Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646410 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #1890 dnia: Maja 07, 2013, 13:53:27 »
    by za łatwo było, może Huth odpowie, on udzielał się na TW..będzie wiedział
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #1891 dnia: Maja 07, 2013, 14:02:42 »
    Wcale nie było by tak łatwo. Spróbuj np. oblegać miasto lub zamek Ravensternu z przweagą bitewną -5. Zazwyczaj na samej górze są ustawieni Kierkguardzi z tarczami i Strażnicy, którzy są dobrzy w zwarciu i świetni na dystans. Tutaj nawet salwa noldorskich strzelców pewnie niewiele by pomogła... chociaż trzeba by było sprawdzić. Z drugiej strony w native udało mi się kiedyś zrobić oblężenie zamku Veagirów (110 ludzi) z 8 NPC (bez redukcji obrażeń oczywiście). Nie było łatwo, ale po kilkunastu próbach się udało. Właśnie dzięki temu, że obrońcy wybiegli z zamku i mieliśmy pełne kołczany.
    « Ostatnia zmiana: Maja 07, 2013, 14:21:07 wysłana przez Czarnoksiężnik z Angmaru »

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1892 dnia: Maja 07, 2013, 14:10:46 »
    ale ten skrypt działa tylko przy opcji kontrataku obrońców miasta czy zamku, prosty sposób komenda ..,,do ataku,, ..i tyle..przy samym obleganiu już skrypt nie działa..dociekliwy jesteś..ale to dobrze..kto pyta nie błądzi...))
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1893 dnia: Maja 07, 2013, 14:19:27 »
    Problem w tym, że właśnie u góry są zazwyczaj ustawieni najlepsi piechurzy, więc z przewagą bitewną -5 komenda do ataku jest samobójstwem :)

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1894 dnia: Maja 07, 2013, 14:34:27 »
    Nie rozumiesz ...TEN SKRYPT DZIAŁA TYLKO GDY OBROŃCY WYCHODZA W POLE BY KONTRATAKOWAĆ..I NIE SIEDZĄ NA MURACH !!...Ty dalej swoje..wybacz już nie mam sił Tobie tłumaczyć. Huth POMOCY!!!!!

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1895 dnia: Maja 07, 2013, 16:38:51 »
    Dziwne - niby co to ma na celu?
    trollowanie graczy ^^
    Follow the damn train CJ

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1896 dnia: Maja 07, 2013, 17:12:10 »
    dokładnie dew, kolega Czarnoksiężnik ma wreszcie swoją odpowiedz. W razie wątpliwości pisać do twórców moda.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1897 dnia: Maja 07, 2013, 20:36:44 »
    Co znowu swoje? Przeczytaj mój wcześniejszy post:
    Myślałem, że żaden bug mnie już nie zaskoczy w tym modzie, ale wczoraj trafił mi się tak złośliwy, że sam bym lepszego nie wymyślił. Zrobiłem oblężenie Ethos i obrońcy wybiegli przeciw naszemu szturmowi. Całe szczęście pojawili się dosyć daleko od mojego oddziału, więc kusznicy mieli pole do popisu. Ja także wyjąłem łuk i zacząłem do nich strzelać. Aż tu nagle wyskakuje informacja: brak strzał w kołaczanie. Miałem ich chyba tylko 3. Patrzę na moich kuszników i też przestają po chwili strzelać. Po chwili wszyscy zostają zmasakrowani przez halabardników, chociaż pokonaliby ich na dystans, gdyby nie skończyła im się amunicja.

Wcześniej robiłem tak "na próbę" inne oblężenia i kiedy obrońcy wybiegali naprzeciw szturmowi, moim kusznikom także kończyła się szybko amunicja. Ale nie zwracałem na to uwagi, bo obrońcy pojawiali się dość blisko, więc wydawało mi się normalne, że kusznicy walczą mieczami. W zwykłym oblężeniu na szczęście nie mam tego błędu.

Poza tym jak masz przewagę bitewną -5 to zawsze wybiegną obrońcy z zamku :) I tak wybiegną, jeśli zabijesz im około 150 ludzi z dystansu w zwykłym oblężeniu. I to już jest taki ułatwiający bug dla przeciwwagi.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1898 dnia: Maja 07, 2013, 22:18:05 »
    Gadanie o skrypcie zawsze spoko tylko nikt nie odniosl sie do mojego PRAWDZIWEGO BUGA - nie dostaje rycerzy zakonnych!... :/
    Moglibyscie sprawdzic u siebie czy po komunikacie informujacym o dolaczeniu jednostek macie je w druzynie? Moze to wina zmiany wersji z 1.6 do najnowszej wraz z kontynuacja gry?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1899 dnia: Maja 07, 2013, 23:10:41 »
    Miialem wersje 1.6 ulepszylem do najnowszej i wszystko ladnie pieknie tylko, nie dostaje (po informacji ze dolaczyli do mnie szlacheccy rekruci) rycerzy\rekrutów co niby sie dolaczaja...
    Oni się przyłączają, ale musisz ich dopiero wcielić do armii, "kupując" ich u zarządcy. I tak było zawsze.

Myślałem, że żaden bug mnie już nie zaskoczy w tym modzie, ale wczoraj trafił mi się tak złośliwy, że sam bym lepszego nie wymyślił. Zrobiłem oblężenie Ethos i obrońcy wybiegli przeciw naszemu szturmowi. Całe szczęście pojawili się dosyć daleko od mojego oddziału, więc kusznicy mieli pole do popisu. Ja także wyjąłem łuk i zacząłem do nich strzelać. Aż tu nagle wyskakuje informacja: brak strzał w kołaczanie. Miałem ich chyba tylko 3. Patrzę na moich kuszników i też przestają po chwili strzelać. Po chwili wszyscy zostają zmasakrowani przez halabardników, chociaż pokonaliby ich na dystans, gdyby nie skończyła im się amunicja.

Wcześniej robiłem tak "na próbę" inne oblężenia i kiedy obrońcy wybiegali naprzeciw szturmowi, moim kusznikom także kończyła się szybko amunicja. Ale nie zwracałem na to uwagi, bo obrońcy pojawiali się dość blisko, więc wydawało mi się normalne, że kusznicy walczą mieczami. W zwykłym oblężeniu na szczęście nie mam tego błędu.
    To nie jest bug, a feature. Jeśli gracz ma armię składającą się w większości ze strzelców, to garnizon broniący twierdzy robi wypad. Wprowadzony limit amunicji ma pozorować zaskoczenie oblegającej armii. A cały ten feature został wprowadzony po to, żeby gracz nie eksploitował za nadto systemu rozgrywki. AI nie może podejść z samymi strzelcami i powystrzelać wszystkich, więc gracz też tak nie może. Wcześniej szturmowanie z armią pełną strzelców było często wykorzystywane, ogólnie psuło to rozgrywkę.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1900 dnia: Maja 07, 2013, 23:53:26 »
    A, no to w porządku. Chociaż dla kogoś, kto grał wcześniej native nie będzie żadnym zaskoczeniem, że obrońcy robią wypad przy dużej ujemnej przewadze napastnika. Jak dla mnie, równie dobrze można by na środku pola bitwy wstawić przepaść - wtedy jednostki niestrzeleckie miałyby niemiłe zaskoczenie.

A tak z innej beczki: jak to jest z tym szkoleniem zarządcy? Mówię mu, żeby odbył sesję treningową, a żadna umiejętność nie wzrasta mu ani trochę. Trzeba na to czekać?

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1901 dnia: Maja 08, 2013, 00:02:12 »
    Najpierw w rozmowie z nim mowisz zeby sie przygotowal do przeszkolenia, i w menu zamku/miasta/wsi musisz z nim odbyc sesje treningowa :)

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1902 dnia: Maja 08, 2013, 08:57:23 »
    A, już widzę. Nie wiem jak mogłem to przeoczyć (to w menu miasta) ;p

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1903 dnia: Maja 08, 2013, 10:01:00 »
    Musiałem się odezwać bo ostatnie "płakanie" na forum mnie ruszyło
    A wszystkie odpowiedzi na te pytania były już na forum, zarówno te z małą ilością strzał jak i z dołączaniem jednostek, wystarczyło poczytać. Rycerzy się dostaje w miastach, zamkach itp. ale są to małe ilość, najpierw trzeba nabyć szlachtę a później ją szkolić. Marudzenie co do broni obuchowej (ktoś płakał że za mało ma w niewoli jednostek, że trudno itp), ja tam nic złego nie widzę żeby się człowiek natrudził i sam paru przeciwnikom dął po łbie, co w tym trudnego.... Kupujesz/zdobywasz berło zniszczenia czy coś takiego albo kopie turniejową i na przeciwnika, dzięki temu dorobiłem się w poprzednich wersjach dużych sum.

A i jeszcze jedno jak do tej pory wszyscy tylko o walce piszą, a może ktoś opracował system handlu (co gdzie kupić i sprzedać)?

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1904 dnia: Maja 08, 2013, 11:43:38 »
    Ciekawe, przeszukałem cały dział "Mody do Warband" pod kątem słów "strzały", "amunicja", "sztrzał", "bełty", "bełtów" i jedyne posty jakie się wyświetlają w wynikach w tym temacie są napisane przeze mnie i przez Ciebie (i jeden przez Hutha, ale dotyczy ogólnej charakterystyki nacji). Poza tym temat ma prawie 130 stron... Nie ma sensu czytać go w całości, zwłaszcza, że wcześniejsze posty dotyczą wcześniejszych wersji i informacje w nich zawarte mogą być nieaktualne. W końcu forum jest od tego aby dyskutować (też mi nowina :p) i nie jest wielką zbrodnią, jeśli raz na kilkadziesiąt stron powtórzy się jakieś pytanie.