Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646470 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DeSpeRaDoCS

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.205 - Warband v1.134 - SP - Nowy patch!
    « Odpowiedź #345 dnia: Stycznia 29, 2011, 13:09:36 »
    Zabiłem 50 wrogów podczas oblężenia mojego miasta :), btw miałem bitwe z  4 lordami, mi jeden pomagał, postawiłem jego około 15 Ravenstern Rangers na wzgórzu, przed nimi czyste pole, 2 ataki piechoty Fierdsveinu wysiekli zanim zdołali wbić na wzgórze :O

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #346 dnia: Stycznia 29, 2011, 13:25:39 »
    A ja mam dwa pytanka :):
    1. Co się dzieję po wypowiedzeniu królowi wasalstwa? Czy moje posiadłości od razu tworzą "królestwo" i czy inne frakcje oraz ta której wypowiedziałem posłuszeństwo wypowiadają mi wojnę , czy jak?
    2. Ile i jakie np. są achivments?, ja np. mam za zbudowanie 30 budowli, zabicie 50 wrogów w jednej bitwie, wygranie 30 turniejów i jakiś jeszcze jeden ?
    Jak wypowiesz wasalstwo to masz tam opcje czy zwracasz posiadłości czy też zatrzymujesz je dla siebie i wtedy tworzysz oddzielne królestwo z rozpoczętą wojną przeciw byłemu władcy. U swojego zarządcy możesz zdecydować czy zostaniesz wolnym lordem(nie opłaca się) czy królem. Wtedy także wybierasz kulturę swojego królestwa!

A tak swoja drogą to szkoda że nie ma achivmentu za zabicie 100 wrogów :) (parę razy zdarzyło się ponad setkę ubić podczas oblężeń xD)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline DeSpeRaDoCS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #347 dnia: Stycznia 29, 2011, 13:28:22 »
    A co z innymi krajami? Będę miał z nimi relacje 0? Czy te co teraZ?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #348 dnia: Stycznia 29, 2011, 13:53:57 »
    Wypowiadając posłuszeństwo lordowi nie da się zachować posiadłości. Tylko gdy przejmie się np jakiś zamek i król nam go nie przyzna można się zbuntować i zachować posiadane już ziemie.

Co do mojego wcześniejszego problemu to wystarczy wybrać płeć "other" i wybrać "skin 2" i mamy własną nieumarłą armię >:D

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #349 dnia: Stycznia 29, 2011, 14:55:21 »
    A tak swoja drogą to szkoda że nie ma achivmentu za zabicie 100 wrogów :) (parę razy zdarzyło się ponad setkę ubić podczas oblężeń xD)

Jest Achievement już za 50 zabitych w jednej bitwie(a właściwie fazie bitwy) - Deathbringer +20 do renomy.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Lutego 01, 2011, 13:14:45 »
    Jest Achievement już za 50 zabitych w jednej bitwie(a właściwie fazie bitwy) - Deathbringer +20 do renomy.

Za 50 że jest to ja wiem (tylu to ja jedną ręką kłade xD) ale mógłby być i za setkę w końcu to jest spore osiągnięcie bitewne :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline huth

« Odpowiedź #351 dnia: Lutego 01, 2011, 14:38:47 »
    No niestety nie ma aż tak dobrze :P

Offline DeSpeRaDoCS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Lutego 01, 2011, 15:46:48 »
    A ja mam dwa pytanka :)
    1. Co najlepiej zrobić z tym qualis gem i od razu jak?
    2. Zrobiłem swoje królestwo i teraz nie wiem zbytnio co robić, mam wojne z Fierdsvein i Ravenstern, z 3 kompanów zrobiłem lordów i dałem im po dwie wiochy i zamek :D, złowiłem  ostatniej bitwie 3 lordów Raven no i tu pytanko

-czy lordowie z którym królestwem mam wojne bd chcieli do mnie przejść, oraz czy w końcu znudzi im się wojna i będzie peace z nimi (tymi królestwami)

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Lutego 01, 2011, 17:53:55 »
    A ja mam dwa pytanka :)
    1. Co najlepiej zrobić z tym qualis gem i od razu jak?
    2. Zrobiłem swoje królestwo i teraz nie wiem zbytnio co robić, mam wojne z Fierdsvein i Ravenstern, z 3 kompanów zrobiłem lordów i dałem im po dwie wiochy i zamek :D, złowiłem  ostatniej bitwie 3 lordów Raven no i tu pytanko

-czy lordowie z którym królestwem mam wojne bd chcieli do mnie przejść, oraz czy w końcu znudzi im się wojna i będzie peace z nimi (tymi królestwami)

1. Za qualisa można dostać mapkę do kopalni "al coś tam" a tam za kolejnego broń runiczną (za jeszcze jednego można ją ulepszyć), kupić napój zwiększający umiejętności (te dwie rzeczy u gości których można spotkać w tawernie). W Larii u Quigfena można odblokować noldorski sklep albo zaciągnąć noldorski oddział(jeden oddział = jeden qualis) , niektóre zakony wymagają qualisa.

2.Jeśli masz z nimi stosunki chyba starczy z +10 to zagadaj do lorda w niewoli i wtedy zaproponuje ci okup albo przysięgę wierności. A pokój to kiedyś będzie ale to zależy od np. tego czy wygrywasz wojenke :)

Offline huth

« Odpowiedź #354 dnia: Lutego 01, 2011, 21:38:30 »
    Chciałbym, żebyście o tym wiedzieli: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,156679.msg3766388.html#msg3766388
    Moje tłumaczenie:

"Witajcie wszyscy:

Życie to zabawna przygoda dla tych, którzy w końcu przystaną i zastanowią się, gdzie zawędrowali w swych podróżach od kołyski aż po grób.

Czasami jesteśmy jakby niewidzialni i mijamy innych jak cienie lub podmuchy wiatru, nie pozostawiając śladu naszej obecności.

Czasami najbardziej niewinny akt refleksji potrafi wyzwolić siłę, która na stałe zmienia życie.

Wędrujemy w podróży zwanej życiem spotykając wielu ludzi.  Jednych ledwo zauważamy, lecz niektórzy są jak piorun, przykuwając naszą uwagę.

Mason Purcell, aka Fawzia dokhtar-i-Sanjar, należała do tych drugich.  Można było ją kochać lub nienawidzić, lecz nigdy ignorować.

Mason jest moją przyjaciółką. I jestem dumny, że mogę ją tak nazywać. Wymienialiśmy się opowieściami naszego życia, śmialiśmy się wzajemnie z naszych historii i dzieliliśmy lęki i frustracje, które życie nam przynosi.

Życie ma okropny zwyczaj wrzucać w tragiczne sytuacje ludzi, którzy najmniej na nie zasłużyli, jak zła karciana ręka, musimy jakoś zagrać takimi kartami, jakie mamy.

Przyjaźniąc się z Mason, w końcu dowiedziałem się, że dostała złą kartę. Rak, z którym walczyła przez ostatnie pięć lat, ostatecznie zabierze jej życie w tym tygodniu, wcześniej czy później.
    Kiedy to piszę, hospicjum oraz jej mąż robią wszystko, żeby te ostatnie godziny jej życia były jak najmniej bolesne.

Co się tyczy was, graczy Prophesy of Pendor, to że wersje 3.x oraz na WB powstały z powodu jej chęci, żeby się tym zająć i pracować nad tym, co dawało jej powód do życia, mimo bólu i cierpienia, które wytrzymywała ostatnie dwa lata.

Choć to ja dałem wizję i zamysł, jak ma wszystko wyglądać, to Mason miała serce i duszę do tego, aby uczynić to realnym. To dlatego, wersja po wersji, dedykowałem pracę jej, jako wyraz wdzięczności i uznania dla tego, co wniosła do naszej pracy, a ostatecznie, co dała wam, wielu graczom, którzy graliście i polubiliście Prophesy of Pendor.

Jej zapewne całkowicie nie podobałoby się te publiczne wyrazy uznania i skrytykowałaby mnie za napisanie tego, ale wtedy powiedziałbym jej, że to nie jest dla niej, lecz o niej.

O tym jak się stała siłą, która zmieniała innym życie. O uznaniu tej części życia, która miała znaczenie, tego, że jej praca i pasja miały ogromną wartość, której nie da się zmierzyć, dla wielu ludzi w różnych częściach świata.

Dziękuję Ci Mason. Dziękuję za wszystko.

Z wyrazami szacunku,

Saxondragon

Dla tych co nie wiedzą,  Fawzia dokhtar-i-Sanjar jest jedną z głównych postaci w dev-teamie PoP
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2011, 15:51:35 wysłana przez HUtH »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #355 dnia: Lutego 02, 2011, 14:18:05 »
    To naprawdę smutne wieści zwłaszcza  gdy dotyczą młodych ludzi przed którymi było jeszcze całe życie. Na pewno spędziła wiele czasu i włożyła równie dużo wysiłku w to abyśmy mogli cieszyć się grą w Prophesy of Pendor. Poświęciła swój jakże cenny czas, który mogła spędzić zupełnie inaczej można by rzec, że poświęciła go dla nas graczy i za to powinniśmy być Jej wdzięczni.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #356 dnia: Lutego 04, 2011, 11:26:09 »
    Bardzo współczuję i dziękuję Pani Mason.
    To wspaniałe kiedy osoba z wyrokiem śmierci nie załamuje się a nawet pomaga ludziom, dostarcza im radość i rozrywkę, nie ważne czy tworząc grę czy konstruując plac zabaw. Nie pozostała obojętna dla nas - graczy - więc i my o niej pamiętajmy.

Mam również pytanie czy wiadomo coś na temat spolszczenia?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline DeSpeRaDoCS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Lutego 04, 2011, 16:31:40 »
    A ja mam pytanko jak łatwo i szybko wywołać wojnę z inną nacją, bo jakoś nikt nie chcę mnie atakować, a nie chcę sam wypowiadać wojny bo od razu lordowie się burzą i honor tracę? Napadać na karawany czy co?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #358 dnia: Lutego 04, 2011, 16:58:04 »
    Jeśli dobrze poszukasz to lord daje Ci misję abyś zaatakował karawany danej nacji w ten sposób wywołasz wojnę.

Offline ostak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #359 dnia: Lutego 05, 2011, 01:53:24 »
    Witam , kiedy mozna sie spodziewac spolszczonka ? Pzdr