Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Improvement System Improve (ISI) [Mały]  (Przeczytany 63935 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Improvement System Improve (ISI) [Mały]
    « Odpowiedź #60 dnia: Listopada 08, 2010, 19:42:18 »
    Bo to jeszcze nie zostało zaimplementowane w becie, sorry za zmyłkę.

W becie chodziło o sprawdzenie przez was ogólnych cen, bo zmieniłem system naliczania, ile kosztuje i zajmuje czasu budowa.

Wypowiedz się o tym, proszę. (Czy za drogo, za tanio, za długo, za krótko)

A co do garnizonu: jednak koszar nie będzie, ponieważ musiałbym kompletnie usunąć kilka questów związanych z najazdem bandytów na wioski oraz dobudować całą kupę kodu, który zajmowałby się automatyczną walką z wrogiem, gdy plądruje on wieś i, no właśnie, odstraszałby wroga.

A więc nie będzie można jednak przechowywac jednostek w wioskach, przynajmniej na razie.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2010, 19:47:31 wysłana przez Dravic »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Skrabek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Listopada 08, 2010, 20:11:24 »
    A... może zamiana wioski w zamek/miasto? Choć wtedy trzeba by było dodać skrypty tworzenia nowej wioski i obszar do jego zaludnienia bo zmiany w miasta skończą się na tym że wiosek nie będzie...

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Listopada 08, 2010, 20:34:02 »
    No i dlatego to trochę bezsensu. Poza tym, że wioski są równie ważne, jak miasto.

EDIT:

Od teraz juz mniej wiecej wiem, jak mod ma wygladac, i bede sie staral na biezaco uaktualniac mape budynkow w pierwszym poscie.

Aha, i ważna rzecz:

W modzie Diplomacy można ustawić automatyczny trening jednostek, jednak rzadzi sie on innymi prawami niz "trenuj jednostke, ktora jest gotowa do podniesienia lvlu".
    Mysle, ze usune ta konkretna opcje z modyfikacji, bo bardzo mieszalaby ona z budynkami dodajacymi exp dla garnizonu. Za to otrzymacie... No wlasnie budynki dodajace exp garnizonowi. :)

A awans będziecie przeprowadzać sami, znaną metodą "weź do drużyny", "awansuj", "odłóż do garnizonu".

PS Jak możecie obserwować (o ile co jakiś czas spoglądacie na mapkę budynków), prace, mimo braku czasu, idą do przodu :)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2010, 20:53:36 wysłana przez Dravic »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Listopada 11, 2010, 14:55:15 »
    Troche odswieze, moze ktos odpowie na moje pytania z poprzedniego postu...

Aha, i looknijcie na mapke budynkow - skonczylem jakies 70-75% budynkow. Wszystkie z miast i zamkow, czesc z wiosek.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #64 dnia: Listopada 11, 2010, 18:53:40 »
    Moim zdaniem ceny i czas budowy są całkiem dobrze zrównoważone. Planujesz dodać jakieś budynki do miast??

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Listopada 11, 2010, 19:11:24 »
    Patrz pierwszy post, prawie na koncu - Aktualna lista budynkow i masz obrazek z lista wszystkich budynkow, gdzie ptaszek - juz zrobilem budynek.

Offline safiron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Listopada 11, 2010, 19:36:16 »
    No to została ci jeszcze wieś. Mam takie pytanie: połączysz ze sobą Diplomacy i ISI w finalce? (Wiem, było mówione, ale jakoś nie wiem w końcu tak czy nie)

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Listopada 11, 2010, 19:58:49 »
    Tak, pracuje już od kilku dni na kodzie Diplomacy. Kwestia, o którą już pytałem:

W modzie Diplomacy można ustawić automatyczny trening jednostek, jednak rzadzi sie on innymi prawami niz "trenuj jednostke, ktora jest gotowa do podniesienia lvlu".
    Mysle, ze usune ta konkretna opcje z modyfikacji, bo bardzo mieszalaby ona z budynkami dodajacymi exp dla garnizonu. Za to otrzymacie... No wlasnie budynki dodajace exp garnizonowi. :)

A awans będziecie przeprowadzać sami, znaną metodą "weź do drużyny", "awansuj", "odłóż do garnizonu".

Co myślicie?

Offline safiron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Listopada 11, 2010, 20:06:27 »
    No nawet dobre tylko pod koniec każdego tygodnia, razem z dochodami byłoby wypisane np.
    W zamku Jelbegi wytrenowano 22 żołnierzy...

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Listopada 11, 2010, 20:08:41 »
    Nie załapałeś. Usunę opcję automatycznego awansu żołnierzy z Diplomacy, bo to bezsensu przy budynkach dających exp garnizonowi, a w zamian sprobuje zrobic wlasna wersje tego szkolenia, jednak nie wiem, czy mi sie uda.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Listopada 11, 2010, 20:10:39 »
    Jak dla mnie to system z diplomacy sprawdzał się całkiem nieźle ale może akurat twoje rozwiązanie będzie lepsze.
    Ale przydał by się komunikat gdzie są jednostki gotowe do awansu.

Offline safiron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Listopada 11, 2010, 20:15:31 »
    No właśnie mi chodziło o coś takiego co napisał kolega wyżej w stylu:
    W zamku Jelbegi do awansu gotowych jest X jednostek...

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Listopada 11, 2010, 20:16:19 »
    To nie problem. Ten system z diplomacy ma taki mankament, ze on nie upgrade'uje jednostek gotowych do awansu (wystarczajaca liczba doswiadczenia), a jedynie upgrade'uje od 2 do 6 jednostek (zdaje sie, losowo) z 1 rangi do 2 rangi, obojetnie, czy maja wystarczajaco expa, czy nie.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Listopada 11, 2010, 20:24:57 »
    Najlepiej to by było gdyby jednostki awansowały na zasadzie odpowiedniej ilości expa potrzebnej do awansu ale z automatycznym awansowaniem. Szczególnie na późniejszym etapie gry latanie od zamku do zamku żeby wojsko awansować było by uciążliwe.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Listopada 11, 2010, 20:29:39 »
    No to sie da zrobic, nie wiem czemu Waihti od razu o tym nie pomyslal robiac Diplomacy.

Dodam po prostu do zamkow i miast opcje w menu, zeby wybrac sciezke, ale powiedzmy, ze jednostki ulepszalyby sie tylko do 2 rangi. Znaczy z rekruta do slabego zolnierza albo do 3 rangi ze slabego zolnierza w sredniego.