Ogółem rzecz biorąc, mod może się rozwinąć. Chciałbym także napomnieć, iż można by zacząć myśleć lub poprosić czy nająć odpowiednich moderów i stworzyć własną krainę.
*PROPOZYCJE*
Co do "papierkowej wersji"... Można się zastanowić nad rzeczami z modułu na podstawkę: Sword of Damocles, czyli bardziej rozbudowane tryby konfigurowania swojego państwa pod kątem praw, religii i innych ciekawych rzeczy, które właśnie wprowadzały ten swoisty klimat.
Można wprowadzić także pochodzące z w/w modułu - frakcje pochodzenia, czyli wybieranie na starcie frakcji (a raczej wpisywanie nazwy), z której pochodzisz. Dodatkowo, co nie występuje w w/w modzie (chyba, że od wersji 4.5 się coś zmieniło), dodać własną miejscowość jako właśnie podstawowe miasto królestwa postaci. Co jeszcze... Przykładowo, gdy podbijemy jakąś mieścinę czy zamek, to przykładowo: Nordyckie jednostki z wsi należących do zamku/mieściny zmieniają się na jednostki gracza (jednostki państwa gracza).
Wiem, iż takie propozycje są bardzo uciążliwe w realizacji oraz ogółem ich utworzenia i wdrążenia w funkcjonalność, aczkolwiek te propozycje mogłyby urozmaicić mod i stworzyć właśnie bardzo dobry klimat.
A co do "papierkowych budynków"... Według moich rozliczeń i wartości danego lenna, ceny powinny wzrosnąć co najmniej o 15~20% z tego względu, iż wieś w obecnej chwili możemy zdobyć po 2 dniach dobrych dochodów z własnego królestwa - troszkę nierealne... Apropo rozbudowy otrzymanego lenna - jest to błąd Diplomacy, ponieważ właśnie otrzymałem lenno od Rhodoków i nic z nim się nie da zrobić. Co gorsza - Rhodocy patrolują mój teren (xD)...
Jak wpadnę na jakieś "genialne" pomysły - dam znać...
Mogę pomóc w tworzeniu obiektów 3d (zbroje, miecze i inny ekwipunek), lecz musiałbym otrzymać wszystkie informacje. Pracuję jedynie w programie Wings3D oraz Blender (zalety Linuxa...). Mogę pomóc także w tłumaczeniach.
Pozdr.