Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Improvement System Improve (ISI) [Mały]  (Przeczytany 64052 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline podest6

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Improvement System Improve (ISI) [Mały]
    « Odpowiedź #135 dnia: Listopada 21, 2010, 23:39:35 »
    To lepiej i prościej zrobić tak że się zagaduje do karczmarza i się śpi.

Zaleciało wiedźminem... :D

- Szukam wolnego pokoju...
    - Jasne, jak dla ciebie 5 oreniaków
    - Zgoda
    (klik) (klik)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #136 dnia: Listopada 22, 2010, 14:03:51 »
    A co jezeli w scenie karczmy nie ma łóżek?
    Poza tym prościej dadać to jako opcję rozmowy z karczmarzem gdyż zabiera to mniej czasu.
    Tak pomysł jest żywcem wzięty z innej gry niż M&B ale to jest nie tylko w Wiedżminie ale też w wielu innych grach RPG np. karczma w Gothicu(ta niedaleko klasztoru).
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #137 dnia: Listopada 23, 2010, 13:24:38 »
    Zamek od 10 tysiaków? A garnizon, to co? Znika czy przechodzi na kupującego? Może dać 10 000 jako bazowe + hmmm tygodniowy (miesięczny?) żołd garnizonu? W końcu lord inwestuje kilkanaście tysiaków (hipotetycznie, ale jeśli to np JA sprzedaję) w wojsko, ma zaawansowana piechotę w mieście (za które ma 6000 denarów kasy minus w/w żołd) i zyskuje zaledwie tyle forsy, jakby opchnął pustą mieścinę?

EDIT: nordycki piechur awansuje na rhodockiego pikiniera (błąd w tłumaczeniu - wygląda jak jakiś n. weteran, czy coś), a ten znowu na coś nordyckiego.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2010, 17:59:39 wysłana przez matigeo »

Offline Resid

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #138 dnia: Listopada 24, 2010, 14:41:06 »
                Znalazłem błąd w modzie
    BUG-Jeśli np. nordowie chcą mieć z twoją frakcją pokój przysyłają Ci wiadomość.Możesz się zgodzić w zamian za jakąś wiochę.
    W tej wiosce nie możesz nic budować chociaż jest w twoim państwie(mam na razie 0 lordów)

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #139 dnia: Listopada 24, 2010, 16:15:03 »
    To raczej bug Diplomacy, ja nie grzebałem nic z dyplomacją.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Listopada 25, 2010, 18:59:13 »
    15 luda z 1 wsi (stosunki 0) to też bug?

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Listopada 25, 2010, 19:15:07 »
    Nie, raczej nie. Chodzi ci o rekrutów?

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Listopada 25, 2010, 19:34:43 »
    Tak. 3 wsie pod rząd i w każdej od 5 do 15 rekrutów. Wcale do nich wcześniej nie zachodziłem, ostatnio taką ilość ochotników widziałem w modzie Calradia XVI century na podstawkę. Jeśli kupię miasto z pełną obsadą, to 20 tysiaków? A obsada za darmo czy znika?

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Listopada 26, 2010, 13:30:37 »
    Na razie ustalilem ze 20000 z obsada ;x

Ale radzicie jakis system wprowadzic do obliczania ceny czy cus? da sie zrobic, ale jak wyliczac cene WRAZ z garnizonem?

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Listopada 26, 2010, 13:39:15 »
    Może po tygodniowym żołdzie? 10 denarów za rekruta, ileśtam za rycka, przemnożyć przez ilość danego rodzaju w garnizonie i dodać do ceny posiadłości. Bo to jak czit, płacić jak za pusty, a dostawać z garnizonem...

Offline oksen123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Listopada 26, 2010, 16:08:29 »
    Ja bym proponował np. jakby zrobić żeby dało się zakładać wioski to farmerów i farmerki w tawernach by się najmowało i dzięki nim można by było wioskę założyć. Wioskę by budowało się jakieś np. 50-100 dni zależy od poziomu inżynierii, a z wioski np. Miasto.
    A żeby zamki wybudować to najpierw obóz warowny, a potem zamek.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Listopada 26, 2010, 19:39:00 »
    OK... 2 bugi:
    - mam swoje państwo (miasto i 3 zamki), gadam z Crashakiem nt jego siostry - wkurzył się, że ją nachodzę, ale reputacja nie spadła, dzień później info od lady Tamar, że mam do niej przyjść, a z bratem problemu nie będzie, bo POZWOLIŁ...
    - ten sam dzień, mój wasal lord Vlan (2 zamki i 2 wsie) zachęca mnie do flirtu z jego córką, a chwilę później z niczego (lenna ma, 3/4 sam mu dałem) "Twoje stosunki z lord Vlan spadły z 39 do 36"...
    Co to ma być?
    Co do ceny za miasto z garnizonem:
    miasto liczy 350 ludzi w garnizonie
    - 50 zbrojnych
    - 100 kuszników
    - 200 piechoty

30k za miasto + 20x50 + 15x100 + 12x 200 (wysokość żołdu przykładowa) = 30 000 + 1000 + 1500 + 2400 = 34900 + VAT (dla króla :D).
    Proponowałbym ograniczyć ten handel włośćmi tak, aby lord mający 1 lenno odmawiał zawsze sprzedaży (opcjonalnie brak takowej opcji, tylko sprzedaż jemu). Nie wiem jak to by było w wypadku handlu z władcą, czy wyłączyć to (inni lordowie też by chcieli władcę ogołocić z lenn, gdyby mieli kasę). Może opcja wymiany lenn, np zamek za 2 wsie?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2010, 19:53:41 wysłana przez matigeo »

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Listopada 26, 2010, 20:33:50 »
    A ja bym proponował, zeby przy zakupie zamku/miasta lord zabieral ze sobą caly garnizon i z nim popylal, a zamek/miasto puste (chociaz nie wiem jakby to wygladalo jakby taki lord po sprzedaniu miasta popylal z wojem swoim + 350 z miasta :] ), ew. obsada znika, a ludzie wracaja do normalnej roboty i tyle. Bo inaczej kupic miasto z obsada, to jak kupic sobie wojsko juz wytrenowane/ Albo jak juz to ceny wieksze duzo za wojsko, bo o co podawali poprzednicy to bylo smiesznie malo jak za takie wojsko.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Listopada 26, 2010, 21:28:30 »
    A ja bym proponował, zeby przy zakupie zamku/miasta lord zabieral ze sobą caly garnizon i z nim popylal, a zamek/miasto puste (chociaz nie wiem jakby to wygladalo jakby taki lord po sprzedaniu miasta popylal z wojem swoim + 350 z miasta :] ), ew. obsada znika, a ludzie wracaja do normalnej roboty i tyle. Bo inaczej kupic miasto z obsada, to jak kupic sobie wojsko juz wytrenowane/ Albo jak juz to ceny wieksze duzo za wojsko, bo o co podawali poprzednicy to bylo smiesznie malo jak za takie wojsko.

Zgadzam sie z przedmówcą. Kupowanie miasta z obsadą to nic innego, jak czit. Ceny podałem przykładowe. Co lepsze: załoga do domu/masa kasy za miasto z załogą (czyli jak nas nie stać, to nie kupimy, jeśli dobrze rozumiem)/miasto kupujemy, a załogę, jak nas stać (opcjonalnie) ?

EDIT:
    Może dodać jakieś 2 nowe frakcje do tego? NP Calradiańskei Imperium (to, o którym ci wszyscy NPC wspominają) i jakieś księstewko tych wszystkich sióstr miecza/najemników, gród refugialny kultury pre-nordyckiej, rhodockiej itp. ?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2010, 12:15:11 wysłana przez matigeo »

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #149 dnia: Listopada 27, 2010, 12:42:01 »
    Niedługo będzie tyle fajnych rzeczy dodanych że ten mod urośnie na taki RES tyle że do WB. ;)

Według mnie wiele osób w modach szuka odmiany od nativa więc może czas pomału myśleć nad utworzeniu do twojego moda nowego świata tak jak w np. PoPie.
    I można by zrobić frakcje oparte na wikingach(chociaż już jest), na Słowianach i innych różnych ciekawych frakcjach.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii