Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646308 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cptjack

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.205 - Warband v1.134 - SP - Nowy patch!
    « Odpowiedź #420 dnia: Marca 03, 2011, 11:11:50 »
    Pojawiła się nowa wersja POP - 3.3. Save oczywiście niekompatybilne. :)

Zmiany:
    • podrasowano tekstury broni, zbroi i koni, część została przeniesiona z rozwijanego równolegle POP 4.0,
    • poprawiono sporo bugów,
    • poprawiono quest z duchem,
    • podrasowano bitewne AI,
    • loot jest większy i lepszej jakości,
    • poprawione staty niektórych towarzyszy (Sigi, Ediz i Kaverra nie zaczynają już z Weapon Master na zero),
    • ujednolicono kolorystykę frakcji (lordowie Fierdsvainów dostali zielone caparisoned hunters, Sarleonów czerwone, Ravensternów niebieskie),
    • przycięto liczbę jednostek zakonnych generujących się samoczynnie w zamkach (oczywiście, cieszymy się z tego jak cholera),
    • zmniejszono ilość wk...wiającego trąbienia po informacji o zauważeniu wrogich jednostek i całkowicie usunięto dzwięk na komunikat o spaleniu wioski (który u siebie wywaliłem na drugi dzień po zainstalowaniu POP :) )
    Pełna lista zmian po kliknięciu na link powyżej.

Offline maik2000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #421 dnia: Marca 04, 2011, 17:14:30 »
    Kiedy będzie spolszczenie? (Jestem noga z Englisza)
    Mount & Blade - Gra nie na śmierć ale za życie.

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #422 dnia: Marca 04, 2011, 20:06:25 »
    nie ma żadnych tak wielkich zmian by je odnotować w strategii tworzenia imperiium względem PoP 3.01, prawda? znaczy tego na m&b basic.
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #423 dnia: Marca 05, 2011, 12:16:46 »
    Możesz śmiało zaczynać tworzyć własne imperium xD Mod nawet nie spolszczony nie stanowi żadnego problemu. W wersje na podstawkę już bardzo dawno nie grałem ale o ile mnie pamięć nie myli to rozgrywka wiele się nie różni poza opcjami dodanymi z Warbanda.

Editvv: Sprawdź w FAQ'u z podpisu HUTH'a tam są rozwiązania na wszystkie błędy i problemy z modem.
    « Ostatnia zmiana: Marca 05, 2011, 21:46:41 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #424 dnia: Marca 05, 2011, 21:02:53 »
    bym pograł, ale mi się ciągle wykrzacza. a to był jedyny powód dla którego zainstalowałem Wb...
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline Narkiszon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #425 dnia: Marca 06, 2011, 10:56:30 »
    Mam pytanie wiec tak : gram sobie w mount and blade warbander i wszystko gladko na najlepszych ustawieniach sciagam sobie PoP'a i na najslabszych co chwila(co 10 sek najczesciej ) mam takie zwichy na minute wiem że mam karte ATI i tam po angielsku coś jest ale ja tego nie czaje mialem zmienic pliki ktore u mnie juz byly tak zmienione  Prosze o pomoc

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #426 dnia: Marca 06, 2011, 12:06:56 »
    Jeszcze raz napisze: FAQ link w podpisie HUTH'a nawet porady przetłumaczone z anglika co prawda nie wszystkie ale te najważniejsze są :) Jeśli to nie pomaga to chyba już nic nie pomoże.

PS. Dla leniwych FAQ ;)
    « Ostatnia zmiana: Marca 06, 2011, 12:20:51 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #427 dnia: Marca 06, 2011, 16:30:27 »
    czy oprócz
    (click to show/hide)
    bogowie dają itemki?

znalazłem w plikach pare fajnych broni, to chyba sprzęt władców, lootnęliście cos tkaiego?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #428 dnia: Marca 06, 2011, 21:08:18 »
    Bogowie to chyba tylko ten łuk dają ( no dobre i to xD ) a te itemki to też mogą być bronie z ukrytej kopalni al-aziz albo ze sklepu Quigfena. Władcy też maja unikalne przedmioty ale ich nie da się zdobyć .

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #429 dnia: Marca 06, 2011, 21:13:53 »
    o kopalni i quifgenie wiedziałem, ale nie uważacie że powinniśmy dostawać jeden itemek zależnie od naszego szczęscia i rejonu w którym się kręcimy?

np: biję wężowatych to np. bóg empire (badz sarleonu) daje mi jakąś przykozaczoną włócznię czy miecz... ale nie moge juz zdobyc innego itema :)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #430 dnia: Marca 06, 2011, 21:24:13 »
    Można by było zrobić coś takiego, że każdy zakon ma jakąś tam swoją relikwię. Jeśli będziemy postępować zgodnie z zasadami zakonu i bić jego wrogów to będziemy mieli szansę otrzymać ten przedmiot od mistrza zakonu. Bo ten jeden łuk od boga to trochę mało;]. Nie każdy przecież gra łucznikiem.

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #431 dnia: Marca 06, 2011, 21:36:08 »
    Ravenspear - włócznia, Gauntleci - miecz, mistrz zakonu lwa - Ulrich - mógłby dawać ten swój sztandar...
    dobra opcja. np. jak bedziemy miec +75 z zakonem, nabijałoby sie questami typu "zabij, wybij, wymorduj, ochroń"...

Ja tam zawsze daje go Dievowi :) robi on z niego znacznie lepszy użytek niż ja :)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #432 dnia: Marca 07, 2011, 22:19:29 »
    Dawno na forum nie zaglądałem, bo nie miałem za bardzo czasu, dziś patrzę a tu nowy patch do PoPa, zaraz uaktualnię wstępniaka... kurczę, muszę sobie sygnaturkę zupdateować :P
    W spolszczeniu posunąłem się mało, dla tych, którzy chcą mieć choć trochę spolszczone jest to: http://www.2shared.com/file/NlyDqE1J/alfapol.html (jak gracie na polskiej wersji, to wrzućcie to do folderu 'pl' w 'languages' w folderze z PoPem, a jak na angielskiej to do 'en', najlepiej usuwając wszystkie pliki z 'pl', tak na wszelki wypadek :P)
    Resztę tych różnych małych plików plików będę na bieżąco udostępniał, bo teraz biorę się za to, bo w końcu przecież trzeba te spolszczenie skończyć...
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2011, 22:23:36 wysłana przez HUtH »

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    Odp: Prophesy of Pendor v3.3 - Warband v1.134 - SP - Final patch - Fawzia [*]
    « Odpowiedź #433 dnia: Marca 07, 2011, 23:36:00 »
    Tak sie zastanawiam, czy oni mają zamiar w końcu poprawić te okropne tekstury na tarczach i zbrojach, jeden i ten sam problem od początków moda na starym M&B, coś strasznego. Poza tym pola bitew są zdecydowanie za małe, takie armie jak w tym modzie muszą biec na siebie na chama, bo nie ma nawet gdzie przeprowadzić przyzwoitego oskrzydlenia.
    Do zapowiadanej wersji 4.0 chyba nie ma sensu tego ruszać, skoro savy ciągle idą w odchłań.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.3 - Warband v1.134 - SP - Final patch - Fawzia [*]
    « Odpowiedź #434 dnia: Marca 08, 2011, 00:17:15 »
    Niektóre tarcze i zbroje są ładne, efekt psują te starsze, chyba od 2.5 nie uaktualniane... mi to i tak lotto, bo gram na directx7 bez shaderów, cieni, z teksturami na 40% :P
    Chyba już żadnego patcha do PoPa 3 nie będzie, w każdym razie na forum TW piszą, że teraz idą w kierunku PoPa 4, myślę, że jeśli poprawią wygląd itemów dla Popa 4, to jakikolwiek patch dla 3 będzie mógł zostać wydany dopiero po skończeniu 4, o ile w ogóle ktoś będzie jeszcze o 3 myślał i będzie mu się chciało to zrobić :P
    Pól bitew chyba powiększyć się nie da? Nie wiem czy w jakimkolwiek modzie były większe... i tak w WB są największe ze wszsytkich części(jeszcze pamiętam z wersji beta, walki w TLD są przekomiczne, spawn i nawet się rozpędzić nie było można).