Jaśnie Panie Vain. Wcale nie myślałem wiele godzin, jest wiele lepszych zajęć. Co do obiektywnego myślenia........ powiedz mi czy obiektywne jest patrzenie typu "Starszy więc mądrzejszy"??? Co do szacunku, to czy mam starszemu od razu z tego powodu przyznawać rację? Albo piszę na tyle dziwnie, że trudno to zrozumieć, albo wiele osób ma problemy z czytaniem.
Ogółem mówiąc, to nikt nie myśli obiektywnie. Każdy, ma swoje racje, większość od nich nie odstąpi. Sam też możesz nie być obiektywny, jeśli np. patrzysz przez pryzmat "Bóg, honor, ojczyzna". Obiektywny jest tylko niemowlak, który jeszcze nie został poddany żadnym wpływom, bo to one kształtują nieobiektywne spojrzenie na świat.
Ty uważasz, że masz rację, ja też uważam, że mam rację. Rozumiesz?? Teraz sam się zastanawiam co ta wymiana zdań daje..... chyba kształtuje innych którzy na to patrzą, kształtuje ich nieobiektywne spojrzenie na świat (rety ale wywód, chyba będę filozofem :P).
Pifcio trudno się domyślić?? Jak chcesz oceniać człowieka po wieku to...... rozpisuję się. Wszyscy patrzą na świat przez okulary z napisem "Moje spojrzenie na świat", a okulary te, nie przepuszczą do głowy niczego z czym ich właściciel się nie zgadza.
Nie piszę w tym wątku już więcej, bo to tylko jak gaszenie ognia benzyną. Ja chcę udowodnić swoje, inni zaprzeczają, potem ja oponuję, ktoś w boku przyklaskuje i tak w nieskończoność
Pif, daj sobie spokój. Szkoda tracić czas i dyskutować z osobami, które dopiero poznawać będą co to życie.
Zobaczymy za kilka lat........ Przynajmniej w tym żeby nie pisać się zgadzam.
DOWN: Doświadczenie życiowe a wiedza...... Wiedzę można nabyć, doświadczenie zdobywają nieliczni, co widać po wyborach prezydenckich i ludziach którzy nie zdobyli doświadczenia na poprzedniej kaczce i chcieli następną.
Pifcio: Pisałem, że już o tym nie chcę dyskutować, nikt nikogo nie przekona. Wiedz, że n-lat i trochę spudłowałeś :P
I już nie odpowiadam w tym temacie, na jałowe dyskusje!!PIFCIO PRZECIEŻ JUŻ NAPISAŁEM! NA SB ŚLEPCZE :P