Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Na kogo zagłosowałeś/aś podczas wyborów?

KACZYŃSKI Jarosław Aleksander
    21 (19.8%)
    KOMOROWSKI Bronisław Maria
    36 (34%)
    CTHULHU Wielki Przedwieczny - bo po co wybierać mniejsze zło...
    49 (46.2%)

Głosów w sumie: 104

Autor Wątek: Rozmowy o polityce oraz Polsce. (ex. Wybory prezydenckie 2010)  (Przeczytany 30844 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Rozmowy o polityce oraz Polsce. (ex. Wybory prezydenckie 2010)
    « Odpowiedź #180 dnia: Lipca 22, 2010, 12:02:40 »
    Nieważne ile ma lat. Przecież w swoim długim, trzynastoletnim życiu dość już świata poznał i dość rozumów zjadł, by kilkuktrotnie starszych od siebie nazywać głupimi. ;)

Pif, daj sobie spokój. Szkoda tracić czas i dyskutować z osobami, które dopiero poznawać będą co to życie.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #181 dnia: Lipca 22, 2010, 12:05:23 »
    Jaśnie Panie Vain. Wcale nie myślałem wiele godzin, jest wiele lepszych zajęć. Co do obiektywnego myślenia........ powiedz mi czy obiektywne jest patrzenie typu "Starszy więc mądrzejszy"??? Co do szacunku, to czy mam starszemu od razu z tego powodu przyznawać rację? Albo piszę na tyle dziwnie, że trudno to zrozumieć, albo wiele osób ma problemy z czytaniem.

Ogółem mówiąc, to nikt nie myśli obiektywnie. Każdy, ma swoje racje, większość od nich nie odstąpi. Sam też możesz nie być obiektywny, jeśli np. patrzysz przez pryzmat "Bóg, honor, ojczyzna". Obiektywny jest tylko niemowlak, który jeszcze nie został poddany żadnym wpływom, bo to one kształtują nieobiektywne spojrzenie na świat.
    Ty uważasz, że masz rację, ja też uważam, że mam rację. Rozumiesz?? Teraz sam się zastanawiam co ta wymiana zdań daje..... chyba kształtuje innych którzy na to patrzą, kształtuje ich nieobiektywne spojrzenie na świat (rety ale wywód, chyba będę filozofem :P).

Pifcio trudno się domyślić?? Jak chcesz oceniać człowieka po wieku to...... rozpisuję się. Wszyscy patrzą na świat przez okulary z napisem "Moje spojrzenie na świat", a okulary te, nie przepuszczą do głowy niczego z czym ich właściciel się nie zgadza.

Nie piszę w tym wątku już więcej, bo to tylko jak gaszenie ognia benzyną. Ja chcę udowodnić swoje, inni zaprzeczają, potem ja oponuję, ktoś w boku przyklaskuje i tak w nieskończoność
    Pif, daj sobie spokój. Szkoda tracić czas i dyskutować z osobami, które dopiero poznawać będą co to życie.
    Zobaczymy za kilka lat........ Przynajmniej w tym żeby nie pisać się zgadzam.

DOWN: Doświadczenie życiowe a wiedza...... Wiedzę można nabyć, doświadczenie zdobywają nieliczni, co widać po wyborach prezydenckich i ludziach którzy nie zdobyli doświadczenia na poprzedniej kaczce i chcieli następną.

Pifcio: Pisałem, że już o tym nie chcę dyskutować, nikt nikogo nie przekona. Wiedz, że n-lat i trochę spudłowałeś :P I już nie odpowiadam w tym temacie, na jałowe dyskusje!!
    PIFCIO PRZECIEŻ JUŻ NAPISAŁEM! NA SB ŚLEPCZE :P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2010, 12:27:42 wysłana przez Trebron »

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #182 dnia: Lipca 22, 2010, 12:06:33 »
    Daedalusie, wcale nie pisałem o dyskryminacji. Pisałem o dorosłych myślących, że zjedli wszystkie mózgi i zawsze, ale to zawsze mają rację. Pisałem o ich głupocie i arogancji. Myślą, że im jesteś starszy tym mądrzejszy, może też kogoś urażę, ale gówno prawda.

Ja się wtrące bo mam pytanie.Czy jeżeli ktoś jest starszy to nie nabywa doświadczenia życiowego co za tym idzie jest mądrzejszy?

« Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2010, 12:09:11 wysłana przez Cocher »
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #183 dnia: Lipca 22, 2010, 12:13:59 »
    ale za bardzo mnie korci:P

Naprawdę nalegam, Trebon powiedz mi ile masz lat... 12? 13? 15? 17?  bo inaczej nie da się ruszyć dyskusji, a temat jest dosyć ciekawy i spojrzenie młodych ludzi na polityke nie raz było na tyle kontrowersyjne i oryginalne, że warto rozwinąć temat:)

No to ile?

Edit: Wstydzisz się powiedzieć? Nie, no powiedz, inaczej nici z dialogu... ile tam masz tych latek za sobą? 13? Tak jak Dedal mówił?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2010, 12:19:51 wysłana przez pwi7aaf »

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #184 dnia: Lipca 22, 2010, 12:26:30 »
    Z tego co pamiętam to między 14-16 lat Trebron miał, ale nie wiem dokładnie...

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #185 dnia: Lipca 22, 2010, 12:55:55 »
    Nie, grupą, którą najłatwiej manipulować jest kościół i starsi ludzie.
    Dawno nie słyszałem większej bzdury... Kto niby manipuluje Kościołem? Politycy? W Polsce? Chyba pomyliłeś kraje... Klerem to się manipuluję u ruskich, w Azji Środkowowschodniej i w Chinach - u nas takie rzeczy nie mają miejsca.

Nie rozumiem Trebron Twoich ataków na ludzi starszych... Jakieś kompleksy? Babcia Ci dokuczała?
    Oczywiście że młodzi ludzie powinni mieć własne poglądy polityczne. Problem tylko zaczyna się gdy młodzież otrzymuje zbyt wcześnie prawo głosu: Co się stało u Austriaków? Obniżono próg prawa czynnego do 16 lat i gwałtownie skoczyło poparcie dla Haiderowców i innych radykałów. Radykalizmy pociągają ludzi słabych i płytkich, a ludzie młodzi muszą dorosnąć do polityki... Dla mnie Trebron nie różnisz się niczym od Korwinowców i skrajnych PiSaków. Jesteś radykałem - z wiekiem zmądrzejesz i byłoby dobrze gdybyś właśnie za parę lat spojrzał na własne posty...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #186 dnia: Lipca 22, 2010, 13:24:43 »
    Od razu zbanuj wszystkich poniżej 18 lat. Pozbędziecie się bezmózgowców.

Nie mówiąc już o tym jakie osoba, która nie skończyła gimnazjum,
    Kolejny przykład arogancji. Młodszy to nic nie wie. Dokładnie o tym pisałem.

I wiele innych quotów.

Skończ waść, wstydu oszczędź. Jestem przeciw dyskryminacji wiekowej, ale to dyskryminacja wiekowa bynajmniej nie jest. W porządku, masz wyrobioną opinię (jakakolwiek by ona była), ale rozejrzyj się choćby po swojej klasie - przecież oni są w tym samym wieku, a myślę, że głosowaliby na tego, któryby im obiecał legalne papierosy poniżej 18. lat i paczkę budyniu dla każdego...

Zdarzają sie rzadkie przypadki, że taki gówniarz tyle już wie, że może prowadzić uczone dyskusje na studiach. Ale cóż, jeśli temu jednemu przyznają prawa do głosowania, reszta zbuntuje się: 'o, to jest dyskryminacja, skoro on może, to czemu my, palący już papierosy w bramie i bluzgający jak stare dziady, nie dostaniemy?'. Za nimi murem stanie jakiśtam minimalny procent dorosłych, więc ostatecznie zdejmą prawo temu wybitnemu. Zagłosował on już jednak w wyborach na prezydenta! To jawny spisek, teraz mają dać wszystkim dzieciom od dwóch miesięcy wzwyż, chociaż na jedne wybory! To oczywiście jest przesadzony scenariusz, ale: proszę Cię, dostosuj się, do osiemnastu lat już niedaleko (ale na tyle daleko, że nie musisz pisać, że 'właśnie, niedaleko')...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #187 dnia: Lipca 22, 2010, 14:08:41 »
    Trebron jeżeli chodzi o ciebie to ja wcale się nie dziwię ludziom którzy twierdzą że dzieciom wydaje się że wszystko rozumieją. Tak jest niestety z tobą. Co ty masz do wyborców Kaczyńskiego? Owszem zdarzają się przypadki o których mówisz ale myślisz że na Komorowskiego nie zagłosował ani jeden alkoholik? Że głosują na niego tylko ludzie o wybitnej inteligencji? Nie to oczywiste. Jak napisał Grevious młodzi ludzie myślą że co radykalne to dobre. Sam trzy lata temu gdy nie miałem bladego pojęcia o polityce tak myślałem. Teraz jednak douczyłem się i myślę że tego też trzeba by zrozumieć że radykałowie tacy jak Korwin-Mikke to banda idiotów.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #188 dnia: Lipca 22, 2010, 14:11:58 »
    Wcale nie jestem za radykałami. Korwin to głupi monarhista. Może trochę mnie ponoisło, ale sam stronię od radykalizmu. Wcale też nie uważam, że komorowski jest św. Jednak Kaczyński jest wiele gorszy.

DOWN: Ludzie głosują pod wpływami.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2010, 14:18:28 wysłana przez Trebron »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #189 dnia: Lipca 22, 2010, 14:15:43 »
    Wcale nie jestem za radykałami. Korwin to głupi monarhista. Może trochę mnie ponoisło, ale sam stronię od radykalizmu. Wcale też nie uważam, że komorowski jest św. Jednak Kaczyński jest wiele gorszy.

Nie pisałem o Komorowskim lecz o jego wyborcach. Nie ma on wcale wpływu na to jacy ludzie na niego zagłosują. Kaczyński też nie ma na to wpływu więc nie rozumiem po co piszesz te głupoty o beretach. Oni mogą jedynie zaprezentować siebie ale to ludzie decydują na kogo głosować.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Lipca 24, 2010, 19:37:56 »
    Nowym liderem PO został Tomasz Tomczykiewicz. Mogę więc teraz z czystym sumieniem rzec, że jaka partia, taki lider. Wybór takiego człowieka na przewodniczącego idealnie bowiem pokazuje czym tak naprawdę jest Platforma, na czym jej zależy i z jakich ludzi się składa.

Większość z Was zapewne tego gościa nie kojarzy. Ja jednak kojarzę. I to bardzo dobrze, bo wywodzi się z mojego miasta i to tutaj stawiał pierwsze kroki swej kariery. O ile o Kazimierzu Wielkim mawiało się, że "zastał Polskę drewnianą, a zostawił murowaną", tak o Tomczykiewiczu bez większej przesady można by rzec "zastał Pszczynę murowaną, a zostawił... sprzedaną". Okres, gdy pan Tomasz był u władzy to czas, który Pszczyniacy chętnie by zapomnieli. Poronione, kompletnie chybione inwestycje, wykorzystywanie władzy dla prywatnych celów, sprzedaż (a właściwie rozdanie znajomym za śmieszne, symboliczne wręcz kwoty) olbrzymiej ilości cennej ziemi w Pszczynie i okolicach, upadek największego bodajże zakładu pracy w Pszczynie... Jest tego trochę. Za swój ogromny wkład w rozwój miasta pan Tomczykiewicz jest przez Pszczyniaków bardzo... hmm... "kochany inaczej". Nie liczę oczywiście żuli, którzy pewnie do dziś miło wspominają to, jak organizował im dowozy na wybory i stawiał po piwie, by oddali na niego swój głos, bo takie sytuacje miały miejsce.

Mamy więc właściwego człowieka na właściwym miejscu, czyli kogoś, kto tak naprawdę lał na zwykłe społeczeństwo wartkim sikiem i będąc u władzy dbał tylko o własną dupę, na szczycie partii, która robi dokładnie to samo, tyle że nie w skali lokalnej, a krajowej. :)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #191 dnia: Lipca 24, 2010, 20:45:19 »
    Daedalus najwyraźniej prowadzi jakąś prywatną krucjatę przeciwko PO, ale mniejsza o to, bo nie o tym chciałem powiedzieć. Dziwię się Twojemu zdziwieniu, bo to chyba oczywiste, że jakieś 90% polityków dba o swoje doraźne korzyści mając gdzieś innych, mieszkańców swoich okręgów czy nawet ludzi z własnej parti. Dbają o swoje kieszenie i swoje układy by potem z nich jakoś skorzystać [np awans na jakieś stanowisko].

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Lipca 25, 2010, 09:00:38 »
    Klapku..Daedalusie, nic dodać ..nic ująć. Tylko dziwi mnie to,że teraz dopiero oczy otworzyliście...a wcześniej byliscie pod wrażeniem demagogii Gajowego..Napierdalalskiego czy Kaczyńskiego. Cóż.., tak się dać  zmanipulować oligarchom czy telewizorni..szkoda mi was. Nadal poczuwajcie sie do ,,obywatelskiego obowiazku,, jakim są wybory ..i budujcie 4 RP..moze kiedys.....jednak wiara w polityków czyni cuda)).

Kiedys opisze wam drogę do kariery mojego sąsiada Krzyska Kwiatkowskiego ..obecnego ministra sprawiedliwości. Zaiste...ciekawy przykład.

Klapciu ..sorki..mam nadzieje,że nie uraziłem was tym postem. Mam nadzieje,że wy jako młodzi i inteligentni ludzie przyczynicie w przyszłości do zmiany sposobu myslenia o tym perpetum mobile..jakim jest polityka. Kończe dywagować, przyszłość przed wami...wykorzystajcie to..i nie miejcie żalu do człowieka w średnim wieku, który wiele zakrętów w swoim pojebanym zyciu miał.

Edit: PRZEPRASZAM ..EMOCJE WZIĘŁY GÓRE...wcześnie czytałem te ,,ochy,, i ,,achy,, na temat naszych polityków...stąd ta reakcja
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2010, 11:22:18 wysłana przez harryangel »
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Lipca 25, 2010, 11:17:30 »
    Ja nie twierdzę, że tej racji nie masz. Chcę zwrócić tylko uwagę, że wypowiedziałem się jak jest a nie że komuś wierzę czy daję się nabierać. W tym kontekście sformułowanie
    dziwi mnie to,że teraz dopiero oczy otworzyliście...a wcześniej byliscie pod wrażeniem demagogii Gajowego..Napierdalalskiego czy Kaczyńskiego. Cóż.., tak się dać  zmanipulować oligarchom czy telewizorni..szkoda mi was.
    jest nie na miejscu.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Lipca 25, 2010, 12:21:42 »
    Daedalus najwyraźniej prowadzi jakąś prywatną krucjatę przeciwko PO

Nic nie poradzę na to, że jestem idealistą. Nie lubię sku****synów, oszustów, złodziei, bandytów itp. Ostatnio źle się wypowiadam o PO i nie chodzi tu o to, że mam do tego powody, bo powody miałem już dawno temu, lecz nie potrafię ścierpieć tego, gdy patrzę na młodych ludzi, którzy w PO widzą coś w rodzaju zbawienia dla Polski i gdzie tylko się da wpychają te swoje propagandowe, zasłyszane gdzieś teksty jakie to PO jest dobre i ile Polska mu zawdzięcza, śmiejąc się jednocześnie i ubliżając wyborcom innych partii tekstami w stylu "moherowe berety", "pisuarki", "ciemny lud" itp. itd.. Dobre PO może i jest, ale tylko dla ludzi, którzy mają sporo kasy lub sporo "za uszami" i którzy mogą się obawiać robienia porządków z przeszłością w stylu lustracji.

PO z Polską robi dokładnie to samo, co Tomczykiewicz z Pszczyną. Samo to jednak nie wkurza mnie aż tak bardzo jak owe uwielbieńcze "achy" i "ochy" w stronę PO. Nie ma to jak dać się komuś dymać w dupsko i jeszcze się z tego cieszyć.

Dziwię się Twojemu zdziwieniu, bo to chyba oczywiste, że jakieś 90% polityków dba o swoje doraźne korzyści mając gdzieś innych, mieszkańców swoich okręgów czy nawet ludzi z własnej parti. Dbają o swoje kieszenie i swoje układy by potem z nich jakoś skorzystać [np awans na jakieś stanowisko].

Wiem, że jestem dziwny. Moim bowiem zdaniem oczywiste powinno być nie to, o czym mówisz, ale to, że takie osoby powinny siedzieć w pierdlu, zamiast grzać tyłki na poselskich/marszałkowskich/premierskich/prezydenckich fotelach i podejmować decyzje wpływające na cały kraj. Przeraża mnie to, że dajemy społeczne przyzwolenie na taką sytuację oraz to, że nie ma żadnego organu, który w końcu z tymi oszustami zrobiłby porządek. Gdy już pojawiły się próby dobrania się tyłków poniektórych osób i zaczęto zaglądać ludziom do teczek, to szybko całej akcji ukręcono łeb, a partię, która to zainicjowała zgnojono w mediach.

Klapku..Daedalusie, nic dodać ..nic ująć. Tylko dziwi mnie to,że teraz dopiero oczy otworzyliście...a wcześniej byliscie pod wrażeniem demagogii Gajowego..Napierdalalskiego czy Kaczyńskiego. Cóż.., tak się dać  zmanipulować oligarchom czy telewizorni..

Eee... co?! :P Telewizji nie oglądam praktycznie wcale, więc nawet nie miałem okazji dobrze wsłuchać się w te brednie, które mówili ludziom kandydaci podczas kampanii. Mam za to nawyk przyglądania się kandydatom, ich ostatnim poczynanio na scenie politycznej i ich dalszej przeszłości. Głos oddaję na tego, który swymi czynami próbował budować Polskę bliższą moim wyobrażeniom i który ma mniej nasrane w życiorysie. ;)