Siemka, a ja mam pytanie, mam 1100 renomy, 9 honoru, i 36 right to rule, jestem wasalem Ravensternu i mam pytanie jak obalić króla i wbić na jego miejsce (nie pretendent tylko ja jako król)
Podbij jakis zamek albo miasto innej frakcji , poproś o nie a jak krol sie nie zgodzi to masz mozliwośc wypowiedzenia posłuszeństwa królowi.
Jak jesteś laską to mozesz ożenić sie z którymś lordem i przekonać go żeby ogłosił niepodległość.
Swoją drogą popraw honor troche - przy 75-100 honoru wielu lordów automatycznie cie szanuje nawet jesli nie widzieli cie na oczy nigdy ( łatwiej ich przekonac do przejścia na twoją strone)
Jak założysz własne państwo to masz możliwość wyboru kultury. Możesz wtedy wybrać Ravestern.
Ale to sie nie opłaca :P
Lepiej dać sobie Pendor bo wtedy możesz miec najpotężniejsze jednostki w grze ( Zakony ).
Że o "wygraniu" gry juz nie wspomne ;)
Ożenić można sie banalnie ( będąc facetem ) - ze dwa turnieje zadedykowane lasce, wyznanie jej że jesteś jej wielbicielem ( niektóre laski dostają nawet +15-20 za to !! ) i już mozna lecieć do jej ojca czy brata.
Te +100 relacji to kompletna mrzonka - nigdy nie dobiłem nawet do 30 u laski a zeniłem sie wiele razy.