczności(skill looting i jeździectwo). Wtedy widać jak duże znaczenie w tym modzie ma grind, że znacznie szybciej się leveluje przez zabijanie niż przez samo wygrywanie bitew i wykonywanie questów. No ale taki jest Warband i ten mod... szkoda, że np. nie dostaje się xp. odpowiadający temu jak wiele kasy się dostało z umiejętnego handlu towarami. Już nie mówiąc o bezużytecznej perswazji i prawie że bezuzytecznej inżynierii.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2014, 18:31:33 wysłana przez HUtH »