Klikałem w totyle, ze juz 4ty dzien mam takiego jakiegos niefarta, ze akurat trafiam, kiedy serwer jest chyba przeciazony (pisze ze chwilowo niedostepny), albo poprostu z moim netem cos nie tak, ale z drugiego serwera ladnie idie, więc sciagam i ide se w niego pograc
A co do handlu lennami, to myśle, że takie byle podchodzisz se do kolesia i kupujesz (nawet jeszcze z ta prowizja dla krola), to tak nie zabardzo
Myśle, ze relacje powinny miec nie tyle wpływ na cene (bo to handel/perswazja bardziej), ale powinny miec wpływ na to czy raczej bedzie nam chcial sprzedac. Zeby tak relacje, np 20+ pozwalały na nabycie wioski, 30+ zamku, a miasta to 50+ (nie wiem czy nie przesadzam).
I w dodatku powinnismy miec jakies pozytywne relacje z Frakcją wogóle.
A co do cen to wioska 8k spoko ale zamek i miasto bym polepszył.
Co do budynków, to możnaby je uzależnić od posiadanych umiejętności, np szpital od leczenia ran (4lvl leczenia ty, albo ktos z towarzyszy i mozesz budowac szpital dopiero), a zamiast wymyslac nowe budynki (jesli masz zamiar cos dodawac jeszcze), to moglbyś wprowadzic poziomy bydynków, np sad lvl 1, sad lvl2 (poprostu wieksze przychody i wymagania).
lordowie nie dysponuja konkretnymi pieniedzmi. Nie buduja usprawnien. Cena za usprawnienia... dosyc skomplikowane, ale sprobuje, jak juz bede mial podstawe pod kombinowanie.
Mogłbyś poprostu zrobic, ze kazda wioska/miasto jet bez ulepszen (zreszta tak jest chyba normalnie), a tylko jak ulepszysz cos i to stracisz/sprzedasz, to jak odzyskasz to dalej ma te ulepszenia.
Mogłbyś wprowadzić bydynki, jeszcze jak, np gildia inżynierów, ktory budujesz w miescie i jak masz go, to za odpowiednia oplata, mozesz wynajac inzynierow, ktorych potem zawozisz do wioski i przyspieszaja czas budowy bydynkow jeszcze bardziej, dzięki czemu puxniej moznaby nowe wioski/miasta szybciej rozbudowywać.
To sa tylko pomysly, jesli uznasz, ze sa żałosne to poprostu ich nie realizuj. Wiem też, ze nie sa to proste, zeczy i, ze nie jestes Deadalus, wiec niekoniecznie musi dac się zrobić.
A modzikm juz sie zassal, wiec ide sobie pograc :) Pozdrawiam!