Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646409 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #1950 dnia: Maja 11, 2013, 14:19:25 »
    Też nie wiem na co wpływa, ale jego wartość możesz sprawdzić następująco: obóz->wybierz działania->zrezygnuj z wypraw.

Kończąc temat spolszczenia:

1) Eksportowałem te pliki językowe i rzeczywiście jest teraz łatwiej. Dzięki za porady, HUtH :)

2) Wcześniej pisałem coś o wstawieniu na forum. Wiem, że wygodnie by było, gdybym po prostu wrzucił gdzieś poprawiony plik, ale byłoby to trochę nie w porządku - w końcu nie jestem jego autorem, a tylko trochę go zmodyfikowałem. Dlatego pomyślałem, aby ograniczyć się do wklejenia na forum linijek do skopiowania, które można wkleić do pliku dialogs.csv w folderze Modules/Prophesy of Pendor 3.6/languages. Jeśli ktoś jest zainteresowany takim małym upgradem spolszczenia, to niech przeczyta instrukcję poniżej.

a) Kopiujemy zawartość spoileru i wklejamy do notatnika. Zapisujemy plik txt używając kodowania UTF-8 (opcja dostępna przy zapisywaniu, domyślnie jest ANSI).
    b) Otwieramy Excel, wybieramy zakładkę Plik/otwórz i wybieramy typy plików "pliki tekstowe" (tam, gdzie będzie format txt).
    c) Otwieramy nasz plik. Jako pochodzenie pliku wybieramy "1250: Europa środkowa (Windows)", a typ danych jako rozdzielane. Klikamy "zakończ".
    d) Teraz zamiast polskich znaków powinny pojawić się takie dziwne krzaczki. Otwieramy plik dialogs.csv (jak ktoś mi nie ufa - zrobić backup pliku :p) w folderze ze spolszczeniem do moda i wyszukujemy "dlga_start:close_window" (bez ""). Teraz na miejsce starych linijek zaczynających się od dlga_start:close_window wklejamy te, które wyświetliły się nam w Excelu. Niektóre linijki występują grupami, więc warto je kopiować po kilka naraz. Linijki, które nie mają odpowiedników w pliku ze spolszczeniem wklejamy po prostu na końcu pliku - to są głównie teksty dotyczące grandmaster questu przetłumaczone przeze mnie.

Jeśli pojawią się jakieś wątpliwości albo peoblemy pisać albo na forum albo na PW (żeby nie zaśmiecać tematu).

A oto spoiler:

(click to show/hide)

Wiem, że to niewiele, ale przynajmniej trochę pomoże tym co grają ze spolszczeniem na najnowszej wersji moda.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2013, 17:30:50 wysłana przez Czarnoksiężnik z Angmaru »

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1951 dnia: Maja 11, 2013, 14:27:30 »
    Fajna sprawa z tymi zakonnymi guestami..po zdobyciu twierdzy Legionu Strachu zostałem mistrzem zakonnym Centurionów. Zakon zrobił tam sobie siedzibe..jest tam też gościu , który ulepsza zbroje hełmy..buty i 2 gościu od wysyłania patroli. Zdobyłem Singal i kiedy tylko chce mogę sobie wyslać ochrone w postaci patrolu Centurionów..także nie zwlekajcie z guestami dla waszego zakonu ..bo naprawde warto im pomagać i dobić do 300 pkt w rankingu.

(click to show/hide)

dobra robota Czarnoksiężniku..jak jakiegoś babola znajde to napisze...))
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #1952 dnia: Maja 11, 2013, 14:34:24 »
    Fajna sprawa z tymi zakonnymi guestami..po zdobyciu twierdzy Legionu Strachu zostałem mistrzem zakonnym Centurionów. Zakon zrobił tam sobie siedzibe..jest tam też gościu , który ulepsza zbroje hełmy..buty i 2 gościu od wysyłania patroli. Zdobyłem Singal i kiedy tylko chce mogę sobie wyslać ochrone w postaci patrolu Centurionów..także nie zwlekajcie z guestami dla waszego zakonu ..bo naprawde warto im pomagać i dobić do 300 pkt w rankingu.

(click to show/hide)

dobra robota Czarnoksiężniku..jak jakiegoś babola znajde to napisze...))
    1 jest od wysyłania patroli a 2 od zaopatrzenia

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1953 dnia: Maja 11, 2013, 14:37:00 »
    tam jest trzech gości zaopatrzenie , ulepszanie sprzętu i patrole.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #1954 dnia: Maja 11, 2013, 14:39:06 »
    Sam miałem problem z przetłumaczeniem linijek 4 i 53, a w grze jeszcze mi się nie wyświetliły, więc możliwe, że to już są 2 babole. A co do zadań zakonnych - czy jeśli w zadaniu polegającym na zdobyciu określonej ilości reputacji zginie mi jakiś zakonnik, to dostanę jakieś kary?

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1955 dnia: Maja 11, 2013, 14:42:37 »
    żadnej kary Czarnoksiężniku, jak nie wykonasz zadania to masz kare ale bardzo niską ..ten guest na renome przez określony czas mi zostało tylko 5 chłopa..a dostałem 50 pkt sławy , mogłem kupić zakonnych i dostałem kupe honoru..także nie ,,stykaj,, Czarnoksiężniku..))

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1956 dnia: Maja 11, 2013, 17:06:58 »
    Heh, Czarnoksiężniku... mogłeś to wkleić i wysłać mi na PW.
    A tak to sam będę musiał robić :P  Ale to potem...

Offline Wismerin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1957 dnia: Maja 11, 2013, 19:30:46 »
    Jakie jednostki posiadają broń obuchową? Chcę troszkę jeńców nałapać ale w niestety brak oręża. :P

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1958 dnia: Maja 11, 2013, 19:53:49 »
    Dlaczego gdy odszedłem z bitwy (stosunek 100 moich do 1000 wroga), nie mogę rekrutować ludzi z karczm? Pomimo ,że mam miliony mój bohatr mówi "przykro mi nie mam pieniędzy"?

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1959 dnia: Maja 11, 2013, 19:59:41 »
    selwek , nie przewidział Twojego ,,tweaka,, na kase^^

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1960 dnia: Maja 11, 2013, 20:01:30 »
    Ooo wypraszam sobie, kase to ja mam z innych  źródeł! (zresztą bardzo fajnych)!

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1961 dnia: Maja 11, 2013, 20:05:23 »
    to przepraszam ..kolego, może sie podzielisz tymi zródłami..??))

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1962 dnia: Maja 11, 2013, 20:11:29 »
    Czuję ,że to się tobie nie spodoba :))
    (click to show/hide)

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1963 dnia: Maja 11, 2013, 20:15:32 »
    haahaha, stary wiedziałem, że coś nie tak z ta kasą..ale każdy orze jak może...))).

Poważnie..nie zamierzam sobie psuć gry czitami..taki głupi już jestem.

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1964 dnia: Maja 11, 2013, 20:18:20 »
    Psuć czy nie psuć.. zależy od osoby, ja np. 1 raz grę zawsze przechodzę bez czitów, dopiero potem za pomocą kodów doszukuje się różnych rzeczy, czy po prostu bawię się w wcześniej wspomnianego Boga (no może pół-boga) :)

A to wie ktoś czy to jest problem tej "lewej" kasy czy czegoś innego ?