Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646163 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - poprawka do 3.42....
    « Odpowiedź #780 dnia: Stycznia 04, 2012, 19:20:10 »
    Mógłby ktoś powiedzieć co to ta niebieska kula? Miało cenę 30000 bo znalazłem w mieście zawierającym mapę z native - gdzie była część samurajskiej zbroi. Sprawdziłem tamtejszą skrzynię, wyjąłem tą kulę ale nie wiem czy sprzedać bo coś tam widziałem że jest quest z tym (?)
    Ta kula to "Qualis gem" wymagany do założenia niektórych zakonów oraz do otrzymania broni runicznej a wcześniej mapy do miejsca gdzie ta broń się znajduje (czyli trzeba przynajmniej 2). Także jeśli chcemy w Larii rekrutować noldorskie jednostki to też musimy mieć taki cuś :)

PS. Kurcze diego był szybszy :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #781 dnia: Stycznia 04, 2012, 21:39:38 »
    Zdobyłem drugą po rozprawieniu się z armią kultu węża (zresztą z wielkimi stratami)... teraz nadeszła demoniczna inwazja heretyków. A właśnie, da się jakoś zrekrutować inaczej lordów niż przekonywać? Bo mam aktualnie dwóch tylko, a to mało by utrzymać królestwo i samemu nie latać za grupkami wroga.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #782 dnia: Stycznia 04, 2012, 22:26:23 »
    Zdobyłem drugą po rozprawieniu się z armią kultu węża (zresztą z wielkimi stratami)... teraz nadeszła demoniczna inwazja heretyków. A właśnie, da się jakoś zrekrutować inaczej lordów niż przekonywać? Bo mam aktualnie dwóch tylko, a to mało by utrzymać królestwo i samemu nie latać za grupkami wroga.

Poczekaj, aż powalczysz z 700osobową armią Jatu, to heretycy, kult węża itp. razem wzięci, wydadzą Ci się śmiesznie łatwi. :p

W PoPie rekrutacja jest bajecznie łatwa.Przeważeni w modach serii, Lordów trzeba przekonywać argumentami, itp, a pomimo dobrych układów(pow.50pkt.) i tak się uprą i nie dołączą.W PoPie natomiast możemy przekonać lorda po jego zniewoleniu.(wystarczy, że posiada się z nim stosunki ok. 20 - te natomiast można zdobyć po kilkakrotnym uwolnieniu go z niewoli, wcześniejszego wsparcia, itp.)

Offline syo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #783 dnia: Stycznia 04, 2012, 23:50:07 »

Qualis gem najlepiej wykorzystać wykupując 'prawa' do kupna noldorskich dóbr, takich jak koń, bronie, zbroje, łuki. Imo jest to najbardziej opłacalne. ( W tawernie w Larii stoi taki biało ubrany panicz, z którym dyskutujesz - musisz mieć pozytywne stosunki z noldorami, aby móc kupywać noldorskie itemy )

Wykorzystanie qualis gema na noldorkie wojsko jest najgłupszym wyborem z możliwych. Dostaniesz 10 jednostek za qualis gema, które mimo że są dobre, znajdzie się rycerz który wbije im w tyłek lance i padną od razu. Innym dobrym wyborem na wykorzystanie qualis gema jest stworzenie zakonu ( polecam Gryfonów - Knights of the Griffon ). Możesz również kupić mapę do kopalni Al-Aziz, gdzie możesz kupić bronie ( znow za qualis gema ). Według mnie to również nie jest potrzebne, bo runiczny łuk dostaniesz od boga, a możesz kupić równie dobry miecz w Noldorskim Emporium u tego gościa w Larii (  Półtoraręczny Rune Bastard sword ). Tnie innych jak masło, ma zajebisty dmg i jest szybki :) Akurat takowy posiadam. Mogę podesłać screena jeśli to Ciebie interesuje.

Co do lordów. Są 2 sposoby. Jednym z nich jest sposób ałtsajdera a drugim jest po prostu.... zniszczenie ich królestwa. Sami zaczną dołączać i możesz im to chyba proponować, nie wiem dokładnie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2012, 23:57:02 wysłana przez syo »
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #784 dnia: Stycznia 05, 2012, 15:04:14 »
    Dzięki za info. Wykorzystam kamienie na kopalnię Al-Aziz, będą tam jakieś ukryte itemy czy cu?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #785 dnia: Stycznia 05, 2012, 16:25:19 »
    Dzięki za info. Wykorzystam kamienie na kopalnię Al-Aziz, będą tam jakieś ukryte itemy czy cu?
    Tak!
    Za kolejne qualis Gemy będziesz mógł kupić i ulepszać broń runiczną...
    Warto więc wypuszczać przywódców band za qualis gema.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #786 dnia: Stycznia 05, 2012, 17:49:53 »
    Wkurza mnie to troszeczkę bo po raz drugi Dread Legion no i nie pojawiła się informacja że pojmałem tą gościówkę/uciekła. W międzyczasie gdy miałem wolną chwilę zapolowałem na Wolfbolda, który kosił Ravenstern - bez skutku bo gostek mi uciekł.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #787 dnia: Stycznia 05, 2012, 18:56:39 »
    Ja żeby urealistycznić rozgrywkę ustawiłem szansę na ucieczkę lorda na 15%.
    Wrogie armie na początku zawsze omijam ale gdy zostanę królem lub marszałkiem to z ekipą 8-12 lordów padają jak kaczki;d.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #788 dnia: Stycznia 05, 2012, 19:42:19 »
    Wkurza mnie to troszeczkę bo po raz drugi Dread Legion no i nie pojawiła się informacja że pojmałem tą gościówkę/uciekła. W międzyczasie gdy miałem wolną chwilę zapolowałem na Wolfbolda, który kosił Ravenstern - bez skutku bo gostek mi uciekł.

Ja czekam na tego pieprzonego wolfbodea 350 dni, i nic. Mystmountains stworzyli tylko jedną armię i to  bez herosa.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #789 dnia: Stycznia 05, 2012, 19:47:39 »
    Uh. To cuś masz zrypanego. Ale dread legion jest dużo silniejszy od armii wolfbode'a, gdyż mają rycerzy anakondy którzy po prostu miotą 3/4 kawalerii zaciężnej/pendorskiej.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #790 dnia: Stycznia 05, 2012, 20:53:16 »
    Ja żeby urealistycznić rozgrywkę ustawiłem szansę na ucieczkę lorda na 15%.
    Wrogie armie na początku zawsze omijam ale gdy zostanę królem lub marszałkiem to z ekipą 8-12 lordów padają jak kaczki;d.

Hahaha...Tak, ale przeważnie te cykory uciekają zaraz jak wrogów zobaczą....Ileż to razy musiałem wykrwawić się do ostatniego, żeby jak już oddawać walkę, to z największymi stratami dla wroga - Jak Jerema pod Piławcami zostałem sam..., po czym jeźdźcy(bo o Jatu tutaj mowa) po kolei dopadali zabłąkanych i spłoszonych lordów, to wyrzynając armię do ostatniego.

Ja czekam na tego pieprzonego wolfbodea 350 dni, i nic. Mystmountains stworzyli tylko jedną armię i to  bez herosa.
    Miałem ten sam problem.Jedź na północ, walcz z patrolami, a w gospodach pytaj o najnowsze plotki.Zwiększy to szansę na nadejście "hordy"
    Uh. To cuś masz zrypanego. Ale dread legion jest dużo silniejszy od armii wolfbode'a, gdyż mają rycerzy anakondy którzy po prostu miotą 3/4 kawalerii zaciężnej/pendorskiej.

No tak, mają troszkę tej ciężkiej jazdy, ale reszta, to kmiecie, nawet niedobitkami swoich jesteś w stanie ich wytłuc...
    Mówię wam ruszcie na stepy....

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #791 dnia: Stycznia 05, 2012, 21:51:08 »
    Hahaha...Tak, ale przeważnie te cykory uciekają zaraz jak wrogów zobaczą....Ileż to razy musiałem wykrwawić się do ostatniego, żeby jak już oddawać walkę, to z największymi stratami dla wroga - Jak Jerema pod Piławcami zostałem sam..., po czym jeźdźcy(bo o Jatu tutaj mowa) po kolei dopadali zabłąkanych i spłoszonych lordów, to wyrzynając armię do ostatniego.
    Raczej nie chodziło mi tu o jatu;]. Choć gdybym to ja dowodził wszystkimi oddziałami a nie "każdy sobie" to bym i jatu kosił. Na przód dał bym piechotę w jak najciaśniejszym szeregu. Jatu skosili by pierwszy szereg i zatrzymali się na reszcie, wtedy "charge" i jatu padają jak kaczki. Operację powtarzać aż do skutku;d. Ta taktyka przynosi spore straty ale przeciwko jatu nie ma chyba skutecznej strategii.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #792 dnia: Stycznia 05, 2012, 23:28:57 »
    Miałem ten sam problem.Jedź na północ, walcz z patrolami, a w gospodach pytaj o najnowsze plotki.Zwiększy to szansę na nadejście "hordy"

Walczyłem, Mam z nimi na -100 i 'plotkuje' b. często :) Armia się stworzyła, ale bez wolfbode'a

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #793 dnia: Stycznia 06, 2012, 00:13:54 »
    Raczej nie chodziło mi tu o jatu;]. Choć gdybym to ja dowodził wszystkimi oddziałami a nie "każdy sobie" to bym i jatu kosił. Na przód dał bym piechotę w jak najciaśniejszym szeregu. Jatu skosili by pierwszy szereg i zatrzymali się na reszcie, wtedy "charge" i jatu padają jak kaczki. Operację powtarzać aż do skutku;d. Ta taktyka przynosi spore straty ale przeciwko jatu nie ma chyba skutecznej strategii.

Wiem, że o jatu tu nie było mowy...ale jest na nich sposób. Przeciągnięcie Noldorów pod ich armię, i poprowadzenie ponad 200 najznakomitszej jazdy.
    Może i ściśnięta piechota zada im cios, ale kiedy ty dajesz rozkaz ataku, ich jeźdźcy dają na odwrót po czym szarżują już na rozproszoną, ponoszące ogromne straty piechotę...
    A daj Bóg, że gdy Ty przegrupowujesz piechotę, Jatu dostaje posiłki.To się nazywa rzeź niewiniątek...Szczególnie po tym ja dali im lepsze konie...
    Kiedyś dla spróbowania przyłączyłem się do Imperium aby wystawić przeciw nimi legionistów i inne elitarne jednostki.Nie dość, że straciłem całą kasę(w końcu szkolenie trochę trwało), i prawię mi się udało, ale kiedy ja straciłem już najlepsze jednostki, oni wystawili najlepsze...

Walczyłem, Mam z nimi na -100 i 'plotkuje' b. często :) Armia się stworzyła, ale bez wolfbode'a

Próbuj do upartego...Kiedyś przybędą :]

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #794 dnia: Stycznia 06, 2012, 16:39:55 »
    Wiem, że o jatu tu nie było mowy...ale jest na nich sposób. Przeciągnięcie Noldorów pod ich armię, i poprowadzenie ponad 200 najznakomitszej jazdy.
    Może i ściśnięta piechota zada im cios, ale kiedy ty dajesz rozkaz ataku, ich jeźdźcy dają na odwrót po czym szarżują już na rozproszoną, ponoszące ogromne straty piechotę...
    Gdy jatu się wycofują znowu ustawiam piechotę w ciasny szereg i tak do skutku. Nie lubię grać jazdą więc w oddziale mam ich max 20-30 do wyłapywania szybszego wroga. Jest jeszcze inny sposób choć podchodzący trochę pod cheaty;d. Gdy mamy wsparcie kilku naszych lordów to mamy do dyspozycji 1000+ wojaków. Zamiast walczyć w polu można kazać im atakować bez ciebie. Nie dość, że straty są spore, to psuje to całą frajdę z gry więc unikam tego jak ognia.
    PS: Dlaczego w PoPie nie ma bonusu od włóczni przeciwko koniowi? Ustawiło by się włóczników w pierwszym szeregu a za nimi piechotę na dobicie jatu strąconych z konia i niepokonane armie jeźdźców straciły by trochę na potędze;d.