Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646407 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.205 - Warband v1.134 - SP - Nowy patch!
    « Odpowiedź #300 dnia: Stycznia 15, 2011, 18:14:22 »
    Na samiutkim początku dobrze jest pobrać kilka questów od zarządców miast, bo nie są trudne, a niektóre się bardzo opłacają. Jak nie ma się postaci dobrej w walce, to może być trudno tak samemu czy z paroma pomocnikami(jak się ma kasę na Adventurerów, to dobrze jest ich wynająć), ale za to loot będzie b. dobry. Po paru dniach i wzbogaceniu się, znów można powędrować po miastach i brać do siebie wszystkich towarzyszy jakich się napotka i kolejne questy, zaciągnąć się jako najemnik do czyjejś nacji(zapewniony byt), po krótkim bojowaniu zostajesz lordem i wtedy wpływasz już na szerokie wody i priorytetem jest zagarnięcie pierwszego zamku :) A potem to już jak się chce.

Offline Morgred

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #301 dnia: Stycznia 16, 2011, 14:59:16 »
    Ja początkowo nie dołączam do żadnej frakcji, zaczynam od zwiedzania miast bicia na arenie i turniejach.
    za kase werbuję elitarnych bohaterów, wykonuje też zadania od lordów żeby reputacje nabic nie werbuje zwykłych wojaktów.
    jak juz mam kilku bohaterów to napadam na bandy ryberzy zbierając dobry ekwipunek i nabijając poziomy, dopiero na koncu dolaczam do jakiegos królestwa  i zaczynam werbować armie

Offline huth

« Odpowiedź #302 dnia: Stycznia 16, 2011, 17:21:04 »
    Saxondragon oficjalnie ogłosił, że prace nad Prophesy of Pendor 4 ruszyły :)

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,154493.0.html

Szybkie tłumaczenie:
    Po pierwsze, dziękuję wam za wsparcie i polubienie tego bardzo ciekawego projektu, który stawał się coraz lepszy od listopada 2008. Wasze posty, PWści, pozytywne opinie zmotywowały nas do stworzenia tego, co mogliśmy wam sprezentować.

Z przyjemnością ogłaszam, że prace na Prophesy of Pendor 4.0 posuwają się do przodu. Chciałbym dać wszystkim wgląd do tego co robimy.

Następna, wspólnymi siłami tworzona wersja będzie się znacząco różnić. Akcja przesunie się o jakieś 20-25 lat do przodu, po zjednoczeniu Pendoru, w którym Król/Królowa w sojuszu z Noldorami wysyła wojska na południe na tereny starego Imperium, aby zniszczyć plugastwo, znane jako Wężowa Bogini, raz na zawsze.

Będzie nowa mapa, nowe nacje, nowe i stare spawny, dzieci towarzyszy, których dane wam będzie polubić lub znienawidzić, nowi towarzysze, nowe zakony oraz inne zmiany i nowości, które was zaskoczą.

Zebraliśmy dużą grupę twórców, artystów, koderów, którzy jak dotąd brali udział w tym przedsięwzięciu oraz grupę studentów game-designu, żeby ostatecznie wydać na świat zakończenie tej długiej sagi.

Ja jestem zdziwiony, że to tak szybko idzie, no ale przecież to dobrze :)

Offline Kakashi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Stycznia 16, 2011, 17:27:26 »
    Mam nadzieje że zrobią spolszczenie PEŁNE :D widać że kochają to co robią ;]

Offline huth

« Odpowiedź #304 dnia: Stycznia 16, 2011, 18:30:42 »
    ekhem, spolszczenia to dev-team PoPa nie robi, tylko my tutaj, np mordred, raven czy ja, ale to jest dość żmudna robota, bo tekstu w PoPie jest dość dużo.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #305 dnia: Stycznia 19, 2011, 13:30:49 »
    PoP 4.0 no już się doczekać nie mogę :) Wiele nowości i zmian które mają nas zaskoczyć- oby wszystkie pozytywnie bo to mój ulubiony mod xD
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Stycznia 23, 2011, 21:49:56 »
    Mam problem mianowicie po jakimś czasie lordowie przestają sie poruszać...

już gdy załorzyłyłem własne którestwo i zdobyłem wasali tylko 4 z nich pomagało mi w kampanii, minęło sporo czasu wasali przybyło ale...

gdy wezwałem ich do walki stawił się tylko 1 lord...

próbowałem osobiście z nimi rozmawiać, wszyscy są zajęci... wojska mają duzo.. siedzą w zamkach niektórzy już od 200, 300 dni.. -.-

to samo z wrogami... Sarleon wchłonołem bez problemu bo tylko siedzieli po zamkach, fierdsvain pokonał ravenstern bo oni tez tylko siedzieli w zamkach -.-

taka gra jest okropnie nudna :(

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Stycznia 23, 2011, 21:58:15 »
    Bardzo mi przykro ale to bug jakiś czy co bo u mnie na 20 lordów gdy rozpoczynam kampanie to stawia się od 10 do 15 a i wrogowie też sobie trochę polatają po mapie w sporych stadach :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline huth

« Odpowiedź #308 dnia: Stycznia 24, 2011, 00:42:16 »
    Ten bug z lordami został ponoć naprawiony w patchu 3.204 albo 3.205...

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Stycznia 24, 2011, 00:59:55 »
    heh... jak narazie boję sie instalowac patche.. xD

poza tym problemem gra mi nie grashuje nie ma żadnych problemów nie zacina sie xD

wiec nie wiem czy warto ryzykować

Offline huth

« Odpowiedź #310 dnia: Stycznia 24, 2011, 01:52:37 »
    No jak boisz się instalować patche :D A co one mogą zepsuć? Przecież one właśnie mają naprawiać... taki mały facepalm :P

Offline michasss123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Stycznia 24, 2011, 01:59:54 »
    no panowie, jak idą prace ze spolszczeniem ?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Stycznia 24, 2011, 12:20:14 »
    Instaluj patche i będzie ok tyle że stary save może czasem się przyciąć (przynajmniej tak u mnie było) ale po zainstalowaniu ostatniego patcha i rozpoczęciu nowej gry mam już ok 380 dnia i żadnych problemów:)

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Stycznia 24, 2011, 18:08:49 »
    takie pytanko czy pop juz wyszedl pod najnowszego patcha?> i czy jest robione do niego spolszczenie.

Offline huth

« Odpowiedź #314 dnia: Stycznia 24, 2011, 18:44:17 »
    PoP 3.205 jest na 1.134 tak jak jest napisane w tytule. Wersja 3.2 była na 1.232, ale teraz jej już nie ściągniesz w ogóle :P
    A spolszczenie będzie :)