Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222388 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #825 dnia: Lutego 07, 2011, 20:48:03 »
    A czy możesz go unieść?
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #826 dnia: Lutego 07, 2011, 21:12:45 »
    Dravic, być może, trochę nieczytelnie napisał o co chodzi- a chodzi o to, że w momencie przechodzenia w następny gen musisz posiadać umiejętności(ilość skill points lub attribute points) na poziomie wymagań/requirement dla rzeczy, którą chcesz ulepszyć/zmodyfikować- a mówiąc/pisząc już zupełnie wprost- nie widzisz StrongBowa w heirloomie,  bo nie masz PowerDraw=5p.

PS Też to odkryłem(with a little help from my friends) dopiero niedawno(wcześniej się wkurzałem tak jak Ty-tu wraca temat-rzeka, czyli polityka niedoinformowania konsekwetnie realizowana przez chadza, którego najwyrażniej  taka mgiełka, ekhm, tajemniczości najwyraźniej bawi ...)

EDIT: @down Dravic

Problem w tym , że ja to robiłem dośc często;), a co najważniejsze przed  epoką  Wielkiego Spatchowania,  i wtedy takich obostrzeń nie było, dlatego nie przyszło mi do głowy , że teraz będa takie  numery...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2011, 22:08:21 wysłana przez Liveon »

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #827 dnia: Lutego 07, 2011, 21:53:39 »
    Ja nigdy nie retirowałem, a od dawna wiedziałem, że trzeba móc unieść element ekwipunku, by móc go heirloomować :)

EDIT

Ponadto umieszczam publicznie najfajniejszy (ocena subiektywna) build dla lekkich(w dosłownym tego słowa znaczeniu) kuszników, z jakim się spotkałem mojej roboty (tak tylko podkreślam).

Mowa oczywiście o kuszniku konnym. Najpierw build:

Level 30 (4 420 577 xp)

Strength: 7
    Agility: 30
    Hit points: 42
    Unused skill points: 2
    Converted: 4
    Ironflesh: 0
    Power Strike: 0
    Shield: 0
    Athletics: 0
    Riding: 10
    Horse Archery: 5
    Power Draw: 0
    Power Throw: 0
    Weapon Master: 10
    One Handed: 1
    Two Handed: 1
    Polearm: 1
    Archery: 1
    Crossbow: 190
    Throwing: 1

Wersja hardkorowa, czyli rezygnujemy z jakiejkolwiek innej od kusz broni. Używamy lekkiej kuszy + stalowe bełty, do tego proponuję lancę (rzadko jej używamy, tak tylko jako zabezpieczenie, chociaż konni używają ciężkich [= dłuższych] lanc i do couchingu przeciw pikinierom/ogarniętym ludziom się nie nadaje, ale zawsze jakaś to ochrona.
    Pare słów: z ridingiem 10 jesteśmy niedoścignieni nawet na Palfreyu, chociaż może się zdarzyć, że nie uciekniemy Courserowi. Jako, że zdarza się to jednak rzadko, Palfrey to wg. mnie najlepszy wybór dla tej klasy.

Opis klasy w punktach:

- Stojąc w miejscu/na nogach własnych  mamy ciut większy (=słabszy) celownik od łuczników konnych i spółki, ale za to w czasie jazdy, dzięki Horse archery 5 jest to najwydajniejszy build do strzelania z konia w pełnym biegu.
    - Obrażenia większe od łuków, co pozwala zadawać ciut sensowniejszy dmg do ludzi, choć nie do tego jest ta klasa (wrócę do tego w następnym punkcie), a minusem jest to, że przeładowujemy jakieś 2-3 sekundy (mowa o 27~~ lvlu), więc spamować bełtami jak strzałami nie będziemy.
    - Najlepszy build do wkurzania innych konnych. Przy takiej prędkości, z taką celnością i dmg, headshotując/trafiając w szyję wrogiego konia jesteśmy w stanie zdjąć takowego w 2 strzałach (mowa o koniach poniżej Coursera)) i około 3 strzałach konie, jak nazywam, tier 2, czyli Courser wzwyż aż do pierwszych pancernych, gdzie zaczynają się pojawiać problemy i przy 4 strzałach. Ale nie ma się co martwić, ciężkozbrojnych nie ma zbyt wielu, a nawet jeśli są, to spokojnie je wymanewrujemy, gdy, po oddaniu strzału, przeładowujemy kuszę.
    - Minusami są: duża kruchość postaci (mało hp), beznadziejne wyniki w walce wręcz (chociaż z couched lance [lancą z przysiadu] idzie kogoś zgarnąć, oczywiście, jeśli gość jeszcze nie wie, że na niego jedziemy, inaczej uskoczy :)), na ziemi jesteśmy wolni, nawet bardzo, chociaż szybko tą naszą kuszę przeładowujemy i mamy niezłą celność.

Na razie więcej nie jestem w stanie napisać, ponieważ mam "dopiero" 19 lvl. W każdym razie, już teraz, z 3HA i 6 riding, całkiem nieźle sobie radzę, a wiem, że będzie jeszcze lepiej, więc jeśli potrafisz strzelać z kuszy i brać poprawkę na czynniki takie jak szybkość twoja i wroga przy celowani oraz nie nudzi ci się uciekanie wrogom [wg. mnie to jest trochę adrenalinki: czy ten horse archer z wrogiej drużyny w ciebie trafi, czy go wymanewrujesz i mu oddasz? =)] i ciągłe używanie tylko dwóch broni: lekkiej kuszy i lancy - gorąco polecam, bo o ile samotnie niewiele zdziałam, to w parze z drugim takim jeźdcem-kusznikiem, bylibyśmy w stanie zdejmować wrogów bardzo szybko.

Postać daje mnóstwo frajdy =D
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2011, 22:25:15 wysłana przez Dravic »
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Jurand

• Użytkownik
    « Odpowiedź #828 dnia: Lutego 07, 2011, 22:08:16 »
    Jasne,dzięki.Hmmmmmmmmmmmm.............. to z du..... sprawa ech.......żebym wiedział...............:(

Bardzo głupio wymyślone niestety........chcesz mieć fajne "zabawki łucznicze" to graj i graj tym łucznikiem aż się porzygasz ,a jak już będziesz je miał to ci się znudzi nim grać he he...............
    « Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2011, 22:15:07 wysłana przez Jurand »

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #829 dnia: Lutego 08, 2011, 11:23:27 »
    Czy 31 level jest teraz maxymalny, czy można osiągnąc wyższy?

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #830 dnia: Lutego 08, 2011, 11:40:11 »
    Można osiągnąć 35(w dwa lata, ale się da).
    Lecz na 31 jest generacja z bonusem.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Jurand

• Użytkownik
    « Odpowiedź #831 dnia: Lutego 08, 2011, 11:42:14 »
    Można osiągnąć wyższy ,ale  nie ma to sensu.Baaaardzo to długo trwa,nie próbowałem ,ale spokojnie 2 "generacje"(ulepszenia twojej ulubionej broni) można osiągnąć niż nabijanie samego 32 levelu.hmmm................. a tak nawiasem mówiąc mając z 30 generację można się pokusić ........................ tylko po co?

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #832 dnia: Lutego 08, 2011, 16:32:38 »
    przed  epoką  Wielkiego Spatchowania,  i wtedy takich obostrzeń nie było
    To akurat nieprawda,  bo było ;-) Wiem, wiem, czepiam się ;-P

Można osiągnąć wyższy ...... tylko po co?
    A właściwie czemu nie? ;-) W pewnym momencie ulepszanie zabawek nie ma już sensu, ja już nie mam za bardzo co upgradować w sytuacji gdy porzuciłem myśl o innych klasach tudzież hybrydach.

A wracając na moment do kwestii zdobywania xpeków. parę dni temu przez równo 3 godziny miałem passę zwycięstw. Non stop x5. I bynajmniej nie było to moją zasługą, grałem kiepsko, nawet jak na mnie, ale za to miałem kupę szczęścia i tych xpeków wpadło mi naprawdę mnóstwo. Ile konkretnie - nie wiem, ale 10 gen + x5 = ;DDD 

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #833 dnia: Lutego 08, 2011, 16:38:27 »
    Ja mam teraz mały zastój.
    Wróciłem do cRPG, po tygodniu przerwy (ło, wiem, że dużo).
    Już jestem na 27 poziomie, mój celownik jest teraz takich rozmiarów, jak ten z Natvie, podczas grania w multi, mimo uzbrojenia które waży (bez strzał i łuku) 9 kg.
    WPF: 159 Archery.
    15 Strenght
    21 Agility
    Teraz nie wiem, w co ładować, nawet się nie przymierzam do zdobycia poziomu 31. Więc pozostają mi 3 Atributte Points (nie będę konwertował, gdyż te pozostałe 3 SP zainwestuję w PS, i wtedy będę go miał na poziomie 5. Myślicie, że będę wtedy mógł dużo zdziałać w Meele?) w co jest zainwestować?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Gottcr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #834 dnia: Lutego 09, 2011, 11:57:01 »
    Witam
    Nie bardzo kumam jak mam odpalić grę aby grać w strategusa ? Ten mod to jest ten sam co crpg ? czy jakiś inny mam wgrać
    Pozdro.

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #835 dnia: Lutego 09, 2011, 13:56:10 »
    Mod ten sam, niczego innego instalować nie musisz. Na stronie swojej postaci w cRPG masz link do Strategusa a po nim link do "your character page". Na Stronie CRPG masz też listę bitew Strategusowych. Z tym, że w tej chwili jest to dość nieistotne, bo Strategus jest zamrożony przez Chadza - nic się nie dzieje, po mapie nie da się przemieszczać, no w ogóle nic nie da się zrobić. Bitwy Strategusowe się nie odbywają.

Wszyscy czekamy na patcha "strategusowego"... i to będzie zupełnie nowa gra, tak jak po dużym patchu cRPG.

EDIT:

COŚ ABSOLUTNIE FANTASTYCZNEGO DLA KUSZNIKÓW:

I actually tested and can confirm your suspicion.

(click to show/hide)

Using the program ImageJ (free and awesome,) I measured the distance between the centers on the 3 interior circles in each reticule image. From these measurements I determined the “width” of the each reticule using the average distance between the interior circles. I used an average value here because, even at 1920x1080 resolution, the distance values had digitization and, more significantly, the distance between the bottom two circles is different that the distance from the upper circle to either lower circle.  I also determined the “area” of each reticule since projectile grouping are areal, not linear. This reticule area was defined as the area of a circumscribed circle for an equilateral triangle with edge length equal to the given reticule width. Below are plots of the reticule width and reticule area in pixels and pixels^2, respectively, as a function of crossbow proficiency.

(click to show/hide)

I'm not sure what the accuracy values on the website are suppose to be, but it does not appear to be accuracy in the traditional sense.

I also measured the time taken to expend 21 bolts (the one that comes loaded and a 20 bolt quiver) allowing for a minimized reticule each shot. I can also report that the agility of a character does not directly increase crossbow rate of fire.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2011, 14:34:53 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Tyraxor

• Użytkownik
    • Aka Marnid
    « Odpowiedź #836 dnia: Lutego 09, 2011, 22:11:57 »
    Cześc.Zainstalowałem moda, bardzo ciekawy, niestety, początki są KOSZMARNE, dopóki mamy di dyspozycji tylko słabe zbroje goście 2 h siekają nas jak chcą.
    Aha, i mam pytanie: w jakie skille inwetować 2h gościem?Znaczy się skile i atrybuty
    Pozdro

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #837 dnia: Lutego 09, 2011, 23:48:39 »
    30 Lvl:
    Converted 6
    Str: 24
    Agi: 15
    Ironflesh: 8
    Power Strike: 8
    Weapon Mastery: 5
    2h: 150 około
    To tak w przybliżeniu, licz bardziej na Dravica :)

A ja mam pytanko do Ciebie Dravicu, odkrywco, jak nie długo będzie można Cięnazywać
    Pomóż z buildem Archera!
    27lvl
    W perspektywie 3 SP i 3 Atributte Points
    Moje skille
    Archery: 159
    Power Strike 2
    Power Draw 5
    Athletics 6
    Weapon Mastery 7
    Agi; 21
    Str; 15
    Co polecasz.
    Jeszcze 2 sprawy:
    1) Tarczownik
    Str: 12
    Agi; 12

One Handed 122 [6 WPF cost]
    Two Handed 1 [1 WPF cost]
    Polearm 1 [1 WPF cost]
    Archery 1 [1 WPF cost]
    Crossbow 1 [1 WPF cost]
    Throwing 1 [1 WPF cost]

Ironflesh 2 
    Power Strike 4 
    Shield 4 
    Athletics 0 
    Riding 0 
    Horse Archery 0 
    Power Draw 0 
    Power Throw 0 
    Weapon master * 4

Co dalej?

Co polecasz zrobić, aby szybko zarobić, grać i na koniec rund wychodzić, aby nie płacić za naprawy? Czy może walczyć bez opancerzenia? Bo zrobiłem nieostrożne zakupy tym tarczownikiem...
    Albo co polecasz dla Archera, który będzie trochę walczył w Melee :) Mam 27k, policz, że potrzebne edzie 5-10k rezerwy na naprawy, co kupić? (Polearm bądź 2h)

Sorki za chaotyczną treść i od razu dziękuję.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Gottcr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #838 dnia: Lutego 10, 2011, 15:45:54 »
    kiedy można się spodziewać tego pacha do strategusa ?

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #839 dnia: Lutego 10, 2011, 17:59:32 »
    początki są KOSZMARNE, dopóki mamy di dyspozycji tylko słabe zbroje goście 2 h siekają nas jak chcą
    Lepsze zbroje przeciwko topowym broniom 2h dzierżonym przez wysokolevelowców tak naprawdę niewiele pomagają. I tak max po 2-3 ciosach jesteś trupem. Grając z pancerzem za 1500 i za 20000 miałem mniej więcej takie same staty. Co prawda przeciwko wszelkiej maści strzelaczom zbroja ogromnie pomaga... Ale jednak bardziej liczą się staty.

A mi konkubina skasowała przedwczoraj mojego ludka w cRPG... W efekcie 10 generacja, masterwork german greatsword oraz reinforced plate mittens poszły się jeb.ć ;-(( Jakoś nie wyobrażam sobie powrotu do gry ludkiem z I generacji... Odzyskać skasowanego ludka pewnie też się nie da, choć nie wiem, może do chadza napiszę ;-) Ale jak na razie Falka spoczywa w grobie :(