Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222791 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #900 dnia: Lutego 21, 2011, 20:37:19 »
    Level 30 (4 420 577 xp)

Strength: 21
    Agility: 21
    Hit points: 56
    Converted: 14
    Ironflesh: 0
    Power Strike: 0
    Shield: 0
    Athletics: 3
    Riding: 0
    Horse Archery: 0
    Power Draw: 7
    Power Throw: 0
    Weapon Master: 7
    One Handed: 1
    Two Handed: 1
    Polearm: 1
    Archery: 164
    Crossbow: 1
    Throwing: 1

Pytanie do doświadczonych łuczników (czyt. Liveona) - co o tym myślisz? Będę nosił Warbowa [Longbowa, jeśli trochę go zbuffują] lub - bardziej dla "lulz" Strong Bowa.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #901 dnia: Lutego 21, 2011, 21:13:01 »
    Dravic

Ja obecnie(i przez najbliższe 2 gen.) chodzę z takim buildem :
    (click to show/hide)

I z takim buildem, nie chwalac się zbytnio;) , wczoraj wygrywałem większość dueli łuczniczych z rzeczonym panem Inhumane(skąd inąd, niewątpliwie świetnym łucznikiem).
    I żeby uszczegółowić-rozwalałem go MSB( tu premia czasowa była nie do przeskoczenia nawet z jego masterwork Warbowem-notabene dość dokładnie znam jego set, bo prawie zawsze oglądam zwłoki swoich znajomych konkurentów;).
    EDIT: Oczywiście nie co dzień(a raczej; nie co noc) jest tak różowo i bajkowo-wczoraj, wieczorno-nocną porą, dostawałem równe bęcki od  prawie wszystkich-testowałem warbowa po 1 modifierze i kompletne nic mi nie wchodziło, zastanawiam się , czy jest się sens ćwiczyć w tylu łukach...
    PS Mnie w pierwszej kolejności interesuje to, żeby pokonać właśnie takich ludzi jak Inhumane(wolę mieć na rozkładzie 3 najlepszych łuczników z przeciwnej strony frontu, niż oszałamiające staty, koniec końców i tak to jest bardziej opłacalne dla teamu)-a żeby tego dokonać, trzeba na maxa ładować punkty w archery- i nie chodzi tu o celność,skupienie celownika, długość przytrzymania, chodzi tylko i wyłącznie o szybkość  naciągu.
    I mimo że robię teraz również  masterworka WarBowa, to podstawowy mój build łuczniczy(pod kątem strategusowej specyfiki) będzie się najprawdopodobniej opierał na 9 WM , kosztem jednego punktu do PD, czyli jednak MSB jest królem;)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2011, 14:29:52 wysłana przez Liveon »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #902 dnia: Lutego 21, 2011, 21:43:36 »
    Wiedziałem, że mój build jest wyjątkowy :D, ale jednak zrobię ten WM 7, bo PS 3, a 6 to zbyt duża różnica.

Mój build mnie martwi, bo jakby nie patrzeć, to WM 7 osiągnę późno, więc chyba na nic, to że będe strzleaj jak z armaty, ale celnością niską. Muszę sie zastanowić, prosze o głośne myślenie :)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2011, 18:34:43 wysłana przez wesch96 »
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #903 dnia: Lutego 25, 2011, 12:47:50 »
    Zrobiłem sobie build tarczownika, + rzutki, jestem na niego zdecydowany w 90%, ale jestem ciekawy waszego zdania :)

Strength: 18
    Agility: 18
    Hit points: 53
    Converted: 2
    Ironflesh: 0
    Power Strike: 5
    Shield: 6
    Athletics: 6
    Riding: 0
    Horse Archery: 0
    Power Draw: 0
    Power Throw: 6
    Weapon Master: 6
    One Handed: 135
    Two Handed: 1
    Polearm: 1
    Archery: 1
    Crossbow: 1
    Throwing: 100

Do tego dorzucę Knightly Heater Shield/Steel Buckler (czekam na porady która jest lepsza) i Elite Scimitar/Iberian mace na tanki. Mam już 3 zestawy ciuchów.
    1) Pielgrzym
    2) Heraldic Mail with Tabard i Mail Coif na wspólne granie
    3) Grey Corrazina Armor i Mail Coif na x5, ewentualnie kryzysowe momenty.

Czekam na propozycję rzutek, głównie chodzi mi o coś na strzelców, tych konnych i tych zwykłych, po za tym fajnie by było mieć czym cisnąć w uciekającego wroga, ale zmiękczeniem przeciwnika też nie pogardzę :)

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #904 dnia: Lutego 25, 2011, 13:01:15 »
    Z ofic forum cRPG:
    (click to show/hide)
    Bez urazy oczywiście ;-)

A co do meritum - nie mam pojęcia :) ale toporki przynajmniej fajnie wyglądają ;)

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #905 dnia: Lutego 25, 2011, 13:23:42 »
    (: SPAMER :)

Wiem, że miotacze nie są lubiani, ale mam już dosyć tego, że nie mogę nic zrobić uciekającym łucznikom, a co dopiero łucznikom konnym.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #906 dnia: Lutego 25, 2011, 13:54:56 »
    Wiesz w czym problem? Na 80% nerf throwingu będzie się opierał na kilku rzeczach, i z tego co mi wiadomo, chadz zacznie od zwiększenia wymagań rzucajek :)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #907 dnia: Lutego 25, 2011, 14:58:55 »
    Snowflakes są dobre, bo wymagają 0 punktów i są dość szybkie

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #908 dnia: Lutego 25, 2011, 15:03:50 »
    Hm... nie powiedziałbym. Generalnie, hybrydy rzuczaców są zbyt łatwe jak dla mnie, dlatego kiedyś grałem pure rzutkarzem, i powiem jedno: nawet moja siostra, nie znając podstawowych zasad rządzących walką w Warbandzie, była w stanie nabijać sobie K/D nawet po 40/5(!) na siege'ach, a na bitwach nie grała, bo zawsze rage'owała w grupę wrogów zabijając maks. 2 wrogów (wiem, to dużo, ale moja siostra przyzwyczajona do 40/5 na siege'u szybko zrezygnowała)

Wniosek?

Rzucajki SĄ przekoksane. I faktycznie, są noobowskie. Tak, przyznaję się, grałem rzutkarzem, ale tylko do 29 lvla i zrezygnowałem z easy mode'a.

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #909 dnia: Lutego 25, 2011, 16:16:24 »
    Panie i Panowie,

ENG_Lord_ToxicKilla, SoA_Sir_MeesNL i Guard_BD_Toffi organizują TURNIEJ RYCERSKI. Ponizej zgrubne tłumaczenie  posta Toffi (z pomocą Corleone - wykorzystałem Twój opis) z wątku na forum cRPG : http://forum.c-rpg.net/index.php/topic,2440.0.html

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2011, 19:01:18 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #910 dnia: Lutego 25, 2011, 16:30:18 »
    Sorki za podwójny post, ale to w innym temacie, a poprzedni moze wymagać zmian...

Primo:
    Bez obrazy, ale dobry kawał :)
    Widziałem pacjenta wczoraj na Siege'u "Piątce". Dalej kusza i pole. Zwierzał się, że w pole ma coś ~70/80.

Polecam:

http://forum.c-rpg.net/index.php/topic,2452.0.html

:-)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2011, 17:11:18 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Skuzik

• Użytkownik
    • Wiek nie ogranicza ...
    « Odpowiedź #911 dnia: Lutego 25, 2011, 18:57:28 »
    Czym sugerować się przy wyborze tarczy ? moj build to 18:18 . Najlepiej walczy mi się tarczą z tym półksiężycem . Jaka inną proponujecie?

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #912 dnia: Lutego 26, 2011, 14:05:48 »
    Wracajac do kuszy to ja mam snajperska masterworka i 160pkt. Przy tych parametrach moge sciagac lucznikow z dachow lub murow z bardzo duzej odleglosci. Bardzo fajna zabawa,polecam. Przy okazji tak jak napisal wczesniej Liveon,lubie polowac na tych najlepszych zarowno lucznikow jak i kusznikow. Wielka frajda kiedy rusza gra, wszyscy biegna, ja przyblizam sobie front i szukam Goriego lub DenBittreMelissandro :D Czesto wyglada to jak na filmie "Wrog u bram"... :D
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2011, 14:13:13 wysłana przez Obi Wan »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #913 dnia: Lutego 26, 2011, 14:50:19 »
    Mam pomysł, pochwalcie mnie, albo walnijcie w łeb, abym się opamiętał.
    Jak zheirloomuje Strong Bowa, będzie miał porównywalne osiągi do Warbowa, będę tez porzebował 6 PD, ale myślę że WPF, będa naliczane nadal jak dla Strong bowa, czyli mniej WPF będę potrzebował niż do Warbowa, więc co o tym sądzicie?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #914 dnia: Lutego 26, 2011, 15:10:38 »
    Po 1:

Nie będziesz potrzebował 6 PD do Strong bowa, nigdy!

Po 2:

Liveon ma Masterwork Strong Bowa, więc jak będzie, to omówi + i - Strong bowa w porównaniu do Warbowa. :)