Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Improvement System Improve (ISI) [Mały]  (Przeczytany 64211 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xax

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Improvement System Improve (ISI) [Mały]
    « Odpowiedź #120 dnia: Listopada 19, 2010, 17:17:16 »
    a moglbys wrzucic na jakis inny serwer, bo z tego cos mi nie chce ciagnac, np na hf/rs/fs ??

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #121 dnia: Listopada 19, 2010, 17:42:37 »
    Czemu ma sie nie dać? Jest przeciez przycisk "Pobierz" (niebieskie koło), zjedź niżej.

Ale zaraz wrzuce gdzieś.

EDIT

http://www.filefront.com/17533134/ISI1.11.exe
    « Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2010, 18:00:01 wysłana przez Dravic »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Listopada 19, 2010, 19:59:19 »
    Klikałem w totyle, ze juz 4ty dzien mam takiego jakiegos niefarta, ze akurat trafiam, kiedy serwer jest chyba przeciazony (pisze ze chwilowo niedostepny), albo poprostu z moim netem cos nie tak, ale z drugiego serwera ladnie idie, więc sciagam i ide se w niego pograc

A co do handlu lennami, to myśle, że takie byle podchodzisz se do kolesia i kupujesz (nawet jeszcze z ta prowizja dla krola), to tak nie zabardzo
    Myśle, ze relacje powinny miec nie tyle wpływ na cene (bo to handel/perswazja bardziej), ale powinny miec wpływ na to czy raczej bedzie nam chcial sprzedac. Zeby tak relacje, np 20+ pozwalały na nabycie wioski, 30+ zamku, a miasta to 50+ (nie wiem czy nie przesadzam).
    I w dodatku powinnismy miec jakies pozytywne relacje z Frakcją wogóle.
    A co do cen to wioska 8k spoko ale zamek i miasto bym polepszył.

Co do budynków, to możnaby je uzależnić od posiadanych umiejętności, np szpital od leczenia ran (4lvl leczenia ty, albo ktos z towarzyszy i mozesz budowac szpital dopiero), a zamiast wymyslac nowe budynki (jesli masz zamiar cos dodawac jeszcze), to moglbyś wprowadzic poziomy bydynków, np sad lvl 1, sad lvl2 (poprostu wieksze przychody i wymagania).

lordowie nie dysponuja konkretnymi pieniedzmi. Nie buduja usprawnien. Cena za usprawnienia... dosyc skomplikowane, ale sprobuje, jak juz bede mial podstawe pod kombinowanie.
    Mogłbyś poprostu zrobic, ze kazda wioska/miasto jet bez ulepszen (zreszta tak jest chyba normalnie), a tylko jak ulepszysz cos i to stracisz/sprzedasz, to jak odzyskasz to dalej ma te ulepszenia.

Mogłbyś wprowadzić bydynki, jeszcze jak, np gildia inżynierów, ktory budujesz w miescie i jak masz go, to za odpowiednia oplata, mozesz wynajac inzynierow, ktorych potem zawozisz do wioski i przyspieszaja czas budowy bydynkow jeszcze bardziej, dzięki czemu puxniej moznaby nowe wioski/miasta szybciej rozbudowywać.

To sa tylko pomysly, jesli uznasz, ze sa żałosne to poprostu ich nie realizuj. Wiem też, ze nie sa to proste, zeczy i, ze nie jestes Deadalus, wiec niekoniecznie musi dac się zrobić.

A modzikm juz sie zassal, wiec ide sobie pograc :)  Pozdrawiam!

Offline Sopel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Listopada 20, 2010, 12:48:15 »
    A myślałeś o rozbudowie obozów i przekształcanie ich z czasem w warownie np.:mamy obóz i mamy dostępne opcje:
    -wykop fundament(po wyruszeniu w podróż obóz nie znika i jest naszym swoistym lennem?)
    -wybudowanie palisady gdy zaatakuje Cie lord gdy jesteś w obozie nie masz już otwartego pola tylko siedzisz sobi przy namiotach za palisadą i malą bramą (taką jak ta z multi oli się da ją do singla przenieść)koni nie masz bo nie zdązyłeś założmy się przygotować do bitwy(całość byłaby jako oblężenie)
    -lekarz polowy(podczas odpoczynku w obozie jest zwiększona 3krotnie regeneracja zdrowia bohatera)
    -magazyn(zostawiamy tam żarełko by wyżywić garnizon)
    to tyle mam nadzieje że będzie to w modzie
    i zostawiam wolną ręke co mogło być jeszcze w obozie;jeśli już podobny pomysł był w tym temacie sorry nie chciało mi się czytać 8 stron od góry do dołu.;)
    pozdrawiam

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Listopada 20, 2010, 13:03:37 »
    @UP obozu w zamek (czyt. lenno) nie zmienisz. Chodź po postawieniu obozu i jakiegoś garnizonu zostawienie. mogliby z czasem (1-2 lata) przybywać ludze i się osiedlać dzięki temu mogło by się to zamienić w wioskę z garnizonem. Ogólnie ta palisada to świetny pomysł bo można by było zwiększać szanse na wygraną zabudowując się. A jeśli uda się "zostawiać" garnizony na dłuższą metę to by można było się okopać i posterunki porobić.

PS. Lekarz polowy to taki co podczas bitwy lub zaraz po niej leczy rany a w garnizonie raczej byłby zwykły lekarz. A magazyn też nie przemyślany pomysł bo mogą żarcie zdobywać jak w zamku (czyli kupować/zabierać z pobliskich wiosek i miast).
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2010, 13:06:49 wysłana przez Skrabek »

Offline Sopel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Listopada 20, 2010, 13:23:22 »
    Nie zrozumiałeś mnie, mi nie chodzi o to żeby z czasem obozu w wioskę,zamek czy tym bardziej miasto zakładać(chociaż można było by taką zmianę wprowadzić;D)ale obozu w warownie(coś na krzształt zamku w którym można sie bronić i ewentualnie wyleczyć rany i uzupełnić zapasy , tak ostatnia deska obrony;))

Pozdrawiam

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Listopada 20, 2010, 13:46:33 »
    Ogólnie sporo z tym roboty, ale ja bym stawiał na zrobienie z obozu party, ktore sie nie rusza, a pojawia po wybraniu opcji w menu obozu. Maksymalna ilosc takich party np. 3 i te 3 obozy rozstawiamy gdzie chcemy. Pomysl dobry, ale to juz wymaga przygotowania scen oblezenia pod taki oboz etc.

Offline PrzydatnyCzłowiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Listopada 21, 2010, 12:21:15 »
    Moim zdaniem jest to najlepszy mod ,który wyszedł na warbanda. Mały, ale za to zmienia najbardziej wkurzające akspekty gry.Jednym słowiem ZnakomityModKtóryPolecamKażdemuKtoChceP ograćwSingelPlayer.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Listopada 21, 2010, 16:17:50 »
    Dzięki za wsparcie, człeku.

Zarazem witam cię na forum!

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #129 dnia: Listopada 21, 2010, 17:56:11 »
    Wprowadzasz tyle fajnych rzeczy aby "ulepszyć" i według mnie urealnić że już chyba czas zmienić nazwę tematu na
     Improvement System Improve (ISI) [Duży].
    xD
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Listopada 21, 2010, 18:17:14 »
    :D Jeszcze nie udało mi się tego wszystkiego wrzucić do gry, a z tym budowaniem miast to bynajmniej nie mało roboty.

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Listopada 21, 2010, 19:42:31 »
    Ceny Miast zamków wsi .. powinny być róże np .. Miasto od 10k do 30k ... bo jak każde kosztuje tyle samo to żal ... :P
    Proponuję dodać kilka dupereli jak przechodnie w gospodzie ... Itemy typu .. Szynka xD ... grabie ..krzesło ... i coś takie że w gospodzie jak sie podejdzie do wyrka i wdusi F to leci ci kasa np minus 10 golda ale dodaje ci hp ze sie przespałeś czy cos ...

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #132 dnia: Listopada 21, 2010, 19:47:32 »
    To lepiej i prościej zrobić tak że się zagaduje do karczmarza i się śpi.

PS Dravic Sprawdż PW
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Dail Kabir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Listopada 21, 2010, 23:28:02 »
    Jutro wezmę się za testowanie tylko mam jedną uwagę - chodzi o handel lennem a mianowicie czy to nie zepsuje gry ? Jak po takim "odebraniu" lenna zachowywać się będą inni lordowie (boty). Myślę że trzeba będzie sprawdzić kilka ważnych rzeczy - czy po wykupieniu lenna od innego lorda Król będzie nadawał nowe lenna tym lordom, jak oni będą zachowywać się po stracie lenna, czy nie będą patrolować wokół już twojego miasta/wsi/zamku. No ale to tylko moje wydziwianie postaram się jutro wszystko sprawdzić dokładnie.

A tak to chciałbym pogratulować pomysłu i wykonania, szykuje się naprawdę dobry mod.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Listopada 21, 2010, 23:37:38 »
    Dzięki, Dail. Na razie nie ma w modzie handlu lennami, będzie w v1.2

w tej chwili w modzie są tylko rzeczy opisane w 1szym poście.