Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646314 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - poprawka do 3.42....
    « Odpowiedź #825 dnia: Lutego 18, 2012, 15:14:29 »
    A co Wy na to aby powstało spolszczenie?

Ja co prawda ruszyłem Brytenwaldę, ale z racji braku zainteresowania, spokojnie można to odłożyć i zająć się np. spolszczeniem do PoP'a.
    Spolszczenie do Floris jest cięgle sprawdzane i poprawiane, opiniowane, co jak przypuszczam - wiecie, zajmuje dożo czasu, w między czasie można by było zacząć się PoPem.
    Kolejnym czynnikiem jest fakt mod ten, posiada już spolszczenie do starszych wersji, co może za zgodą jego Twórcy - ułatwi nam sprawę!

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #826 dnia: Lutego 18, 2012, 17:06:11 »
    Dobrze by było utworzyć temat taki sam jak w dziale "Mody do Mount&blade", gdzie znajdowały by się spolszczenia do modów pod warbanda. Co do PoPa to jestem przekonany, że warto robić spolszczenie :) .

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #827 dnia: Lutego 18, 2012, 18:16:48 »
    Gdzieś ponad połowa wszsytkiego została przetłumaczona i gdzieś w tym wątku to wrzuciłem. Oczywiście oprócz przetłumaczenia reszty, trzeba by jeszze poprawić błędy, bo tamte pliki były do jakiejś trochę wcześniejszej wersji.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #828 dnia: Lutego 18, 2012, 19:30:03 »
    Gdzieś ponad połowa wszsytkiego została przetłumaczona i gdzieś w tym wątku to wrzuciłem. Oczywiście oprócz przetłumaczenia reszty, trzeba by jeszze poprawić błędy, bo tamte pliki były do jakiejś trochę wcześniejszej wersji.
    Tzn., jest to Twoje tłumaczenie?
    http://www.2shared.com/file/NlyDqE1J/alfapol.html - mam na myśli to...
    Jeżeli tak, to czy można z niego korzystać?
    Widzę, że są przetłumaczone trzy dość istotne pliki , tj. item_kinds, game_menus, dialogs - to naprawdę przyspieszyłoby prace...

Offline huth

« Odpowiedź #829 dnia: Lutego 18, 2012, 20:12:18 »
    ten link który podałeś jest z tego postu: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg138497#msg138497 - i to było z marca
    A w tym poście: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg147529#msg147529 - który jest z maja, jest najnowsza "wersja" spolszczenia - http://www.2shared.com/file/yvJbZqTm/spolszcz_ok.html - zawiera na pewno różne błędy.

Te pliki, które podałeś chyba są w całości albo w dużej części przetłumaczone(ale np. item_kinds trzeba dostosować do nowej wersji, bo sa nowe przedmioty, o ile się orientuję, inne pliki tak samo), ale tego akurat nie jest aż tak dużo, bo największy jest game_strings... ja po prostu odpadłem, nie wiem nawet czy choć połowa jest przetłumaczona. Język też nie jest prostacki, jak to zwykle w modach bywa, więc starałem się oddać poziom oryginału, co tym bardziej wydłużało tłumaczenie.

A korzystać jasne, że można :)  po to też to udostępniłem.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #830 dnia: Lutego 18, 2012, 20:41:40 »
    ten link który podałeś jest z tego postu: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg138497#msg138497 - i to było z marca
    A w tym poście: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg147529#msg147529 - który jest z maja, jest najnowsza "wersja" spolszczenia - http://www.2shared.com/file/yvJbZqTm/spolszcz_ok.html - zawiera na pewno różne błędy.

Te pliki, które podałeś chyba są w całości albo w dużej części przetłumaczone(ale np. item_kinds trzeba dostosować do nowej wersji, bo sa nowe przedmioty, o ile się orientuję, inne pliki tak samo), ale tego akurat nie jest aż tak dużo, bo największy jest game_strings... ja po prostu odpadłem, nie wiem nawet czy choć połowa jest przetłumaczona. Język też nie jest prostacki, jak to zwykle w modach bywa, więc starałem się oddać poziom oryginału, co tym bardziej wydłużało tłumaczenie.

A korzystać jasne, że można :)  po to też to udostępniłem.

No wiesz...niektórzy udostępniają, ale zabraniają zmieniać - prawa autorskie!
    Poza tym, wolałem mieć "zgodę na piśmie", aby ktoś z forum się nie przypieprzył...

Wiesz jak to jest...ACTA chcieli nam załatwić, więc trzeba sobie na ręce patrzyć, czy czegoś nie robimy.... nieodpowiednio ;)

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #831 dnia: Lutego 19, 2012, 15:17:55 »
    Słuchajcie mam problem. Zdobyłem w końcu warbanda, instaluje aktualizuje do wersji 1.143 (mam ciut starszą), wrzucam moda do katalogu niby wszystko fajnie, i wyskakują 2 błędy, na początku myślałem że to nic poważnego. Rozpoczyna się gra. Jestem napadany przez jakiegoś tam zbira w mieście. No właśnie zbir wygląda jak jakiś mutant, zombie z resident evil albo coś jeszcze gorszego. Wydłużony tłów, ręce jak jakieś gałęzie u drzewa, koń ma szyje jak żyrafa.... Proszę pomóżcie bo mod jest świetny i chciałbym w niego pograć na warbandzie.

Błąd to coś takiego
    hlsl_data_handles[9] not valid

hlsl_data_handles[45] not valid

błąd pojawia się też w samym nativie

« Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2012, 15:21:30 wysłana przez Lord Rall »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #832 dnia: Lutego 19, 2012, 15:44:32 »
    Słuchajcie mam problem. Zdobyłem w końcu warbanda, instaluje aktualizuje do wersji 1.143 (mam ciut starszą), wrzucam moda do katalogu niby wszystko fajnie, i wyskakują 2 błędy, na początku myślałem że to nic poważnego. Rozpoczyna się gra. Jestem napadany przez jakiegoś tam zbira w mieście. No właśnie zbir wygląda jak jakiś mutant, zombie z resident evil albo coś jeszcze gorszego. Wydłużony tłów, ręce jak jakieś gałęzie u drzewa, koń ma szyje jak żyrafa.... Proszę pomóżcie bo mod jest świetny i chciałbym w niego pograć na warbandzie.

Błąd to coś takiego
    hlsl_data_handles[9] not valid

hlsl_data_handles[45] not valid

błąd pojawia się też w samym nativie

Znany problem, a spowodowany jest:
    -crakciem
    -błędem przy aktualizacji

Jeżeli nie posiadasz cracka, to pobierz grę ze strony producenta http://www.taleworlds.com/

Offline MrFuriu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #833 dnia: Lutego 19, 2012, 18:47:44 »
    Uważam że lepiej było by stworzyć nowe spolszczenie lub kontynuować stare. Prophesy of Pendor jest świetnym modem w którego gra wiele posiadaczy Warbanda, nie wszyscy jednak znają dość angielski by czerpać całą przyjemności z grania np. ja. Wielu polskich graczy ucieszyło by się z spolszczenia tej modyfikacji.

Offline krystian17120

• Użytkownik
    « Odpowiedź #834 dnia: Lutego 19, 2012, 19:20:44 »
    spolszczenie jest robione ?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #835 dnia: Lutego 20, 2012, 11:37:03 »
    Uważam że lepiej było by stworzyć nowe spolszczenie lub kontynuować stare. Prophesy of Pendor jest świetnym modem w którego gra wiele posiadaczy Warbanda, nie wszyscy jednak znają dość angielski by czerpać całą przyjemności z grania np. ja. Wielu polskich graczy ucieszyło by się z spolszczenia tej modyfikacji.
    A czemu??Jest złe?Co prawda nie grałem, ale prawdę mówiąca Ty chyba nie wiesz co piszesz....Przy plikach z kilkutysięcznymi liniami, każda praca jest ważna....

Offline Timi9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #836 dnia: Lutego 21, 2012, 16:16:34 »
    A ja mam pytanie trochę z innej beczki xD A mianowicie jak wypowiedzieć wojnę (będąc "przywódcą-królem" własnego państwa oczywiście ;) )? Bo ani nie mogę tego zrobić u ministra w mojej stolicy, ani u tego gościa odpowiedzialnego za rozpoczynanie turnieju, nowinek z miasta itp.. Więc gdzie można ? :)

Offline huth

« Odpowiedź #837 dnia: Lutego 22, 2012, 02:55:17 »
    ^ Zrób tak jak Rzesza w 39-tym :P

Offline Ryuu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #838 dnia: Lutego 24, 2012, 13:55:49 »
    Witam przeszukałem trochę pliki PoP i znalazłem taki mieczyk Mount&Blade Warband\Modules\Prophesy of Pendor 3.42\Resource\Andragorn_OSP

"Andragorn_OSP" plik ten można otworzyć za pomocą openBrf  i o ten mieczyk mi chodzi pewnie trzeba wykonać jakąś misje czy coś bo ładnie wygląda  jak ktoś wie jak go zdobyć bez kodu byłbym wdzięczny i jaką nazwę nosi w grze gdzie go można dostać

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #839 dnia: Lutego 24, 2012, 14:01:37 »
    Witam przeszukałem trochę pliki PoP i znalazłem taki mieczyk Mount&Blade Warband\Modules\Prophesy of Pendor 3.42\Resource\Andragorn_OSP

"Andragorn_OSP" plik ten można otworzyć za pomocą openBrf  i o ten mieczyk mi chodzi pewnie trzeba wykonać jakąś misje czy coś bo ładnie wygląda  jak ktoś wie jak go zdobyć bez kodu byłbym wdzięczny i jaką nazwę nosi w grze gdzie go można dostać

Jeżeli dobrze pamiętam takiego miecza, tzn. o takiej nazwie, nie było, choć mogę się mylić...
    Jedyny sposób, to otwórz za pomocą edytora, np. Morgh's M&B editor, plik item_kinds1.txt i poszukaj jaki miecz korzysta z tego modelu.
    Potem będzie już łatwiej ;)