Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 651628 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #1935 dnia: Maja 10, 2013, 01:49:48 »
    Czrnoksiężnik <- ty to chyba źle robisz... czy eksportowałeś pliki csv z gry, żeby je edytować, a nie txt? Bo jak rozumiem masz teraz te pliki csv z tego spolszczenia, a powinieneś mieć też nowe z 3.611 ze spolszczeniem, a bez spolszczenia również mogą się przydać do jakiegoś porównywania(btw. do tego można użyć plugina 'compare' w notepad++ jeśli nie wiesz)
    Nie chce mi się szukać, w każdym razie to na forum jest gdzieś, musisz uruchomić grę w oknie z gdzieś tam z opcji u góry wybrać coś z "language template", pliki csv będą w folderze w głównym katalogu z grą...

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #1936 dnia: Maja 10, 2013, 14:56:18 »
    Zgadza się, mam pliki csv ze spolszczenia na 3.51 i po prostu je edytuje. Na razie wszystko działa jak powinno. W tym pliku txt po angielsku przeszkadzają tylko ciągi liczb przed właściwym tekstem, czasami nawet po 10 linijek. W każdym razie mogę spróbować z tym otwieraniem w oknie, ale korzystanie z pliku txt nie jest tak kłopotliwe jak kopiowanie i wklejanie co chwilę odpowiedników polskich znaków.

Zwiadowca, ten koń ma 37 speeda, nazywa się "koń bojowy otchłani". Chyba jedyny sposób na jego zdobycie to walka z kultem węża (tylko u nich go widziałem).

Offline Wismerin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1937 dnia: Maja 10, 2013, 15:19:51 »
    Po bitwie z jakimś legionem, który wylądował niedaleko Cez dostałem jakieś książki z kultu węża. Można coś z nimi zrobić czy może od razu sprzedawać?

Edit:

I jeszcze jedno, kiedy w miastach odbywają się turnieje?
    Goście na arenach mówią mi, że w najbliższym czasie turnieje odbędą się w tym i tym mieście ale nigdy nie mogę na niego trafić.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1938 dnia: Maja 10, 2013, 15:24:57 »
    Snake Cult Rituals? Też dostałem taką książkę i mogę ją oddać zakonowi, do którego należę. Nie wiem, czy warto bo nagroda jest niewielka, a może się przydać przy tworzeniu własnego zakonu (pewnie są tam instrukcje, jak mutować konie, aby miały 500 zdrowia).

Offline Wismerin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1939 dnia: Maja 10, 2013, 15:27:25 »
    Czyli lepiej owe książki zachować dla potomności tak? :P

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1940 dnia: Maja 10, 2013, 15:43:38 »
    Najlepszy koń w grze to noldorski nieustraszony rumak ..50 speeda, 70 pancerz pkt życia 190..można go dostać w Elacrai, jest tylko przy pierwszej wizycie..pozniej coś  nie widać go w sprzedarzy. Jest drogi..dlatego jak widzicie status ,,lichy,, to bierzcie w ciemno..po kilku dniach dojdzie do siebie. Oby był nie kulawy..ten status zostaje. Można też go wygrać u noldorów w turnieju...co do ksiąg to dawajcie je zakonowi do którego należycie..wzrasta wasz ranga..im większa tym lepsze zbroje od zakonu dostajecie. Róbcie guesty..jak uzyskacie range 300 już możecie powołać oddzielną armie z rycerzy zakonnycych + patrole..no i jest ten guest z zamkiem.

Dzięki księgom dostałem dostałem od nieśmiertelnych całą zbroje ze statusem ,,dostojnego wyglądu,,...
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1941 dnia: Maja 10, 2013, 15:44:26 »
    O tych księgach pisał kiedyś HUtH, tekst był w stylu "Heretycy i Snake Cult dropią teraz czasami księgi..." tylko nie mogę znaleźć. W każdym razie, na pewno nie sprzedawaj. A co do turniejów, po prostu mogłeś nie zdążyć, poza tym, jeśli przybyłeś do miasta o świcie to tak naprawdę jest jeszcze noc i nie ma opcji by dołączyć do turnieju. A 150 reputacji masz? Bo tyle jest wymagane aby wziąć udział.

EDIT: Widzę Harry, żeś mnie wyprzedził. Co do koni - co kto woli - jak szybkość to noldorski, jak czołgi to "otchłanny". Poza tym maksymalne obrażenia, jakie można zadać w tej grze to 500, czyli akurat tyle, ile ma zdrowia koń kultu węża. A co do zbroi - dostaje się je za rangi, więc można oddawać księgi, można robić zadania, można to i to.

Offline huth

« Odpowiedź #1942 dnia: Maja 10, 2013, 16:27:05 »
    Czarnoksiężnik <- ale nie powinno się edytować plików txt, a csv. Pliki txt tylko wtedy, jeśli czegoś nie ma w eksportowanym csv, ale z takim czymś spotkałem się tylko przy TLD na M&B...

harry <- można próbować jechać na kulawym, żeby padł i "zmienił się" na lichego. Choć to dość problematyczne.

Nie wiem o co chodzi z księgami, jeśli to z jakiegoś changelogu, to po prostu go tłumaczyłem i tyle

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1943 dnia: Maja 10, 2013, 16:45:26 »
    Ja właśnie edytuje tylko plik dialogs.csv w folderze ze spolszczeniem. txt nie ruszam w ogóle (tzn tylko je otwieram) :) A z tymi księgami to faktycznie chyba tłumaczenie, bo chyba było to w liście zmian w jakiejś wersji.

Offline Wismerin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1944 dnia: Maja 10, 2013, 17:21:03 »
    Czarnoksiężnik ---> Co do turniejów już wszystko jasne, mam 126 prestiżu więc jeszcze się nie łapię.
    Dzięki za informację. :)

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1945 dnia: Maja 10, 2013, 17:24:49 »
    To masz tylko 126 renomy, a pokonałeś armię? Czy po prostu miałeś szczęście i księga pojawiła się po pokonaniu zwykłego oddziału (40 - 50 ludzi).

Offline huth

« Odpowiedź #1946 dnia: Maja 10, 2013, 17:31:11 »
    Czarnoksiężnik <- aha, w taki sposób... ale próbowałeś w ogóle eksportować pliki csv tak jak pisałem? Tak chyba będzie łatwiej, znajdziesz w nich te linijki i od razu je w pliku tłumaczysz, bez kopiowania.

Offline Wismerin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1947 dnia: Maja 10, 2013, 17:48:17 »
    Zrobiłem tak jak wcześniej pisaliście. Zaciągnąłem ta armię do lasu i biegałem z nią tak długo aż natknąłem się na armię noldorów dzięki czemu obie frakcje rzuciły się do ataku a ja sam wsparłem tych leśników. :P
    Udało mi się ale ledwo co. :P
    « Ostatnia zmiana: Maja 10, 2013, 18:06:31 wysłana przez Wismerin »

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1948 dnia: Maja 10, 2013, 18:06:29 »
    Od przeczytania tej informacji o możliwości eksportowania plików prawie ciągle tłumaczę tekst z pliku conversations.txt (czyli tak 2,5 godziny - mówiłem, że w moim przypadku to powolna robota...), więc jeszcze nie sprawdzałem, jak się to eksportuje. Poza tym nie mam ambicji uzupełniać całego spolszczenia (zajęłoby mi to chyba całe wieki :p), chcę tylko poprawnie przypisać teksty kończące dialog, bo tylko tam zauważyłem, że robi się zamieszanie (a to "tylko" 70 tekstów). Może więc opiszę jak to robię:

1) Otwieram plik conversations.txt i sprawdzam co jest tam przypisane do konkretnego ID, np. do dlga_start:close_window.6 jest przypisany tekst It_has_been_an_honor_to_serve_you,_{reg63?sire:my_lady}.

2) Sprawdzam, co jest przypisane do ID dlga_start:close_window.6 w pliku dialogs.csv w folderze ze spolszczeniem - w tym akurat przypadku chyba był to niepoprawny tekst, a właściwy tekst ("To był prawdziwy zaszczyt, służyć ci, {panie/pani}"), był, o ile dobrze pamiętam przypisany do  dlga_start:close_window.4. Kopiuję więc ten tekst z kopii pliku dialogs.csv (bo w edytowanym pliku to ID już jest zajęte przez właściwy tekst) i przyklejam do dlga_start:close_window.6.

3) Czasami trafia się jakiś nowy tekst, więc go tłumaczę i wstawiam do odpowiedniego ID (pamiętając o tym, że zamiast polskich znaków trzeba wstawić te dziwne symbole).

Wismerin - dobra taktyka. W takim przypadku zieloni bili się z zielonymi :P

Offline Wismerin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1949 dnia: Maja 11, 2013, 11:56:20 »
    Wcześniej pisaliście o jakimś szczęściu. Na co wpływa i gdzie można sprawdzić ile się go posiada?