Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646404 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline milicja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.205 - Warband v1.134 - SP - Nowy patch!
    « Odpowiedź #315 dnia: Stycznia 24, 2011, 18:50:00 »
    aaa ok wiesz nie sledze watka bo nie bylo na najnowszego patcha a mam strone w ulubionych i nie patrzalem na nazwe tematu;) ale teraz zaczne sledzic;)

Offline DeSpeRaDoCS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #316 dnia: Stycznia 24, 2011, 19:02:29 »
    Hej, znowu mam pytanko :), dołączyłem do Ravenstern, mam już 3 zamki (Ironak, Mist(cośtam), i Fa(cośtam :d) one blisko siebie leżą, obok Fierdsvein, no i jakaś wiochę co do Ansen Lodge należy ;D, Ravenstern całkiem nieźle sobie radzi, Windholm i Ansen Lodge już podbite teraz Javiskholm, no więc nie wiem co teraz mam robić ;P, zakładać już własne królestwo, a jeżeli tak to co wtedy, oraz w Mist(cośtam) chcę już zakon robić, ale nie wiem jaki, mam jakieś 3 do wyboru, chciałbym jakiś z dobrą kawalerią. (mam 187 dzień, 200k kasy, i razem z zamkami jakieś 450woja)

Offline Shinobi21

• Użytkownik
    « Odpowiedź #317 dnia: Stycznia 24, 2011, 19:32:37 »
    Jak założysz teraz własne państwo to inne cię zmiażdżą.
    Najpierw zdobądź więcej wojska, sprzymierzeńców i punktów władzy :].

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #318 dnia: Stycznia 24, 2011, 20:24:57 »
    a istnieje spolszczenie do starszych wersji pop pod warbanda ktore mozna uzyc?

Offline DeSpeRaDoCS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #319 dnia: Stycznia 24, 2011, 20:39:11 »
    to kiedy założyć i jakich punktów władzy? btw mam kolejny zamek i wioche ^^ i co do tego zakonu?

Offline Shinobi21

• Użytkownik
    « Odpowiedź #320 dnia: Stycznia 25, 2011, 08:50:49 »
    No po pierwsze dobrze by było jakbyś zaprzyjaźnił się z kilkoma lordami i pozyskał paru towarzyszy a także aby twoje wioski cię lubiły [lepsi żołnierze].
    Po za tym rozwiń armię. 240 wojska...w 3 zamkach...I z czym do ludzi. Kiedy ja się odłączałem miałem miasto i 5 zamków + oddziały po 120-240 żołnierzy w zamku.
    Zaraz po odłączeniu uczyniłem swoich dwóch towarzyszy lordami co dało mi spore wsparcie. Nie długo potem jeden z lordów do mnie przeszedł. W wioskach miałem 10-25/30 punktów akceptacji. Wtedy mogłem rozpocząć ekspansję :].
    Oprócz tego miałem trzy faktorie handlowe....

Ale i tak nie było łatwo. Na początku straciłem zamek. Gdyby Swadia nie zaatakowała Nordów dostał bym grubo po dupie na szczęście musieli front rozdzielić ^^.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #321 dnia: Stycznia 25, 2011, 12:16:46 »
    a istnieje spolszczenie do starszych wersji pop pod warbanda ktore mozna uzyc?

Tak istnieje do wersji 3.1 i można jej użyć na WB.

to kiedy założyć i jakich punktów władzy? btw mam kolejny zamek i wioche ^^ i co do tego zakonu?

To kiedy założysz to twoja sprawa ale lepiej mieć jakichś przyjaciół wśród lordów i żeby frakcja którą zdradzisz prowadziła chociaż jedną wojnę wtedy łatwiej przetrwać.
    A co do zakonów to jeśli należysz do Ravensternu to zakon smoka jest dobry.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline DeSpeRaDoCS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #322 dnia: Stycznia 25, 2011, 16:56:46 »
    razem z zamkami jakieś 450woja

Skąd wziąłeś te 240 :D?, teraz gdy mam ten 4 zamek to jakoś 600 woja, ale cały czas ćwiczę je :]

Jakie faktorie handlowe i  jak je założyć ;]? Z wiochami będzie ciężko bo leżą na froncie i D'shar oraz Fierdsvein mi je łupią ciągle ^^

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #323 dnia: Stycznia 25, 2011, 19:42:14 »
    Jakie faktorie handlowe i  jak je założyć ;]? Z wiochami będzie ciężko bo leżą na froncie i D'shar oraz Fierdsvein mi je łupią ciągle ^^

Faktorie można założyć u mistrza gildii w każdym mieście wystarczy z nim zagadać i on poda jakie faktorie i jakie zyski przynoszą.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2011, 19:48:54 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #324 dnia: Stycznia 25, 2011, 19:50:35 »
    Ostatnio w PoPie zacząłem grać jako najemnik. Wcześniej nie miałem pojęcia że jest to tak opłacalne;]. W każdym modzie i w Native to tak wygląda czy tylko w PoP najemnik tak dobrze zarabia?

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #325 dnia: Stycznia 25, 2011, 20:14:30 »
    Ostatnio w PoPie zacząłem grać jako najemnik. Wcześniej nie miałem pojęcia że jest to tak opłacalne;]. W każdym modzie i w Native to tak wygląda czy tylko w PoP najemnik tak dobrze zarabia?

Niestety tylko w PoP-ie... To chyba pierwszy mod w którym naprawdę przyjemnie grać jako najemnik, nawet zaryzykuje stwierdzenie iż jest to lepsze niż bycie wasalem.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #326 dnia: Stycznia 25, 2011, 20:26:51 »
    A pewnie, że lepsze;]. Żadnych zmartwień. Nie muszę martwić się o pieniądze bo wypłata zawsze przekracza żołd moich wojsk, nie muszę ciągle wracać się do moich włości bo ktoś je pali (najgorsze w byciu wasalem jest to, że pomimo wielu wiosek dookoła wróg przemierzy całą mapę żeby spalić akurat moją :/). Po prostu latam po mapie , robię co mi się żywnie podoba i biję kogo chcę a król jeszcze mi za to płaci :D

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #327 dnia: Stycznia 25, 2011, 21:49:22 »
    Ahhhh to bycie najemnikiem w PoP normalnie żyć nie umierać tyle że ciężką konnicę możemy mieć tylko w postaci adventurerów bo żadni noblesi są niedostępni (no jedynie w postaci uwolnionych więźniów)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #328 dnia: Stycznia 25, 2011, 22:17:48 »
    i niestety nie można wziąć ślubu.

Offline DeSpeRaDoCS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #329 dnia: Stycznia 26, 2011, 15:11:50 »
    Może mi ktoś wyjaśnić jak te faktorie założyć, bo chodzę po miastach ale nie widzę jakiś przedstawicieli gildii . Czy ma to może związek z tym, że nie wykonałem tego 1 questu :D?