Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221968 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #885 dnia: Lutego 18, 2011, 18:35:36 »
    Wiem, że z 30 na 31 jest tyle samo expa, jak z 1 na 30, ale wliczając to, że gdy zrobie heirloom'a będę musiał jeszcze raz zdobyć 4 miliony aby mieć 30 lvl na 2 genie (ale za to z duża ilością golda i heirloomem) to szybciej jest zrobić postać od nowa x2 szybciej ale bez heirloom'a, ale już z wyamrzonym, przemyślanym buildem.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #886 dnia: Lutego 18, 2011, 19:24:32 »
    Zależy, czy nowa postać używałaby tej samej broni, którą chcesz heirloomować. No i co w końcu chcesz heirloomować? Rozumiem, że zrobisz łucznika? Na twoim aktualnym buildzie, nie możesz heirloomować Warbowa, więc otrzymasz tylko i aż większą paczkę bodkinów (tylko te strzały opłaca się heirloomować).

Jeśli robisz łucznika z Warbowem, duża paczka strzał da ci dodatkowe 3 strzały. Powiedzmy, że zawsze nosisz dwie paczki bodkinów, więc otrzymałbyś "niezwykle przydatne" 6 strzał. Przy szybkich łukach - owszem, fajna sprawa. Natomiast przy Warbowie/Longbowie... hm... powiedzmy, że rzadko kiedy wystrzelisz te ostatnie sześć strzał, które kosztowały cię, powiedzmy, 1-2 miesiące expienia (w moim przypadku coś koło tego, ale licząc od 30 lvla).

Mała matematyka - stworzenie nowej postaci od nowa/retire w tym momencie, by nie tracić pieniędzy, pozwoli ci osiągnąć moment, w którym możesz używać Warbowa i masz około 120 wpf dość szybko, a potem masz dużo czasu expienia, i po trojonym czasie wexpienia z 30 lvla do 31 lvla, będziesz mógł heirloomować Warbowa. Z drugiej jednak strony, Warbow może ci się nie spodobać, a czas poświęcony na wbicie z 30 lvla (obecnego) na 31 da ci heirloomowane strzały/coś innego oraz o 10% szybsze expienie w drugim genie.

Osobiście, jeśli już masz 30 lvl, wbij ten 31 i w najgorszym wypadku, jeśli nie bodkiny, heirloomuj ulubioną zabawkę w melee/jakąś zbroję, której często używasz.

PS Trochę mi mało logiczny post wyszedł, ale chodzi ogólnie o to, że powinieneś wbić 31 lvl na twoim łuczniku i heirloomować strzały/coś innego, a lepiej później [jak wyjdzie handel heirloomami] ewentualnie sprzedać heirloomowany item zakupić coś innego.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #887 dnia: Lutego 18, 2011, 22:34:02 »
    Mógłbym kupić sobie Warbowa TERAZ i go heirloomować i dopiero w 2. genie używać?
    Jeżeli nie to pozostanę przy uelpszeniu strzał :] Może uda mi się zrobić "Sharp" co byłoby pomocne.
    Dzięki, będę poprostu grał a wbijanie expa to będzie dodatek do gry, może po tyogniu będe miał milion :] Więc jak mówiłeś miesiąc (japier***) pracy przede mną. Co do wyczerpania strzał, często muszę potem biegać w bronią białą więc zwiększenie kołczanu o 3 byłoby miłe. I co sądzisz o buildzie.
    2 gen (załóżmy, że dam radę)
    Str 18
    Agi 24
    PS: 3 (na 30lvlu, więc na 31 - 4 i już nigdy nie retiruję :D)
    PD: 6
    WM: 8

P.S Logika wywodu dla mnie była dobra.

www.pustamiska.pl

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #888 dnia: Lutego 18, 2011, 22:45:44 »
    Hmm.. Build dobry, dmg wymiatać nie będzie, ale używając Warbowa, będziesz zabijać. generalnie, build dobry.

Warbowa nie będziesz mógł sobie heirloomować, ponieważ masz tylko 5 PD a żeby coś heirloomować - musisz móc tego używać (Warbow ma wymagania 6 PD)

No, to czas na raport o wynikach mojej gry. Dzisiaj - gra solo, czasem w "zgranych" duetach z innymi konnymi, kilka screenów. Od razu mówię, że nie uważam się za jakiegoś koksa, często chybiam, ale zabijam, co chcę udowodnić i może kilka osób zachęcić do gry HC [Horse Crossbowman]

Wszystkie screeny z dzisiaj, 28 lvl, 28 agi, 4 HA, 9 riding, 9 weapon master, 2 PS, 111 wpf w polearmach, 160~~ wpf w kuszach. Następny gen będzie miał wszystko wpakowane kusze, bo, jak dowodzi Rache, także HC, mając 180 wpf naprawdę szybciej przeładowuje, a ja będę miał na 30 lvlu 190 wpfów i 1st gen kuszę (well made) :)

Jedziemy:

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #889 dnia: Lutego 18, 2011, 23:25:59 »
    To ty jesteś Arya :| Ja też wtedy grałem :D Kusznikiem konnym, mam 20 lvl :] Bardzo miło się gra, ale musze wbić ten 2 gen łucznikiem.

www.pustamiska.pl

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #890 dnia: Lutego 18, 2011, 23:40:52 »
    Zdradź nicki swoich postaci i ich klasy.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #891 dnia: Lutego 18, 2011, 23:41:55 »
    ChadKrueger - Kusznik konny, no na tych screenach mnie nie wypromowałeś :D
    Arn_Magnusson_The_Templar - nie, nie, nie jestem w klanie Templars - łucznik

www.pustamiska.pl

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #892 dnia: Lutego 19, 2011, 00:27:09 »
    Nieee, nawet konta bankowe prowadzą osobno;)

LOL, potwierdzam, choć sądząc po tym "Karmazynie" to chyba też rodak....

EDIT

Z INNEJ BECZKI:

jest kalkulator postaci po poprawkach:

http://infinitum.dyndns.org/crpg/calc.htm

« Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2011, 21:05:04 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Jurand

• Użytkownik
    « Odpowiedź #893 dnia: Lutego 20, 2011, 16:28:49 »
    Jedno  pytanie ,nie znalazłem zwięzłej odpowiedzi:

Power Draw im większy tym mogę używać lepszych łuków,co poza tym mi on daje?? większe obrażenia od strzał ?? jeszcze szybszy naciąg ?? czy to jest taki odpowiednik power strike ??
    Używam strong bowa i zastanawiam się czy inwestować punkty power draw ponad limit mi potrzebny.

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #894 dnia: Lutego 20, 2011, 16:46:19 »
    Daje on większe obrażenia, ale zmniejsza celnośc.

DOWN :O Nie obniża, no to przepraszam za błąd, byłem pewien, że nic się nie zmieniło.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2011, 17:08:08 wysłana przez Duczek »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #895 dnia: Lutego 20, 2011, 16:56:28 »
    Daje on większe obrażenia, ale zmniejsza celnośc.

Każdy kolejny punkt PD daje obrażenia większe o 14%(w stosunku do wielkości bazowej), ale już(po ostatnich patchach) nie obniża archery/celności.

PS Ja, jak dotąd nie pakowałem w PowerDraw więcej niż potrzebowałem do podniesienia konkretnego łuki( czyli 5 lub 6 PD)-szkoda mi było Skillpointów na inne ważne sprawy;)
    Do podwyższania skali obrażeń  służą mi modifiery(łuków i strzał) w kolejnych genach i wysokie archery, które też podnosi prawdopodobieństwo zadawania wysokich obrażeń.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 20, 2011, 17:02:17 wysłana przez Liveon »

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #896 dnia: Lutego 21, 2011, 08:59:45 »
    Takie pytanie - czy opłaca się kupować dwuręczniaka o zacnej nazwie "spiced mace'? Ma on świetne możliwości (może się przebijać przez blok i powalać), przeciętne obrażenia (31 obuchowych), 100 szybkości i 70 zasięgu.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #897 dnia: Lutego 21, 2011, 19:04:35 »
    Możesz próbować, aczkolwiek pamiętaj o zasięgu!

Ja mam pytanie co lepiej zrobić:

30 LVL
    18 Str
    23 Agi

PS: 6
    PD:6
    WM:7

CZY

30 LVL
    18 Str
    24 Agi

PS:3
    PD:6
    WM:8

Co do pierwszego builda, na 31 lvlu bym zrobił WM 8
    Co do drugiego martwi mnie PS na 3
    Co robić, można jakoś korzystnie przekształcić tego builda?

www.pustamiska.pl

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #898 dnia: Lutego 21, 2011, 19:47:57 »
    Drugi build najlepszy w twojej sytuacji. Przekształcić nijak się go nie da bez utraty WM8, oprócz upuszczenia 3 punktów siły i straty PD na rzecz agi :D

EDIT:

Uwaga, pisałem do Inhumane z zapytaniem, jakiego buildu używa.

Oto, co odpisał:

hi yes i am and my build is

str 18
    agi 21

PS 6
    Atheletics 7
    PD 6
    WM 7

i use masterwork warbow with sharp bodkin arrows.

this is my build for when i hit lvl 31 but atm i will be retiring alot to get a masterwork german sword

Postaram się przetłumaczyć to najlepiej jak potrafię:

Cześć, tak [odpowiedź na moje pytanie, czy to on jest Inhumane] jestem, a mój build to:

str 18
    agi 21

PS 6
    Atheletics 7
    PD 6
    WM 7

Używam mistrzowskiej ręki łuku wojennego [Masterwork Warbow] oraz ostrych strzał szpikulcowych [Sharp Bodkin Arrows]

To mój build na 31 poziom, ale na razie będę od razu przechodził na emeryturę tą postacią i odziedziczał germański miecz, by zdobyć wersję mistrzowskiej ręki [Masterwork German Sword]

Ogólnie, to faktycznie build na 31 lvl, czyli czegoś nie będzie miał na 30 lvlu i zakładam, że mówi o WM 7 oraz athletics 7.

« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2011, 20:25:44 wysłana przez Dravic »

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #899 dnia: Lutego 21, 2011, 20:35:04 »
    Nie potrzebnie się trudziłeś z tłumaczeniem, ale dzięki już wiem, że biorę WM 7, porozmawiałem z paroma wysoko-genowymi łucznikami. Czyli 18 Str 21 Agi i 2 Attribute points, lub 4 PS do innych rzeczy.

www.pustamiska.pl