Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646182 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AirborneDivision1944

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.42 - WB v1.143 - SP - poprawka do 3.42....
    « Odpowiedź #765 dnia: Grudnia 29, 2011, 18:11:06 »
    Mam pytanie - Czy istnieje wersja PoP, która działałyby pod Warband 1.134 (ewentualnie 1.132)? Czy istnieje jedynie wersja pod 1.143?
    Tolerancja jest wartością dla ludzi bez przekonań.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #766 dnia: Grudnia 29, 2011, 19:17:52 »
    Mam pytanie - Czy istnieje wersja PoP, która działałyby pod Warband 1.134 (ewentualnie 1.132)? Czy istnieje jedynie wersja pod 1.143?

Jak masz jakaś poprzednią część to na pewno, ale co Ci nie działa w wersji 1.143?Przecież ta jest lepsza od poprzednich.Jeżeli chodzi o zasłyszane błędy przy aktualizacji, to zdarzyło się to w 1.142, ale natychmiast zostało to poprawione.
    Craka nie ma czy co?Jeżeli to o to chodzi, to nawet się nie przyznawaj!

No chyba, że oprócz tego masz jeszcze innego moda, który nie został zaktualizowany do 1.143, to zajrzyj do na pierwszą stronę - prowadzoną przez Huth'a
    Tam jest opis i FAQ, ale gdy sprawdziłem linki okazały się niedziałające.
    Tu masz prawidłowe, które powinny być na pierwszej stronie
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1825.msg108094;topicseen#msg108094

PS.Nie będę się rozpisywał, zajrzyj do FAQ

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #767 dnia: Grudnia 31, 2011, 15:27:25 »
    Warto plotkować w tawernach :)

To zawartość skrzyni z kryjówki znajdującej się na mapie, kupionej za 200 denarów od jakiegoś podróżnika :) Hell fart.
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #768 dnia: Grudnia 31, 2011, 16:35:49 »
    Na jakim poziome otworzyłeś tą skrzynię?Jak pędzę tam na początku, i oprócz gema dostaję tylko jakieś śmieci!
    To naprawdę fart! :]

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #769 dnia: Stycznia 01, 2012, 12:59:11 »
    To raczej nie ma znaczenia na jakim poziomie się ją otworzy, ale na 27, w Ravensternie.

Rozmawiałem z jakimś podróżnikiem ( za 10 denarów ). Pogadał coś o tych mystmountain, a potem powiedział, że ma mape do skrzyni skarbów ( treasure chest ) ale nie chce się tam sam zapuszczać i może mi ją sprzedać za 200 denarów. Kupiłem, to była jakaś kryjówka, byli tam Ci z red brotherhood. Przy jednym z tych 'jaskiń-spawnów' stała na skrzyneczka w której były te słodkości :). Warto z nimi rozmawiać, bo czasami można nieźle zarobić.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #770 dnia: Stycznia 01, 2012, 22:35:41 »
    To raczej nie ma znaczenia na jakim poziomie się ją otworzy, ale na 27, w Ravensternie.

Rozmawiałem z jakimś podróżnikiem ( za 10 denarów ). Pogadał coś o tych mystmountain, a potem powiedział, że ma mape do skrzyni skarbów ( treasure chest ) ale nie chce się tam sam zapuszczać i może mi ją sprzedać za 200 denarów. Kupiłem, to była jakaś kryjówka, byli tam Ci z red brotherhood. Przy jednym z tych 'jaskiń-spawnów' stała na skrzyneczka w której były te słodkości :). Warto z nimi rozmawiać, bo czasami można nieźle zarobić.

Aha!
    No to mówimy o innej skrzyni.Ja pamiętam,że były w grze tylko dwie - ta sama sytuacja z podróżnikiem, z tym, że skrzynia była w miastach....więcej nie zdradzę :]

No to milo, że dodali więcej smaczków :]

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #771 dnia: Stycznia 02, 2012, 19:42:16 »
    Jest więcej skrzyń, ilość jest chyba nieograniczona. Ja kupiłem już chyba z 5-7 map, z czego dwie mapy prowadziły do skrzyń w Rane ,( inne looty, praktycznie tylko te 'Various Loots' i jakieś drobiazgi ) a reszta skrzyń po prostu pochowana w kryjówkach ( albo i same kryjówki w których też jest podobny loot, praktycznie jak skrzynia :P ) do których kupujesz mapy.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #772 dnia: Stycznia 02, 2012, 19:46:25 »
    Czy można ingame zmienić eq swoich jednostek? Tzn. królewskich.

Offline Vergilus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #773 dnia: Stycznia 02, 2012, 20:18:19 »
    Wczoraj zainstalowałem modyfikację i muszę przyznać że jest to jedna z najlepszych o ile nie najlepsza modyfikacja do całej serii M&B

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #774 dnia: Stycznia 02, 2012, 23:17:51 »
    Wczoraj zainstalowałem modyfikację i muszę przyznać że jest to jedna z najlepszych o ile nie najlepsza modyfikacja do całej serii M&B

Nie można zmienić wyposażenia rycerstwa ani innych jednostek. Oni sami sobie załatwiają ekwipunek :) Rycerstwo można ewentualnie ulepszyć, ale to już inna i pewnie znana bajka.

True story.

Offline warband25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #775 dnia: Stycznia 03, 2012, 07:09:45 »
    Najlepsza?Wg. mnie daleko jej do doskonałości.Przedmioty,ludzie fabuła itp. mogą być,ale grafika poniektórych przedmiotów to, totalna porażka.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #776 dnia: Stycznia 03, 2012, 14:58:57 »
    Najlepsza?Wg. mnie daleko jej do doskonałości.Przedmioty,ludzie fabuła itp. mogą być,ale grafika poniektórych przedmiotów to, totalna porażka.
    Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych modów. Jeśli dla ciebie miarą dobrej gry/moda jest jego grafika to gratuluję gustu... To właśnie dzięki oszczędnym teksturom i modelom moda można odpalić choćby na drewnianym procesorze a małe wymagania sprzyjają stabilności moda, co z kolei przekłada się na mniej dzieciaczków spamujących w kółko o tych samych błędach i problemach z modem;].
    Jedyne przedmioty, które kują mnie w oczy to zbroje Noldorów.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #777 dnia: Stycznia 03, 2012, 15:13:19 »

PoP na podstawce miał ładną grafikę, a nawet bardzo ładną. Była tak ładna, że przy 40 osobach ( d'shar szczególnie ) zaczynało ciąć. Nie było mowy o walce 50v50, nie wiedziałbyś , gdzie się znajdujesz, widziałeś slajdy ( a zbroje aż świeciły w oczach z daleka ). Udoskonalili tekstury, troszkę uprościli, pozmieniali i teraz jest lepiej. I raczej nie znajdziesz moda z lepszą grafiką. ( Dla mnie np. wygląd nowych zbroi czy broni jest zajebisty :) Dbałość o szczegóły jest spora ).

Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych modów. Jeśli dla ciebie miarą dobrej gry/moda jest jego grafika to gratuluję gustu... To właśnie dzięki oszczędnym teksturom i modelom moda można odpalić choćby na drewnianym procesorze a małe wymagania sprzyjają stabilności moda, co z kolei przekłada się na mniej dzieciaczków spamujących w kółko o tych samych błędach i problemach z modem;].
    Jedyne przedmioty, które kują mnie w oczy to zbroje Noldorów.

Ta, mogłyby bardziej przypominać jakieś zwinne elfickie zbroje, a nie jakieś szaty. W PoP 4 to się zmieni, miejmy nadzieję :)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #778 dnia: Stycznia 04, 2012, 18:48:59 »
    Mógłby ktoś powiedzieć co to ta niebieska kula? Miało cenę 30000 bo znalazłem w mieście zawierającym mapę z native - gdzie była część samurajskiej zbroi. Sprawdziłem tamtejszą skrzynię, wyjąłem tą kulę ale nie wiem czy sprzedać bo coś tam widziałem że jest quest z tym (?)

//Edit:

Podobno da się w jakiś inny sposób rekrutować jeszcze lordów, jak?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2012, 19:18:02 wysłana przez Bloomy »

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #779 dnia: Stycznia 04, 2012, 19:18:05 »
    Ta niebieksa kula to qualis gem ten klejnot można wykorzystać na kilka sposobów np : ulepszenie itemów. Więcej w faq hutha.