Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Improvement System Improve (ISI) [Mały]  (Przeczytany 63933 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Improvement System Improve (ISI) [Mały]
    « dnia: Listopada 04, 2010, 17:13:58 »
    Witam, niedawno zacząłem moją przygodę z module system. Że chodzi o modowanie gry, obrałem sobie za cel stworzenie minimoda do Warbanda, rozwijającego system usprawnień wioski w tejże grze. Co tu dużo mówić, mod nie miałby szans na powstanie bez pomocy technicznej ze strony użytkowników tego forum. W ten czy inny sposób pomogło mi wielu użytkowników, ale największe podziękowania idą do PissInPeace. Równy gość, niezrównany moder i przyjazny (jak dla mnie) człowiek.

Przedstawiam państwu:

"Improvement System Improve"

W skrócie:

"ISI"

Czy kiedykolwiek po otrzymaniu wioski jako lenno i przejrzeniu możliwości jej usprawnienia pomyśleliście "Tego tutaj powinno być więcej!"?
    Ja tak, i pracuję nad modem, który będzie ulepszoną pod względem systemu usprawnień wersją Native'a.

Główne feature'y:

- Około 40(!) usprawnień do wybudowania w wioskach, zamkach i miastach;
    - Czy wkurzyłeś się kiedyś, że wydajesz taką furę kasy na 1 pkt relacji miesięcznie dla wioski? Ceny budynków zostały obniżone, a umiejętność "Inżynieria" ma większy wpływ na koszt budowy. Czasy także zostały lekko zmniejszone;
    - Wiele z budynków, które wybudujesz, będą generować codzienny przychód. Info o zsumowanych przychodach ze wszystkich wiosek (by nie przerywać o północy odpoczynku w np. obozie) będzie wyświetlane w formie krótkiej wiadomości nad interfejsem (osobno dla każdego budynku);
    - Wymyśl własny budynek, który będzie się trzymał kupy z aktualnymi i podaj jego działanie, a ja ocenię, czy jestem w stanie go wykonać. Jeśli tak, dodam go do gry;

Z innej beczki:

- Prawie wszystkie feature'y modyfikacji Diplomacy w polskiej wersji językowej (sam spolszczałem jakiś czas temu) [http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,116424.0.html] - tu możecie sprawdzić, co zawiera mod Diplomacy;
    - Poprawione osiągi kusz ciężkich i oblężniczych oraz zwiekszona ilosc beltow;

To na razie tyle, liczę na wasze pomysły :)

Pozdrawiam!

Download wersji 1.11 już jest!:
    Kilka spraw:

- UWAGA, ważne:
    (click to show/hide)

- Czym możecie uświetnić ISI?
    (click to show/hide)

- Znane błędy:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2010, 17:59:38 wysłana przez Dravic »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Improvement System Improve (ISI) [Mały]
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 04, 2010, 17:38:16 »
    Bardzo konkretny pomysł na bardzo konkretnego moda ;) Czekam na rezultaty i pierwsze screeny oraz trzymam kciuki.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 04, 2010, 17:40:28 »
    Sceny wiosek też nasz zamiar przerobić? Czy budynki będą istniały tylko na "papierze"?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 04, 2010, 17:45:02 »
    Powodzenia.
    Czy mógłbym wykorzystać tego moda w moim modzie(oczywiście dam creditsy).
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 04, 2010, 17:50:16 »
    Palisada (trzeba tłumaczyć??), karczma (zwiększa morale żołnierzy stacjonujących we wsi), ratusz (zwiększa twoje prawo do rządzenia, czy jak to się tam nazywało).
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 04, 2010, 18:07:12 »
    Aktualizacja pierwszego posta, palisada już jest, dubluje czas potrzebny na splądrowanie wioski. Tawerna = karczma, jest, ale daje kasę. W sumie mógłbym spróbować twojego pomysłu z morale, ale nie jestem pewien czy żołnierze w garnizonach mają jakieś morale dla siebie oddzielne ;)
    Ratusz zwiększający prawo do rządzenia.... może kiedyś, bo to by wymagało za każdym razem sprawdzania, czy gracz jest królem itd. Ale pomyślę, może jak jeszcze trochę się poduczę :) Powiedz mi tylko, czy taki ratusz dawałby prawo co jakiś czas czy jednorazowo?

Dzięki wam za wsparcie. acoaco122, jaki to mod? Daj linka, looknę ^^

sir Luca, na razie tylko na "papierze", ponieważ dopiero się uczę, nowe sceny są dla mnie zbyt wielkim wyzwaniem w tej chwili.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 04, 2010, 18:12:23 »
    Tworzę właśnie moda pod WB z tobikiem.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 04, 2010, 18:15:23 »
    Nie, dodawałby regularnie, lecz dosyć mało. A co do karczmy-chodziło mi o twoją drużynę odpoczywającą we wsi :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 04, 2010, 18:15:48 »
    acoaco122: Daj link do tematu, zerknąłbym ;)

el.macioro, spróbuję później, na razie chciałbym skupić się na budynkach, hmm, trochę prostszych :P Ale dzięki za pomysł!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2010, 18:28:19 wysłana przez Dravic »

Offline Syron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 04, 2010, 18:51:27 »
    Mod bardzo ciekawy ... zawsze chciałem takie coś ...

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 04, 2010, 20:28:38 »
    Niecierpliwie oczekuję. ;)

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 04, 2010, 20:38:47 »
    Uwaga, wersja beta (0.5) gotowa, link w pierwszym poście!

Chcę, byście sprawdzili, czy nie przesadziłem z balansem cen i czasów budowy.

A że wioski z marszu się nie dostaje, rozgrzeszam was z używania kodów podczas testów!

Najprostszy sposób na szybkie zdobycie wiochy, to stworzenie szlachcica i pójście do Rhodoków, anulowanie questa tutorialowego i jazda ctrl + lewy przycisk myszy do sarranidów (mowa o kodach ^^), czaimy się na jakiegoś lorda przy np. zamku Caraf, jak wyjdzie to atak na niego w pojedynke (spoko, od czego są kody ^^). W czasie walki dusimy ctrl + f4, w ten sposób wybijamy w mig cały oddział, jencow nie bierzem, po walce wbijamy do karty postaci i za pomocą ctrl + x dobijamy do 15 lvla (o ile juz go nie przekroczylismy za expa z walki). Teraz pedzimy ctrl + lewy przycisk myszy do Rhodokow, szukamy jakiegos lorda i pytamy sie go gdzie znajdziemy krola Gravetha, jedziemy go szukac. rozmawiamy z nim i pytamy o wasalstwo, 100% ze sie zgodzi. Dostajemy wies jako lenno! Teraz mozecie zaczac testy z prawdziwego zdarzenia!

Dla mnie do wykonania w 5-10 minut.

Wybaczcie, ale dla testów wszystko ^^

Pozdrawiam!

Niedługo wersja 0.8, mam wizję, jak zrobić coś ciekawego.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2010, 23:15:06 wysłana przez Dravic »

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 04, 2010, 23:57:29 »
    Tylko się nie zagalopuj...
    I trzymaj się historii... bo przedobrzysz i klimat trafi szlag ;/
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline LuQas88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 05, 2010, 10:07:25 »
    Super zawsze brakowało mi opcji budowy w podstawowym Native, zwłaszcza śmiesznie mało było w zamku na cały zamek dwa budynki, dlatego będę oczekiwał moda z zapałem.

PS. Jeśli mógłbym coś podsunąć to fajnie byłoby jakby po wybudowaniu koszar we wsi/zamku/mieście można byłoby postawić pole treningowe czy jakoś tak które dawałoby stacjonującym oddziałom doświadczenie, nie mam na myśli jakiś wielkich sum ale takie np. 4-6 pkt na dzień czy coś.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 05, 2010, 11:10:09 »
    Z opisu wydaje się być fajny.
    Jednak czy dałoby się zrobić coś takiego do zwykłego M&B?
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii